Bir ekmeği zor alacak durumda olan insanlar var, zenginlerin aç gözlüğlüğü yüzünden olan yine garibana olur. Ama ne demek istediğini anladım.
Bu soruna global anlamda bir çare getirilmeli. Mesela özel yerler yapılsa devlet tarafından, atılacak olan ekmeklerin bırakıldığı bir yer, ufak düşük maliyetli büfe gibi. Her 2-3 sokak başında olacak. Hem bağış yapmak istiyen, hem ekmegini atacak olan kisilerin ekmeklerini birakabilecekleri bir yer gibi.
Çok garibana destek olunur. Ne bilim ya, insan üzülüyor, yazık günah.
Buyuk geri donusum adımı mantikli olabilir ama bizim ulkede gider onuda satarlar.
Insanlar fakirlikten dolayi ekmek aliyor cunku en ucuzu o malesef simit almaya kalksan ekmekle ayni para ama doyuruculugu.
Haberi detayli incelersek eger bunun ana nedeni yemekhaneler ve firinlarin kendileri oldugu ülkedeki başıboşluğun açıklaması. Kendi adima soyleyeyim 3 kisilik bir haneyiz eve gunde 2 ekmek girer o da aksam yemegine gelir ve sabaha kalirsa kahvaltida o kullanilir yine ekmek kalip bayatlarsa kuşlara yemeleri icin ufalarim veya bazen apartmana gelen sütçü teyzeye veririm. Yani demem o ki israfın büyüğü yine hanelerde degil insanlar kuruda olsa yiyorlar.
Ayrica kuru ekmek atilacak diye bir sart yok firinda iyicene kurutup galeta kivamina getirip corba yaninda yenilir sabah kahvaltisinda kizartilip yenilir.
Neyse cok uzattim ben umutsuzum işin özü düzelmez asla. Ekmek hadi bir sekilde sayimini yaptin inceledin bu yemekhanelerden cikan atil durumdaki et urunlerini tespit etsek ruhumuzu teslim ederiz sanirim. En basitinden bir universitenin kücük bir yemekhanesinde çöpe giden et 10 lirelik bir çop kovasi kadar(bir ara hayvanlar için toplanmisti oradan orneklendirerek söylüyorum)
Yönetimdeki liderleri duyarlılık ssviyesine gore ölçüp degerlendirmeye koymak gerekir aa mehmet ağabey çok iyi yöneticiydi herkeste tanir onu yemekhaneden sorumlu yönetici yapalimla olmaz, olamaz.