Güngör Okay | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Güngör Okay


gngrokaygs1956pp0.jpg



Güngör Okay

Galatasaray Eski Futbolcusu





1935 yılında Zonguldak 'ta doğdu.

1955-1956 sezonunda Teknik Direktör Gündüz Kılıç döneminde Ankara Jandarma Gücü Futbol takımından transfer edildi. Forvet hattı'nın Sol kanadında 1957 yılına kadar devam etti..

1957 yılında takımın başına İngiliz Hoca George Dick getirilince Güngör Okay oldukça başarılı ve golcü kimliğine rağmen İstanbulspor'a transfer oldu.. Türk Milli Futbol takımımızın da formasını giyen Güngör Okay 04 Ocak 1984 tarihinde Yedikule-İstanbul'da vefat etti..



Bu vesile ile değerli futbolcumuzu gelecek kuşaklarımıza bir nebze de olsa tanıtmış olduk..

Değerli Güngör Okay'ı sevgi ve rahmetle anıyoruz.

Sevgiyle kalın.
 
Cevap: Güngör Okay



Rahmetli futbolcumuz Güngör Okay'ın lakabı ise "ÇAKAL Güngör" dür.

Oğlu İhsan Okay'da Galatasaray Altyapı'da futbola başlamış A kadroya dahil olmuştur.. Yine Galatasarayımız'ın efsane isimlerinden Talat Özkarslı tarafından Gaziantepspor'a defans oyuncusu olarak transferi gerçekleştirilen İhsan Okyay, yıllarca değişik kulüplerimizde futbol kariyerini sürdürmüş son olarak 1998 'li yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da sanırım futbol kariyerini sonlandırmıştır..



İhsan Okyay hakkında bir alıntıdır..



"DURAN TOPLARIN USTA AYAĞI...İ H S A N



1969 doğumlu olan İhsan Okay, G.Saray altyapısından yetişen bir futbolcu... Futbol kariyerine Gaziantepspor’da devam edip isim yaptı. Bu takımda yıllarca futbol oynayan ve çok başarılı maçlar çıkaran, bu arada da uzaktan attığı gollerle takımının ligde kalmasını sağlayan İhsan, Antalyaspor’a transfer oldu.

98-99 sezonunda Büyükşehir’i seçen futbolculardan biri olarak 1. Lig’i hedefleyen kadronun en büyük ümitlerinden... "
 
Üst Alt