Güntekin Onay : Beşiktaş'ın Hakkı Yeniyor | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Güntekin Onay : Beşiktaş'ın Hakkı Yeniyor


Ntvspor yorumcusu Güntekin Onay, Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'in bugün yaptığı basın açıklamasını HABER1903'e değerlendirdi.



Onay yaptığı açıklamada;



- KULÜPLERİN CANI YANDI -



Bir futbol Federasyonu Başkanının görev yetki ve sorumlulukları çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini ve bu açıklamaları yapmasının son derece doğal olduğunu düşünüyorum. Federasyon Başkanının temsil ettiği makama sahip çıkması gerekiyordu. Eğer bu toplantıyı yapmasaydı o zaman bence hatalı duruma düşmüş olurdu. Yapılan açıklamalar son derece saygı ve Hukuk kuralları içerisindeydi. Bir spor adamının sorumluluğundaydı. Burada kulüpler kendi çerçevesi içerisinde haklı olduğunu düşünerek olaylara bakıyor. Beşiktaş'ın canı yandı. Galatasaray'ın canı yandı. Özellikle bu iki kulübümüzün canı yandı. Canlarının yanması sonucu puanlar kaybedildi ve çıkıp açıklama yaptılar.



- ADALI’DA POLAT’DA HAKLI -



Sayın Serdal Adalı'da, Sayın Adnan Polat’da yaptığı açıklamalarda bana göre haklılardı. Neticede herkes temsil ettiği camianın sorumluluğu üzerine açıklamalar yapıyor. Mahmut Özgener’in açıklamalarını dikkatli dinledim ve çok tuhaf cümleler duymadım. Özellikle sonunu çok iyi bitirdi. Türk futboluna sahip çıkacaklarını, adaletli bir lig olacağını, hakem hatalarının doğal olduğunu, önüne geçilmesi için her türlü çalışmayı yaptıklarını fakat geçemediklerini, bunun da doğal bir şey olduğunu söyledi.



- MEDYA KAMUOYUNU YANILTIYOR -



1-2 hakem hatası yüzünden ligimizi zan altında bırakmak belki çok doğru değil. Konuşmasının tamamına katılıyorum. Düşüncelerini gayet güzel ifade etti. Federasyon Başkan’ının konuşması gerektiği gibi konuştu. Sadece Karabükspor'un hakkı daha çok yenildiğine dair kamuoyunda genel bir görüş var. Ben bu konuda çok ciddi bir hata yapıldığını düşünüyorum. Emenike'nin pozisyonu yüzde yüz penaltı. Ama Simao'nun verilmeyen penaltısı Emenike'den daha önce. Birisi 48. dakikada diğeri 51. dakikada. Simao'nun pozisyonunun daha önde olması çok farklı bir anlam katıyor. Ancak unutmamak gerekiyor ki penaltı yüzde yüz bir gol değildir. Beşiktaş'ın net verilmeyen bir golü var. Karabükspor'un “hakkı yendi” cümlesini ne yazıkki üzülerek dinliyorum, medya içinde çok taraf olan insanlar var. Bence “Karabükspor’un hakkı yendi” kanısı onların yanıltmasından kaynaklanıyor.



- LİG TV ÖNCE EMENIKE’Yİ SONRA SIMAO’YU GÖSTERDİ -



Pozisyonları ekrana getiren Lig Tv, Simao'nun penaltı pozisyonu Emenike'nin düşürülmesinden daha sonra getirdi. Konuşmalarda Simao'nun penaltısı çok es geçiriliyor. Eğer penaltı verilse Beşiktaş 1-0 öne geçecekti. Daha sonra belki Karabükspor o pozisyonu yakalayamayacaktı. İbrahim Toraman'ın atılması gerektiğini söylüyorlar, ama o kadar çok atılması gereken oyuncu vardı ki o karşılaşmada Toraman’da onlardan bir tanesi. Evet, İbrahim Toraman atılmalıydı, o zaman Kerim'de Simao'nun pozisyonunda atılmalıydı. Bütün takımlarda atılması gereken hiç düşünmeden 15 tane oyuncu sayarım.



- 40 YAŞINDAYIM, 35 YILDIR BEŞİKTAŞ’IN HAKKI YENİYOR -



Sayın Özgener'de Karabükspor'un hakkının yendiği yönünde görüşlerini bildirdi. Bence böyle bir şey yok. Tamamen Beşiktaş'ın hakkı yenmiştir
. Bu tepkiler ile bir yere gelinmiyor. Daha akılcı, mantıklı ilişkiler ile bu işlerin çözülmesi gerekiyor. Ben 40 yaşındayım, 35 senedir hakemler yüzünden Beşiktaş'ın canı yanıyor. 35 senedir düzelmiyor. Bu işlerin düzelmesini istiyorlarsa, doğru hakemleri atamak gerekiyor, hakemlerin üzerinden baskıyı almak gerekiyor, oyuncuların hakemlere yardımcı olması gerekiyor. Birçok unsur var.



- HERKES SORUMLULUĞUNU BİLMELİ -



Beşiktaş'ın golü verilmedi, penaltısı verilmedi. Fakat bir başka maçta da hakem hatası ile puan aldı. İlk Karabükspor karşılaşmasında Nobre'nin attığı gol fauldü. Burada tepkiyi iyi dile getirmek gerekiyor. Başkan’ın Aurelio tekmeyi atınca atılıyor, Guti kart işareti yapınca atılıyor demesi lazım. Ama rakiplerin buna benzer pozisyonların içinde oyuncuları atılmıyor. Bence ele alınması gereken olay bu olması gerekiyor. Çifte standardın rahatsızlık verici boyutta olduğunu dile getirmek gerekiyor. Herkesin sorumluluğunu bilerek hareket etmesi gerekiyordu.



- MİLLİ TAKIMDA SORUN ALTERNATİF FUTBOLCU OLMAYIŞI -



Milli takım yeniden yapılanma içerisinde. Hiddink'in bazı konularda eli kolu bağlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü elinde çok fazla Türk oyuncu yok. Trabzonspor'da Umut oynuyor, Burak oynuyor. Gol krallığı listesinde Türk olarak Umut ve Burak var. Başka golcü varda oynatmıyor mu? Semih kendi takımında kadroya giremiyor. Fazla seçeneği yok. Bazı oyuncuların Milli takım defterini kapadığını düşünüyor. Milli takımın şuanda kötü gidişinin sebebi budur. Bizler hep Milli takım iyi olsun istiyoruz ama elimizde süper futbolcular varda Milli takım mı kötü? Öyle bir şey yok bence. Yeni yapılanmada bazı futbolcuların misyonunu tamamlamadığını düşünüyorum. Tuncay ve Semih şu milli takımda oynayabilirler. Yaşından daha çok kim kaliteliyse o oynatılmalıdır. Genç oyunculardan Nuri oynayabilir. İsmail parlıyorsa İsmail oynayabilir. Benim itiraz ettiğim konu, Tuncay ve Semih gibi oyuncular henüz misyonunu tamamlamış değiller. Mehmet Topal çağırılmıyor o çağırılabilir. Nuri ve Arda katılacak. Ben umutsuz değilim ama forvet hattında sıkıntı yaşıyoruz. Oralarda alternatif isim yok. Sorun budur.



- SAVAŞ AÇMAK YANLIŞ -



Beşiktaş ile Federasyon arasında savaş başlatmak bence çok yanlış. Bundan kimse karlı çıkmaz. Aziz Yıldırım kendi takımının hakkını korumak için indi. Özgener'in açıklamasına dikkat ederseniz “bu işler soyunma odası basmakla oluyorsa biz daha iyisini yaparız" diyerek hem Sayın Aziz Yıldırım'a hem Sayın Adalı'ya hem de Adnan Polat'a cevap verdi. Yani burada sadece Adalı'ya değil birçok kulübe cevap verdi.



- BURASI HUKUK DEVLETİ -



Kaos ortamında Federasyon başkanı çıktı cevap verdi. Burada Hukuk var. Aziz Yıldırım soyunma odasında hakeme söylediği sözlerden dolayı ceza aldı. Adalı ve Polat Disiplin kuruluna sevk edildi. Neticede burası Hukuk devleti. Bence bu tavırlar böyle olmaması gerekiyor.



- BAŞARISIZLIK FEDERASYONU İLGİLENDİRMEZ -



Kulüplerin başarı ya da başarısızlık kriterlerine Sayın Özgener'in karar verip vermemesi bence yanlıştı. Buna Sayın Özgener karar veremez. Belki Beşiktaş Uefa kupasında final oynayacak. Uefa Kupası maçlarını da Türk hakemleri yönetmiyor. Bu konuda talihsiz bir örnek verdi. Kupada Kasımpaşaspor’un da mağlubiyeti yok. Kupa başka, lig başka. Federasyon’un görevi kimin başarılı kimin başarısız olduğuna karar vermek değil.







Şaka mı bu ya? Ya biri de çıkıp söylesin Bjk bu sene hangi maçı hakem yüzünden kaybetti.



Karabükspor maçı Nobre'nin attığı gol faul.Maçın kırılma anı

Aynı maçta Q7'ye yapılan penaltı değil



Gb maçındaki penaltıları tartışılır.

Bursa maçında volkan şenin atılması tartışılır.

Yine bu karabük maçında hakem sayesinde 1 puan aldılar diyebiliriz.



Nerde Bjk aleyhine yapılan hatalar.Birisi yazsa da öğrensek.
 
Cevap: Güntekin Onay : Beşiktaş'ın Hakkı Yeniyor



Lan kepçe kulak bir kere de Galatasaray'ı savunun lan.Neredeydiniz volkan topu ellerken bursa maçında, neredeydiniz kayseri'de iki penaltımız verilmezken.
 
Cevap: Güntekin Onay : Beşiktaş'ın Hakkı Yeniyor



Beşiktaşlıların bu çıkışları iyi oluyor iyi. Senelerdir en çok nefret edilen takım olma ünvanımıza göz diktiler şimdi de, bu gidişle de alacaklar gibi duruyor. Malum 5-6 sene geriden taklit ediyorlar ya Fenerbahçe'nin yaptıklarını, şimdi sıra en çok nefret edilen takım olmakta. Aha buraya yazıyorum 5-6 sene sonra siz 17 biz tek der bunlar. :D
 
Cevap: Güntekin Onay : Beşiktaş'ın Hakkı Yeniyor



8JK'lilerin bu çıkışları iyi oluyor iyi. Senelerdir en çok nefret edilen takım olma ünvanımıza göz diktiler şimdi de, bu gidişle de alacaklar gibi duruyor. Malum 5-6 sene geriden taklit ediyorlar ya Fenerbahçe'nin yaptıklarını, şimdi sıra en çok nefret edilen takım olmakta. Aha buraya yazıyorum 5-6 sene sonra siz 17 biz tek der bunlar. :D



Burası antu değil.8jk,f5,6s gibi liseli lafları jargonu kullanma.
 
Cevap: Güntekin Onay : Beşiktaş'ın Hakkı Yeniyor



Bu Besiktas ben kendimi bildim bileli mazlum edebiyati yapar.Serefli ikincilikler , Gonullerin sampiyonu bunlarin agzindan dusmeyen klasik Besiktas edebiyatindan ozlu sozlerdir.Iki sampiyonluklarini bile mahkeme karariyla eklettiler hala zirliyorlar.100. yilda nasil sampiyon olduklari da hala ortada.



Bunlar konu bu islerden acildigi zaman hemen 8-0 lik Ankaragucu macini gundeme getirirler.Ama ayni devre Ankaragucune once kendilerinin 6 tane , sonra Fenerbahcenin 5 tane attigini soylemezler.Biz 8 atinca problem olur.
 
Cevap: Güntekin Onay : Beşiktaş'ın Hakkı Yeniyor



bjk nin yaptığı iş kendilerini haksız çıkaracak bir iş çünki kendi lehlerinede hakem hatası çok herkesin tff başkanı mhk başkanıda haklı çıkar siz kendi yönünüzden konuşursanız eğer bütün kulüp BAŞKANLARI KENDİ LEHLERİNE VE ALEYHLERİNE OLAN HAKEM HATALARINI TFF VE MHK'YE GÖTÜRÜRSENİZ BU İKİ KURUMA ATEŞİ VERMİŞ OLURSUNUZ
 
Cevap: Güntekin Onay : Beşiktaş'ın Hakkı Yeniyor



Pozisyonları ekrana getiren Lig Tv, Simao'nun penaltı pozisyonu Emenike'nin düşürülmesinden daha sonra getirdi. Konuşmalarda Simao'nun penaltısı çok es geçiriliyor. Eğer penaltı verilse Beşiktaş 1-0 öne geçecekti. Daha sonra belki Karabükspor o pozisyonu yakalayamayacaktı. İbrahim Toraman'ın atılması gerektiğini söylüyorlar, ama o kadar çok atılması gereken oyuncu vardı ki o karşılaşmada Toraman’da onlardan bir tanesi. Evet, İbrahim Toraman atılmalıydı, o zaman Kerim'de Simao'nun pozisyonunda atılmalıydı. Bütün takımlarda atılması gereken hiç düşünmeden 15 tane oyuncu sayarım.



Bu nasıl bir yazı ya.Bjkye gelince eğer simaoya verilse o pozisyon belkide olmayacaktı diyor.Ama toramana gelince toraman atılsa belki de almeida'nın simao'nun pozisyonu olmayacaktı demiyor.



Yine diyorum.Diyelim ki hakem yüzünden kaybettiler.1 maç kaybedin ne olacak 20 maç oynanmış 1 kez hakem yüzünden puan kaybetmiş olacaksınız çok mu
 
Cevap: Güntekin Onay : Beşiktaş'ın Hakkı Yeniyor



Ntvspor yorumcusu Güntekin Onay, Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'in bugün yaptığı basın açıklamasını HABER1903'e değerlendirdi.



:lol::lol::lol: DHA sanıyor herhalde kendini haber1903 :D
 
Cevap: Güntekin Onay : Beşiktaş'ın Hakkı Yeniyor



Beşiktaşlıların bu çıkışları iyi oluyor iyi. Senelerdir en çok nefret edilen takım olma ünvanımıza göz diktiler şimdi de, bu gidişle de alacaklar gibi duruyor. Malum 5-6 sene geriden taklit ediyorlar ya Fenerbahçe'nin yaptıklarını, şimdi sıra en çok nefret edilen takım olmakta. Aha buraya yazıyorum 5-6 sene sonra siz 17 biz tek der bunlar. :D



Sizin söylediğiniz "siz 17 biz tek" sloganının komik olduğunu kabul etmen güzel. :)
 
Cevap: Güntekin Onay : Beşiktaş'ın Hakkı Yeniyor



bu herif Galatasaray düsmanı durmadan porgramında rıdvanla birlikte GS ın üstüne cullanıyolar. nasıl kötüleriz diye. bu adam sinsi herifin teki..
 
Cevap: Güntekin Onay : Beşiktaş'ın Hakkı Yeniyor



Hakem simao'nun pozisyonunun içerde olduğunu göremeyebilir,topun çizgiyi geçtiğini de göremeyebilir;ama toramanın emenikye yaptığı faulü görüp kart çıkarmıyorsa,emenike'nin penaltısını görüp düdüğü ağzına götürüp çalmıyorsa işte o zaman bu hakem Karabüğe karşı art niyetlidir demesini beklerdim Güntekinden
 
Cevap: Güntekin Onay : Beşiktaş'ın Hakkı Yeniyor



Güntekin Onay fanatik bir Beşiktaş taraftarı tamam ama objektif olduğunu düşünüyorum ben. Bu açıklamaları abartı olmuş ama sevdiğim spor yorumcularından.
 
Cevap: Güntekin Onay : Beşiktaş'ın Hakkı Yeniyor



Burada kulüpler kendi çerçevesi içerisinde haklı olduğunu düşünerek olaylara bakıyor. Beşiktaş'ın canı yandı. Galatasaray'ın canı yandı. Özellikle bu iki kulübümüzün canı yandı. Canlarının yanması sonucu puanlar kaybedildi ve çıkıp açıklama yaptılar.



Bazen sadece görmek istediklerimizi görüyoruz. Adam çok net şekilde bize karşı takınılan tavrı da eleştirmiş. Hiç kimse işin bu kısmına yönelmiyor.



Tamamen Galatasaray üzerine konuşmamasının sebebini de demeç verdiği site olarak görüyorum. Hem kendisi Beşiktaş'lı, hem de röportajı yapan site Beşiktaş'lı.



Ve bu adam buna rağmen bu röportajında dahi Galatasaray'ın hakkının yendiğini dile getiriyorsa, kusura bakmayın ama sallamalarınız ziyadesiyle gereksiz olmuş.
 
Cevap: Güntekin Onay : Beşiktaş'ın Hakkı Yeniyor



Galatasaray'ın bu sene hakkının yendiğini 5 yaşındaki çoçukda bilir.Güntekine helal olsun mu diyelim.Bunu zaten biliyoruz.Ama açıklamaları komik.Bjk bu sene hakem yüzünden puan kaybetmedi(yaptığı açıklamaya bak,izlemesek yutturacak),varsa getirsinler videoları.Belki 1 maçtır.Hakemle kazandığıda 1-2 maç vardır.



Toramanın kırmızısı maçın kırılma anıdır.Bunu diyecekti.



Bjk'nin bu sene hakkı yeniyor.Karabük-Bjk maçında Bjk'nin hakkı yenmiştir diyen adama bravo denmez tarafsız denmez.
 
Cevap: Güntekin Onay : Beşiktaş'ın Hakkı Yeniyor



Bazen sadece görmek istediklerimizi görüyoruz. Adam çok net şekilde bize karşı takınılan tavrı da eleştirmiş. Hiç kimse işin bu kısmına yönelmiyor.



Tamamen Galatasaray üzerine konuşmamasının sebebini de demeç verdiği site olarak görüyorum. Hem kendisi Beşiktaş'lı, hem de röportajı yapan site Beşiktaş'lı.



Ve bu adam buna rağmen bu röportajında dahi Galatasaray'ın hakkının yendiğini dile getiriyorsa, kusura bakmayın ama sallamalarınız ziyadesiyle gereksiz olmuş.



Sana katılıyorum. Her defasında hakemlerin hatalarını objektif olarak söylemiş bir kişi. Sadece Beşiktaş'ın sitesine röportaj verdiği için Beşiktaş ağırlıklı konuşmuş.
 
Üst Alt