Hakan Şükür: "Futbolda vefa yoktur" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Hakan Şükür: "Futbolda vefa yoktur"


Galatasaray'ın birbirinden ünlü isimleri kadrosuna katmasının takıma ve Türk futboluna yararlı olacağını belirten Hakan Şükür, ödenen yüksek paraları ise eleştirdi.



TRANSFERLER



"Sadece Elano değil, Galatasaray'ın yaptığı transferler bu sene gerçekten önemli transferler...Marka ve önemli isimleri kadrosuna katan bir takım görüntüsünde. Ancak bunları yaparken çok yüksek maliyetli oyuncular alınıyor...Bu seneye ne kadar değer verdikleri ortada.



Elano da Brezilya Milli Takımı'nın çok önemli bir futbolcusu. Çok kaliteli bir oyuncu. Açıkçası şaşırtıcı bir durum, bu kadar Avrupa takımı varken Galatasaray'a gelmesi...Ama demek ki hem GS'nin ismiyle doğru orantılı hem de mali olarak kendisini tatmin edici şartlar sunulmuş ki, böylesine kaliteli oyuncuları almak kolay değildir.



Rijkaard'ın Türkiye'de olması çok önemli..Büyük katkılar sağlayacaktır...Kariyer ve isim olarak çok farklı yerlere getirebilir takımı...Arda'yı hesaplarsanız, çok heyecan verici..Rıjkaard futbol oynarken Arda 5-6 yaşındaydı, belki daha da küçüktü..Şimdi onun karşısında olmak, açıkçası çok güzel...İyi bir konsantre ile Galatasaray başarıyı yakalayacaktır."



ARDA TURAN'IN KAPTANLIK KONUSU



"Kısmen, kaptanlık için erken olduğu görüşüne katılıyorum..Düzgün bir duruşu olan bir kardeşimiz, futbolculuk özellikleri de çok gelişmiş, çok yetenekli bir futbolcu...Bundan sonra konuşmamız gereken, böylesine ağır yükü nasıl kaldıracak, içeride çok farklı problemlerin yaşandığı anlarda bunları konuşabilecek mi?Doğru ve anahtar kelimeleri bulabilecek mi?Bu anlamda çok ciddi bir iş kaptanlık..Bunları kaldırmak o kadar kolay değil..Arda, daha çocukluk dönemini aşmamış ama bir yerde de bizler gibi çok önemli futbolcularla oynamış bir oyuncu.Tandığım Arda'nın kaptanlığı yapabileceğini düşünüyorum."



LINCOLN



"Kesinlikle iyi oldu gitmesi. Zararın neresinden dönülürse kardır, ancak yönetim kabahati oluşmuş durumda. Kimsenin söylemediği, belki de ilişkilerinden dolayı söyleyemediklerini benim söylemem gerekiyor. İçerdeyken de bir çok şey oldu ancak o baş kesilemedi… Yüksek maliyeti, paranın ödenmiş olması engelledi. Kullanmaya çalıştık, iyi futbolcuydu..Menajeriyle konuşmasına şahit olmuştum İtalyanca bildiğim için…Bana kulüp bul dedi menajerine, ama cevap olarak : "Bir daha bu parayı başka yerde bulamayız" demişti."



JÜBİLESİ HAKKINDA



"Futbolda vefa yoktur..Türk futbolunun içinde bunu çok fazla gördüğümü söyleyemem..Oturmuş birsistemimiz yok..Sık sık yöneticilere sorulduğunda, ki çok fazla sorulmaz...ilişkilerden dolayı olabilir bu.Sizler bireyler olarak tek kalıyorsunuz, Ancak kurumların başında olan insanların malesef medya ilişkilerinde farklı durumları olabiliyor.Zamanı geldiğinde ayrılmasını bileceksiniz.. Ama bence ayrılmanın zamanı değildi.Gerek Fatih İbradı, gerekse diğer ayrılanlar GS'ye çok şeyler vermiş, vermeye de aday, yaşları dolmamış isimler...Farklı bir kan değişikliği düşünülmüş olabilir...

Bunu vefasızlıkla algılamak doğru değildir. Gerçek vefayı seyircinin çok farklı platformlarda göstermesi lazım ama ne hikmet ki o da olmuyor…"



"Geçen sene de GS'nin kadrosu çok iyiydi..Açık ara önde bitirmesi gereken ligi 5.bitirdi..Performanstır, hoca değişikliğidir, sakatlıklardır bunlar doğal..Ama bunları da sağlayan bir yönetim olmalı.Haliyle, biraz samimiyetin eksik olduğunu düşünüyorum. Beraberlik olmazsa, bu tip tökezlemeler olur.."



JÜBİLE KONUSU



"Bana böyle bir teklif iletildi ama samimi gelmedi. Medya aracılığı ile iletildi. Şimdi gidip Hasan ile konuşsanız, diğer ayrılanlar da konuşsanız aynı kelimeleri söyleyeceklerdir,belki de söylemeyeceklerdir. Bugün rahatlıkla söyleyebildiğim şey, bundan sonraki nesiller içindir..



Kendi açımdan jübile beklentim yok... Ekonomik özgürlüğüm var, kendi başıma da jübilemi yapabilirim. Mehmet Özdilek'in jübilesi gayet güzeldi. Bu tip şeyler düşünülebilir, mesela yurdun çeşitli bölgelerinde yapılıp geliri uygun yerlere bağışlanabilir. Böyle bir düşünceyi bir grup, bir vakıf getirirse bunu seve seve düşünürüz. Senelerinizi geçirdiğiniz insanların size medya yoluyla hitap etmesi samimi gelmedi. Benden cevap beklediler ancak samimi gelmediği için cevap vermedim.Ben GS'ye heykelim dikilsin diye gelmedim. Hayalimdi, geldim, oynadım. Ve bundan sonra da hayali olanlara bırakmış olduk. Belki kendi isteğimizle olmasa da kararı verenler öyle düşündüler."



ŞAMPİYONLUK ADAYIM FENERBAHÇE



"Bu senenin zor geçeceğini düşünüyorum. Şampiyonluk için büyük adaylarımdan biri FB, açıkça söylemek gerekirse. Böyle bir havayı özlemle bekliyorlar. Çünkü geçen sene başarısız oldular.Çok keyifli bir lig olacağını düşünüyorum.Belki tarihin en yıldızlarla dolu ligi olacak."



GALATASARAY



"Şahsına münhasır, kendine ait değerleri olan, Ama son birkaç senede bu değerlerinden biraz uzaklaşmış,Tamamen farklı misyonlar edinmeye çalışan bir takım görüntüsünde bana göre. İçinde olduğum süreçte de bunun ışıklarını görüyorduk. Çok ağır şeyler yaşadığımız anlar oldu. Ben Galatasaray'de olduğum her dönem maddi sıkıntı vardı. Ama nedense hep yerlilere vardı. Bu sıkıntılarda hep yerlilerin yanında olup onları motive ediyorduk... Galatasaray camiası, oturup şapkasını önüne koyup düşünmeli. GS, geleceğini mi satmalı? Türkiye içinde çok daha farklı başarılara gidebilecek.Kendi imkanlarıyla birlikte alabildikleri bir kaç değerli oyuncuyla Yapılanmaya mı gitmeli? Günü kurtarma politikası olmamalı..Mart'ta bir seçim var.. Mart'a kadar iyi gitme düşüncesiyle belki de bu transferler yapılıyor. Bu çok hoş değil. GS her platformda zirveye oynayacak bir takım zaten..Çok büyük rakamlar ödeniyor. Haklı olarak bu futbolcuların da ederi budur. Bunun çözümünü nasıl yaparsanız yapın"



YÖNETİMSEL HATALAR



Bunları görüp söyleyebiliyoruz, ama uygulamada maalesef, bar bar, resturant resturant itibar için gezen yöneticilerimiz var…bunlar hoş şeyler değil, bence bir şeyler üretmek lazım..Güzellik sadece çok büyük paralar verip, sizlerin bizlerin paralarını verip ülkemizden çıkarıp çok önemli oyuncular almak değil, kendi değerlerini yetiştirip bence örnek insanları ortaya çıkarmak daha büyük bir başarıdır.



GALATASARAY'DA TEKNİK DİREKTÖRLÜK



"Galatasaray'da çalışmak kolay değil…Bir kriter olmalı, antrenörlük açısından önce bir şeyler yapmakgerek..Futbolcu olarak çok büyük hizmetlerim oldu..Tepeden inme gelip ama belki tecrübeli birisminyanında başlayıp daha sonradan bildiğimiz tecrübeleri aktarabiliriz…Uzun vadeli bir iş şu an benim için. Türkiye'de farklı bir düzen var. Sizi iyi gösterecek ya da yaptığınızı anlatabilecek bri düzen olmalı. Bizde çok fazla yönetici yetişmiyor, onlara bağlı kulüpler... Onlar nasıl isterse öyle hareket ediyorlar.. Yerli oyuncular için bu iyi bir şey değil. Böyle bir gücüm olsa federasyonla ilgili, futbolla ilgili. Önce bunu düzeltirim. Ve kaliteli oyuncuların Türkiye'ye girmesini sağlardım."



FENERBAHÇE'DE DE OYNAMAYI DÜŞÜNDÜM



"Fenerbahçe'den teklif aldım…Açıkçası Fenerbahçe'de oynamayı düşündüm. Çünkü insanın hayal edemeyeceği rakamlar teklif ettiler… Ama benim hayal ettiğim, kısıtlı dünyamda düşündüğüm tek şey Galatasaray'dı.. Çok büyük paralar alabilirsiniz, ama orada tribündeki insanlar, taraftarlar... Oraya gitsem en ufak bir hatamı maruz görmeyeceklerdi. Tepkiler daha büyük olacaktı. Bunu bugün bir çok oyuncuda görüyoruz.. Paradan daha ağır bastı, ama düşünmedim dersem yalan olur...Para olarak çok çok azını alsam bile. Kişiliğime daha uygun olduğu için ağır basan taraf her zaman Galatasaray'dı…"



BENCE ARDA FENERBAHÇE'YE GİTMEZ



"Arda da benim gibi yaşayan bir oyuncu…. Bir çok oyuncu takım değiştirdi. Ben farklı düşündüğüm için değiştirmedim. Ben Arda'nın FB'ye gideceğini düşünmüyorum… Benim gibi düşüneceğini ve düşündüğünü görüyorum. En son Tobol maçında taraftarların davranışı da. Bunu içselleştirdiğini gösteriyor. Gitmesi büyük bir tahribat yapar. Ama bu, takımların büyüklüğünü düşürmez. Ancak GS yine büyük olur ARDA böyle bir şey yapsa. Fakat Arda'nın insanları üzmeyeceğini düşünüyorum."



Evren Göz / KANAL 24
 
Cevap: Hakan Şükür'den 24'e çok özel açıklamalar



Baydı artık bu eski futbolcularımızın ikide bir bize sallama muhabbeti.
 
Cevap: Hakan Şükür'den 24'e çok özel açıklamalar



harbiden sıktı sallamalarınız yahuu Kralsın işte o kadar seviyorsanız bence takımın arkasında olmanız lazım



“ben hayallerim için Galatasaray’a geldim, heykelimi diksinler diye değil



daha ne hayali kral en iyi forvet oldun daha neyin hayalini kuruyordun 35 inden sonra
 
Cevap: Hakan Şükür'den 24'e çok özel açıklamalar



Futbolu kendisi istediği zaman bırakmamışmış.

Oynamak istiyosa gidip başka klüpte oynasaymış. Galatasaray onu artık yeterli görmemiş ve her türlü jesti de önermiş. Yaptığı kimse kusura bakmasın resmen nankörlük. Galatasaray'dan kaç kişinin heykelini dikti bu klüp de buna burun kıvırıyor. Bu yapılan Galatasaraylılık değil resmen bencillik.



Lafa bak hizzaya gel



“ben hayallerim için Galatasaray’a geldim, heykelimi diksinler diye değil



Bu klüp çünkü Hakan Şükür'ün hayallerini gerçekleştirmek için kuruldu. Galatasaray'a bakış açısına bakar mısınız. Ortada büyük bir Hakan sevgisi var ama bunu tüketmeyi başarmak üzere...
 
Cevap: Hakan Şükür'den 24'e çok özel açıklamalar



Bu sefer saçmalamış!Fenerbahçe yusuf yusuf şuan Galatasaray a imrenerek bakıyor,hem camia hem taraftar!Ne f5 i?:D
 
Cevap: Hakan Şükür'den 24'e çok özel açıklamalar



Favorin herzaman Galatasaray'dır senin Kral biliyoruz biz.
 
Cevap: Hakan Şükür'den 24'e çok özel açıklamalar !



Yahu fener favori ne demek. Bırak Allah aşkına, resmen kasıtlı bilerek söylenen sözler. Dünyada nereye gidersen git futboldan anlamayan adama bile kadroları marka değerlerini söylesen herkes Galatasaray der. Bunu diyen efsane olmuş oyunculardan biri hemde. Hasan Şaş'ın gözünü seveyim. İşkence yapsan fener favori demez. Bu yüzden birçok eski futbolcudan daha çok seviyorum. Benim için Hasan Şaş, Hakan Şükür'den 10 kat daha değerlidir.
 
Cevap: Hakan Şükür'den 24'e çok özel açıklamalar !



Yaw favori fener demişse demiş nolur yani galatasaraylıgından bişeymi eksilir:eek:



Belki adam ters motivasyon yapıo belki sözünün orasını cımbızla aldılar alla alla
 
Cevap: Hakan Şükür'den 24'e çok özel açıklamalar !



Yaw favori fener demişse demiş nolur yani galatasaraylıgından bişeymi eksilir:eek:



Belki adam ters motivasyon yapıo belki sözünün orasını cımbızla aldılar alla alla



Eski kadrodan birilerinin totem amacli fener favori dedigini duydun mu hic renkdas :eek: kucuk hakana bile alisti bu gozler bi sey olmaz.
 
Cevap: Hakan Şükür'den 24'e çok özel açıklamalar !



Ayrıca Galatasaray'a hayallerim için geldim, heykel için değil derken doğru söylemiş. Onları yıldız yapan Galatasaray'dır. O yüzden bu tür açıklamalar ekmeğini yedikleri klübe karşı yapılmamalı. Hakan Ünsal zaten kendi kaderini çizdi bir daha bu klüple ilgili hiçbirşeyde yer alamaz. Ancak uefa yıldönümünde yemeğe çağırılır o kadar. Hakan Ünsal'a benzemeyin diyoruz. Hep böyle açıklamalar geliyor.
 
Cevap: Hakan Şükür'den 24'e çok özel açıklamalar !



Kral objektif olmak istiyor. Yeri ve zamanında bizden daha iyi GS lidir adım gibi eminim laf söyletmem kralıma



Bende Galatasaray'a laf söyletmem. Hiçkimse Galatasara'dan büyük değildir. Oyuncular geçicidir. Galatasaray kalıcı. Bu takıma verdiklerinin karşılığını fazlasıyla almıştır. Galatasaray aleyhinde yorum yapma hakkı yoktur. Yapanlarda zaten sıfatını çoktan almıştır Hakan Ünsal gibi.
 
Cevap: Hakan Şükür'den 24'e çok özel açıklamalar !



Hakan Şükür'ü Kral yapan Galatasaraydır,fenere gidip erimeyi değil Galatasaray'a gelip Kral olmayı o seçti..



Bilmiyorum eski futbolcularımızın Galatasaray hakkında konuşmalarını hiç beğenmiyorum intikam alıyorlar sanki neyin intikamıysa,hala Galatasaray için yaptıkları yorumlardan para kazanıyorlar ama ;)
 
Cevap: Hakan Şükür'den 24'e çok özel açıklamalar !



Bende Galatasaray'a laf söyletmem. Hiçkimse Galatasara'dan büyük değildir. Oyuncular geçicidir. Galatasaray kalıcı. Bu takıma verdiklerinin karşılığını fazlasıyla almıştır. Galatasaray aleyhinde yorum yapma hakkı yoktur. Yapanlarda zaten ezik sıfatını çoktan almıştır Hakan Ünsal gibi.



Bu formayı terletmiş bu formaya emek vermiş biri istedigi gibi konusur haddini bilerek bi yere kadar tabiki hakan sukur bunu en iyi sekilde yapıyor koyun degiliz olumlu veya olumsuz beyanatta bulunabilir o onu baglar galatasaraylılıgından bişey kaybettirmez
 
Üst Alt