Hakan Ünsal: "Bruma transferi iki taraf için de iyi oldu'' | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Hakan Ünsal: "Bruma transferi iki taraf için de iyi oldu''


1292954.jpg

Galatasaray’ın eski futbolcularından Hakan Ünsal, Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtladı. Ünsal, Bruma’nın Leipzig’e transfer konusu ve gündemle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Ünsal’ın Radyospor’da yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Bruma transferi iki taraf için de iyi oldu"
Bruma’nın transferinin bittiğini ben de duydum. Rakamsal anlamda Galatasaray’ın kâr elde ettiği bir organizasyon olmadı. Bruma’nın saha içindeki tavırlarına bakacak olursak, fiziken burada, ama zihnen burada olmadığı çok belliydi. Bu bir anlamda her iki taraf için de iyi oldu. Rakamsal olarak çok daha farklı olabilirdi. Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde olsaydı çok farklı olabilirdi. Zaten birkaç yıl içinde Bruma’ya daha farklı rakamlar verildiği görülecektir. Bir de transferden önceki kulübü de pay alacak.

Elindeki oyuncunu daha iyi sunabilmen gerekiyor. Ahmet Bulut’un özel ilişkileriyle bu işin olması gibi durumlar olabiliyor. Menajerlere inanan başkanlar tavsiyeleri dinleyebiliyorlar. Ahmet Bulut’un tavsiyesini dinlemeye çok gerek yok. Yatırım yapılabilecek bir oyuncudan bahsediyoruz. Leipzig Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak ve onların oyun stili ve sistemi içinde Bruma’yı göreceğiz. Hem takım için oynayan, hem de çok farklı işler yapan bir futbolcu olarak Bruma’yı seyredeceğiz.

Galatasaray, Bruma’yı Avrupa’da oynatmak durumundaydı ama böyle bir durumu söz konusu değildi. En az iki katına satabileceği oyuncuyu, söz konusu dönemde daha az bir rakama verdi. Sahadaki verimliliği her zaman birinci sınıf futbolcu düzeyinde olmuyordu. Daha fazla kendini öne çıkaran şekilde oyunu organize etmeye çalışıyordu. Leipzig’de buna izin vermezler. Bir Arda’yı hatırlayalım. Galatasaray’da çok iyi oynuyordu. Atletico’da ise inanılmaz değişim yaşadı.

Bruma’nın inanılmaz özellikleri var. Bunları bence daha kullanmaya başlamadı bile. Müthiş bir sürati, çabukluğu var, topla da iyi bir oyuncu. Bundan sonrası Bruma’nın bu özelliklerini ne kadar çok geliştireceğine ve tamamen ona bağlı. Futbola ne veriyorsan iki katı karşılığını alırsın. Sadece bu yaptıklarıyla bile Türkiye’de çok konuşulan bir oyuncu oldu. Bruma, “Tamam, bu kadar yeter” dedi. Ama Almanya’da bu kadarı yetmez.

Yönetim için ağır sözler: "Ya istifa eder ya da..."
Chedjou, Başakşehir için çok iyi transfer. Aslında Chedjou değil, bir çok oyuncunun Galatasaray’daki performanslarının istenilen seviyede olmamasının sebebi takım içindeki hiyerarşik sistemdeki bozukluktur. Hoca ile yönetim, hoca ile oyuncu ve oyuncularla yönetim arasındaki ilişkilerden bahsediyorum. Bazı oyuncuların disiplinsizlikleri, saha içindeki oyuncularının temelinde bu var. Kimin müdahale etmesi gerektiğine karar verilemiyorsa orada hiçbir şey olmaz. Florya’da bu sezon işler hiç iyi gitmedi. Sneijder’in yönetim hakkında açıklamaları vardı. Normal şartlarda bir yönetim ya istifa eder ya da Wesley Sneijder’i gönderir. Oyunculara bu toleransı verirsen içeride işler kaynamaya başlar. Her şey olur. Sen de sonra dışarıdan seyreder ve ligi 4. sırada bitirirsin. Sonra da giden oyuncuların performansına bakıp, ”Bu adamlar bu kadar iyi miydi?” dersin. Disiplin, hakimiyet yoksa bunu ya hoca ya da yönetimde önemli bir isim sağlar. İkisi de olmazsa, Galatasaray’ı unut, gitsin.

Florya’ya eğer hakim olmak istiyorsan orayı bilen isimlerin olması kesin şart. Bunu çok önceden beri söylüyorum. Bu kulübün çok önemli isimleri var. Yaşanmışlıkları, tecrübeleri olan isimlerden faydalanabilirler. Futboldan anlamıyorum diyor ama futboldan anlayan insanlardan da faydalanmıyor. Hiçbirini tercih etmedi. Galatasaray belli bir tolerans gösterir ama belli bir yerden sonra da fişi çeker. Necati Ateş’i eğer Florya’da düşünüyorlarsa onu öyle açıklamaları lazım. 1,5 aylık bir mevzu ve gündemde olan bir konu değil.

"Sinan'ı kaybetmemek gerek"
Sinan Gümüş kalsın yönetim gitsin. Bruma, Avrupa’da bilinen bir oyuncuydu. Ciddi bir para verilerek alındı. Sinan’ı yetiştirip iyi paraya satmak maharettir. Moral ver, güven ver, hatalarını anlat, doğru yönlendir, yanında ol. Bak Sinan neler yapıyor. Sinan’ı satarlarsa çok büyük hata yaparlar. Çok daha işler yapabilecek bir adam. Bence yönetimin yaptığı en büyük hata olur. Satıldığına dair aldığım bir bilgi yok. Son 4-5 haftada yaptığı işler, neler yapabileceğinin bir ön gösterimi. Kesinlikle bu tip oyuncuların kaybedilmemesi gerekiyor. Sonra da fiyatını başka takımlarda katladığında arkasından bakarsın.

Necati Ateş konusu...
Cenk Ergün’ün yardımcılığı tanımını Necati Ateş için çok oturtturamıyorum. Necati’nin farklı bir pozisyonda olması lazım. Necati işin içinde olacak, işin işleyişini görecek. Necati bir tık daha farklı bir konumda olur. Yönetim ve futbolcular arasındaki bağı kurmaya çalışır, bu olabilir.

Ligi Galatasaray’ın erken açacak olması, her şeyi kökten etkileyebilecek bir detay. 3 ya da 4. bitirmek açısından farklı olacak. İddialı olmak zorunda, erken forma girecek. Transfer edeceğin oyuncuların niteliği çok önemli. Zaman az kaldı algısı bundan oluşuyor. Umarım bundan çok önce ihtiyaç listesi hazırlanmıştır. Sabri Sarıoğlu devam etmek istiyorsa sözleşmesi uzatılmalı. Ahde vefa olarak, bayrak isim olarak görebileceğimiz bir oyuncuyla 1 sene devam etsin. En azından geçmişten gelen algıyı kırmış olur.

Ajansspor
 
FETÖ'cülüğü ilan edilmesin diye malum partinin adamını destekleyeceksiniz tabi mecbur.

Karakter meselesi, sizleri de anlıyoruz.


Bu ülke son 15 senede yaşadıklarını hiç bir zaman yaşamamıştır.
 
FETÖ'cülüğü ilan edilmesin diye malum partinin adamını destekleyeceksiniz tabi mecbur.

Karakter meselesi, sizleri de anlıyoruz.


Bu ülke son 15 senede yaşadıklarını hiç bir zaman yaşamamıştır.

Kimi desteklemis lan

Yine Leb demeden Endonezya'daki kus migrasyonunun Corum'daki leblebi uretimini nasil etkileyecegine dair bir post atmissin
 
Üst Alt