Hapis Cezası Kalkıyor! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Hapis Cezası Kalkıyor!


672778_detay.jpg








Şike yapan kişilere hapis cezası değil, para cezası verilecek. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da yapılacak değişiklik sonucu şikeye karışan kişilerin hapis yatma durumu ortadan kalkacak.




Hazırlanmakta olan yeni yasa çerçevesinde kişilere 6 ay ile 1 yıl arası hapis cezası öngörülecek. Bu ceza da 2 yılın altında olduğu için Türk Hukuk Sistemi çerçevesinde ertelenecek ya da paraya çevrilecek. Para cezası da bu kapsamda tahmini 2 bin lira olacak. Halen yürürlükte olan yasa çerçevesinde şikeye karışan kişilerin 5 ile 12 yıl arasında hapis cezası alması gerekirken, yapılacak bu değişiklik sonrası ortaya yeni bir tablo çıkacak. 3 Temmuz’daki şike operasyonu sonrası tutuklanan kişiler yeni yasa sonrası ilk duruşmada serbest kalacak. Hazırlanmakta olan yasa taslağının en geç 1 ay içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçeceği bildirildi.



BIÇAKCI’DAN YOĞUN MESAİ

Kulüpler Birliği tarafından bu iş için bizzat görevlendirilen Levent Bıçakcı’nın konu ile ilgili olarak yoğun bir şekilde çalıştığı ifade edildi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın, “Konuya sıcak bakmıyoruz” şeklindeki açıklamasına karşın, diğer partilerden gelecek destek sonrası gerekli zeminin oluşacağı vurgulandı. Levent Bıçakcı, “1 hafta içinde yeni yasadaki değişiklikleri yapmış olurum. Daha sonra yasal prosedür uygulanır. Mevcut yasanın kamuoyu ile çok fazla paylaşılmadan ve tartışılmadan hazırlandığını düşünüyorum” dedi.



"ÇALIŞMA İÇİNDE DEĞİLİZ"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Bakanlık olarak futbolda şiddet ve şikenin önlenmesiyle ilgili yasa üzerinde bir değişiklik çalışması içinde değiliz. Fakat Kulüpler Birliği çatısı altında bir çalışma yaparlarsa bu kendi bilecekleri meseledir. Eğer bu yasayı çıkarttıranlar, bu yasanın bazı maddelerinde değişiklik arzusu içindelerse, önce muhalefete, medyaya giderler, spor kamuoyunu ikna ederler, talepleri inandırıcı delillerle ikna sürecine çekerler, ondan sonra gelir iktidarla da görüşlerini paylaşırlar” dedi.



Htspor.com
 
Cevap: Hapis cezası kalkıyor!



Hapis cezası olması gerekmiyor,benim düşüncem bu.Ama hem şahıslara hem kulüplere ciddi yaptırımlar uygulamaları gerekiyor.Kaç ay oldu hala ses seda yok.Gündemden de yavaş yavaş düştü.Bunlar hiç güzel hareketler değil.
 
Cevap: Hapis cezası kalkıyor!



herkes göm yumdu lan koskoca şike oLayına



insanın eeeee burası Türkiye diyesi geliyor
 
Cevap: Hapis cezası kalkıyor!



Erman Toroglu,Ecis Bücüs yapacaklar olayı,Civciv cıkacak kus cıkacak dedi ve aynen dedikleri cıkmaya baslıyor.
 
Cevap: Hapis cezası kalkıyor!



demekki fb gercekten sike yapmis. yoksa neden hapis cezasini ve küme düsme cezasini kaldirmak istesinler ki?



ama bu cezalar kalkar ise, sike yapmak cazip hale gelecek.



ayrica sormazlar mi adama, madem cikardigin kanunlari uygulamayacaktin, neden cikardin peki?!



kimse kusura bakmasin ama fb gereken cezayi almadigi sürece ve yaptirimlar yeterince siddetli olmadigi sürece, fb attigi her soru isaretli golde, yapilan her hatali hakem kararinda, rakibin her kacirdigi 100%'lük gol de, fb benim gözümde sike yapmistir. ismi her zaman benim icin sikeci fb olacaktir!



böyle devlete de, kurumlara da yaziklar olsun!
 
Cevap: Hapis cezası kalkıyor!



Bu gerceklesirse o zaman her kulup sike yapsinda gorelim FIFA ve UEFA bizim bu sacma insanlara nasil ceza veriyor.
 
Cevap: Hapis cezası kalkıyor!



Hapis cezası bence de kalksın ama kulüplere yaptırımlar olduğu gibi dursun. Ayrıca şike yapan kişilere de ömür boyu spordan men cezası verilsin.
 
Cevap: Hapis cezası kalkıyor!



Dünya genelindeki uygulamalara bakılsın. Modern ülkelerde bu tip durumlar ne ceza veriliyorsa bizde de aynısı verilsin. Gerekiyorsa hapis cezası da olmalı. Yoksa caydırıcılığı olmaz cezaların. Şimdi içeridekiler bir daha yapabilirler mi sizce bu olayları? Ya da dışarıdakiler?
 
Cevap: Hapis cezası kalkıyor!



Sportif bir suçun cezasının hapis olması cidden saçma değilmi? Cezasıda sportif olmalı bence.mesela ömür boyu futboldan men..
 
Cevap: Hapis cezası kalkıyor!



Yeter artık burama kadar geldi. Siz ne ayaksınız olm.

Açlıktan baklava çalan çocuğa yıllarca hapis vermesini bilirsiniz, onca kişinin hakkının geçtiği yendiği milyon dolarların konuşulduğu sektörde suça hapis cezasını kaldırmak istersiniz.

Böyle şeyleri meşru kılmaya kalkanlar Allah'tan bulun ne de olsa onun mahkemesi sizinki gibi hikayeden değil!
 
Cevap: Hapis cezası kalkıyor!



Sportif bir suçun cezasının hapis olması cidden saçma değilmi? Cezasıda sportif olmalı bence.mesela ömür boyu futboldan men..



Adamlar milyon dolarları hukuk dışı cebe indiriyorlar; bunun sadece sportif ,oyun vb. tanımlamalarla uysallaştırılması biraz hafif değil mi ?



Spor oyun olmaktan çıktı,artık endüstriyelleşti. İşadamları neden bu kadar futbola dadandı ? Sadece oyundan zevk almak için mi ?
 
Cevap: Hapis cezası kalkıyor!



Neden bu yasalar, kanunlar fb şike yaptıktan sonra düşünülüyor acaba.. Beni en çok üzen, biz bu durumda olsak, tüm yasaları aksine daha sertleştirip, bize en ağır cezaları verirdiler.
 
Cevap: Hapis cezası kalkıyor!



Yapılan yasanın çok aşırı olduğu ortadaydı.Hapis cezası daha kabul edilebilir bir seviyeye düşmeli bence.Takım yaptırımları ise buna paralel olarak ciddiyetle uygulanmalı.Çünkü eğer şu örnekte caydırıcılık yok olursa bir daha kimse toparlayamaz bence.
 
Cevap: Hapis cezası kalkıyor!



Çocuk oyuncağı değil bu. Şike operasyonu olmasaydı şuanda bunu değiştirmek akıllara bile gelmezdi. FB başkanı şike yapınca değiştirelim deyin. Hadi ordan. Birde küme düşmeyi değiştirsinler ozaman çok kötü lanet okurum.
 
Üst Alt