Hasan Doğan | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Hasan Doğan


Bu bölüme adını veren ve taraflı tarafsız tüm spor kamuoyunun desteğini ve takdirini kazanan Hasan Doğan ile ilgili yazı, görüş ve bilgileri bu sabit konuda paylaşalım istedim.



Biyografisi



1956 yılında Kastamonu'nun Abana ilçesinde doğdu.

İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul'da yapan Doğan, 1979 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra 1979-1980'de İngiltere'de lisan eğitimi aldı. 1981-1988 arası Koç Holding bünyesindeki Beldesan firmasında pazarlama koordinatörü olarak görev alan Doğan, 1988 yılında kurucusu olduğu Ramsey'in genel müdürlüğü görevini üstlendi.



Aysel Doğan ile evli olan ve Zeynep ile Selim adlı iki çocuğu bulunan Hasan Doğan, halen Ramsey Giy. San. Tic. A.Ş yönetim kurulu üyeliği, Gürmen Giy. San. Tic. A.Ş yönetim kurulu üyeliği, Kip-Teks Konf. İmalat Paz. San. Tic. A.Ş yönetim kurulu başkanlığı, Star Medya Yayıncılık yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürütüyordu.



Doğan, Levent Bıçakcı'nın Futbol Federasyonu başkanı olduğu dönemde federasyonda başkan vekili olarak görev almıştı. Hasan Doğan'ın bu görevleri dışında, İstanbul Sanayi Odası Meclisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği sanayi konseyi, Boks Federasyonu yönetim kurulu üyelikleri bulundu.



Futbol Federasyonu Başkanı olan Doğan, bunun yanında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeliği ile Beşiktaş Kulübü kongre üyesi olarak sporun içinde yer alıyordu.



Hasan Doğan, 5 Temmuz 2008 tarihinde Bodrum'da vefat etti.
 
Cevap: Hasan Doğan



Allah rahmet eylesin, TFF baskani oldugu gun turk futbolu için buyuk bir gundu o hakem atamalari hep on planda tutuyordu ve o yil eyer fark ettiyseniz hiç hakemler konusulmuyordu ben Hayatimda TFF baskanina boyle guvenmemistim

çocuklar için bir suru projesi vardi mardin,sanlurfa gibi sehirlere stad,tesis herseyi yapmak için elinden geleni yapmak istiyordu esit sartlarda rekabet için herseyi yapmak istiyordu, kalp krizi geçirdigi gun soka girmistim inanamadim belki az bir sure TFF Baskani oldu ama onun sayesinde Turk futbolu buyuk bir gelisme kaydetti:(
 
Cevap: Hasan Doğan



kısa sürede herkesin beğenisini kazanmıştı. çok şeyi değiştirebilecek adamdı onun gibisi bidaha gelmez
 
Cevap: Hasan Doğan



bide görevi yanlış adamlara bırakmasaydı keşke büyüklüğüne büyüklük katacaktı...
 
Cevap: Hasan Doğan



Senin sayende bugün Cüneyt Çakır elit kategoride senin başlattıkların meyvesidir Türk Futbolundaki gelişmeler.Allah Rahmet Eylesin.
 
Cevap: Hasan Doğan



bu adama çok güveniyordum ama erken aramızdan ayrıldı.çok üzülmüştüm vefat edince
 
Cevap: Hasan Doğan



Adam gibi adamdi, 3-4 ay icinde turk futboluna muthis izler birakti..



Yazik oldu, Allah sevdigini yanina alirmis, allah rahmet eylesin, mekani cennet olur insALLAH.
 
Cevap: Hasan Doğan



Ya yanlış anlamayın , kişisel bir şey değil , yani adama bir şey demiyorum ama bu da olsaydı şike muhabbetinde aynı süreç işlerdi .
 
Cevap: Hasan Doğan



ne biliyosun hocam? belki bu adam olsa, sike olayi hic olmiyacakti?



haah , federasyon başkanının şikeyle ne alakası var ?



hz muhammed tff başkanı olsa bile şike yapmak isteyen yine yapar .



bak yine söylüyorum , H.Doğan belki de dünyanın en temiz insanıydı , bilemem ama eğer hayatta olup da tff başkanı olsaydı aynı süreç işlerdi .



anadolu ezikleri ve ligtv paranın köpeği olmuş , düşürtmediler fbyi . en dürüst insanı bile en iyi ihtimalle istifa ettirirdi bu düzen ...
 
Cevap: Hasan Doğan



Allah(c.c.) rahmet eylesin, TFF baskanlığı yaptığı dönemde türk futbolu her açıdan en iyi yönetici ve yönetime sahipti..
 
Cevap: Hasan Doğan



Nur içinde yatsın tabi ki, sevilen sayılan bir isimdi.

Ancak, Türk futbol tarihinde sanki çığır açmış gibi yorumlar da tuhaf, kısa bir süre görev yaptı, şimdi şunu yapardı, bunu yapardı demenin anlamı yok.

İz bırakacak kadar artı bir değer katmadı Türk futboluna, devam edebilseydi belki başarırdı, bilinmez, ama ben sanmıyorum.

Bu yorumları da Fenerlilerin 3 Temmuz olmasaydı efsane kadro kuruyorduk, Lass, İnler imzayı atmıştı, dünya kulübü olacaktık, önümüzü kestiler mantığına benzetiyorum.
 
Üst Alt