Hasan Şaş ve Maraton'a Açıklamaları ! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Hasan Şaş ve Maraton'a Açıklamaları !


O Türk Futbolu’nun gelmiş geçmiş en önemli oyuncularından bir tanesi. Türk Milli Takımı’nın zirve yaptığı 2002 Dünya Kupası’nın yıldızı...



Adana’da başlayan serüvenini Galatasaray’da sonlandırdı Hasan Şaş...



Hem Türk Milli Takımı hem de Galatasaray ile tarifi mümkün olmayan duygular yaşadı. Dünya’nın gözünü 2002’de üzerine çekti. Oynadığı futbolla, attığı çalımlarla Brezilyalıları kıskandırdı. Galatasaray’da UEFA Kupası’nı kazanan kadronun içinde yer aldı, büyük emek verdi... Sarı-Kırmızılı takımın “efsane” kadrosundan kalan son isimdi ve sonunda o’nun da yolları ayrıldı çok sevdiği Galatasaray ile...



Gönderiliş biçimi farklı değildi diğer kahramanlardan... Sitemi bunaydı zaten, “hak etmiyorum” diyordu ayrılıktan bahsederken...



Hasan Şaş, MARATON.COM.TR’nin konuğu oldu ve çok önemli açıklamalarda bulundu...



-"BIRAKTIM"-



MARATON.COM.TR: HASAN ŞAŞ, FUTBOLU BIRAKTI MI?



Hasan ŞAŞ: Bıraktım. Şu an yorumculuk yapıyorum. TRT Türk kanalında. İyi bir teklif gelmişti TRT’den. Maddi anlamda değil ama kimse yanlış anlamasın. İnsan futbolu bırakınca kendini bir boşlukta hissediyor ben de ilk olarak TRT’de başlamak istedim. Ama beni uzun süre bu iş tatmin etmez. Hedefim teknik direktörlük. A antrenörlük lisansım var. İyi bir teknik direktör ile birlikte birkaç sene çalışmak istiyorum ondan sonra kendim bu yolda ilerlemek istiyorum. Antrenörlük lisansım var ama teknik direktörlük lisansı almam lazım bunun içinde kursa gideceğim.





-" BÖYLE AYRILIŞIM BENİ ÜZDÜ "-



MARATON.COM.TR: GALATASARAY’DAN İSTEDİĞİNİZ VEYA HAYAL ETTİĞİNİZ ŞEKİLDE AYRILDIĞINIZI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?



Hasan ŞAŞ: Diğer arkadaşların ayrılmasını gördükten sonra açıkçası iyi şekilde ayrılmayı beklemiyordum. Sanki bir gelenek haline geldi bu Galatasaray’da. Ama tabi diğer arkadaşlarımın hiç biri kendi taraftarları tarafından ıslıklanmadı. Kendi taraftarları onlara küfür etmedi. Özellikle Hamburg maçından bahsediyorum. Ali Sami Yen’den alkışlarla gitmek isterdim. Böyle ayrılışım beni üzdü.





-"SKIBBE’NİN OTERİTESİ SARSILDI"-



MARATON.COM.TR: GEÇEN SENE TAKIMDA NE EKSİKTİ ARKADAŞLIK, TEKNİK DİREKTÖR?



Hasan ŞAŞ: Futbolcu kalitesi olarak hemen hemen bu seneki takım ile aynı. Galatasaray’ın en büyük handikabı geçen sene yaşadığımız sakatlıklardı. Yönetim içinde bazı çekişmeler oldu. Teknik direktöre sorulmadan yardımcı hocaların yollanması Skibbe’nin takım içerisindeki bütün otoritesini sarstı. Yani çok ciddiye almadı bence futbolcular Skibbe’yi. Yönetim bir teknik direktöre sormadan yardımcı hocalarını yollarsa futbolcuda o zaman hiç kimseyi takmaz.





-"BENİM UYUŞMAZLIĞIM YOKTU"-



MARATON.COM.TR: BÜLENT KORKMAZ İLE BİR UYUŞMAZLIK YAŞADIN MI?



Hasan ŞAŞ: Bülent hoca ile bir uyuşmazlığım olmadı. Her yerde anlatmaya çalışıyorum Bülent abi ile ben yıllarca oynadım. Bülent abi bana güveniyordu sakatlıktan yeni çıkmıştım bana ihtiyacı vardı bende elimden geleni yapacağımı söyledim Bülent abiye. Benim bir uyuşmazlığım yoktu Bülent abi ile. Kesinlikle aramızda hiçbir şey olmaz.





-"TÜRKİYE İÇİN FAZLA BİR KADRO"-



MARATON.COM.TR: BU SENE GALATASARAY’DA Kİ DEĞİŞİMİ NASIL BULUYORSUNUZ?



Hasan ŞAŞ: Galatasaray’daki değişim... Biraz bu yıldan korkmuşlar. Niye korkmuşlar? Geçen sene ligi 5. bitirdiler bu senede başarısız olurlarsa birçok şey yerinden oynayacak. Neler oynayabilir? Yönetim yerinden oynayabilir, martta seçim var çünkü. Futbolcuların hepsi başarısızlık halinde kendilerinin de gönderilebileceğini düşünür hale gelebilirler. Onun için çok pahalı ve kaliteli transferler yapıldı. Kaliteli transfer para ile olur. Türkiye ligine fazla transferler yaptılar bence. Galatasaray bu kadrosu ile Fransa liginde, Almanya’da şampiyon olabilir. Türkiye ligi için fazla bir kadro.





-" SPORTİF BAŞARINIZ VARSA BİR DAHA SEÇİLİRSİNİZ"-



MARATON.COM.TR: GEÇEN SENEDE AYNI YÖNETİM VARDI AMA PARA HARCANMADI BU SENE PARA HARCANMASI MART AYINDAKİ SEÇİMDEN DOLAYI MI? GALATASARAY’IN SIRTINA BU KADAR YÜKLÜ TRANSFER ÜCRETLERİ BİNDİRDİLER, YANİ BİR NEVİ KOLTUK KAYBETMEMEK İÇİN Mİ ?



Hasan ŞAŞ: Galatasaray’ın sırtına yük bindirdiler mi, bindirmediler mi bilmiyorum. Ben Galatasaray’ın mali işlerinden anlamam. Ben sadece pahalı transferler derim. Ama hangi para ile nasıl oldu onları bilemem. Tabi ki bu sene seçim var geçen sene ligi 5. bitiriyorsunuz ve mart ayında seçim var tabi ki güçlü kadro kuracaklar ve şampiyon olmak isteyecekler her şey sportif başarıya bağlı Galatasaray’da. Eğer sportif başarınız varsa şampiyon oluyorsanız bir daha seçilirsiniz.





-"RIJKAARD’IN BARCELONA DIŞINDA BİR BAŞARISI YOK"-



MARATON.COM.TR: RIJKAARD, GALATASARAY İÇİN ŞANS MI?



Hasan ŞAŞ: Hem Rijkaard, Galatasaray için hem Galatasaray, Rıjkaard için bir şans. Hiçbir teknik direktörün eline Galatasaray’da böyle bir kadro vermediler. Bu kadar derinlemesine bir kadro var. Rıjkaard’ın Barcelona dışında bir başarısı yok. Geçen sene de Guardiola 3 tane kupa aldı ondan önce Cruff vardı o da Barcelona’da kupa aldı. Barcelona’ya kim gelse 2 senede bir kupa aldı. Rıjkaard’ın Galatasaray’da alacağı UEFA kupası onun tekrar Avrupa’da bir yerlere gelmesini sağlayacak. Rıjkaard’ın Galatasaray’da UEFA kupasını bu kadro ile kaldırması lazım.





-"GÖKHAN’LA SERVET’İN UYUMUNU MERAK EDİYORUM"-



MARATON.COM.TR: YENİ TRANSFERLERİ DEĞERLENDİRECEK OLURSAK TAKIMA NASIL FAYDALARI OLUR?



Hasan ŞAŞ: Elano hakkında çok bir bilgi edinemedim. Çok güzel bir gol attı ama gördüğüm kadarıyla daha hazır değil. İlerleyen karşılaşmalarda ilk 11’e başladığı zaman daha net görebiliriz Elano’yu. Keita fazla bir futbolcu bu lige her yerde bunu söylüyorum. Leo Franco hakkında tam olarak bir bilgi edinmek zor. Galatasaray kalesi fazla bir tehlike yaşamıyor. Franco için bilgi edinebilmek için Galatasaray’ın birkaç tane ciddi maça ihtiyacı var. Mustafa Sarp özverili oynuyor Galatasaray’da ama üstüne biraz daha koyması lazım nedir bu üstüne koymak, Galatasaray’daki görevi boş alanları kapatmak ama sadece bazı maçlarda buda yetmeyecek. Yaratıcı özelliklerini biraz daha sahaya koyması lazım. İki işi bir arada yaparsa hem ofans hem de defans olarak o zaman Mustafa Sarp Milli takım içinde alternatif olur. Mehmet Topal, Galatasaray’da oynayan birisi ve Mustafa Sarp onun için iyi bir rakip olur. Çünkü Mehmet Topal, Galatasaray’ın bir numaralı orta saha oyuncusu. Mehmet Topal ile Mustafa Sarp bu takımın orta sahasını götürecek gibi görünüyor. Gökhan Zan, Beşiktaş’ta kendisini kanıtlamış bir oyuncu. Milli takım stoperi ama Servet’le uyumunu daha ciddi maçlarda göreceğiz. Servet’le uyumunu merak ediyorum açıkçası.





-" ARDA MİSYONUNU TAMAMLAYINCA GİTMELİ"-



MARATON.COM.TR: ARDA TURAN, AVRUPA’YA GİTMELİ Mİ?



Hasan ŞAŞ: Türkiye’de hiçbir şey daha iyi olmaz. Mustafa Denizli 2 kupalı adam ne oldu? 4 haftada herkes yerin dibine sokuyor. O zaman bu Arda içinde geçerli Tuncay içinde geçerli başkası içinde geçerli. Arda buradaki misyonunu tamamladığı anda yurt dışına gidecek, gitmezse burada mutlaka bir sezonu kötü geçecek ve üstüne gelecekler. Sonraki sezon tekrar iyi oynamaya çalışacak ve bir başka sezon tekrar düşüş yaşayacak ve ne olacak? Sonuçta Arda yorulacak. Ben Arda’ya şöyle bir tavsiyede bulunabilirim ben bunu bir çorbacıda da söyledim kendisine İnşallah UEFA Kupası’nı bu sene veya önümüzdeki sezon kaldıracağı zaman hemen orada yurt dışına gideceğini açıklayacak. Yoksa onun dışında Arda için Türkiye’de daha fazla şey olacağına inanmıyorum. Bu sözü Ada’nın futbolculuğu açısından söylemiyorum İnsanların bakış açısından dolayı söylüyorum.





-"LIVERPOOL’UN TEKLİFİ ÇOK CİDDİYDİ"-



MARATON.COM.TR: FUTBOLCULUK DÖNEMİNDE AVRUPA’DAN TEKLİF ALDINIZ MI?



Hasan ŞAŞ: Tabi ki aldım hem de çok. Bonservisim elimde olmadığı için Dünya kupasından sonra gidemedim. Aldığım tekliflerde de menajerler oyunları nedeniyle bir türlü olmadı. Liverpool’un teklifi çok ciddiydi ama parası azdı ama keşke az olan paraya gitseymişim bir tek ona çok pişman oluyorum.





-"FENERBAHÇE’DEN 5 KERE TEKLİF ALDIM"-



MARATON.COM.TR: GALATASARAY’DA OYNARKEN BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE’DEN TRANSFER TEKLİFİ ALDINIZ MI?



Hasan ŞAŞ: Fenerbahçe’den 5 kere teklif aldım hayatımın her döneminde ama hiçbir zaman kabul etmedim.





-"LUCESCU"-



MARATON.COM.TR: BİRÇOK TEKNİK DİREKTÖRLE ÇALIŞTINIZ. BUNLARIN İÇİNDE HANGİSİNİ KENDİNİZE ÖRNEK ALIRSINIZ?



Hasan ŞAŞ: Lucescu.





-"LINCOLN’Ü ALIRKEN HATA YAPTILAR"-



MARATON.COM.TR: ADNAN POLAT, “LINCOLN’E AYRICALIK YAPTIK” DEDİ. KULÜPLERİMİZDE YABANCI HAYRANLIĞI VAR MI? YERLİ OYUNCULARA GEREKEN DEĞER GÖSTERİLİYOR MU?



Hasan ŞAŞ: Halimden belli değil mi? Lincoln’e ayrıcalık yaptılar evet ama Başkanında kendine göre haklı olduğu tarafları vardı. Çok para verilip alınmış bir oyuncu. Lincoln’ün başını okşarsalar onun oynayacağını biliyorlardı. Bence o dönemde Lincoln’e böyle davranmaları doğaldı ama biz onları uyarmıştık Lincoln konusunda. Lincoln’ün Galatasaray’a geliş amacını araştırmak lazım. Gerçekten futbol mu oynamak istiyor, Yoksa 4 sene iyi para alıp kariyerini tamamlamak mı istiyor? Lincoln’ü alırken hata yaptılar. Son pişmanlık fayda etmiyor.





-"LIVERPOOL’A GİTSEYDİM"-



MARATON.COM.TR: GERİYE DÖNÜP BAKTIĞINIZDA “ŞUNU KEŞKE YAPMASAYDIM” DEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI?



Hasan ŞAŞ: Biri demin de dediğim gibi parasına bakmayıp Liverpool’a gitseydim bir diğeri de 2 kere Galatasaray’a boş mukaveleye imza attım onları atmasaydım.





-"ANKARASPOR İLE BİRLEŞMEYE ÇOK KARŞIYIM"-



MARATON.COM.TR: ESKİ BİR ANKARAGÜCÜ FUTBOLCUSU OLARAK ANKARASPOR İLE BİRLEŞMEYE NASIL BAKIYORSUN?



Hasan ŞAŞ: Ankaragücü kulübü çok köklü bir kulüp. Eğer gerçekten Melih Gökçek destek vermek istiyorsa maddi anlamda veya manevi anlamda o zaman gidip Ankaragücü kulübüne kongre üyesi olur ve oradan seçilir. Ankaragücü’nün böyle maddi ve manevi gücü yüksek insanlara ihtiyacı var. Melih Gökçek kongreden seçilirse kimse bir şey diyemez. Kimse Ankaragücü’nü para ile satın alamaz. Ben Ankaraspor ile birleşmeye çok karşıyım.





-"BİR DAHA DÜNYAYA GELSEM GENE ÇALIM ATARIM"-



MARATON.COM.TR: FUTBOLCULUK DÖNEMİNDE KENDİNDE BEĞENDİĞİN VE BEĞENMEDİĞİN ÖZELLİKLERİN NELERDİ? MESELA HEP TOPU FAZLA AYAĞINDA TUTDUĞUNA DAİR ELEŞTİRİLER OLMUŞTU BUNLARA KATILIYOR MUSUN?



Hasan ŞAŞ: Katılmıyorum bu görüşlere. Sahada 1 tane top var 2 tane top olsa birini veririm arkadaşlara. Bütün maç boyunca topla münasebetiniz 2 dakika oluyor. Ben topla oynamayı çok seviyordum çünkü benim özelliğim oydu. Adam eksiltmeyi riske girmeyi seviyordum. Şimdi bakıyorsunuz riske giren futbolcu göremiyorum. Türk futbolunda ve dünya futbolunda atletik yapılı futbolcular çok oldu bu git gide futbol kalitesini düşürüyor ve zevki azaltıyor. Futbolda estetik olması lazım, çalım olması lazım. Bugün Galatasaray seyircisi neden mutlu? Keita çalım atıyor, Arda çalım atıyor, Baros, Kewell, Elano atacak neden estetik futbol var ortada. Onun için ben adam eksiltmeyi çok seviyordum. Çalım atmayı da. Bir daha dünyaya gelsem bir daha çalım atarım.





-"ARAP TAKIMLARI VARDI"-



MARATON.COM.TR: GEÇTİĞİMİZ SEZON SONUNDA TRANSFER İÇİN BİRÇOK DEDİKODU ÇIKTI TRANSFER TEKLİFLERİ NERELERDEN GELDİ?



Hasan ŞAŞ: Arap takımları vardı ama o bildiğimiz paralar yok. Herkesin dışarıdan söylediği gibi 2-3 Milyon Euro’lar yok. Onlarda işi uyanmışlar herhalde. Sivasspor’dan teklif aldım doğru ama o zaman kafam çok doluydu ve bulanıktı sağlıklı bir karar veremedim ve Mecnun başkanla Bülent abiye dedim ki “şu an size bu kafayla yardımcı olamam ancak beni 1,5 ay bekleyin eğer futbol iştahım olursa tekrar telefonlaşırız.” Ama o günden bu güne içinde futbol oynamaya dair bir his olmadı.





-" ÇOK SİNİRLENMİŞTİM "-



MARATON.COM.TR: “YAŞADIKLARIMI AÇIKLARSAM İNSANLAR GALATASARAYLILIĞINDAN SOĞUR” DİYE BİR AÇIKLAMANIZ OLDU. BU AÇIKLAMAYI YAPMANIZDA Kİ SEBEP NEYDİ?



Hasan ŞAŞ: Türkiye’de insanlar her şeye çok çabuk inanıyorlar. Onun üzerine yorum yapıyorlar. Maalesef Fanatik Gazetesinde çıkan bir haberden dolayı çok sinirlenmiştim. Galatasaray’ı mahkemeye vermiş diye ve o haberin altındaki yorumları okuyunca beynimden vurulmuşa döndüm. Demek ki 11 yıldır beni hiç tanımamışlar. Yorumlar nasıldı? “Utanmıyor musun?”, “Sen Galatasaray’dan bu kadar para aldın” gibi yorumlar beni çok üzmüştü. Bende televizyon programında dedim ki bu insanlara karşı Hasan Şaş’ın nasıl bir insan olduğunu kimse tanımıyor ve Gazetede çıkan gerçek dışı bir haberden dolayı insanlar yorum yapıyorlar ve tribünlerin ve seyircinin önüne atıyorlar bu çok ayıp dedim. Ben Galatasaray’da zaman içinde yaşadığımız yoklukları anlatmak istedim. Bize o yoklukları anlatmayın demek istedim. Biz o günlerde futbolcu arkadaşlarımıza nasıl yardım ettiğimizi, paralar geldiğinde önce genç arkadaşlarımıza verin biz önemli değiliz biz 3-4 ay sonrada alırız bir şey olmaz dediğimizi de mi hatırlamıyorlar veya gözlerinin önüne getiremiyor da bu yorumları yapıyorlar.





-"BEN DAHA PARAMI ALAMADIM"-



MARATON.COM.TR: GALATASARAY'DAN ALACAĞINIZ KALDI MI? EĞER KALDIYSA YÖNETİM SİZE BİR SÜRE VERDİ Mİ?



Hasan ŞAŞ: Kaldı. Ben daha paramı alamadım. Galatasaray’dan ve yine hassas bir konu. Bunu hassas bir konu diye de yazarsanız sevinirim çünkü seyircinin önüne atıyorlar beni. Şuanda bütün arkadaşlarım paralarını aldılar. Geçen seneden bütün arkadaşlarım paralarını aldılar ve benim param durdu. İnsanların bilmediği bir şey var Galatasaray’ı ben mahkemeye verseydim Galatasaray transfer yapamazdı. Transfer tescili yapamazlardı. İnsanlar çok fazla bilgi ve donanıma sahip olmadığı için kaçırıyorlar. Şuanda bütün alacaklarım kulüpte duruyor buna rağmen ben bir uzlaşma bekliyorum yönetimden. Uzlaşma olmazsa yapacak pek fazlada bir şeyim kalmıyor o paralar benim çocuklarımın parası.





-"HEMEN DEĞİL"-



MARATON.COM.TR: GALATASARAY’DA FUTBOL OYANYIP SONRA TEKNİK DİREKTÖRLÜK YAPAN HAGİ, BÜLENT KORKMAZ GİBİ İSİMLER VAR ANCAK BEKLENENİ VEREMEDİLER SENİNDE KARİYER PLANINDA GALATASARAY’DA TEKNİK DİREKTÖRLÜK DÜŞÜNCEN VAR MI?



Hasan ŞAŞ: En son, hemen değil. Çok büyük teknik direktör olsam da hemen kabul etmeyebilirim. Hagi’yi burada ayrı tutmak istiyorum Hagi elindeki kadro ile çok büyük işler yaptı. Türkiye kupasında Fenerbahçe’yi 5-1 yendi ve kupayı aldık ve şampiyonluğu sonuna kadar sürdürdük. Bülent abi biraz erken geldi. Galatasaray o sırada bir kaos dönemindeydi ve Galatasaray’a yardımcı olmak amacıyla geldi ama erkendi.





-"HAKEM KONUSUNU 3’E BÖLEBİLİRİZ"-



MARATON.COM.TR: HAKEMLERLE BİRÇOK PROBLEM YAŞADIN GERİYE DÖNÜP BAKTIĞINDA YAPMAMAM LAZIMDI DİYE DÜŞÜNDÜĞÜN OLDU MU?



Hasan ŞAŞ: Bazılarını takım için yaptım, bazılarını haksızlığa uğradığım için yapmıştım. Bazılarını da abarttım. Yapmamam lazımdı. Bu hakem konusunu 3’e bölebiliriz.





-"AVRUPA’DA ÇOK MAÇ İZLESİNLER"-



MARATON.COM.TR: TÜRKİYE’DE HAKEMLER SENCE YETERLİ Mİ?



Hasan ŞAŞ: Türkiye’deki hakemler olayı ve işi biliyorlar ama o kadar baskı var ki onların maç yönetmesi bile mucize. Avrupa’daki hakemler bu kadar baskı altında çıkmıyorlar. Geçen sene Beşiktaş – Fenerbahçe maçı vardı. Bünyamin Gezer maçı yönetecek 4 gün önce açıklandı Polis karakoluna gidildi, adamın resimleri çekildi, mahalle baskısı var bu hakemler bu şekilde nasıl maç yönetecekler. Benim hakemlere tavsiyen Avrupa’da çok maç izlesinler.





-"OBJEKTİF YORUM YAPMAK ZORUNDAYIZ "-



MARATON.COM.TR: AZİZ YILDIRIM’I FENERBAHÇE İÇİN BİR ŞANS OLARAK GÖRDÜĞÜNÜ AÇIKLAMIŞTIN. BUNU BİRAZ AÇAR MISIN?



Hasan ŞAŞ: Yine burada bir yanlış anlaşılma var. Ben “Aziz Yıldırım’ı destekliyorum” demedim bu bir. İkincisi ben objektif bir adamım iyi yapana iyi derim kötü yapana kötü derim. Aziz Yıldırım bu kulübü aldığında stat var mıydı? Yoktu. Bugün Fenerbahçe’ye bütün yıldızları Aziz Yıldırım getirdi bu bir gerçek. Kulübü belli bir yerden alıp belli bir yere taşıdı. Şimdi Aziz Yıldırım bunları yapmışsa ben kötü adam mı diyeceğim? Faruk Süren, Galatasaray’ın en başarılı başkanı değil mi? Faruk başkanda elinden geldiği kadarı ile bankadan kredi çekti bir sürü işler yaptı Hagi, Tafferel, Popescu gibi yıldızları getirdi. Geçen gün Ali Şen açıklama yaptı Galatasaray hakkında şimdi Ali Şen’in o sözleri Galatasaray’ı desteklediği anlamına mı geliyor? Hayır, objektif baktığı için o kelimeleri söyledi. Objektif yorum yapmak zorundayız. Fanatikliği bir kenara bırakmalıyız. Ben Galatasaraylıyım buna şüphe yok ama bir insan iyi bir şey yapıyorsa da onu da söylerim.





-"GERGİNLİK YAŞIYORUZ"-



MARATON.COM.TR: FENERBAHÇE’NİN SON SENELERDE GALATASARAY’A KARŞI CİDDİ BİR ÜSTÜNLÜĞÜ VAR. SARACOĞLU’NDAKİ KARŞILAŞMALAR ÖNCESİ FLORYA’DA NELER YAŞIYORSUNUZ,NASIL HAZIRLANIYORSUNUZ?



Hasan ŞAŞ: Gerginlik yaşıyoruz. O kadar çok yenmek istiyoruz ki Fenerbahçe’yi bu bizde ters etki yapıyor. Psikolojik olarak yeniliyoruz. O kadar çok yenmek istiyoruz ki ama Psikolojik olarak bu insanda bir yorgunluk yaratıyor. Hani biz ne yaparsak yapalım olmuyor. Biz hep mi kötü oynuyoruz? Hayır, belki 10 maçın 6 tanesinde veya 7 tanesinde biz daha iyi oynadık. Ama öyle bir şey ki bir şekilde gol oluyor. Mesela Ergün abinin top poposuna değiyor ve ters köşeye gidiyor, kornerden birilerinin önüne düşüyor gol oluyor. Öyle bir moral bozukluğu ile maça başlıyoruz ki onun devamını getirmek çok zor zorlanıyoruz yani. Fenerbahçe, Galatasaray’dan daha iyi takım olduğu için bizi yenmiyorlar bizi sadece psikolojik savaşla yeniyorlar.





-"TÜRK FUTBOLCULAR DA İYİ PARA ALIYOR"-



MARATON.COM.TR: YENİ TRANSFERLERE VERİLEN VE HARCANAN PARALAR TAKIM İÇİNDE DENGELERİ BOZAR MI?



Hasan ŞAŞ: Bozmaz. Çünkü Türk futbolcularda iyi para alıyorlar. UEFA Kupası’nı kazanan takımdan çok daha büyük paralar veriliyor şuan futbolculara.





-"CEP TELEFONUNA ATILAN MESAJLA GÖNDERİLMEYİ HAK ETMEDİM"-



MARATON.COM.TR: YILLARCA GALATASARAY’A EMEK VERDİNİZ, KUPALAR KAZANDINIZ. SEYRANTEPE STADI AÇILDIĞINDA, MESELA UEFA KADROSU İLE O ZAMAN Kİ TAKIM AÇILIŞ MAÇI YAPSA SİZCE NASIL OLUR? BÖYLE BİR ÖNERİ GELİRSE KABUL EDER MİSİNİZ?



Hasan ŞAŞ: O günkü yönetimin durumuna bağlı. Şu an olsa ya da 2 ay sonra olsa kabul etmem. Şu andaki pozisyonum bunu kabul edecek durumda değil. Biraz bana yapılanları hazmetmem lazım. En az 1 yıl geçmesi lazım. Ben böyle gönderilmeyi hak etmedim. Islıklar, küfürler, cep telefonuna mesajla gönderilmeyi hak etmedim.





MARATON.COM.TR: SON OLARAK GALATASARAY TARAFTARINA BİR MESAJINIZ VAR MI?



Hasan ŞAŞ: Yok.





MARATON.COM.TR: BİZE VAKİT AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM..



Hasan ŞAŞ: Ben teşekkür ederim..



MARATON.COM.TR ÖZEL

RÖPORTAJ: BURAK ÖZKAYA

burak.ozkaya@maraton.com.tr
 
Cevap: Hasan Şaş ve Maraton'a Açıklamaları !



Rjikaard nerdeymiş ki Galatasaray ile tekrar yükselsin ?



Telefonuna mesaj atıp gönderilmeyide çıkıp açık açık söylemen çok hoş Hasan Şaş..



Bülent Korkmaz takımın başındayken Abi diye hitap ediyordun, bu da iş anlayışına ne kadar saygılı olduğunun kanıtıdır.



Dediğin gibi keşke Liverpool'a gitseydin.
 
Cevap: Hasan Şaş ve Maraton'a Açıklamaları !



Senin gibi birini aramaya değmezmiş.Biz şimdi anlıyoruz yöneticiler ozamandan anlamış.

Sende konuş afferin sende konuş.
 
Cevap: Hasan Şaş ve Maraton'a Açıklamaları !



konuşmasa olmazdı zaten, neyse birşey demiyorum.



vefa'yı hep galatasaray'dan bekleyenler, acaba siz galatasaray'a karşı vefalı mısınız?



bu takım sizin elinize yıllarca tonla maaş ödedi, bugünlere gelmenizde başrolü oynadı.



sizin UEFA kupasıyla galatasaray'a katkınız ne kadarsa, galatasaray'ın da size aynı şekilde.



acaba galatasaray olmasa nerede olurdunuz? vefa karşılıklı bir olaydır,



galatasaray da kimseyi eli ayağı tutmayacak duruma gelene kadar oynatmak zorunda değil,



verim alamıyorsan teşşekür edersin yollarını ayırırsın bu kadar. hayat da böyle değil mi zaten?



hayrına oynuyordun da biz mi gönderdik hasan?
 
Cevap: Hasan Şaş ve Maraton'a Açıklamaları !



Fener aykutu, oğuzu yolladı vefalı, sözleşmeler fesh edilir vefalı, rüşütüyü dövdürüp, samandıraya baskın yaptırır gene vefalı. Hasan sen şu açıklamanla bile kaç para kazanmışındır sen ve diğerleri olumlu veya olumsuz GALATASARAYIMIZIN lafını söylerken gene cebinize para giriyor. UNUTMA!!!
 
Cevap: Hasan Şaş ve Maraton'a Açıklamaları !



Hasan bu topiği ve hakkında yazılanları okusa bir daha konuşmazdı zaten. :sopa:
 
Cevap: Hasan Şaş ve Maraton'a Açıklamaları !



Parası kalmış Galatasaray'da. . En kısa zamanda ödenir alacakları da söyleyecek bir şeyi kalmaz inşallah . Vefadan bahsederken bile seni sen yapan kulübüne yaptığın vefasızlıkları bu taraftar unutmayacaktır, bilesin Hasan Şaş.
 
Hasan Şaş'tan haber var !!!



O Türk Futbolu’nun gelmiş geçmiş en önemli oyuncularından bir tanesi. Türk Milli Takımı’nın zirve yaptığı 2002 Dünya Kupası’nın yıldızı...



85625_2_090825212559.jpg




Adana’da başlayan serüvenini Galatasaray’da sonlandırdı Hasan Şaş...



Hem Türk Milli Takımı hem de Galatasaray ile tarifi mümkün olmayan duygular yaşadı. Dünya’nın gözünü 2002’de üzerine çekti. Oynadığı futbolla, attığı çalımlarla Brezilyalıları kıskandırdı. Galatasaray’da UEFA Kupası’nı kazanan kadronun içinde yer aldı, büyük emek verdi... Sarı-Kırmızılı takımın “efsane” kadrosundan kalan son isimdi ve sonunda o’nun da yolları ayrıldı çok sevdiği Galatasaray ile...



Gönderiliş biçimi farklı değildi diğer kahramanlardan... Sitemi bunaydı zaten, “hak etmiyorum” diyordu ayrılıktan bahsederken...



Hasan Şaş, MARATON.COM.TR’nin konuğu oldu ve çok önemli açıklamalarda bulundu...





-"BIRAKTIM"-



MARATON.COM.TR: HASAN ŞAŞ, FUTBOLU BIRAKTI MI?



Hasan ŞAŞ: Bıraktım. Şu an yorumculuk yapıyorum. TRT Türk kanalında. İyi bir teklif gelmişti TRT’den. Maddi anlamda değil ama kimse yanlış anlamasın. İnsan futbolu bırakınca kendini bir boşlukta hissediyor ben de ilk olarak TRT’de başlamak istedim. Ama beni uzun süre bu iş tatmin etmez. Hedefim teknik direktörlük. A antrenörlük lisansım var. İyi bir teknik direktör ile birlikte birkaç sene çalışmak istiyorum ondan sonra kendim bu yolda ilerlemek istiyorum. Antrenörlük lisansım var ama teknik direktörlük lisansı almam lazım bunun içinde kursa gideceğim.





-" BÖYLE AYRILIŞIM BENİ ÜZDÜ "-



MARATON.COM.TR: GALATASARAY’DAN İSTEDİĞİNİZ VEYA HAYAL ETTİĞİNİZ ŞEKİLDE AYRILDIĞINIZI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?



Hasan ŞAŞ: Diğer arkadaşların ayrılmasını gördükten sonra açıkçası iyi şekilde ayrılmayı beklemiyordum. Sanki bir gelenek haline geldi bu Galatasaray’da. Ama tabi diğer arkadaşlarımın hiç biri kendi taraftarları tarafından ıslıklanmadı. Kendi taraftarları onlara küfür etmedi. Özellikle Hamburg maçından bahsediyorum. Ali Sami Yen’den alkışlarla gitmek isterdim. Böyle ayrılışım beni üzdü.





1.jpg




-"SKIBBE’NİN OTERİTESİ SARSILDI"-



MARATON.COM.TR: GEÇEN SENE TAKIMDA NE EKSİKTİ ARKADAŞLIK, TEKNİK DİREKTÖR?



Hasan ŞAŞ: Futbolcu kalitesi olarak hemen hemen bu seneki takım ile aynı. Galatasaray’ın en büyük handikabı geçen sene yaşadığımız sakatlıklardı. Yönetim içinde bazı çekişmeler oldu. Teknik direktöre sorulmadan yardımcı hocaların yollanması Skibbe’nin takım içerisindeki bütün otoritesini sarstı. Yani çok ciddiye almadı bence futbolcular Skibbe’yi. Yönetim bir teknik direktöre sormadan yardımcı hocalarını yollarsa futbolcuda o zaman hiç kimseyi takmaz.





-"BENİM UYUŞMAZLIĞIM YOKTU"-



MARATON.COM.TR: BÜLENT KORKMAZ İLE BİR UYUŞMAZLIK YAŞADIN MI?



Hasan ŞAŞ: Bülent hoca ile bir uyuşmazlığım olmadı. Her yerde anlatmaya çalışıyorum Bülent abi ile ben yıllarca oynadım. Bülent abi bana güveniyordu sakatlıktan yeni çıkmıştım bana ihtiyacı vardı bende elimden geleni yapacağımı söyledim Bülent abiye. Benim bir uyuşmazlığım yoktu Bülent abi ile. Kesinlikle aramızda hiçbir şey olmaz.





-"TÜRKİYE İÇİN FAZLA BİR KADRO"-



MARATON.COM.TR: BU SENE GALATASARAY’DA Kİ DEĞİŞİMİ NASIL BULUYORSUNUZ?



Hasan ŞAŞ: Galatasaray’daki değişim... Biraz bu yıldan korkmuşlar. Niye korkmuşlar? Geçen sene ligi 5. bitirdiler bu senede başarısız olurlarsa birçok şey yerinden oynayacak. Neler oynayabilir? Yönetim yerinden oynayabilir, martta seçim var çünkü. Futbolcuların hepsi başarısızlık halinde kendilerinin de gönderilebileceğini düşünür hale gelebilirler. Onun için çok pahalı ve kaliteli transferler yapıldı. Kaliteli transfer para ile olur. Türkiye ligine fazla transferler yaptılar bence. Galatasaray bu kadrosu ile Fransa liginde, Almanya’da şampiyon olabilir. Türkiye ligi için fazla bir kadro.





-" SPORTİF BAŞARINIZ VARSA BİR DAHA SEÇİLİRSİNİZ"-



MARATON.COM.TR: GEÇEN SENEDE AYNI YÖNETİM VARDI AMA PARA HARCANMADI BU SENE PARA HARCANMASI MART AYINDAKİ SEÇİMDEN DOLAYI MI? GALATASARAY’IN SIRTINA BU KADAR YÜKLÜ TRANSFER ÜCRETLERİ BİNDİRDİLER, YANİ BİR NEVİ KOLTUK KAYBETMEMEK İÇİN Mİ ?



Hasan ŞAŞ: Galatasaray’ın sırtına yük bindirdiler mi, bindirmediler mi bilmiyorum. Ben Galatasaray’ın mali işlerinden anlamam. Ben sadece pahalı transferler derim. Ama hangi para ile nasıl oldu onları bilemem. Tabi ki bu sene seçim var geçen sene ligi 5. bitiriyorsunuz ve mart ayında seçim var tabi ki güçlü kadro kuracaklar ve şampiyon olmak isteyecekler her şey sportif başarıya bağlı Galatasaray’da. Eğer sportif başarınız varsa şampiyon oluyorsanız bir daha seçilirsiniz.



hasan-sas.jpg






-"RIJKAARD’IN BARCELONA DIŞINDA BİR BAŞARISI YOK"-



MARATON.COM.TR: RIJKAARD, GALATASARAY İÇİN ŞANS MI?



Hasan ŞAŞ: Hem Rijkaard, Galatasaray için hem Galatasaray, Rıjkaard için bir şans. Hiçbir teknik direktörün eline Galatasaray’da böyle bir kadro vermediler. Bu kadar derinlemesine bir kadro var. Rıjkaard’ın Barcelona dışında bir başarısı yok. Geçen sene de Guardiola 3 tane kupa aldı ondan önce Cruff vardı o da Barcelona’da kupa aldı. Barcelona’ya kim gelse 2 senede bir kupa aldı. Rıjkaard’ın Galatasaray’da alacağı UEFA kupası onun tekrar Avrupa’da bir yerlere gelmesini sağlayacak. Rıjkaard’ın Galatasaray’da UEFA kupasını bu kadro ile kaldırması lazım.





-"GÖKHAN’LA SERVET’İN UYUMUNU MERAK EDİYORUM"-



MARATON.COM.TR: YENİ TRANSFERLERİ DEĞERLENDİRECEK OLURSAK TAKIMA NASIL FAYDALARI OLUR?



Hasan ŞAŞ: Elano hakkında çok bir bilgi edinemedim. Çok güzel bir gol attı ama gördüğüm kadarıyla daha hazır değil. İlerleyen karşılaşmalarda ilk 11’e başladığı zaman daha net görebiliriz Elano’yu. Keita fazla bir futbolcu bu lige her yerde bunu söylüyorum. Leo Franco hakkında tam olarak bir bilgi edinmek zor. Galatasaray kalesi fazla bir tehlike yaşamıyor. Franco için bilgi edinebilmek için Galatasaray’ın birkaç tane ciddi maça ihtiyacı var. Mustafa Sarp özverili oynuyor Galatasaray’da ama üstüne biraz daha koyması lazım nedir bu üstüne koymak, Galatasaray’daki görevi boş alanları kapatmak ama sadece bazı maçlarda buda yetmeyecek. Yaratıcı özelliklerini biraz daha sahaya koyması lazım. İki işi bir arada yaparsa hem ofans hem de defans olarak o zaman Mustafa Sarp Milli takım içinde alternatif olur. Mehmet Topal, Galatasaray’da oynayan birisi ve Mustafa Sarp onun için iyi bir rakip olur. Çünkü Mehmet Topal, Galatasaray’ın bir numaralı orta saha oyuncusu. Mehmet Topal ile Mustafa Sarp bu takımın orta sahasını götürecek gibi görünüyor. Gökhan Zan, Beşiktaş’ta kendisini kanıtlamış bir oyuncu. Milli takım stoperi ama Servet’le uyumunu daha ciddi maçlarda göreceğiz. Servet’le uyumunu merak ediyorum açıkçası.





-" ARDA MİSYONUNU TAMAMLAYINCA GİTMELİ"-



MARATON.COM.TR: ARDA TURAN, AVRUPA’YA GİTMELİ Mİ?



Hasan ŞAŞ: Türkiye’de hiçbir şey daha iyi olmaz. Mustafa Denizli 2 kupalı adam ne oldu? 4 haftada herkes yerin dibine sokuyor. O zaman bu Arda içinde geçerli Tuncay içinde geçerli başkası içinde geçerli. Arda buradaki misyonunu tamamladığı anda yurt dışına gidecek, gitmezse burada mutlaka bir sezonu kötü geçecek ve üstüne gelecekler. Sonraki sezon tekrar iyi oynamaya çalışacak ve bir başka sezon tekrar düşüş yaşayacak ve ne olacak? Sonuçta Arda yorulacak. Ben Arda’ya şöyle bir tavsiyede bulunabilirim ben bunu bir çorbacıda da söyledim kendisine İnşallah UEFA Kupası’nı bu sene veya önümüzdeki sezon kaldıracağı zaman hemen orada yurt dışına gideceğini açıklayacak. Yoksa onun dışında Arda için Türkiye’de daha fazla şey olacağına inanmıyorum. Bu sözü Ada’nın futbolculuğu açısından söylemiyorum İnsanların bakış açısından dolayı söylüyorum.





-"LIVERPOOL’UN TEKLİFİ ÇOK CİDDİYDİ"-



MARATON.COM.TR: FUTBOLCULUK DÖNEMİNDE AVRUPA’DAN TEKLİF ALDINIZ MI?



Hasan ŞAŞ: Tabi ki aldım hem de çok. Bonservisim elimde olmadığı için Dünya kupasından sonra gidemedim. Aldığım tekliflerde de menajerler oyunları nedeniyle bir türlü olmadı. Liverpool’un teklifi çok ciddiydi ama parası azdı ama keşke az olan paraya gitseymişim bir tek ona çok pişman oluyorum.



hasan-sas-ada-yolcusu_o.jpg






-"FENERBAHÇE’DEN 5 KERE TEKLİF ALDIM"-



MARATON.COM.TR: GALATASARAY’DA OYNARKEN BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE’DEN TRANSFER TEKLİFİ ALDINIZ MI?



Hasan ŞAŞ: Fenerbahçe’den 5 kere teklif aldım hayatımın her döneminde ama hiçbir zaman kabul etmedim.





-"LUCESCU"-



MARATON.COM.TR: BİRÇOK TEKNİK DİREKTÖRLE ÇALIŞTINIZ. BUNLARIN İÇİNDE HANGİSİNİ KENDİNİZE ÖRNEK ALIRSINIZ?



Hasan ŞAŞ: Lucescu.





-"LINCOLN’Ü ALIRKEN HATA YAPTILAR"-



MARATON.COM.TR: ADNAN POLAT, “LINCOLN’E AYRICALIK YAPTIK” DEDİ. KULÜPLERİMİZDE YABANCI HAYRANLIĞI VAR MI? YERLİ OYUNCULARA GEREKEN DEĞER GÖSTERİLİYOR MU?



Hasan ŞAŞ: Halimden belli değil mi? Lincoln’e ayrıcalık yaptılar evet ama Başkanında kendine göre haklı olduğu tarafları vardı. Çok para verilip alınmış bir oyuncu. Lincoln’ün başını okşarsalar onun oynayacağını biliyorlardı. Bence o dönemde Lincoln’e böyle davranmaları doğaldı ama biz onları uyarmıştık Lincoln konusunda. Lincoln’ün Galatasaray’a geliş amacını araştırmak lazım. Gerçekten futbol mu oynamak istiyor, Yoksa 4 sene iyi para alıp kariyerini tamamlamak mı istiyor? Lincoln’ü alırken hata yaptılar. Son pişmanlık fayda etmiyor.





-"LIVERPOOL’A GİTSEYDİM"-



MARATON.COM.TR: GERİYE DÖNÜP BAKTIĞINIZDA “ŞUNU KEŞKE YAPMASAYDIM” DEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI?



Hasan ŞAŞ: Biri demin de dediğim gibi parasına bakmayıp Liverpool’a gitseydim bir diğeri de 2 kere Galatasaray’a boş mukaveleye imza attım onları atmasaydım.





-"ANKARASPOR İLE BİRLEŞMEYE ÇOK KARŞIYIM"-



MARATON.COM.TR: ESKİ BİR ANKARAGÜCÜ FUTBOLCUSU OLARAK ANKARASPOR İLE BİRLEŞMEYE NASIL BAKIYORSUN?



Hasan ŞAŞ: Ankaragücü kulübü çok köklü bir kulüp. Eğer gerçekten Melih Gökçek destek vermek istiyorsa maddi anlamda veya manevi anlamda o zaman gidip Ankaragücü kulübüne kongre üyesi olur ve oradan seçilir. Ankaragücü’nün böyle maddi ve manevi gücü yüksek insanlara ihtiyacı var. Melih Gökçek kongreden seçilirse kimse bir şey diyemez. Kimse Ankaragücü’nü para ile satın alamaz. Ben Ankaraspor ile birleşmeye çok karşıyım.





-"BİR DAHA DÜNYAYA GELSEM GENE ÇALIM ATARIM"-



MARATON.COM.TR: FUTBOLCULUK DÖNEMİNDE KENDİNDE BEĞENDİĞİN VE BEĞENMEDİĞİN ÖZELLİKLERİN NELERDİ? MESELA HEP TOPU FAZLA AYAĞINDA TUTDUĞUNA DAİR ELEŞTİRİLER OLMUŞTU BUNLARA KATILIYOR MUSUN?



Hasan ŞAŞ: Katılmıyorum bu görüşlere. Sahada 1 tane top var 2 tane top olsa birini veririm arkadaşlara. Bütün maç boyunca topla münasebetiniz 2 dakika oluyor. Ben topla oynamayı çok seviyordum çünkü benim özelliğim oydu. Adam eksiltmeyi riske girmeyi seviyordum. Şimdi bakıyorsunuz riske giren futbolcu göremiyorum. Türk futbolunda ve dünya futbolunda atletik yapılı futbolcular çok oldu bu git gide futbol kalitesini düşürüyor ve zevki azaltıyor. Futbolda estetik olması lazım, çalım olması lazım. Bugün Galatasaray seyircisi neden mutlu? Keita çalım atıyor, Arda çalım atıyor, Baros, Kewell, Elano atacak neden estetik futbol var ortada. Onun için ben adam eksiltmeyi çok seviyordum. Çalım atmayı da. Bir daha dünyaya gelsem bir daha çalım atarım.



b-378629-hasan_%C5%9Fa%C5%9F.jpg






-"ARAP TAKIMLARI VARDI"-



MARATON.COM.TR: GEÇTİĞİMİZ SEZON SONUNDA TRANSFER İÇİN BİRÇOK DEDİKODU ÇIKTI TRANSFER TEKLİFLERİ NERELERDEN GELDİ?



Hasan ŞAŞ: Arap takımları vardı ama o bildiğimiz paralar yok. Herkesin dışarıdan söylediği gibi 2-3 Milyon Euro’lar yok. Onlarda işi uyanmışlar herhalde. Sivasspor’dan teklif aldım doğru ama o zaman kafam çok doluydu ve bulanıktı sağlıklı bir karar veremedim ve Mecnun başkanla Bülent abiye dedim ki “şu an size bu kafayla yardımcı olamam ancak beni 1,5 ay bekleyin eğer futbol iştahım olursa tekrar telefonlaşırız.” Ama o günden bu güne içinde futbol oynamaya dair bir his olmadı.





-" ÇOK SİNİRLENMİŞTİM "-



MARATON.COM.TR: “YAŞADIKLARIMI AÇIKLARSAM İNSANLAR GALATASARAYLILIĞINDAN SOĞUR” DİYE BİR AÇIKLAMANIZ OLDU. BU AÇIKLAMAYI YAPMANIZDA Kİ SEBEP NEYDİ?



Hasan ŞAŞ: Türkiye’de insanlar her şeye çok çabuk inanıyorlar. Onun üzerine yorum yapıyorlar. Maalesef Fanatik Gazetesinde çıkan bir haberden dolayı çok sinirlenmiştim. Galatasaray’ı mahkemeye vermiş diye ve o haberin altındaki yorumları okuyunca beynimden vurulmuşa döndüm. Demek ki 11 yıldır beni hiç tanımamışlar. Yorumlar nasıldı? “Utanmıyor musun?”, “Sen Galatasaray’dan bu kadar para aldın” gibi yorumlar beni çok üzmüştü. Bende televizyon programında dedim ki bu insanlara karşı Hasan Şaş’ın nasıl bir insan olduğunu kimse tanımıyor ve Gazetede çıkan gerçek dışı bir haberden dolayı insanlar yorum yapıyorlar ve tribünlerin ve seyircinin önüne atıyorlar bu çok ayıp dedim. Ben Galatasaray’da zaman içinde yaşadığımız yoklukları anlatmak istedim. Bize o yoklukları anlatmayın demek istedim. Biz o günlerde futbolcu arkadaşlarımıza nasıl yardım ettiğimizi, paralar geldiğinde önce genç arkadaşlarımıza verin biz önemli değiliz biz 3-4 ay sonrada alırız bir şey olmaz dediğimizi de mi hatırlamıyorlar veya gözlerinin önüne getiremiyor da bu yorumları yapıyorlar.





-"BEN DAHA PARAMI ALAMADIM"-



MARATON.COM.TR: GALATASARAY'DAN ALACAĞINIZ KALDI MI? EĞER KALDIYSA YÖNETİM SİZE BİR SÜRE VERDİ Mİ?



Hasan ŞAŞ: Kaldı. Ben daha paramı alamadım. Galatasaray’dan ve yine hassas bir konu. Bunu hassas bir konu diye de yazarsanız sevinirim çünkü seyircinin önüne atıyorlar beni. Şuanda bütün arkadaşlarım paralarını aldılar. Geçen seneden bütün arkadaşlarım paralarını aldılar ve benim param durdu. İnsanların bilmediği bir şey var Galatasaray’ı ben mahkemeye verseydim Galatasaray transfer yapamazdı. Transfer tescili yapamazlardı. İnsanlar çok fazla bilgi ve donanıma sahip olmadığı için kaçırıyorlar. Şuanda bütün alacaklarım kulüpte duruyor buna rağmen ben bir uzlaşma bekliyorum yönetimden. Uzlaşma olmazsa yapacak pek fazlada bir şeyim kalmıyor o paralar benim çocuklarımın parası.



85625_4_090825212559.jpg




-"HEMEN DEĞİL"-



MARATON.COM.TR: GALATASARAY’DA FUTBOL OYANYIP SONRA TEKNİK DİREKTÖRLÜK YAPAN HAGİ, BÜLENT KORKMAZ GİBİ İSİMLER VAR ANCAK BEKLENENİ VEREMEDİLER SENİNDE KARİYER PLANINDA GALATASARAY’DA TEKNİK DİREKTÖRLÜK DÜŞÜNCEN VAR MI?



Hasan ŞAŞ: En son, hemen değil. Çok büyük teknik direktör olsam da hemen kabul etmeyebilirim. Hagi’yi burada ayrı tutmak istiyorum Hagi elindeki kadro ile çok büyük işler yaptı. Türkiye kupasında Fenerbahçe’yi 5-1 yendi ve kupayı aldık ve şampiyonluğu sonuna kadar sürdürdük. Bülent abi biraz erken geldi. Galatasaray o sırada bir kaos dönemindeydi ve Galatasaray’a yardımcı olmak amacıyla geldi ama erkendi.





-"HAKEM KONUSUNU 3’E BÖLEBİLİRİZ"-



MARATON.COM.TR: HAKEMLERLE BİRÇOK PROBLEM YAŞADIN GERİYE DÖNÜP BAKTIĞINDA YAPMAMAM LAZIMDI DİYE DÜŞÜNDÜĞÜN OLDU MU?



Hasan ŞAŞ: Bazılarını takım için yaptım, bazılarını haksızlığa uğradığım için yapmıştım. Bazılarını da abarttım. Yapmamam lazımdı. Bu hakem konusunu 3’e bölebiliriz.





-"AVRUPA’DA ÇOK MAÇ İZLESİNLER"-



MARATON.COM.TR: TÜRKİYE’DE HAKEMLER SENCE YETERLİ Mİ?



Hasan ŞAŞ: Türkiye’deki hakemler olayı ve işi biliyorlar ama o kadar baskı var ki onların maç yönetmesi bile mucize. Avrupa’daki hakemler bu kadar baskı altında çıkmıyorlar. Geçen sene Beşiktaş – Fenerbahçe maçı vardı. Bünyamin Gezer maçı yönetecek 4 gün önce açıklandı Polis karakoluna gidildi, adamın resimleri çekildi, mahalle baskısı var bu hakemler bu şekilde nasıl maç yönetecekler. Benim hakemlere tavsiyen Avrupa’da çok maç izlesinler.





-"OBJEKTİF YORUM YAPMAK ZORUNDAYIZ "-



MARATON.COM.TR: AZİZ YILDIRIM’I FENERBAHÇE İÇİN BİR ŞANS OLARAK GÖRDÜĞÜNÜ AÇIKLAMIŞTIN. BUNU BİRAZ AÇAR MISIN?



Hasan ŞAŞ: Yine burada bir yanlış anlaşılma var. Ben “Aziz Yıldırım’ı destekliyorum” demedim bu bir. İkincisi ben objektif bir adamım iyi yapana iyi derim kötü yapana kötü derim. Aziz Yıldırım bu kulübü aldığında stat var mıydı? Yoktu. Bugün Fenerbahçe’ye bütün yıldızları Aziz Yıldırım getirdi bu bir gerçek. Kulübü belli bir yerden alıp belli bir yere taşıdı. Şimdi Aziz Yıldırım bunları yapmışsa ben kötü adam mı diyeceğim? Faruk Süren, Galatasaray’ın en başarılı başkanı değil mi? Faruk başkanda elinden geldiği kadarı ile bankadan kredi çekti bir sürü işler yaptı Hagi, Tafferel, Popescu gibi yıldızları getirdi. Geçen gün Ali Şen açıklama yaptı Galatasaray hakkında şimdi Ali Şen’in o sözleri Galatasaray’ı desteklediği anlamına mı geliyor? Hayır, objektif baktığı için o kelimeleri söyledi. Objektif yorum yapmak zorundayız. Fanatikliği bir kenara bırakmalıyız. Ben Galatasaraylıyım buna şüphe yok ama bir insan iyi bir şey yapıyorsa da onu da söylerim.





-"GERGİNLİK YAŞIYORUZ"-



MARATON.COM.TR: FENERBAHÇE’NİN SON SENELERDE GALATASARAY’A KARŞI CİDDİ BİR ÜSTÜNLÜĞÜ VAR. SARACOĞLU’NDAKİ KARŞILAŞMALAR ÖNCESİ FLORYA’DA NELER YAŞIYORSUNUZ,NASIL HAZIRLANIYORSUNUZ?



Hasan ŞAŞ: Gerginlik yaşıyoruz. O kadar çok yenmek istiyoruz ki Fenerbahçe’yi bu bizde ters etki yapıyor. Psikolojik olarak yeniliyoruz. O kadar çok yenmek istiyoruz ki ama Psikolojik olarak bu insanda bir yorgunluk yaratıyor. Hani biz ne yaparsak yapalım olmuyor. Biz hep mi kötü oynuyoruz? Hayır, belki 10 maçın 6 tanesinde veya 7 tanesinde biz daha iyi oynadık. Ama öyle bir şey ki bir şekilde gol oluyor. Mesela Ergün abinin top poposuna değiyor ve ters köşeye gidiyor, kornerden birilerinin önüne düşüyor gol oluyor. Öyle bir moral bozukluğu ile maça başlıyoruz ki onun devamını getirmek çok zor zorlanıyoruz yani. Fenerbahçe, Galatasaray’dan daha iyi takım olduğu için bizi yenmiyorlar bizi sadece psikolojik savaşla yeniyorlar.





-"TÜRK FUTBOLCULAR DA İYİ PARA ALIYOR"-



MARATON.COM.TR: YENİ TRANSFERLERE VERİLEN VE HARCANAN PARALAR TAKIM İÇİNDE DENGELERİ BOZAR MI?



Hasan ŞAŞ: Bozmaz. Çünkü Türk futbolcularda iyi para alıyorlar. UEFA Kupası’nı kazanan takımdan çok daha büyük paralar veriliyor şuan futbolculara.





-"CEP TELEFONUNA ATILAN MESAJLA GÖNDERİLMEYİ HAK ETMEDİM"-



MARATON.COM.TR: YILLARCA GALATASARAY’A EMEK VERDİNİZ, KUPALAR KAZANDINIZ. SEYRANTEPE STADI AÇILDIĞINDA, MESELA UEFA KADROSU İLE O ZAMAN Kİ TAKIM AÇILIŞ MAÇI YAPSA SİZCE NASIL OLUR? BÖYLE BİR ÖNERİ GELİRSE KABUL EDER MİSİNİZ?



Hasan ŞAŞ: O günkü yönetimin durumuna bağlı. Şu an olsa ya da 2 ay sonra olsa kabul etmem. Şu andaki pozisyonum bunu kabul edecek durumda değil. Biraz bana yapılanları hazmetmem lazım. En az 1 yıl geçmesi lazım. Ben böyle gönderilmeyi hak etmedim. Islıklar, küfürler, cep telefonuna mesajla gönderilmeyi hak etmedim.





MARATON.COM.TR: SON OLARAK GALATASARAY TARAFTARINA BİR MESAJINIZ VAR MI?



Hasan ŞAŞ: Yok.





MARATON.COM.TR: BİZE VAKİT AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM..



Hasan ŞAŞ: Ben teşekkür ederim..



MARATON.COM.TR ÖZEL

RÖPORTAJ: BURAK ÖZKAYA



Kaynak: https://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=85625
 
Cevap: Hasan Şaş ve Maraton'a Açıklamaları !



Yorum yapmak istemiyorum ... Ama öyle zart zurt açıklama yaparak da olmaz tamam haklısın sana yapılan muamele yanlış olabilir ona bir lafım yok.Fakat futbol kariyerini bitirdikten sonra gelipte bunları söylemen ayıp be Hasan... ....
 
Cevap: Hasan Şaş ve Maraton'a Açıklamaları !



MARATON.COM.TR: SON OLARAK GALATASARAY TARAFTARINA BİR MESAJINIZ VAR MI?



Hasan ŞAŞ: Yok.



Bekleyen de yok..



Neyse,Galatasaray'daki güzel günleri hatrına daha fazla birşey söylemeyeyim bende Abdullah Abi gibi..Takımdan ayrılan her Türk futbolcunun yönetime,takıma,oyunculara atıp tutmasından uyuz oluyorum! Tamam belki yönetim onları gönderirken bir takım yanlışlıklar yapmıştır,ama biraz vefalı olun be..
 
Cevap: Hasan Şaş ve Maraton'a Açıklamaları !



Ya medya kurulumuz bize bir röportaj ayarlasa da Maraton.com.tr 'den. Biraz da biz taraftarın sesini duyursak. :mad:
 
Cevap: Hasan Şaş ve Maraton'a Açıklamaları !



Taraftar ne ekerse onu biçer. Dün Hasan'a ana avrat söversen, cep telefonu, laptop atarsan, itip kakarsan, bugün bunlara tepki verme hakkın pek olmaz.



Normaldir.
 
Üst Alt