Hataylı 4 Usta, Yakıtsız Çalışan Motor Ürettiklerini İddia Ediyor! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Hataylı 4 Usta, Yakıtsız Çalışan Motor Ürettiklerini İddia Ediyor!


YouTube

Hatay'da dört sanayi esnafı arkadaş, atölyelerinde hiçbir yakıt kullanmadan çalışan, kendi kullanacağı elektriği kendisi üreten motor yaptı.
Dörtyol küçük sanayi sitesinde işçi emeklisi Mustafa Varlı, tornacı Erdal Arıkan, bobinajcı Abdulgani Hatutoğlu, motor ustası Ercan Yakut, eski araba motorunun birkaç parçasından yararlanarak neodyum mıknatıs ve bobin kabloları kullanarak hiçbir yakıt kullanmadan, aküyle çalışan aynı zamanda kendi elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayan motor yapmayı başardılar. "9 AYDA MOTORU ÇALIŞTIRMAYI BAŞARDIK" 45 yıl Almanya'da kaldığını belirten işçi emeklisi Mustafa Varlı, "Yurt dışında işçi olarak çalışırken hep aklımda olan böyle bir icat yapma düşüncem vardı. Emekli olup yeterli zamanda bulunca 2 yıl önce Türkiye'ye geldim. Aklımdaki fikir ve projeyi burada bulunan sanayi esnafı arkadaşlarımla paylaştım. Onların da büyük özveri ve yardımıyla 9 ay içerisinde yakıt kullanmadan bu motoru çalıştırmayı başardık" dedi.
 
Ne kadar enerji üretiyor önemli olan o.
Birde en uzun süre ne kadar çalışır halde kalabiliyor bu motor.

Aslında daha çok karanlık nokta var, icat sayılmaz :D


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Gerçeklik payı olsa bile yeterli desteği alamayacaklardır.


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bunu son 10 senedir 3.kez duyuyorum. Farkli iller farkli insanlar.

Enerji devir daimini bi turlu yaparsin da..manyetik bir motoru nasil durdurursun onu bilemiyorum altan..

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bir zamanlar Erke Dönergeci vardı. Fizik kurallarını alt üst edercesine buluşu güzel bir pr ile sunuyorlardı. Etki olmadan, tepki olmaz, fizikle şaka olmaz denildi ama dinlenilmedi. Böyle bir devinim mümkün değil. Motorun elektiriği üretebilmesi için de yakıt ya da elektriğe ihtiyaçları var. Böyle mikro düzeyde elektrik üretmenin makro düzeyde hiç bir mantığı yok. Fakat gelecek için önemli bir aşama olabilir, geliştirebilirler. Desteklenmesi lazım. Bilim işi böyle arge işlerine verilen destekle bir yere gelinilebilir. Zikirmatik ve zemzemdeki mucize türü salakça şeylerle uğraşacaklarına böyle bilimi ve buluşları destekleyecek araştırmalara eğinilmesi lazım.
 
Teknik olayina girmek istemiyorum. Ama Harcanmis jenerasyonlar, yazik. Bu adamlar zamaninda iyi bir egitim imkani bulsalardi, kim bilir ne potansiyalleri vardi. Gercekten Türkiye´de mucit olabilecek insanlar, Almanya´larda isci oluyorlar. Yine de orada gördükleri pratikler ile, cok iyi gelistirmisler kendilerini.

Bir Ülke icin aslinda üzücü.
 
Yakıtsız elektrik hatta motor mu? Tövbe haşaa , bunun ötvsi var kdvsi var mtvsi var..

neyle çalışacak bu motor , bu tür çalışmalara devlet izin vermemeli.
 
Üst Alt