# Hatem Ben Arfa | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

# Hatem Ben Arfa


5041_B_bn001.jpg

Ben Arfa ve Galatasaray (!)

Tüm Avrupa'da liglerin başlamasına kısa bir süre kala transfer piyasasında da hareketlilik artıyor.



Avrupa'nın dört bir yanından transfer haberleri arka arkaya gelmeye devam ederken kulaktan kulağa yayılan fısıltılar futbolseverlerin heyecanına heyecan katıyor.



İşte futbolseverleri heyecanlandıran bu fısıltılara bir yenisi de bugün eklendi. İddiaların bir tarafında Hatem Ben Arfa var bir diğer tarafında ise Galatasaray...



Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Adnan Polat'ın oyun kurucu' etiketini üzerinde bulunduran bir futbolcuyu transfer etmek istediklerini dile getirmesinin ardından gerek Türk basını gerekse Avrupa basını bu mevkiide görev yapan oyuncuları bir bir masaya yatırmaya başladı. Kim Kallström'de beklenen gelişmelerin yaşanmamasının ardından gözler Fransa'da oynayan başka bir oyuncuya çevrildi; o isim Hatem Ben Arfa!



Fransız basını Paris Saint Germain, Benfica, Newcastle United ve bir Alman kulübünün ciddi şekilde ilgilendiği Ben Arfa için Galatasaray'ın da devrede olduğunu ileri sürdü. Fransız basının yanı sıra bugün Fotomaç Gazetesi'nin de Tunus'un El Buteur Gazetesi'ni kaynak göstererek 'Ben Harfa için en ciddi teklifi Galatasaray verdi' haberinde de altı çizildiği gibi Fransız oyuncunun Marsilya'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.



Fransa Lique 1'de şampiyon olan Marsilya'da teknik direktör Didier Deschamps ile yaşadığı sorunlardan dolayı takımda az forma şansı bulan ve kendisini gösterebilmek için daha fazla süre alacağı bir kulübe gitmenin planlarını yapan Ben Arfa'nın önceliğinin İngiltere Premier League olduğu biliniyor. Ancak Marsilya'nın Lyon'dan yaklaşık 11 milyon avro karşılığında transfer ettiği Fransız yıldızı minimum zararla satmayı düşündüğü ve bu yüzden de en iyi teklifi veren kulübe Ben Arfa'yı satacağı son günlerde sıkça konuşuluyor.



Paris Saint Germain'in 7.5, Newcastle United'ın 6 milyon avro'yu gözden çıkarttığı Ben Arfa için Galatasaray'ın nasıl bir teklifle Marsilya'nın kapısını çalacağı ise büyük bir merak konusu...



Futbola amatör olarak 1993 yılında Lyon'da başlayan Ben Arfa, 2004 yılında Lyon ile profesyonel sözleşmenin altına imza attı. 2004-2008 yılları arasında Lyon'da forma giyen ve bu süre zarfında takımı ile birlikte 4 Lique şampiyonluğu bir de Fransa Kupası'nı kazanma başarısı gösteren Ben Arfa, Lyon kariyerinde 64 maça çıktı ve 7 golün altına imza attı.



Lyon'da az forma şansı bulan ancak yeteneklerine sonsuz inanc, güven olan Ben Arfa 2008 yılında 11 milyon avro karşılığında Marsilya'nın yolunu tuttu. Müthiş yetenekleri olmasına rağmen 'patlama yapamayan' genç yetenekler sıralamasında başı çeken Ben Arfa, tıpkı Lyon'da olduğu gibi Marsilya'da da 'direkt' oyuncu olamadı. Son iki yılda 62 kez Marsilya formasını terleten Ben Arfa, rakip fileleri 9 kez havalandırdı. 1987 olan ve Fransa Milli Takımı'nın tüm yaş gruplarında forma giyen genç yıldız, orta saha - forvet mevkiinde görev yapıyor ve teknik kapasitesi, kaleye direkt giden yapısı ve sürati ile dikkatleri üzerine çekiyor.







Kaynak : Sporx.com dış haberler
 
Cevap: #Hatem Ben Arfa



Beklenen patlamayı bizde yaparmı bilmem bize gelince acaba soruları olmayacak ve takımı orta sahada yönetebilecek bi futbolcu lazım (Bkz: Deco). Ayrıca 7,5 milyon eurolardan bahsediliyo bu para çok gibi geldi gözüme.
 
Cevap: #Hatem Ben Arfa



Arda ve Ben Arfa sol taraf ve forvet arkası değişerek oynarlar maç içinde hatta pino arda ben arfa inanılmaz varyasyonlara girebilirler maç içinde rakip defansı deli ederler :D



tabi ben arfa gelcekse bitane cana gibi adam lazım
 
Cevap: #Hatem Ben Arfa



Marsilya , N'zogbia'yı transfer etmeyi düşünüyormuş.



Pino-Arda-Ben Arfa üçlüsü skorerlikten çok uzak bir görüntüye sahip.
 
Üst Alt