Hendrix Galatasaray Odeabank'ta! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Hendrix Galatasaray Odeabank'ta!


Hendrix Galatasaray Odeabank'ta


Galatasaray Odeabank ilk transferini bitirdi!

450aae6fb72545d6873988ae5f9a6676.jpg

Ömer Yalçınkaya bugün Radyospor'da yaptığı açıklamalarda erkek basketbol takımında iki uzunun transferinde imza noktasında olduğunu belirtmişti. Bu transferlerin ilki gerçekleşti. Bu isim Richard Hendrix! Geçtiğimiz sezon Gran Canaria'da görev yapan Hendrix, Galatasaray'da.

BABASPOR
 
Son düzenleme:
Gsbasket yine çöküşlerde, ben de buraya yazayım.

Sürekli takip ettiğim bi oyuncu değil ama 2010'dan beri çeşitli Türk takımlarına rakip olarak oynadığı için tanımadığım bir oyuncu da değil. Oyuncunun genel özellikleri belli aslında. Pivot hareketleri, ayak oyunları fena değil ama boyu kısa ve çok sıçrayabilen bir oyuncu değil. Bu yüzden sürekli 5 de oynatamazsınız sürekli 4 de oynatamazsınız. Verim alabilmek için koç dokunuşlarına ihtiyaç var. Orta mesafe şutu fena değil, o yüzden ihtiyacı olan alanı kendi özellikleriyle açabiliyor. Başta söylediğim gibi pivot hareketleri gayet iyi, savunmada da pozisyonunu alıyor ama atletizm sıkıntısı olduğu için çok sıçrayan veya fizikli uzunlara karşı 2 hücum üst üste sahada tutarsanız kara deliğe döner orası.
Ligden tanıdığımız oyunculardan Palacios'a benzer özellikleri var. Güç olarak ondan ilerde ama atletizm olarak geride.

Basketbolun geldiği yerde dışardan oynayan şutör 4 numaralar çok kıymetli ama Hendrix'in 5 numara oynadığı bir 5'te böyle bir 4 numaraya yer yok. Saha yerleşimi çok zor olur. O yüzden Hendrix 4 oynadığı zaman 5, 5 oynadığı zaman 4 numaranın çok atlet bir oyuncu olması lazım. Ribaount zegilerinin çok iyi olması lazım. Çünkü Hendrix'in pozisyon bilgisi iyi, o yüzden ribauntlarda box-out falan yapar ama boşa düşen top için ribaunt sezgisi kuvvetli oyuncuların sahada olması lazım. Uzun pozisyonundaki partnerine çok beleş ribaunt kazandırır.

Şimdilik bu kadar. Geçen sene Gran Canaria'yı takip etseydim temposuyla ilgili de yorum yapacaktım ama 1 maçını bile izlememişim merak edip. Ama Gran Canaria idealist bir takımdı, hızlı oyuna çok düşkün bir takımdı. Geçen sene de aynı oyunu oynayıp Hendrix'i de yaşatabildilerse Hendrix kondüsyon olarak iyi durumda olabilir. Ya da başlarım koş koş'unuza ben gidiyorum deyip, o sebeple de ayrılmış olabilir :D Göreceğiz.
 
Üst Alt