Her Şeyi Değiştiren İkili! Marcao & Luyindama | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden sarı-kırmızılı ekipte devre arasında transfer edilen Christian Luyindama ile Marcao savunmadaki performanslarıyla ön plana çıktı. Ligde ilk yarıda 17 maçta 21 gole engel olamayan Galatasaray, bu iki oyuncunun dahil edilmesiyle ikinci yarıdaki 16 müsabakada 11 gol yedi.

640x360_a89b303d-09b7-4012-8c76-2cc9f9026acf.jpg

Spor Toto Süper Lig’de sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray’da devre arasında transfer edilen Christian Luyindama ile Marcao, savunmadaki performanslarıyla dikkati çekti.
Sezon başında kadrosunda stoper olarak Maicon Roque, Serdar Aziz, Ahmet Çalık ve Ozan Kabak’ı bulunduran sarı-kırmızılı ekip, ilk yarıda savunmadan istediği verimi alamadı.
Ligde ilk yarıda Maicon ve Ozan Kabak 13’er, Serdar Aziz 10, Ahmet Çalık ise 6 müsabakada forma giydi. Galatasaray, ilk yarıdaki 17 lig karşılaşmasında kalesinde 21 gole engel olamadı.

DEVRE ARASINDA SAVUNMA DEĞİŞTİ
Sarı-kırmızılı ekipte, savunmanın göbeği devre arasında yenilendi.

Galatasaray’da devre arası transfer döneminde Ozan Kabak 11 milyon avroya Almanya’nın Stuttgart takımına transfer oldu. Maicon, 1 milyon 700 bin avro bedelle 1,5 sezonluğuna Suudi Arabistan’ın El Nassr takımına kiralandı. Sözleşmesi feshedilen Serdar Aziz’den ise 2 milyon 300 bin avro tazminat elde edildi.

Bu futbolcuların yerine 4 milyon avro bonservis bedeliyle Portekiz’in Chaves takımından 22 yaşındaki Brezilyalı savunma oyuncusu Marcao ile Belçika temsilcisi Standard Liege’den 25 yaşındaki Christian Luyindama ise 3 milyon avro kiralama ücretiyle kadroya katıldı.

GÜÇ KATTILAR
Galatasaray, Luyindama ve Marcao’nun gelişiyle sezonun ikinci yarısında daha iyi bir savunma grafiği çizdi.
Luyindama, transfer olduktan sonra 14 lig maçının 11’inde oynarken, Marcao ise 16 lig karşılaşmasının 14’ünde forma giydi.
Sarı-kırmızılı ekip, ligin ikinci yarısındaki 16 karşılaşmada 11 gol yedi.
Sezonun ilk yarısında maç başına kalesinde ortalama 1,23 gol gören Galatasaray, ikinci yarıda ortalamayı 0,68’e düşürdü ve şampiyonluğa ulaştı.

Skor
 
Satmaz etmezsek tandemimiz bir 10 yıl bizi rahat götürür defans falan aramayız bir daha. işte her bölgeye böyle oyuncular lazım bir kez aldın mı gözün 10 yıl arkada kalmayacak kaleci Muslera'da olduğu gibi. Şimdi orta sahaya böyle 3 genç oyuncu bulmalıyız 32 yaş ortalamasına sahip fernando donk selçuk belhanda orta sahası ile olmaz bu işler
 
Serdarı fenere iteleyerek iyi iş çıkardık. Birazda fb'yi sabote etsin. Böyle 2-3 genç daha bulursak gelecek sezon sağlam bir iskelet kurmuş oluruz.
 
ilk yarı gol yeme ortalamamız 1,25 di ikinci yarı 0,63 e düştü. gerçekten büyük başarı.

luyindama'yı bilmem ama marcao 2 sene içinde sevilla-valencia-a. madrid gibi bir takıma kesin gider.
 
Ligin ilk yarisinda Akhisar, Trabzon, Malatya ve febe maclarinda toplam 11 gol yemisiz. Yani kalan 13 macta on gol. Yedigimiz golleri bir daha seyredin bence. Takim savunmasini beceremedigimiz icin yedigimiz goller bireysel hatalardan kaynaklanan gollerden daha fazla. Rakibin guzel oyunundan kaynaklanan pek bir sey de yok. Yani resmen attirmisiz. Gobekten cok kolay gelmisler. Artilari Ozan'dan daha tecrubeliler, Maicon kadar yavas degiller, Serdar gibi super savruk ve istikrarsiz degiller. Daha curetli ve Adam yiyen tarzdan oyuncular. Daha cok yerden ayaga oynamaya calisiyorlar. Eksi yonleri de burada goz onune cikiyor. Maicon gibi ters yone uzun isabetli pas atmiyorlar. Marcao ilk geldiginde daha isabetli paslar atiyordu. Luyindama'nin isabet orani daha da dusuk. Genel olarak rakipler bize karsi kontraatak oyunu benimsedikleri icin yalandan bir baski yapiyorlar ve bu ikilinin ileri cikmasinda veya top kullanmalarina musaade ediyorlar. Oyunun sikistigi anlarda orta saha elemanlarinin bosa cikmak gibi bir niyetleri olmadigindan hoca genelde Selcuk'u oyuna almak durumunda kaliyor. Bu da takim dinamizmini dusuruyor. Fernando'nun istikrarsizligi bile Ndiaye'nin savruk oyunundan daha iyi aslinda. Defansif anlamda yeni ikilinin onlerinde Fernando'nun daha genc olanini bulabilirsek gerketiginde UCLU savunmaya donebiliriz. Fernando'nun ayrica Henry'ye muthis asistleri oldu bu sene. Luyindama- Marcao ikilisinin cok asiri derecede yuksek performans gostermesi icin arada rotasyona gidilmesi ve onlerindeki serbest defansif orta sahanin biraz daha katkida bulunmasi gerekiyor. Transfer doneminde mutlaka iyi bir 5/6 numarada oynayabilen takim oyununa musait bir elemana ihtiyacimiz var. Eger ki uzun yillar bir arada oynamalarini istiyorsak, bu transferin 23-26 yas arasi birisi olmasi gerekir. Hucuma olan katkilarinin Serdar ve Maicon'a gore daha zayif oldugunu da soyleyebiliriz. Bunun da onumuzdeki kamp doneminde giderilecegini umut ediyorum. Hocanin mutlaka bu ikiliden faydalanmasi gerketiginde eminim hepimiz mutabikizdir. Saygilar.
 
Marcao en fazla daha 2 sene durar bizde, hele clde basarali performans gosterirse aninda gider.

fiyati 40m bu arada
 
Üst Alt