Hikmet Öziş | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Hikmet Öziş


hikmetozigs1.jpg




Hikmet Öziş

Galatasaray Eski Futbolcusu



1931 yılında Kadırga 'da doğdu.

Büyükdere Spor Kulübü’nde futbola başladı. Çocuk yaşta mükemmel bir çıkış yakaladı. Büyükdere’den ilk fışkıran büyük yetenek Hikmet Öziş’tir. Selahattin Yarar’ın ısrarla Sarıyer’e alınması istediği Hikmet Öziş 1946 yılında transfer edildi. Üç sezon Sarıyer takımında sağaçık olarak oynadı. Süratli, topa hakim ve çalışkanlığı ile dikkat çeken Hikmet’e çok genç olması nedeni ile “Küçümen” lakabı takıldı ve bundan sonra “Küçümen Hikmet” olarak anıldı. Top alış verişi, oyunu yerden oynaması ve isabetli pas ve ortaları ile dikkat çeken Küçümen Hikmet çizgi adamı olarak büyük kulüplerin dikkatini çekti ve 1948/49 sezonu sonunda I. Lig takımlarından Beykoz’a transfer ederek Sarıyer’den ayrıldı. Hikmet Öziş Beykoz’da da başarılı futbolunu devam ettirince Galatasaray tarafından transfer edildi ve bu takımda Gündüz Kılıç, Musa Sezer, Muzaffer Tokaç, Naci Özkaya, Rober ve Turgay Şeren gibi futbol devleri ile birlikte oynadı. Uzun süre Galatasaray’da oynayan Hikmet Öziş futbolunu noktalayacak yaşlarda yine I. Lig kulüplerinden Emniyet Spor Kulübüne transfer etti. Bu kulüpte oynarken, büyük kulüplere attığı gollerle tanındı.



Hikmet Öziş çok yönlü bir kişi olarak Sarıyer’de her zaman aranılan adamlardan biri oldu. Sarıyer Halkevinden yetişen ve pek çok etkinliklerde yer alan ve destek olan bir kişi olan Hikmet Öziş; CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği; ayrıca uzun yıllar Büyükdere Spor Kulübü yönetici ve başkanı olarak görev yaptı. Sarıyer Spor Kulübü üyesi olan Hikmet Öziş, aynı zamanda Sarıyer Spor Kulübünün Divan Kurulu üyesidir. Yaşamına Büyükdere’de devam etmektedir.



Kaynak

İbrahim Balcı Makalesidir. (Beyazmartı.com)



hikmetligalatasaray.jpg




Hikmet Öziş'li 1950 'li yıllardaki Galatasarayımız



Saygılarımla, sevgiyle kalın..
 
Cevap: Hikmet Öziş



hikmetzi5.jpg



"Son İskele Büyükdere" adlı bir "Anı Belgesel" Kitabı ile de "Kitap dünyasında" yerini almıştır.
 
Cevap: Hikmet Öziş



hikmetzi1931ist.jpg




Hikmet Öziş Anısı ;



Galatasaray'da profesyonel futbol oynadığı yıllarda / 1950

"Galatasaray Kulübü'nde masörümüz vardı, Yorgo. Eski Türkiye boks şampiyonu. Yunanistan'da, Atina'da boks müsabakası yapacaklar. Yunan bayrağı koymuşlar ringde yanına. 'Türk bayrağı asacaksınız' demiş. 'Yahu sen Rumsun, nasıl olur?' diye karşı çıkmışlar. 'Ben Türküm, Türkiye'yi temsil ederken Türk bayrağı olmazsa çıkmam' demiş. Öyle kavga dövüş çıkmış ringe Yorgo. Toprağı bol olsun, öyle bir Türk sevgisi vardı."
 
Cevap: Hikmet Öziş



Hikmet Öziş 'ten önemli bir dip not ;



"Rumlarla Ermeniler pek geçinemezlerdi. Biz Müslümanlar onların arasını bulurduk. Geceler yapıp onları bir araya getirirdik"
 
Cevap: Hikmet Öziş



Hikmet Öziş'ten ;





Büyükdere Halkevi'nde spor, müzik, tiyatro kolları açılır. Aydınların katıldığı konferanslar düzenlenir: "Her pazar, tabii televizyon falan da yok. halk büyük rağbet gösterirdi. Konferanstan sonra da temsiller verilirdi, salon tıklım tıklım dolardı." Bu dönemde temsil koluna girer ve tiyatro ile yakından ilgilenmeye başlar Hikmet bey: "Türk halk tiyatrosunun önemli isimlerinden Nejat Uygur ile birlikte oynardık. O rol ezberlemezdi, hâlâ da ezberlemez ya. Semih Sergen emekli oldu. Devlet Tiyatrosu'nun önemli artistlerindendir.

Bizim en büyük rakibimiz de Rumlardı. Kilisenin arkasındaki okullarında temsil kolları vardı. Onlar şunu oynadı, biz şunu oynadık gibi tatlı bir rekabetimiz vardı... Sonra Rum aileleri ile de hep yan yanaydık. Rumlarla, Ermenilerle olsun, hısım-akraba gibiydik. Bayram günlerimizde bayramlaşmaya gelirlerdi. Onların Noellerinde biz çocuklar kiliseye giderdik. Kurban kestiğimiz vakit, et yollarız falan yani böyle son derece iyi münasebetlerimiz vardı. Ben seneler sonra Atina'ya gittim, eski arkadaşlarımı görmeye. Bir ay bırakmadılar beni ve beş kuruş masraf ettirmediler. 'Doğma büyüme İstanbulluyuz, İstanbul'da yaşadık, nereye gidersek gidelim İstanbullu, ister Türk, ister Rum, ister Yahudi, ister Ermeni olsun, İstanbullu her milletten ayrıdır' dediler.
 
Üst Alt