Hıncal Uluç: "Galatasaray’ın futbolu neden ölü?" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Hıncal Uluç: "Galatasaray’ın futbolu neden ölü?"


hincal_uluc_baltayi_tasa_vurdu_celistiRU.jpg

Şimdi, Fener Stadı'na derbiye gidiyor Galatasaray!.


En büyük rakibi, gerilim.. Çünkü o statta Fener'in yenilmeyeceğine inanan Fenerbahçeli ve Galatasaraylıların oranı yüzde 80'ler civarında..
Fatih Terim önce psikolojik maçı, sahaya çıkmadan kazanmalı..
İki.. Maç planını iyi yapmalı..

Aykut Kocaman elinde tarihinin en kötü futbolunu oynamaya başlayan ve bu yüzden yürüme mesafesindeki seyircisini bile stada çekemeyen Fenerbahçe'nin oyun taktiğini her hafta asporda tekrar etmekten ben bıktım. Kaç kere de bu köşede yazdım.
Anlayan, dinleyen olmadı.. Pazartesi günü Fenerli futbolcu Gulliano ayni şeyi söyledi.

"Bizim için önemli olan gol yememek.
Çünkü eninde sonunda bir şekilde gol atıyoruz.
" Yani, adından korkup kapanan rakipler Fener'in ekmeğine yağ sürüyorlar. Fener'in en zayıf değil, en kuvvetli yerinde oynuyorlar maçı..

Bu hafta da korkak Aykut başka taktik denemeyecek.
"Kapanıp yemeyelim. Bir tane nasılsa atarız" taktiği..
Peki Fatih Terim ne yapacak?.

Önemli olan o.. Maçın kaderini Aykut değil, Fatih belirleyecek.
Dün, o felaket Konyaspor hatalarını yazdım..

Fegouli'den açık, Belhanda'dan oyun kurucu yaratma inadı. İki kanattan birini öldürüp oyunu tek kanatlı kurması..
Ortadan da oyun kuramayınca sonuncu Kayseri önünde bile aciz kalması..
İki stoper iki de stoper gibi ön libero, yani dört orta iki kanat bekle, altılı savunma yapan Fener önünde kazanmak iki şeye bağlı..

1- Oyunu geniş alana yaymak..
Yani hem kanatlardan, hem ortadan hücum edebilmek..

2- Hızlı oynamak..
Bu ikincisi hiç yok..

Galatasaray'da en çok pas yapan adamlar her maçta ayni..
Maicon, Serdar ve Selçuk..
Çünkü Konya maçında da gördünüz.

Rakip üzerine bile gitmiyor, bu üçü kendi aralarında ve kendi yarı sahalarında topu durmadan döndürüp birbirlerine, yani aslında istatistiklere oynarken. Aslında rakip adına vakit geçiriyorlar.

Farkında değiller. Kenardaki Terim, Şaş, Davala üçlüsü de farkında değil. Konya maçında alın kronometreyi bakın. Kendini durmadan yere atan Volkan mı daha çok vakit geçirdi, o aptal yan topları yapan Galatasaray Üçlüsü mü?.
Tabii bu üçlüyü suçlamak kolay.. Ama kabahat sadece onlarda değil. Asıl suçlu kenardaki Fatih Terim..

Maicon, Serdar ve Selçuk topu niye birbirlerine atıyorlar durmadan.. Çünkü geri kalan Muslera hariç 7 futbolcu içinde kendini gösteren "Bana at" diyen nerdeyse yok.

Galatasaray'da rakip sahadaki herkes, yanında onu marke eden rakiple yan yana duruyor ve top kimin ayağında ise ona bakıyor, "Acaba ne yapacak" diye.. Topsuz oyun sıfır.

Siz Selçuk, Maicon ve Serdarsınız.. Ne yapacaksınız, kimse kendini göstermezse..
Fener maçını bu gözle izleyin. Galatasaray topu kaptığında, top çıkarırken, hareketlenen, "KENDİNİ GÖSTEREN" var mı?.
Olacak mı?.

Top ayağında olan arkadaşına yardım eden var mı?.
O zaman nasıl futbol oynayacak bu takım, söyle bakalım, Fatih Hocam?.

Hızlı oyun, diyorum... Hızlı oyun "Tek top"la oynanır. Top daha sana gelirken sahaya bakar, boşta biri varsa anında ona atar, rakibi gafil avlarsın.
Ama başta takımın Lideri Selçuk kimse basıp etrafında bir kere dönmeden topa vurmuyor. El oğlu da armut toplamıyor tabii..

Selçuk, kendi etrafında tur atar, topla oynama zevkini çıkarırken, o da kontratak yapabilecek durumdaki Galatasaraylı'nın yanına koşup marke ediyor. Selçuk turu atıp dönüyor ki, bu defa herkes markajda, veriyor topu Maicon ya da Serdar'a..

Şimdi Fatih Hocam, torbadan rastgele bir Galatasaray maçı çekip izleyelim. Görelim bakalım, haklı mıyım, haksız mıyım?. Bu yazdıklarım her maç aynen değil mi?. Ne yapıyorsun peki, düzeltmek için. Her hafta ayni hata yapılırsa, kabahat kimin?:

Bu hafta kaç idmanın kaldıysa, bu iki şey üzerinde yoğunlaşmalısın..
Oyunu yaymak, kendini göstermek ve hızlı oynamak!.
Yoksa çok hüzünlü dönersin Kadıköy'den..
Çok kolay ve farklı kazanabileceğin bir maçtan hem de!.
 
Yine çok doğru tespitlerde bulunmuş üstad; herkes rakibin yanında-arkasında iken Maicon ne yapsın mesela, o hantal haliyle topu eveleyip geveleyip uzun top denemekten başka?...

FT ayrı konu, futbolcu bazında en çok Belhanda' nın yetersizliğine ve inisiyatif almaktan ürkmesine dokunmuş ki tümüyle haklı görüyorum...
 
Ortasaha ölü olduğu için.

________________________________

Adam gibi futbol izlemek için,
Hemen şimdi futbolu bilen Alman hoca!
 
Tolgay gibi top kontrolü ve pas kalitesi iyi olan bir orta sahamız olsaydı belki bu olabilirdi. Selçuk ve Belhanda ile pas oyunu yapmak, oyunu hızlı oynamak pek mümkün değil.
 
Bu sefer çuvallamış.
Orta sahasında Selçuk olan takımın hızlı oynama şansı yok.
Ndiaye olsaydı yine yine bir nebze anlardım yazıyı. Biz özellikle Garry üzerinden Gomis Feghouli ve süpriz isimleri ceza sahasında topla buluşturmamız lazım. Garry sıfıra inebilirse gol ve goller buluruz. Beklere çok iş düşecek.
Duran toptan yemezsek bu fener bize gol atamaz.

Gscimbom Mobile
 
Hıncala katılacağım günleri de gördüm. Hakikaten çok yavaş oynuyoruz. Bu futbolla önde basan her rakip bize zorluk çıkarır
 
N'diaye bunu yapiyordu, tek top yapmaya calisiyordu, tek top olmasaydi kendisi sirtini donup basmasinida biliyordu, ne yazikki sattik herifi. Selcuk daha fazla bir basit bir defansif orta saha gibi oynuyor, oyle olan ustu bir futbol anlayisi yok ne de oyle teknik olarak cok iyi bir futbolcu N'diaye gibi.

Belhanda aslinda bunu yapabilir, bazen evet cok kotu top kayiplari oluyor, ama bazende gercekten tek top yapmasini, basmasinida biliyor N'diaye gibi, orta sahaya monte edebilir, belkide isi cozer bilemiyorum ama kesinlikle Selcukla olacak is degil.
 
Üst Alt