Hıncal Uluç: "Terim'e yakıştıramadım" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Hıncal Uluç: "Terim'e yakıştıramadım"


Fener karşısında koşmuş, yorulmuş takımı aynen sahaya sürmek zorunda değildi

Schuster gitti, Terim geldi. Akreditasyon kartını içine soktuğunda kuralı yerine getirmiş mi oluyor?



Korkan Kocaman'a karşı, A.Gücü maçını iyi analiz etmiş bir Fatih Terim vardı

Stoch'un direkten dönen şutu içeri girseydi maç ne olurdu bilemiyorum. Ardından da maçın ikinci kader anı geldi



Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek, ezeli rakibi karşısında aldığı kötü sonuçlara son verdi. "Oyunu kendi sahasında kabul eder, yan paslarla oyalanırsa fark yiyebilir" demiştiniz. Terim çift forveti tercih etti ve sonuca ulaşmasını bildi.

Bir mantalite değişikliğinden söz edebilir miyiz?



Fenerbahçe maçı, tamamen antrenörlerin mücadelesi şeklinde oldu. İki takım da süper değil çünkü... Korkan Aykut Kocaman'a karşı, Ankaragücü-Fenerbahçe maçını çok iyi analiz eden bir Fatih Terim vardı.

Galatasaray'ın haftalardır oynadığı, kendi yarı sahasındaki yan pas huyundan vazgeçmiş, ileride basan, derinlemesine oynayan bir takım sahaya sürmüş. 4-3-3'ten vazgeçip, 4-4-2'ye döndü. Çift santrforu tercih etti. Böyle olunca, Ankaragücü gibi Fenerbahçe'yi darmadağın ettiler.

İlk 30 dakikada pozisyona girdikleri halde aynen Ankaragücü gibi atamadılar.

Ama o kadar baskılı olunca takım bu kez Galatasaray olunca, tam da bu futbolun sonucu, ileriye oynana hızlı bir akınla birinci gol, rakibe pres yapılarak kapılan bir toptan da ikinci gol geldi.

Ama ikinci yarıda Aykut Kocaman, korkunun ecele faydasının olmadığını anlayıp, takımını hücuma döndürünce, bu defa Galatasaray kontrollü oynamaya başladı. Kontrollü oynayınca da hakimiyeti Fenerbahçe'ye terk etti. Orada kader anı 54. dakika...

Stoch'un direkten dönen şutu içeri girseydi maç ne olurdu bilemiyorum. Arkadan ikinci kader anı geldi. Melo, tamamen tesadüfi bir gol attı. İki Fenerli arka arkaya ıskalayınca, kalçasına çarpan topla Melo skoru üçleyince Fenerbahçe moralman koptu oyundan.



YAKALADIĞINDA ALTI ATIYOR

Fenerbahçe karşısında uzun süredir galip gelemeyen Galatasaray için bu karşılaşma çok daha önemliydi. Oyuncular da biraz bunun bilinciyle sahaya çıkmış gibiydiler.

Galatasaray, Fenerbahçe karşısında şamaroğlanına dönmüştü. Millet artık Fenerbahçe-Galatasaray maçlarına tahmin bile yapmıyordu, 'Fener yeniyor' diye... Bu zinciri kırmak çok önemliydi. Kırdılar da...

Fatih Terim'in en büyük başarısı bu... Baskı ortadan kalkmış oldu.

Yine de şunu söylemek gerekiyor; Fenerbahçe aynı durumda Galatasaray'ı yakaladığı zaman altılıyor, Galatasaray aynı durumda yakaladığı zaman son dakikada gol yiyor; 3-1 bitiyor maç...

Aynı Galatasaray, Trabzon'u da mağlup etmeyi başardı.

Trabzon maçının Fener maçıyla alakası yok. Trabzon maçında iki taraf da kötüydü. Seyrettiğim en tatsız, en çekilmez maçlardan birisiydi. Bizim takımlarımız bu kadar sık maçlar oynamaya alışık değil.

Fatih Terim'in çarşamba günü Fenerbahçe'yi yenmiş takımın aynısını çıkarması gerekmiyordu.

Barcelona 26 maç yapmış ve bu maçları 26 ayrı kadro ile oynamış. 'Kazanan takım değiştirilmez' efsanesi sadece Türkiye'de var. 'Yenemiyorsan yenilme' palavrası Türkiye'de var.

Fatih Terim'in bu efsanelerle, bu palavralarla uğraşmasına inanamıyorum.

Fenerbahçe karşısında koşmuş, yorulmuş bir takımı, kenarda da oynatabilecek oyuncuların varken, aynen sahaya sürmesini Fatih'e yakıştıramadım.

Fatih'e yakıştıramadığım ikinci bir şey daha var. Bunu hem Fatih Terim'e hem de Futbol Federasyonu'na yakıştıramıyorum.

Zamanında Schuster yapıyordu ve ben bununla çok uğraşıyordum.

Şimdi Schuster'den kurtulduk ama Fatih Terim çıktı.

Koca kaput giyip, akreditasyon kartını onun içine soktuğunda kuralı yerine mi getirmiş oluyor Fatih Terim!..

Hayır. Futbol Federasyonu ile alay ediyor resmen; 'Sizin aldığınız kararla işte ben böyle oynarım!'



GENÇLİK İDOLLERİNDEN BİRİ

Federasyon ile Fatih Terim arasında böyle bir eğlencelik oyun beni fazla ilgilendirmez.

Federasyon buna razı oluyorsa bilemem!.. Ama Fatih Terim, Türk gençlerinin idollerinden birisi...

Türk gençlerine 'Bu ülkenin kurallarını, işinize gelirse uygularsınız, işinize gelmezse uygulamazsınız' mesajı mı veriyor!.. Anarşiyi mi teşvik ediyor, gençlere böyle mi örnek oluyor? Fatih Terim'in baştan beri en büyük yanlışlarından bir tanesi bu... Kendisinin ve takımının bir gençlik idolü olduğunu unutuyor. Emre gibi bir adamı milli takıma kaptan yapan o...

Akreditasyon kartı taşınmaması için bir mücadele yapacaksan yap. Ama bu kural durduğu sürece, Şenol Güneş nasıl takıyorsa, Carlos Carvalhal nasıl takıyorsa, Aykut Kocaman nasıl takıyorsa sen de takmak zorundasın.

Ben Federasyon Başkanı olacağım da takmasın bakalım. Ertesi maç sahaya çıkabiliyor mu? Türkiye'de otorite yok.

Fatih Terim de Türkiye'de otorite olmadığını biliyor. Dalgasını geçiyor.



HERKESİN BİR SEBEBİ VAR

Akreditasyon kartının gözükecek şekilde takılması gerekiyor.

Yoksa niye takılsın! Yazın da tişörtünün içine koysun. Böyle bir şey olur mu? Fatih Terim'in şunu aklından hiç çıkarmaması gerekiyor: 'Ben bu gençlerin idolüyüm. Rol modeliyim.

Bunlar bana benzeyecekler.' Böyle mi istiyor?

O zaman kırmızı da geçene nasıl kızacaksın, karısını dövene nasıl kızacaksın, ırza geçene nasıl kızacaksın?

Herkesin kuralı, yasayı ihlal etmek için kendine göre bir sebebi vardır. Hız yapanın da makul sebebi vardır, emniyet şeridinden gidenin de bir sebebi vardır. Sorduğun zaman göreceksin.

Öyle bir anlatır ki karşısındakini ikna bile eder.



ZİYAN EDİYOR

Deplasmanda başarılı sonuçlara imza atan Galatasaray, kalesini de gole kapattı. Dış sahada oynadığı son 6 maçta gol yemedi ve Avrupa'nın zirvesine çıktı.

Bu yüzden de Galatasaray savunması, oynaması gerektiği gibi oynamıyor.

Keşke yese de kurtulsa Galatasaray. Ujfalusi gibi adam stoperde, Eboue gibi bir orta saha ve hücum adamı da sağ bekte oynamaktan kurtulsa...

Bana sorarsan Semih'in yanında oynayacak adam Gökhan. Gökhan'ı kadroya bile almıyor, Servet'i alıyor. Hâlbuki yan yana oynadıkları maçta Gökhan süperdi.

Servet daha önce kadroya alınmıyordu.

Kadroya alırsa 'Niye Gökhan kenarda oturuyor?' diye sorarlar şeklinde düşünüyor herhalde... Çünkü Galatasaray'da 'Servet niye kenarda oturdu?' diye kimse sormaz.

Bence Gökhan-Semih-Servet üçlüsünden ikisi stoper oynar, Ujfalusi sağ bek oynar, Eboue onun önünde, yani 4-4-2 sisteminde orta sahanın sağ kanadında oynar ve de çok da iyi olur. Galatasaray 4-4-2 için müthiş bir sağ kanat kazanır. Harika bir sağ kanat kazanır ve kimse durduramaz o kanadı.



KAZIM MANEVİ OĞLU

Şimdi Ujfalusi'yi ziyan ediyor, veriminin yüzde 50'si ile oynuyor Ujfalusi. Stoper oynamak verimli bir iş değil. Eboue de sağ kanatta hücumcu bek olarak çok iyi ama savunmacı bek olarak çok açık veriyor.

Ama işte gol yemeyince 'Vay yemiyorum' diye yanlışta ısrar ediyor.

Tabii böyle oynamasının bir sebebi de var; Kazım'a yer açmak. Kazım evladı manevisi olduğu için Fatih Terim'in, Ujfalusi'yi stopere kaydırıyor ki Eboue'yi geri alsın, Kazım'ı oraya koysun.



REKLAM YAPMASI YASAK

Digiturk bir uygulamaya başladı.

Utanç verici bir para yolma makinesi. 'Kim girsin, kim çıksın' SMS atıyorsun ve de bunun reklamını da hiç utanmadan, sıkılmadan maçı anlatan sunucu yapıyor. Maçı anlatan sunucuların reklam yapması yasak Türkiye'de! RTÜK de farkında değil işin. Utanmadan yazıyorlar işte 'Şu GSM şirketinden atarsan 40 kuruş, şu şirketten atarsan 50 kuruş' diye reklam olduğunu da ilan ediyorlar.

Adam maçı anlatmayı bırakıp bunun reklamını yapıyor!

Ben orada top oynanırken aşağıda ekranın yarısını kaplayan bir şey görüyorum; 'SMS yollayın da...' Utanç verici bir şey! 'Bu milleti nasıl yolarım' diye Digiturk, her gün yeni bir usul buluyor.



AYIP VE PARA TUZAĞI

Bunu paralı hale getirmeden adabınla, bu kadar ekran işgal etmeden yaparsın. Half-time'da da anlatırsın, 'İlk yarı boyunca gelen SMS'lerde, e-maillerde taraftarlar, Galatasaray'da şu değişiklikler, Trabzon'da da bu değişiklikler yapılmasını istiyor' dersin. İkinci yarı takımlar sahaya çıkarken bakarsın 'Seyirci ile aynı düşünüyormuş Fatih Terim' ya da 'Seyirci umurunda değilmiş Fatih Terim'in' dersin. Hoşluk olur. Ama maç boyu devamlı bunu ekranda tutup milleti SMS yollamaya, para ödemeye çağırırsan bu çok ayıp bir şey! Para tuzağı bu... Bana sorarsan oraya SMS gönderenler enayi. Bu tuzağa düşüyorlar.

Başından beri bakın bu tuzağa düşenlerin bir numaralı dışarı çıkma adayı hep Kazım. Neden; çünkü kötü, ruhsuz, koşar gibi yapıyor koşmuyor.

Eli belinde yürüyerek oynuyor.



SAHTE HAMLE YAPIYOR

Fatih Terim bana desin ki 'Hıncal haksız.' Ben de '15 hafta olmuş. Oynanan maçlardan kura ile bir tanesini çekelim. O maçı beraber seyredelim.

Ben o maçta göstereceğim Kazım'ın ne yaptığını' derim.

Bundan daha açık meydan okuma olabilir mi? Bu maçtan itibaren Galatasaray izin alsın ya da Digiturk'ten rica etsin, 90 dakika boyunca bir kamera sadece Kazım'ı izlesin. Görelim bakalım.

Kazım'ı izlerken koşmak ile koşar gibi yapmak, hamle yapmak ile sahte hamle yapmanın farkını gayet iyi görüyorsun. Ama diyorum ya Kazım evladı manevisi. Niye? Birinin Galatasaray'a gelip kapılanması için Fenerbahçe'nin kovduğu adam olması yeterli mi?



BU NASIL FEDERASYON!

Arena ve Avni Aker'de rakip taraftar yoktu, olay da yoktu.

Çok ayıp. Türkiye Futbol Federasyonu'nun nasıl bir acz içinde olduğunun işareti. Bireysel olarak Fatih Terim meydan okuyor, ses seda yok. Kulüp başkanları aralarında toplanıyorlar 'Biz deplasmana seyirci götürmeyeceğiz' diyorlar 'Baş üstüne' diyor federasyon. Bu nasıl bir federasyon?



Taraftarlar yasağı delmek için kendi aralarında bir takım organizasyonlar da yapıyorlar. Beşiktaşlıların ardından, Galatasaraylılar da maçı Avni Aker'de izledi. Belki bu süreç taraftarların birlikte maç izleme alışkanlığı kazanması için bir başlangıç olur.

Dünya tarihi yasaklarla bir yere varıldığını görmedi. Seyirciyi oraya götüreceksin, olay çıkmasına engel olacaksın. Bunun da iki yolu var;

1- Güvenlik güçleri ve yasalar. Herkes uygulanacağını bilirse herkes haddini bilir.

2-Kulüp yöneticileri birbirlerine atıp tutmayacaklar. Tam bir imamcemaat hikâyesi... Sabahtan akşama ana-avrat sövüyorlar, akşam beraber Trabzon kebabı yiyorlar. Sonra tribündeki seyirci birbirine giriyor.



YASALAR İKİYE AYRILIYOR

Tribünden atılan bir şişe Trabzon kalecisi Tolga'nın suratında patladı.

Savcının bugün o adamı yakalamış olması lazım, tutuklamış olması lazım.

Statlarda güvenlik kameraları var. Kimin attığı belli... Trabzon Savcısı eğer o şişeyi kimin attığını bilmiyorsa 'Görevini yapmıyor' demektir. Ama nasıl yapsın?

Volkan'ın burnunun dibinden geçen ölümcül şişeye Türkiye'de bir şey yapılmazken, Trabzon Savcısı, Trabzonspor kalecisine, şişe atan Trabzonluyu nasıl tutuklar?

Türkiye'de yasalar ikiye ayrılıyor; uyulması zorunlu yasalar, uyulması keyfe keder yasalar. Bu da o yasalardan işte...

Her stadyumda güvenlik kameraları olacak da bu tür işler yapanlar anında yakalanmaz mı? O maçı bitirmez o seyirci orada, hemen alırlar. Trabzon Emniyet Müdürü, Trabzon Valisi, Trabzon Savcısı hepsi maçtalar. Hepsi gördüler benim gördüğümü... İki buçuk dakika filmi geri sarıp izleyecekler. Çünkü atıldığı yer belli. Kalenin arkası ve orta saha...

Hangi kameranın çektiği de belli. İki buçuk dakika geri saracaklar, bitti.

Keklik gibi alacaksın.



TRABZON'A DERS OLSUN

Bir tanesi de ayakkabısını attı. Kimsenin umurunda değil.

Trabzon'daki maçta taraftarların hedefinde Selçuk, Engin ve Ceyhun vardı ve ne tesadüf ki Galatasaray'ın iki golü eski Trabzonsporlulardan geldi.

Bu da Trabzon'a ders olsun. Bunun da adı ilahi adalet. Asistleri de Trabzonlular yaptı, golleri de Trabzonlular attı. Ama bunun sebebi bana sorarsan Trabzon'un yerel medyası.

Trabzon'da korkunç yerel televizyonlar ve yerel gazeteler var. Neler yazıyorlar!

...
 
Cevap: Hıncal Uluç : Terim'e yakıştıramadım



Bu yüzden de Galatasaray savunması, oynaması gerektiği gibi oynamıyor.

Keşke yese de kurtulsa Galatasaray. Ujfalusi gibi adam stoperde, Eboue gibi bir orta saha ve hücum adamı da sağ bekte oynamaktan kurtulsa...



Adam efsane ya helal olsun asdasdasdasfsdfdf
 
Cevap: Hıncal Uluç : Terim'e yakıştıramadım



7 aralıkta 7 olur dedikten sonra 3ün 1ini alınca yedirememiş sallıyor işte...
 
Cevap: Hıncal Uluç : Terim'e yakıştıramadım



Fener karşısında koşmuş, yorulmuş takımı aynen sahaya sürmek zorunda değildi

bak daha okumaya basladım ilk cümle ya ne kadar gereksiz gelin bana sövün diyor resmen. Neymiş aynı takımı sürmek zorundamıymış aynı takımı sürmese neden degiştirdin diye bas bas bagırırdın ya nebicim adamsın ne gereksiz birisin sen ya su ülke de var ya bi hıncal uluc iki rasim ozan kutahyalı bu ikisi var ya dunyanın en bos en kolpa adamları..
 
Cevap: Hıncal Uluç : Terim'e yakıştıramadım



Futbol yorumlamasin lutfen yeter. Eboue'yi gormemis herhalde acikta oynarken. Adaam sagbekin hasi, bunun yaptigi yoruma gel.
 
Cevap: Hıncal Uluç : Terim'e yakıştıramadım



Kazım konusunda haklı sanırım ondan sonra kafa iyice güzelleşmiş
 
Cevap: Hıncal Uluç : Terim'e yakıştıramadım



KAZIM MANEVİ OĞLU



Başından beri bakın bu tuzağa düşenlerin bir numaralı dışarı çıkma adayı hep Kazım. Neden; çünkü kötü, ruhsuz, koşar gibi yapıyor koşmuyor.

Eli belinde yürüyerek oynuyor.



Bir tek bu kısımlarda haklı.
 
Cevap: Hıncal Uluç : Terim'e yakıştıramadım



Adam hasta. Eleştiri yapma hastası.İyi olsan da yapar, kötü olsan da yapar.Skor iyi olduğunda da yapar, skor kötü olduğunda da yapar.



Dediklerini unutur, böyle oynasaydı böyle olurdu.. Annenin bıyıkları olsaydı baban olurdu..
 
Cevap: Hıncal Uluç : Terim'e yakıştıramadım



Herif şizofren yahu.2 mac ta 6 gol attık bu ligin güçlü denilen takımlarına,hala laf atıyor hocaya takıma.Eboue ye orta saha hücum adamı diyor.Geride oynaması hataymıs.Ulan mal adam geriye geçince kendine geldı zaten, laf olsun torba dolsun işte.
 
Cevap: Hıncal Uluç : Terim'e yakıştıramadım



Tum Forum Uyelerinden rica ediyorum 1 mesajlik bana kufur hakki taniyin lutfen ;)
 
Cevap: Hıncal Uluç : Terim'e yakıştıramadım



hıncal =
forever-alone-face.png
 
Cevap: Hıncal Uluç : Terim'e yakıştıramadım



Fener karşısında koşmuş, yorulmuş takımı aynen sahaya sürmek zorunda değildi



bunu okuduktan sonra devamını okumadım...
 
Cevap: Hıncal Uluç : Terim'e yakıştıramadım



ne haklisi? Fener macinda Kazimin basmadigi yer kalmadi kim oynasin Aydi mi?

Bu geri zekalinin hic bir sozune inanmam inamayinda



Sirf bu gunu bekliyordum bakalim sozlerini nasil yeyip ozur dileyecek



amma bu insan degilki ozur dilemeyi bilsin



Yapma be renkdas,Kazımın ne kadar kötü oynadıgını hepimiz görüyoruz,güzellik göreceli bir kavramdır diyorsan o ayrı;)Bence terim Kazımı mecburen oynatıyor,Mertana şans vermesi lazımdı.



Agzı olan konusuyor renkdas;)
 
Üst Alt