How to Get Away with Murder | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

How to Get Away with Murder


how-to-get-away-with-murder.jpg


Dizinin ismini Türkçe’ye çevirirsek “Cinayetten Nasıl Yırtarsınız?” ya da buna yakın bir anlama sahip oluyor. Dizinin merkezinde de tam bu durum var işte. Philadelphia’daki Middleton Hukuk Okulu’nda Ceza Kanunu 101 dersindeyiz. Yeni dönem açılmış ve öğrenciler ders için toplanmışlar. İçeriye dersin profesörü Annalise Keating giriyor ve hem ders, hem de hikayemiz başlamış oluyor. Annalise sadece profesör değil, aynı zamanda imrenilesi birisi ve başarılı bir avukat. Dersin teoriyle değil pratikle öğrenilmesini savunduğu için her dönem başında şirketinde ve davalarda yanında çalışması için dört öğrenci seçiyor. İlk dersteki açılış konuşmasından sonra da ödevlerini, yani giriş kartı için yapmaları gerekeni alıyorlar: Annalise’in elindeki davayı kazanmasını sağlamak.

Sonrasında rekabet başlıyor. Aslında daha dizinin ilk dakikalarında seçilme potansiyeli olanlar, yani ana karakterler gözümüze çarpıyor zaten. Ama bu kadar değil… Dizi, ilk bölümünde üç ay sonrasına giderek flashforward, yani gelecekten kısa sahneler de göstermeye başlıyor ve her bölümde buna devam ediyor. Bir cinayet işlenmiş ve bu durumla ne yapacağını bulmaya çalışan ‘dört’ öğrenci var… Üstelik günümüz zamanında da okulun öğrencilerinden Lila Stangard’ın cesedi bulunmasın mı?
Kısa haliyle HTGAWM, her bölüm Annalise ve ekibinin aldığı bir davayı konu eden ama bir yandan da bölümler boyunca yavaş yavaş yaklaştığımız gelecekteki malum cinayeti ve Lila’nın cinayetini işleyen bir dizi. En azından şimdilik. Elbette Annalise ve ekibi dahil olmak üzere karakterleri tanıma fırsatımız da oluyor. Temposu düşmeyen bir dizi anlayacağınız.


Üstteki ilk sezonun özeti olmus, tanitim olarak bunu buldum.

3 mükemmel sezon. Temponun hic düsmedigi ve bu kadar insani ters köse yapip, sasirtan dizi izlemedim. Türkiye'de underrated kalmis malesef, kesinlikle tavsiye ederim.

Basrol oyuncusu Viola Davis performansindan ötürü Emmy kazanmisti. Ayrica bu sene Oscar da kazandi.

 
yukardaki özet spoiler vermekten kacinan bir özet olmus, islenen cinayet davalari dizinin ana konusu degil
bu ögrenciler ve profesör bir cok cinayete karisiyor, hep ters köseler falan oluyor. daha fazla spoiler vermeyeyim

Düzgün bi final yaparsa izlerim.Sen haber edersin bizi :asd22:

Bu tarz dizi çok izledim yarıda kalınca boşa izlemiş gibi hissediyorsun
 
Uzun bi aradan sonra dönüp izlemeye başladım.
2. sezon 8. bölümdeyim.
Geysel ilişkiler ilallah dedirtse de kumanda yardımı ile geçiştirerek savuşturuyoruz artık.

Onun haricinde merak ettiren bir dizi açtığında 2-3 bölüm gidiyor.
 
Üst Alt