Huawei Dünyanın En Değerli 3. Markası Oldu! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Huawei Dünyanın En Değerli 3. Markası Oldu!


1648546109623.png

Huawei’in Dönüşümlü CEO’larından Guo Ping, bugün Huawei’in merkezinin bulunduğu Çin’in Şenzen kentinde konuyla ilgili bir toplantı düzenledi. Ping açıklamasında; “Performansımızın genel olarak tahminlerimize uygun olduğunu söyleyebilirim. Mobil operatörlerden sorumlu iş grubumuzda pozisyonumuzu korurken, kurumsal iş çözümlerinde ise istikrarlı yükselişimizi sürdürdük. Tüketici ürünlerinde yenilikçi çözümlerimizle fark yaratırken, ekosistemin hızlı gelişimine de birlikte tanıklık ediyoruz” dedi.

Huawei 2021 Faaliyet Raporu Yayınlandı​


Huawei CFO'su Meng Wanzhou ise konuşmasında; “2021'de azalan bazı gelirlere rağmen kar etme ve nakit akışı oluşturma özelindeki yeteneklerimizin arttığını görüyoruz. Artık belirsizliklerle başa çıkabilme konusunda daha başarılıyız. Kar oranındaki artışla birlikte, Huawei’in nakit akışı 2021'de önemli ölçüde artarak, 59,7 milyar yuan’a (9,4 milyar dolar) ulaştı. Mali sorumluluk oranının %57,8'e gerilemesi ile daha dayanıklı ve esnek bir yapıya ulaşmayı başardık” dedi.

Huawei, 2021 yılında mobil operatörlerden sorumlu iş grubunda, 281,5 milyar yuan (44,2 milyar dolar) gelir elde etti ve dünyanın dört bir yanındaki farklı mobil operatörlerin 5G ağlarını kurmasına yardımcı oldu. Bağımsız test kuruluşlarının açıkladığı sonuçlara göre, Huawei tarafından İsviçre, Almanya, Finlandiya, Hollanda, Güney Kore ve Suudi Arabistan’ın da dahil olduğu 13 ülkede inşa edilen 5G ağları, kullanıcılar için en iyi deneyimini sağlıyor. Huawei, mobil operatörler ve iş ortaklarıyla birlikte, endüstriyel 5G uygulamaları özelinde 3.000'den fazla ticari sözleşmeye imza attı. Bahsi geçen 5G uygulamaları bugün; üretim sektörü, madencilik, demir-çelik endüstrisi, liman işletmeleri ve sağlık sektöründe kullanılıyor.

Huawei, en güncel dijital dönüşüm trendlerini içeren kurumsal iş çözümlerinde de büyümesini sürdürdü. 2021 yılında bu alanda 102,4 milyar yuan (16,1 milyar dolar) gelir elde eden Huawei; kamu hizmetleri, ulaşım, finans, enerji ve imalat gibi kilit sektörler için 11 farklı senaryodan oluşan çözüm paketlerini hayata geçirdi. Huawei, kaynaklarını daha verimli kullanmak ve paylaşmak amacıyla, müşterilerinin ihtiyaçlarına daha verimli bir şekilde cevap verebilmek için, “Kömür Madeni Ekibi”, “Akıllı Yol Ekibi” ve “Gümrük ve Liman Ekibi” de dahil olmak üzere, çok sayıda özel ekip kurdu. 700'den fazla şehir ve 267 Fortune Global 500 şirketi, dijital dönüşüm ortağı olarak Huawei’i seçti. Huawei bugün, servis ve operasyon alanında, dünya çapında 6.000'den fazla iş ortağıyla birlikte çalışıyor.

Huawei, tüketici elektroniği alanında kendini tamamen yeniledi. “Yapay Zeka ile Kusursuz Yaşam” stratejisinin bir parçası ve tamamen bağlantılı bir dönemin başlangıcı olarak, küresel ekosistemini önemli oranda geliştirdi.

2021'de 243,4 milyar yuan (38,2 milyar dolar) gelir elde eden Huawei Tüketici Elektroniği İş Grubu, giyilebilir cihazlar, akıllı ekranlar, kablosuz kulaklıklar ve Huawei Mobil Servisleri'nde (HMS) önemli bir istikrara imza attı. Özellikle giyilebilir teknoloji ürünleri ve akıllı ekranlarda, yıllık bazda %30’dan daha yüksek oranda büyüme kaydedildi. HarmonyOS işletim sistemi ise 2021 itibarıyla, 220 milyondan fazla Huawei markalı cihazda kullanıldı ve dünyanın en hızlı büyüyen mobil cihaz işletim sistemi haline geldi.

Huawei geçtiğimiz yıl boyunca, paylaşımcı işbirliği ilkelerine bağlı olarak; openEuler, MindSpore ve HarmonyOS ekosistemlerini oluşturmaya odaklandı. Sekiz milyondan fazla yazılım ve uygulama geliştirici, yeni iş senaryolarını oluşturmak ve yenilikçi iş modellerini keşfetmek için, Huawei'in açık kaynak yazılım geliştirme araçlarını kullanıyor.

Guo Ping konuşmasında, ayrıca şu ifadelere yer verdi. “Huawei; dijitalleşme, akıllı dönüşüm ve sıfır karbon salınımı amaçları çerçevesinde çalışmaya devam edecek. Yeteneğe, bilimsel araştırmaya ve yeniliğe dayalı mimari ve yazılımlarla, uzun vadeli rekabet gücümüzü artırmayı hedefliyoruz.”

Teknolojioku.com
 
Trump bunlara yaptırım uygulamasaydı, bugün ne Samsung ne Apple telefon sektöründe 1 numara olurdu.
Yıllar önce çıkan P30 Pro bugün bile taş gibi bir telefon.
Leblebi gibi gidiyordu o dönem.

Çin devleti için Uygur Türklerini ispiyonluyor diye iddia dan öte veriler çıktı. Hatta futbolcular ve takımlar bunun yüzünden sponsorluktan ayrıldılar.

Ben de o dönem den sonra Huawei satmadım daha, hem talep azaldı hem içime sinmedi.
 
Çin malı ürün kavramıyla yıllarca geçilen billurun geldiği nokta burası. Teknoloji know-how'ını küçümsediğimiz için bu noktadayız.
Doğru tespit, Japonya da 50 yıl öncesinin Çin'iydi. Kopya elektronik ürünler, ucuz işçilik derken teknoloji ülkesi haline geldi. Şimdi de Çin.

Türkiye'nin yapması gereken şey tam olarak buydu. Artık işçilik olarak Çin'den ucuz olduğunuz düşünüldüğünde kurtuluşumuz bu yolu izlemektir.
 
20 yıl önce gerekli yatırımları yapmış olsak bugün belki bizim de o kalitede markalarımız olabilirdi. Olmamız gereken yer de oraydı zaten. Güney Kore'den daha iyi rol model olmaz bizim için.
 
Trump bunlara yaptırım uygulamasaydı, bugün ne Samsung ne Apple telefon sektöründe 1 numara olurdu.
Yıllar önce çıkan P30 Pro bugün bile taş gibi bir telefon.
Leblebi gibi gidiyordu o dönem.

Çin devleti için Uygur Türklerini ispiyonluyor diye iddia dan öte veriler çıktı. Hatta futbolcular ve takımlar bunun yüzünden sponsorluktan ayrıldılar.

Ben de o dönem den sonra Huawei satmadım daha, hem talep azaldı hem içime sinmedi.
Bize sponsor olmadan önce aldığım ascent g7 hala çatır çatır çalışmakta. Geçenlerde eşim telefonunun ekranını kırınca kutusundan çıkardım, sadece bataryası çok verimli değil artık, onun dışında bir şeyin eksikliğini ciddi anlamda hissettirmiyor. Hatta hem metal kasası hem arayüzü ile kullanmasi o kadar zevkli ki, düşünmedim değil acaba ben mi alsam benimkini eşime verip diye.
 
Üst Alt