Igor Tudor, Türk Futbolundaki Problemi Açıkladı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Igor Tudor, Türk Futbolundaki Problemi Açıkladı


Geçtiğimiz günlerde Galatasaray’daki görevine son verilen Igor Tudor, Hırvat basınına verdiği röportajda yine çarpıcı ifadeler kullandı.


Jutarnji gazetesine konuşan Tudor, “80 milyonluk nüfusa sahipler, hepsi futbol delisi, paraları ve tesisleri var ama neden Türkler’in bizden daha iyi futbolcuları yok?” şeklinde gelen soruya net bir cevap verdi.


Bu durumu basın önünde de anlattığını belirten Tudor, “Okullardaki eğitim sistemi değiştirmeleri gerekiyor. A Takım için her şeye sahipler, yabancı futbolculara pahalı bonservisler ödeyebiliyorlar. Yerli futbolcuların daha çok süre alması için yabancı sınırı getirdiler ancak bu onlara kesinlikle yardımcı olmayacak. Çünkü problemleri onu yaratan nedeni görmezden gelip çözemezsiniz. Türkler'deki problem her şeyin skora bağlı olması. Bu yüzden de teknik direktörler gençlerden ziyade daha tecrübeli isimlere forma veriyorlar" ifadelerini kullandı.


28632-1494238959.jpg

Igor Tudor
 
Çok doğru cümleler, güzel tespitler. Ama bu onun hatalarına bahane olamaz.


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Kendisi 3. lig takımına karşı filan Donk'u oynatıyordu, o kadar yokluk çektik sol bekte veya sağ bekte bir kere risk alıp bir gence şans mı verdin? Söylemle eylem uymadığı sürece ne önemi var? Lafla olsaydı işler herkes aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyor zaten bunları ifade etmek ve görmek için özel bir yetiye gerek yok, fark yaratmak için var ve sen yaratamadın.
 
Kendisi dogru konusan ama konuştuklarını uygulamayan bi sizofren.bi de iyi giden düzenin içine etmekte,futbolcuların ayarları ile oynamakta üstüne yok.
 
Kondüsyonerliğini bir kenara koyarsak; çok doğru söylemiş. Plansız eğitim sisteminin sonuçlarıdır bunlar hep. Eğitim planlaması olmadığı için öğrenci eşek gibi çalışıyor, spor yapmaya ayıracak vakti kalmıyor.
 
Adam hocalar gençlere şans vermiyor dememiş. Skor önemli olduğundan olmuş oyuncuları oynatmak zorunda kalıyorlar demiş. Futbol atmosferi onları buna zorluyor demiş. Bir kez daha okumanızı öneririm.
 
Dogru soylemis. Ancak hoca sen tutmayan bir taktigi 10 defa denersen ve hepsinde basarisiz olursan kusura bakma bu taraftar seni o koltukta tutmaz.
 
Üst Alt