İki Bilinmeyenli Denklem: Wesley Sneijder | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

İki Bilinmeyenli Denklem: Wesley Sneijder


170620170916094466426_2-41.jpg

Galatasaray'da üst üste kötü geçen sezonların ardından kadroda bazı değişiklikler yapılması gerektiği herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bu değişiklikte kimlerin kadroda tutulup kimlerin gönderilmesi gerektiği bir isim hariç az-çok belli; o isim Wesley Sneijder. Taraftar Wesley Sneijder konusunda ikiye ayrılmış durumda. Dalgalı performansı ve yüksek maliyetinin karşısında harika bir kariyer ve yetenekleri duruyor.

Galatasaray için bu sezon en büyük sorunlardan biri nedir deseler cevabım: Takımın statik kalması, oyun içinde rakibe göre değişiklik gösterememesini olurdu. Bu sorunun başlıca kaynağı ise Wesley Sneijder. Galatasaray sezona 4-3-3 tercih ederek başladı bu tercihten kaynaklı Sneijder 8 numaraya evrildi -bu bölgeye evrilmesini ben de istiyordum - ancak hem takımda başka bir 8 numaranın olmayışı ve Sneijder'in gitgide kötüye giden fiziksel durumu hem takımın düzenini değiştirdi hem de Sneijder'i eski bölgesine döndürdü. Kötüye giden fiziksel durumu sebebiyle Galatasaray, yeni teknik direktörü Tudor gelip Sneijder'i yedek bırakana kadar bu düzende devam etti. Sneijder'ın asıl mevkisi 10 numara bölgesi ancak Sneijder bu bölgedeki verimi gitgide düşmeye başladı. Bu da istatistikelere yansımış durumda.. Sneijder, 4. yıldızın kazanıldığı sene maç başına ceza sahasından 1.34 şut atarken bu sezon Galatasaray aynı düzenle sahaya çıkmasına rağmen bu rakam 0.69'a gerilemiş. Buradan anlamamız gereken Sneijder eskisi kadar hareketli ve kuvvetli değil. Galatasaray'ın bu sezonki ana planı Sneijder üzerine kuruldu. Fazlaca sola yakın oynaması, takımın sadece bu bölgeden hücum edebilmesi rakipler için Galatasaray'ın fazla zorlanmadan durdurulmasını sağladı, tabii bu durumda teknik heyetin payı Sneijder'den daha büyük.

Sneijder'in taktiksel boyutta Galatasaray'a böyle bir zararı var ancak bu Sneijder için bu sezon gereksiz şekilde fazlaca eleştirildiği gerçeğini değiştirmiyor. Sneijder için öncelikle şöyle bir iddia mevcut; Sneijder, küme düşme adayı takımlara karşı iyi oynuyor ve tabela yapıyor, sıralamadaki ilk 4 takımla oynanan maçlarda ise kayıp.. Geçen sezonu düşündüğümüzde bu iddianın bir nebze haklılık payı var zira Sneijder sezonun ilk derbisi olan Beşiktaş maçı hariç bu rakiplere karşı oynanan maçlarda pek varlık gösteremedi. Lakin bu iddianın sıkıntısı şu; Galatasaray bu rakiplerle oynadığı 6 maçta toplam 3 gol atabildi ve atılan bu 3 golün ikisinde Sneijder'in direkt veya dolaylı yoldan etkisi vardı. Ayrıca Hollandalı yıldız son 3 sezonu baz aldığımızda en çok pozisyon ürettiği ve en çok kilit pas verdiği sezonu yaşamış durumda. Yani Sneijder takımı oynatan futbolcudan ziyade takımla büyüyen bir futbolcu. Bu sebeple Sneijder'den kendi profili dışında iş beklemek yanlış olur.

Sonuç olarak Sneijder'den beklenti eğer takımı sırtlaması ise 2010 Dünya Kupası hariç hiçbir zaman bunu yapmadı. Bu sebeple Sneijder'e öncelikle doğru profilden bakmalıyız. Galatasaray'ın saha içinde büyük sıkıntıları var ancak bu sıkıntıların en önemlisi Wesley Sneijder değil. Galatasaray'ın geçen sezon en iyi olduğu bölgeden direkt ilk 11 oyuncusu olan Bruma ve Podolski hali hazırda ayrılmış durumda ayrıca Galatasaray'ın asıl sıkıntısının orta saha ikilisi ve savunma hattı olduğu, Sneijder'in de ayrılması durumda hücum hattına fazladan bir oyuncu transferi daha gerekeceği aşikar. Mevcut yönetim ile Sneijder'den para kazanmanın da çok çok zor olduğu da bir gerçek. Bütün bunları göz önüne aldığımızda Sneijder'in kalması ve takımı doğru şekilde kurarak, ondan sorumluluk almasını beklemek gerekiyor..

İki Bilinmeyenli Denklem: Wesley Sneijder..
 
Sneijder cünkü devamsiz bir futbolcuydu her daim, inconsistent... Bundan dolayi genelde turnavalarda patlamistir her daim, ve oradaki performanslari lig maratonundan daha etkili olmustur. Bu tip turnavalarda her gol altin degerinde cünkü, ve Sneijder özel sut teknigi ile aslinda her mac gol atabilecek yetenege sahip. Ve bu tip turnavalarda atilan gollere, yapilan assistlere inanilmaz önem veriliyor.
Sneijder´e tarz olarak benzeyen bizde de Hakan Calhanoglu var.


YouTube

Oyunsal anlamda ise bana göre ön plana cikan her daim Arjen Robben´dir. Sneijder gibi bir oyuncuyu bulabilirsin, yoklugunu kapatabilirsin, ama Arjen Robben Messi yada Ronaldo light tarzinda, rare bir oyuncu.
 
Selcuk var iken, ayni paralari götürürken, ve oyunun en büyük problemi olan, ve lakabi el fireni... bence orda baslasak?
 
Üst Alt