İlkay Gündoğan'dan Genç Futbolcular İçin Maaş Açıklaması | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

İlkay Gündoğan'dan Genç Futbolcular İçin Maaş Açıklaması




Kariyerini Manchester City'de sürdüren İlkay Gündoğan'dan ilginç öneri: "Genç futbolculara, örneğin 20 yaşına kadar maaş tavanı uygulansın. Kendilerini geliştirmeleri gereken dönemde büyük kulüplerin yüksek teklifleriyle kafaları karışıyor."

Nürnberg ve Borussia Dortmund'da oynadıktan sonra 2016'da Manchester City'e transfer olan İlkay Gündoğan, Sportbuzzer'a verdiği röportajda genç futbolcular için maaş tavanı uygulanmasını önerdi.

27 yaşındaki futbolcu, "Genç futbolcular, örneğin 20 yaşına kadar belli bir miktarın üstünde ücret almasın. Onlara bir maaş tavanı uygulansın. Bunun bir zararı olacağını düşünmüyorum. Böylece tamamen kendilerini geliştirmeye odaklanırlar. Günümüz futbolu dünyasında daha 18'ine yeni gelmiş çocuklara büyük kulüpler kafalarını karıştıran tekliflerde bulunuyorlar. Bu da gelişimlerinde sıkıntı oluşturuyor" dedi.

17 yaşında profesyonel futbolcu olduğunu hatırlatan İlkay, "Okula giderken aniden 3 bin Euro kazanmaya başladım. Arkadaşlarımın cebinde sadece bozukluk varken ben banknot taşıyordum. 0'dan 100'e bu kadar hızlı çıkmak genç bir insan için sakıncalı olabiliyor" ifadelerini kullandı.
 
Güzel göbek.

494e38815455d81815af67c8462d970c.png
 
He diyelim ki Freiburg 150k veriyor, Real Madrid'de 150k veriyor, genc oyuncu hala Freiburg'da oynamak isteyecek. Etkisi cok az. Ilkay bey futbolunuzu oyna fazla boyle seylerle kafanizi karistirmayin.
 
Zihniyet değişmeden yasaklarla bir yere varamazsın..Alt yapılard ciddi bir karakter eğitimi verilmesi şart..3 kuruş para kazanınca kendilerini kral zannediyorlar maalesef..
 
Üst Alt