İngilizceyi Çok İyi Düzeyde Öğrenmek ve Konuşmak İçin Neler Yapılmalıdır? - Sayfa 5 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

İngilizceyi Çok İyi Düzeyde Öğrenmek ve Konuşmak İçin Neler Yapılmalıdır?


Nerden çalışıyorsun kelimelere?


tureng uygulamasını kullanıyorum ama sözlük uygulaması değil vocabulary uygulaması olacak. kelimeyi yazınca istediğin anlamı seçip sağ alttaki artıya basıp listene ekliyorsun. gün içinde istediğin an bakıyorsun listeden. burada açılan üç adet aksan var. istediğün aksanda dinşeyebilirsin.

Screenshot_20190824-111950_Tureng Vocabulary Notebook.jpg


Screenshot_20190824-112009_Tureng Vocabulary Notebook.jpg


Screenshot_20190824-112018_Tureng Vocabulary Notebook.jpg

Screenshot_20190824-112133_Tureng Vocabulary Notebook.jpg


bir de word reference diye uygulama var. daha çok aksan öğrenmek için bu uygulamayı kullanıyorum. bir de kelimelerin anlamlarını ingilizce gösteriyor. her iki uygulamada da kelimelerle ilgili örnek cümleler bulmak mümkün


Screenshot_20190824-112244_WordReference.jpg

Screenshot_20190824-112241_WordReference.jpg
 
ingilizler Türkçe öğrensin niye hep biz öğreniyoz :cry:
atam engin altan düzyatan ile daha büyük atam halil ergenç amerikaya asyaya ve afrikaya dilimizi yaysa ve sömürgecilik faaliyetlerinde bulunabilselerdi mümkündü. şaka bu tarafa; en azından ingilizce fransızca ispanyolca kadar olmasa da portekizce gibi bi kaç ülkede kullanılırdı. almanlar ve ruslar bile dillerini yayamamışlar çünkü onlarda sömürgecilik faaliyeti pek yapamadılar. üstelik koca roma imparatorluğunun varisi olan itlalyanlar da bu konuda acınacak durumdalar. hollanda bile bu işe girişebilmiş
 
Her kelimeyi bilmek zorunda degilsiniz. Flash card kullanin. Gramer icin oturup calisin. Ayrica yazismalarin da onemli oldugunu unutmayin. Bol bol ornek cumleler kurup yazin. Ben orta ve lise yillarinda Sultan Ahmet'te calistim. Ozel okula gitmenin faydasi oldu tabi ki. AMA okulda ogrenme olanaginiz yoksa Kaset veya CD'lerin icinde sarki sozleri vardi onlari okudum ve anlam vermeye calistim. Her soyleneni, her yazilani hemen o anda anlamak zorunda degilsiniz. Biriyle konusuyorken anlamadiginiz seyleri tekrar ettirin. Utanilacak bir sey degil.
 
Adamakıllı bir kursa yazılmak şart. Ayrıca önemli olan öğrendikten sonraki süreç. Konuşmaya konuşmaya insan unutabiliyor. Pratik yapmak da önemli.
 
Adamakıllı bir kursa yazılmak şart. Ayrıca önemli olan öğrendikten sonraki süreç. Konuşmaya konuşmaya insan unutabiliyor. Pratik yapmak da önemli.
kesinlikle, bu kursa yazılsan bile aynıdır. pratik şart pratik yapamıyorsan devamlı ingilizce duyacaksın. radgo tv ingilizce izlenip telefon pc zaten ingilizceye ayarlanmalı. duyduğu sürece unutmazsın

kurslar pahalı yalnız. dil bilmeyen için bilinmezliktir. başka bi gezegene girmek gibi. onu leşfetmek kendi elinde, ya da bir rehbere para verip size göstermesini isteyebilirsiniz ki bence gereksiz.

neden derseniz öğrenmek isteyene yol var. kursun anlattığı aynı şeyleriyoutubeda sıfırdan anlatan hocalar var hem de sınıfta, tahtada. ha videoda bedava izlemişsin ha gerçek sınıfta ne fark var? en fazlakafana takılan bir şeyi sorarsın cevaplar, e aynısını googleda yappıyor hem de sınırsız bir kaynak. öyle ki internetten öğreneceğin dil kursta öğreneceğinden daha kapsamlı oluyor.

bir dile giriş yaparken önce zamirleri ezberleyelim. bunu yaklaşık 3-5 günde hadi bi haftada olsun öğrenelim. yanında yardımcı fiilleri varsa onları da öğrenelim. daha sonra fiilsiz cümle nasıl kurulur geniş zamanda onu öğrenmeliyiz. mesela ben öğretmenim sen öğretmensin.

daha sonra geniş zamanda fiil çekimi nasıl yapılır onu öğrenelim. şuan ispanyolcada bu aşamadayım. bu kadar hızlı gitmeye devam ederse peşinden hem de benzerliğinden dolayı başka bir latin diline başlayacağım bu italyanca ya da fransızca olabilir. o an kafama ne eserse.

ispanyolcada 4 çeşit fiil var
ar
er
ir
mastarları olan düzenli ffiiller ve düzensizler olmak üzere
habl(ar)
(to) speak

i speak, you speak, we speak, she speaks, they speak gibi kolay bir şekilde çekimi yok malesef. şuana kadar zorlayıcı bu oldu, mesela

yo hablo
tu hablas
el habla
nosotros ablamos
vosotros ablais
ellos/ellas/ustedes hablan

viv(ir)
(to) live fiilinde ekler değişiyor
yo vivo aynı
tu vives
el vive
nosotros vivimos
vosotros vivis
ellas viven

er fiili içinde buna benzer çekiyoruz. daha sonra bu çekimler bahsettiğimiz zaman değiştikçe, örneğin geçmiş zaman. hem yardımcı fiili hem çekimi yine kişilere göre farklılaşıyor. bir fiili ezberlemek yetmiyor malesef onu çekmek için tek bir zamanda 6 ayrı kelime ürettirebilmemiz, zaman değiştikçe de başka bir 6 kelime daha üretmeliyiz. başlarken sonuçta türkçede de böyle değil mi deyip öyle başladım. şimdi iyi gidiyor.

bunun dışında am/is/are yardımcı fiillerinden iki tane var. birisi değişmeyen şeyler için, ben esmerim gibi. biri de değişken durumu için, mutluyum vs gibi cümlelerde

değişmeyen durumlarda kullanılan yrd. fiiller
Yo - soy
Tú - eres (or usted - es)
El, ella, ello - es
Nosotros - somos
Ustedes - son
Ellos - son

değişken durumundakiler
estoy
estás
está
estamos
estáis
están

bir de bunların geçmiş ve gelecek için her zamir için ayrı olanı var.

ortada çok fazla kafa karıştıran ve gözde büyüyen form var görüldüğü gibi. bunun hrpdini aynı anda öğrenmeye kalkarsak öğrenemeyiz zaten hepsi birbirine karışır. gerekirse her bir tensenin ya da yardımcı fiilin ezberlenmesi için sadece ona 1 hafta zaman vermeliyiz. ingilizce hiç bilmeyen birini ele alalım, i you he she it we they zamirleri için 5 gün kadar ezberleme yapması gerek. her gün 2 zamir ezberlese tamam oluyor. hemen ardından am is are öğrenecek. daha sonra geniş zaman cümle kurmaya başlamalı

gramer bence işin en kolay yanı. en baba kuralı bi haftada sadece onun üzerinde durarak çözersin. bence en zor kısım kelime bilgisi. kelime ezberle ezberle bitmiyor.

bir program vardı adını unuttum. size nadir kullanılan kelimeler olmak üzere çeşitli kelimeler gösteriyor 50 kadar. biliyorum bilmiyorum diye işaretliyorsun sana kaba taslak bildiğin kelime sayısını sçylüyor. benimki 7800 ya da 8700 kadar çıkmıştı. 10-15 bin arası kelime haznesinde geniş çaplı konuşmalar yapma ve anlama, 20-25 bin arası kelime bilgisinde ki hedefim bu, native-like gibi olacağını söylüyordu.1500 kelime sonra ingilizceyi yarılamış olacağım. geri kalan 10 bin kelime zaten edebi ve akademik sık kullanılmayanlar. ama bilmekte fayda var.

global düşünüyorsanız ingilizceden sonra 2. dünya dili olan, ki 20 yıl içinde ingilizceyi geçeceği bile söylenen ispanyolcayı öğrenin derim. 2040tan sonra birleşik devletlerde en çok konuşulan dil olacak. hatta bazı güney eyaletlerde ispanyolca en çok konuşulan resmi dil california, nevada, new mexico, dc gibi eyaletlerde ispanyolca resmi dil.

ama yok ben türkiyede kalacağım derseniz italyancayı mutlaka bilmek gerek. türkiyede en çok kazandıran dil bu. piyasa doymak üzere. gelecek 5 yıl içinde öğrenilmeli. zaten onu bilirseniz fransızcayı yazıda, ispanyolcayı da konuşmada anlarsınız. azerbaycan-türkiye gibi. ispanyol kendi diliyle konuşup italyan kendi diliyle yanıt verebiliyor.

rusça ve japoncada iyi kapı açar ama onlara ciddi zaman gerek ve o dili sevmek gerek. ben latin dillerini sevdiğim için eğlenerek öğreniyorum. ingilizce daha çok zorunluluk gibi gördüğüm için pek severek yapmıyordum
 


hatta size internetin sunacağı bu gibi kişisel kaynaklar, kurstaki hocalarınızın bile bilmeyeceği bilgileri bilmenizi sağlar. birminghamdaki yerel bir aksanı, argoyu hocanızın bilmesine imkan yok. ama siz sokak ağzını ve bu tür argo kelimeleri isterseniz öğrenebilirsiniz. ama kursta size bunu sağlayamazlar. çünkü bunları onlar da bilmez
 
Son düzenleme:
30’dan sonra insanın öğrenmesi zorlaşıyor.Rusça inanılmaz zorluyor beni.Eskiden okuduğum kitabı ezberleyebilirken şimdi kelime ezberlemekte zorlanıyorum.
 
Her şey de evde yapılmamalı Taner. Sporu evde yaptık, dili evde öğrendik, kahveyi evde içtik, yemeği evde yedik. Hiç aşağıdakini soran yok, o ne yapacak?
onun mesaisi ayrı kardeşim dil öğrenme işine onu karıştırmamak lazım. onun karışacağı son iş bu olmalı. başka yollar denenmeli, gitar kursuna falan gitmek lazım, ya da spor salonuna o işler için
 
Üst Alt