İngilizceyi Çok İyi Düzeyde Öğrenmek ve Konuşmak İçin Neler Yapılmalıdır? - Sayfa 7 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

İngilizceyi Çok İyi Düzeyde Öğrenmek ve Konuşmak İçin Neler Yapılmalıdır?


Makale okuyabilmek için ingilizce şart
Hazine gibi bir şey hatta.
Ufkunuzu genişletmek adına incelediğiniz tüm akademik çalışmalar yabancı dil.
Öğrenmek şart oğlu şart
Ama gel gör ki 12 yıl ingilizce eğitimi almama , almamıza rağmen çoğumuz bilmiyoruz
 
Hocam ben ikisi arasındaki ayrımı biliyorum, yine de sağol anlattığın için. Benim söylemek istediğim şeyi @Fatih Karadag arkadaş çok güzel açıklamış. Should/Must yardımcı fiileri ufak bir örnekti sadece. Mesela Can/May yardımcı fiili de öyle sayılır veya iki tane farklı gelecek zaman olması (will/going to) Bu gibi kurallarının olması benim gibi ana dili Türkçe olan biri için fazla detaylıca.

Sen de kusura bakma ukalalik etmek icin yazmadim. Ama alisiyorsun bir sure sonra. Pratikle alakali bir sey. Turkce de teoride cok kolay ama pratikte zor bir dil.
 
- Can you give everyone tea from me?
- I don't want!
- Well. Şakir is no tea for.
- What does it mean Şakir?
- Did you change your name?
- You can't call me Şakir, jackass.
- What can I call you? For example can I call you Mahmut, Şakir?
- Mr. Şakir, agha, big brother. You must call me like this.

1587445308439.png
 
Bir aksilik olmazsa yılbaşında Hollanda'da yeni bir hayata merhaba diyorum.

Konudaki tüm mesajları okudum.
A2 düzeyinde bir ingilizcem var.
Telefonu vs ingilizce yaptım.
Yurtdışında ingilizce öğrenmeye çalışanlarla sohbet-posta uygulamalarında az görüştüm ama aşırı translate bakıyorum ve maalesef çabuk sıkıldım. Temel şeyleri konuşamıyorum Türk gibi düşünüyorum uzun ve karışık cümle kurma gereksinimi duyup translate kullanıyorum.

YOL HARİTAM
1-Oxford - 3000 kelime ve cümle örneklerini kitap haline getirdim ona çalışmaya başlıyorum.
2-CBC Podcast ve pdfleri olan bir kaynağa ulaştım onu dinleyip okumaya başlıyorum.
3-Gün içerisinde bu listede yer alan videoları izlemeye çalışıyorum.
4-Vakit kalırsa bunu izleyeceğim.
5-Yedek kaynak -> Improve Your Writing skills
6-Odtünün makalesine başlıyorum.

Bakalım ne olacak , maruz kalmadan önce bir şekilde biraz daha gelişmem lazım.
 
Konuşmayı öğrenmenin tek yolu konuşmaktan geçiyor hakikaten. Çeşitli uygulamalar var ve Cambly bu konuda bayağı iyi. Bir yere kadar faydası olacaktır. Sonrası ise maruz kalmaktan geçiyor. İmkan varsa work and travel vs ile yurt dışında bir süre yaşamak lazım.
 
Konuşmayı öğrenmenin tek yolu konuşmaktan geçiyor hakikaten. Çeşitli uygulamalar var ve Cambly bu konuda bayağı iyi. Bir yere kadar faydası olacaktır. Sonrası ise maruz kalmaktan geçiyor. İmkan varsa work and travel vs ile yurt dışında bir süre yaşamak lazım.
onurcugum, var mi yurtdisinda akraban? Adibelli soyisminde bir kac kisiyi taniyorum acaba sana akraba mi? Memleket neresi bu arada? Antep?
 
Kasıt iyi değil çok iyi öğrenmek ise muhakkak varlıklı olmak gerekir. 1 yıl gidip Britanya'da yaşayın bakalım bülbül gibi nasıl şakıyorsunuz.

Orta ve alt gelire sahip alabildiği eğitim maksimum olarak üniversite sınavında yüksek puan alıp ülkenin lokalinde iyi denilecek üniversitelerinde 1 yıl hazırlık okuyup altyazılı dizi, film izleme ile en fazla ortalama şekilde öğrenilir ki ülkede biliyorum diyenleri İngiltere'deki bir üniversitenin yüksek lisans kabul sınavına sokun 100 üzerinden 20 falan anca alırlar. Kısaca eğitim günümüzde tamamen sınıfsaldır.
 
onurcugum, var mi yurtdisinda akraban? Adibelli soyisminde bir kac kisiyi taniyorum acaba sana akraba mi? Memleket neresi bu arada? Antep?
Muhtemelen isim benzerliğidir. Bizim anne tarafında birkaç kişi var yurt dışında -bizi hiçbir faydaları olmasa da :D- ama baba tarafında benim bildiğim 1 kişi bile yok. Doğma büyüme İskenderunluyum.
 
Fen lisesinde dil bolümu okuyan son sinifa gecen ve yanimda yazdan yaza calisan bir ogrenci var, arada beraber servis yaptigimiz zaman ingilizce konusuyoruz , çocugun dedigi şey şu; abi okulda hocalarla boyle konuşsak şakir şakir ingilizcemiz olur dedi... writing ve listeningle olmuyor diye ekledi
 
Üst Alt