İngiltere'de Nereler Gezilmeli? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

İngiltere'de Nereler Gezilmeli?


İngilterede nerelere gidilmeli ? Nerelerden alışveriş yapılmalı ? Buraya gitmezsen olmaz burayı da görmezsen olmaz dediğiniz bi' yer var mı ?
 
Cevap: İngiltere'de Nereler Gezilmeli?



renk taş şimdi bir çoğumuz burda united kingdomda yüksek lisans felan yaptığımız için ne desek yalan yanlış olur sadece ingiltereyle sınırlı diğil bu şimdi adı üstünde birleşik kırallık iskoçyası var galleri var irlandası var gitmişken her yeri görmelisin derim ben
 
Cevap: İngiltere'de Nereler Gezilmeli?



Şimdi eğitim için Cambridge 'te olucam ama boş vaktim varken bütün heryeri gezmek istiyorum.Londra olur,Cambridge,Manchester olur Galler bile olur yani :)



Dolu dolu geçirmek istiyorum anlayacağınız.O yüzden aklınıza gelen yerler varsa lütfen söyleyin hem benim için hemde diğer arkadaşlar için faydalı olacaktır.
 
Cevap: İngiltere'de Nereler Gezilmeli?



Ne için ve nereye gittiğine bağlı olarak bu soruya farklı cevaplar verilebilir.
 
Cevap: İngiltere'de Nereler Gezilmeli?



ingiltere : london, exeter, plymouth gordum, guzal fena değil, london okadar guzal değil yinede. (alışveriş ne yaa, ne alacaksın ki ? orada satılan özel birşey yok yani..)



iskocya : HERYER GUZEL sehir olarak Glasgow'u gezebilirsin, adaya gitmisken gör. onun dısında butun iskocyayı gez ozellikle Aberdeen, ve gezebildiğin kadar gez ülkeyi.



irlanda : HERYER GUZEL aynı sekilde.
 
Cevap: İngiltere'de Nereler Gezilmeli?



Aston Villa, Newcastle United, Arsenal benim görmeden sakın dönme diyebileceğim şehirler renkdaş :)
 
Cevap: İngiltere'de Nereler Gezilmeli?



Londra için konuşursak,



Madame Tussauds Müzesi

Mutlaka görülmeli, kapıda uzun sıra olur ama beklemeye değer.

İçeride ünlülerin balmumu heykelleri ile resim çektirebilirsin. Atatürk'te tarih bölümünde var.

Wayne Rooney, Jose Mourinho ve Aytron Senna'da mevcut.

Son bölümdeki korku tünelini anlatmayım, sadece yaşanır diyorum.



London Eye

Merkezdeki dönmedolap. Tek bir göz içinde en az 15 kişi içeride dolanabiliyor, o kadar büyük.

Tek bir turu bir saatte atıyor. Bolca resim çektirebilirsin.



BigBen Saat Kulesi

Londra'nın simgesi. Önünde mutlaka resim çektirilmeli.



Tower Bridge

Londra'nın başka bir simgesi mutlaka resim çektirilmeli.



Greenwich Sıfır Noktası

Tekneyle gidilebiliyor. Sonrasında 100 metrelik bir tepeyi tırmanıyorsunuz.

Sıfır noktasındaki çizgide bayağı sıra oluyor. Sıranız geldiğinde resim çektirmek için 10 saniyeniz var,

çünkü sıra çok. Bir ayağın batıda bir ayağın doğuda resm çektirme şansı.



Cutty Sark

Greenwich'e giderken iskeleden inince göreceksiniz.

Tarihi bir gemi. Mutlaka içini gezin.



Hyde Park

Mutlaka gezilmesi gereken bir park.



IMAX 3D sinema

Böyle bir şey seyretmediğinize eminim.



Piccadilly Circus

Londra'nın Taksim'i ve İstiklal Caddesi. Mutlaka gezin.



Trafalgar Meydanı

Bol bol resim çekersiniz.



London Zoo

Çocuğunuz varsa mükemmel bir hayvanat bahçesi.



Notting Hill

Filmini seyrettiyseniz mutlaka görmek isteyeceksiniz.



Wimbledon

Yazın gidin ve bir tenis maçı seyretmeseniz bile dışarıdaki o havayı görün.
 
Cevap: İngiltere'de Nereler Gezilmeli?



BAŞKENT: LONDRA





İngiltere’nin başkenti; 7,5 milyon yaşayanıyla geleneklerine sıkı sıkıya bağlı kalmayı başarmış bir metropoldür. 18. ve 19. yüzyılın politik ve ekonomik açıdan dünyadaki en etkili şehri, tarihi ve eğlenceyi bir arada yaşatmak için sizi bekliyor.



Londra Kulesi: Tüm dünyada en iyi korunmuş tarihi binalardan sayılan bu yapı temellerinin atıldığı 900 sene öncesinden beri şato, kale, hapishane ve saray olarak kullanılmış; sonunda bir müze haline getirilmiştir.



Buckhingam Sarayı: İngiliz Askerlerin saray kapısında nöbet değiştirişini seyredebilir ve kraliçe uyandığında 7 kişinin ona bakmakla görevli olduğu bu muhteşem yapıya şaşkınlıkla bakabilirsiniz.



Westminister Sarayı: Ünlü saat kulesi Big Ben’in de bir parçası olduğu, Parlamento olarak da bilinen bu saray görülmeye değer yapılardan.



ŞEHİR: MANCHESTER



Şehrin akla ilk getirdiği fabrikalar, gökyüzünü kaplayan duman ve Endüstri Devrimi’ne öncülük etmiş olduğudur. Fakat bu kent bunlardan çok daha fazlasına sahip. 1960’larda kuruluş aşamasını yaşayan The Bee Gees grubuna ev sahipliği yapması önemli bir özelliğidir.

Futbol tutkunları için dünyaca ünlü takım Manchester United’ın Old Trafford Stadı'nı görmek, o büyülü spor atmosferini yerinde yaşamak için ideal bir seçenektir.



ŞEHİR: BİRMİNGHAM





Ülkenin Londra’dan sonra 2. büyük şehridir. Çok dinamik ve hareketli bu şehirde sakın monoton bir tatil beklemeyin!! Gece hayatı, aktiviteler, alışveriş ve dünya standartlarında bir kültür sahnesi sunuyor size. Batı Londra’dan sonra İngiltere’nin en iyi alışveriş bölgesi seçildi ve senede 22 milyon konuk ağırlıyor.

Çevrenize baktığınızda yaklaşık 60 km uzunluğa ulaşan kanallar, Endüstri Devrimi’nde şehrin ana damarını oluşturmuş ama artık sadece zevk için kullanılıyor. Bu kanalların uzunluğu Venedik’ten bile fazla! Jewellery Bölgesi’nde 100den fazla kuyumcuyu bir arada bulabilirsiniz!



ŞEHİR: LİVERPOOL



Ünlü müzik grubu the Beatles’ın doğum yeridir. Bu da şehrin turizm gelirlerini arttırıcı çok önemli bir özelliğidir. 2007 yılında 800. yaş gününü kutlayacak olan bu şehir, 2008 yılı için Avrupa Kültür Başkenti seçildi.



İki büyük katedralin gölgesini şehrin üstünde görebilirsiniz; Anglikan Katedrali – Britanya’nın en büyük katedrali ve Roman Katolik Katedrali. “Üç Zerafetler” olarak bilinen Liver Binası, Cunard Binası ve Liverpool Liman Binası tün dünyanın en güzel rıhtım manzaralarından birini oluşturuyor – ki yeni projelerle 4. bina da bu üçlüye eklenebilir. Japon sanatçı Taro Chiezo’nun modern eseri SuperLambBanana – yarı muz, yarı kuzu bir heykel – kentte simgeledikleriyle bir tartışma konusu ve görülmeye değer.

ŞEHİR: LEEDS



Şehrin yoğun öğrenci nüfusu, gece hayatının canlanmasının başlıca nedeni sayılıyor. Heykel severler için Henry Moore Enstitüsü ve Şehir Sanat Galerisi ilgi çekici olabilir. Victoria Bölgesi’nde alışveriş yapıp mola verip bir şeyler atıştırmak, Roundhay Parkı’nda bir göl turu yapmak önerebileceğimiz diğer seçeneklerdir.



ŞEHİR: NOTTHINGHAM









Robin Hood efsanesinin doğduğu ve ölümsüzleştiği bir Rönesans kentidir. Ünlü Sherwood Ormanları kahramanının ayrı bir gizem kattığı bu şehrin bir diğer özelliği de canlı gece hayatıdır. Şehre bakışın en geniş açılarla yakalanabileceği Notthingham Kalesi ve geçmişte mahkumların hapsedildiği, idamlara ev sahipliği yapmış Adalet Galerisi ziyaret edilmesi gereken diğer yapılardan sayılabilir.





şöyle bişey buldum belki işine yarar :)
 
Cevap: İngiltere'de Nereler Gezilmeli?



Liverpool'a gitmişliğim var. 2010 şubatında; bir tarafımı donduran soğuk yüzünden fazla gezememiştim :)
 
Cevap: İngiltere'de Nereler Gezilmeli?



London Eye'a iyi bi para bayılırsan, bi gözü komple kapattırabiliyorsun.

Evlenme tekliflerinin bir numaralı adresi.



501_LondonEy.jpg
 
Üst Alt