Instagram Dün Neden Çöktü? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Instagram Dün Neden Çöktü?


Instagram neden çöktü sorusunun cevabı ortaya çıktı. 3 Temmuz 2019 tarihinde eş zamanlı olarak yaşanan Facebook, WhatsApp ve Instagram çöküntüleri, sosyal medya kullanıcılarını ayağa kaldırmıştı. Saatler süren erişilememe durumu, ana şirket Facebook’un yazılımsal müdahalesi ile çözüldü. Peki, bunca kişiyi etkileyen sorun neden yaşandı ve nasıl çözüldü?

https://shiftdelete.net/instagram-coktu-mu-son-detaylar
Instagram neden çöktü? Sorun nasıl ortaya çıktı?
Facebook bu mesele ile ilgili yaptığı bir açıklamada, WhatsApp ve Instagram da dahil olmak üzere, günün erken saatlerinde birçok kullanıcıyı etkileyen bu hususun anında tespit edildiğini belirtti. Sosyal medya sitesi, ayrıca, görüntülerin ve diğer dosya türlerinin gönderimi konusunda yaşanan engellerden dolayı çok üzgün olduğunu ifade etti.

Zuckerberg cephesi, bu erişilememe olayının neden yaşandığını şöyle anlattı: “Rutin bakım işlerimizden birini daha yapıyorduk fakat bazı kişilerin fotoğraf ve video yüklemesini veya göndermesini zorlaştıran bir sorunun tetiklenmesine sebep olduk. Kod bazlı bir problemin öncüsü haline geldik. Bir kod denemesi, bütün her şeyi değiştirdi.”

Son olarak; 14.000’den fazla Instagram, 7.500’den fazla WhatsApp ve 1.600’den fazla Facebook kullanıcısı, ilgili yerlere resmi bir şikayet mesajı yazdı.



shiftdelete
 
..
fdc596d035f981dc2e93e7258cf2bfd0.jpg
 
Benim haberim bile olmadi yav klasik goygoy saniyodum yanlislikla wifiyi filan kapatsalar uygulamaya giremeyince cildiran insanlarla dolu cevre
 
Kontörsüzlükten çağrı atarak haberleşmek zorunda kalan nesli etkilememiştir. :uiyy:
Harbi ya 10 liraya kontur aliyordum lisede, kiz arkadasimla konusuyordum 1 saatte filan bitiyordu, cagri atarken arkadasin yanlislikla acmasi 1 saniye yuzunden baya kontur gitmesi aga beee yak yak modunu actiriyordu o donemler, zor gunlerdi neyse ki Akp geldi de refaha kavustuk.
 
Insanlar iyice bağımlı hale geldi gerçekten telefonsuz yapamıyorlar. Eskiden bizim okul zamanımızda bilgisayar bağımlılığından falan bahsedilirdi ama bu telefon bağımlılığı bambaşka bir boyuta ulaştı. Bilgisayar "bağımlılığı" bunun yanında şaka gibi.

Akıllı telefon döneminde şarjı bitenler kendinden geçiyor adeta telefonun kapalı kaldığı süre boyunca. Bırakın cihaz biraz dinlensin yav, biraz kapalı kalsın.

Konuya dönersek ben de fark etmedim sorun yaşandığını dün.

sent via GSC
 
Dunyadaki teknolojinin ve sartlarin gelismesini kendine bagliyor ya adamlar ben de hakkini vereyim dedim bu konu ozelinde cok adaletliyimdir maalesef.

Amerika'nın dünyaya saçtığı dolar sayesinde büyük kazık yedik de işte. Neyse diyelim. Şaka maka çaldırdığım zaman açan arkadaşlara yüz yüze geldiğimizde çok küfrettim. Yaşlanıyoruz hasılı.
 
Üst Alt