Intel Yeni İşlemcilerinde Spectre Açığına Donanımsal Çözüm Getiriyor | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Intel Yeni İşlemcilerinde Spectre Açığına Donanımsal Çözüm Getiriyor


i%C5%9Flemci-wafer-cpu-intel-640x362.jpg

Intel bu yıl piyasaya çıkacak yeni işlemcilerinin Spectre açığından etkilenmeyeceğini duyurdu.

Bir süredir Meltdown ve Spectre açıklarını kapatmakla meşgul olan Intel’in CEO’su Brian Krzanich, yaptığı bir blog duyurusunda konuyla ilgili bazı bilgiler paylaştı. Duyuruya göre yeni Intel işlemciler Spectre’den etkilenmeyecek.

Krzanich, açıkların ortaya çıkışının üzerinden 73 gün geçtiğini ve bu süre içinde Intel’in son 5 yılda piyasaya çıkardığı tüm işlemciler için yazılımsal yamalarını yayınladığını söyledi. Şirketin yeni nesil Xeon işlemci serisi Cascade Lake donanımsal Spectre yaması yapılmış halde piyasaya çıkacak. Bu işlemciler, 2018’in sonunda satışa sunulacak.

Yenilenmiş ve Spectre açığından arındırılmış 8. nesil Coffee Lake işlemciler ise 2018’in 2. yarısında piyasaya çıkacak. Intel’in yenilenmiş Coffee Lake işlemcilerini ne şekilde satışa sunacağı ise merak konusu. Spectre yamalı gelen işlemcilerin, özel bir isimlendirme yöntemiyle eski seriden ayrılması gerektiğini düşünüyoruz.

technopat
 
Konu açılmışken.. Quantum cpu asıl geleceğimiz olacak ve aynı zamanda belki sonumuz olabilir.

İlk qubit bilgisayarları üretildi zaten.

IBM in 50 qubit modeli... IBM-5-qubit-computer-with-cooler-630.jpg
 
Üst Alt