İnternete sansür darbesi! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

İnternete sansür darbesi!


Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği’nin 10’uncu maddesi hükümleri kapsamında, BTK tarafından hazırlanan “İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı” 22 Şubat 2011 tarihinde yürürlüğe girecek.





22 Ağustos'ta devreye girecek sistemde internete "BTK" tarafından belirlenen Aile, çocuk, yurtiçi ve standart paket adıyla 4 filtre tipinden biri seçilerek girilebilecek.. Filtreyi aşmak ya da aşmaya çalışmak suç sayılacak. internet servis sağlayıcıları filtrelerin aşılmasını engellemekle sorumlu tutulacak. Aksi taktirde büyük para cezaları verilecek.





Bu tür filtre sistemleri işletim sistemleri, internet servis sağlayıcılar ya da internetten bulunabilecek programlar sayesinde isteyen kullanıcılar tarafından zaten istenildiği zaman kullanılabiliyor. Yani zaten kullanıcı böyle bir opsiyona sahip. Ancak BTK'nın uygulamasıyla bu durum bir opsiyon olmaktan çıkıp zorunluluk haline geliyor.







BM desteğiyle Freedom House tarafından Nisan 2011 de yayınlanan İnternette Özgürlük Raporu’na göre, Türkiye’nin “kötü puan’ını 42'den 45'e yükselterek” internete erişim özgürlükleri konusunda geriye doğru gitti. 22 Ağustos'tan itibaren yerimiz Çin, İran, küba gibi ülkelerle yanyana olacak.





:confused:
 
Cevap: İnternetin ölümüne 111 gün kaldı!



Vay be fifa 99 lu zamanları hatırladım bir anda insanlar 2000de kıyamet kopacak dijital kıyamet der der vururlardı kadehin dibine.
 
22 Ağustos



22 Ağustos Türkiye'de internet kullanımı için miladi bir gün,neler değişeceğinin açıklaması şöyle:



Çoğunuzun haberi vardır, 22 Ağustos 2011'den itibaren devlet 'güvenli internet' adı altında hangi sitelere girebileceğimize karar verecek. Size çocuk paketi, aile paketi gibi paketler sunulacak ve bunlardan birini seçmeniz istenecek. Eğer bu seçeneklerden hiçbirini seçmezseniz doğrudan standart paketi seçmiş sayılacaksınız. Bu filtreme sistemi ile siteler, girilebilir ve girilemez olarak ikiye ayrılacak. Bunu belirlerken hangi kriterlerin kullanacağı ise bilinmiyor. Ve asıl sorun da burda başlıyor.



Öncelikle paketler hakkında bilgi vererek başlamak istiyorum. En önemli nokta şu ki, seçtiğiniz paketler kullanıcıya göre değişiklik gösteremeyecek. Yani çocuk paketi seçtiyseniz o evde 7 yaşındaki kullanıcı da 70 yaşındaki kullanıcı da bu paketi kullanmak zorunda kalacak. Sistem farklı filtreleme sistemi kullanmak isterseniz buna izin vermeyecek. Bu paketlerin içeriği neye göre belirlenecek bilinmiyor. Eğer 'ben halimden memnunum allah paketinizin de sizin de belanızı versin' gibi haklı bir çıkış yapmak isterseniz o zaman standart pakete geçeceksiniz. Şimdikinden pek bir farkı yok gibi görünse de aslında sonu sizin için hiç de iyi olmayan uygulamalara varabilir. Şimdiden 60 bin yasaklı site var zaten. Hani eskiden ''amann dns var yeaaa'' diyorduk ya. Ha işte şimdi bunu diyemeyeceksiniz. O yasak sitelere girmeye çalışmakla suç işlemiş sayılacaksınız. Polis dayanacak kapınıza ve sonrası malum. Malum derken lafın gelişi. Yoksa gizli kapaklı sonrası. Daha anlaşılır kılınması gerekirse; filtreyi aşmak da suç sayılacak artık. O yasaklı sitelere girenlerin vay haline.



Peki bu ne anlama geliyor ve sonu nereye varır? Şimdiye kadar bizim yerimize okuyanların, bizim yerimize konuşanların, bizim yerimize hayaller kuranların artık bizim yerimize düşüneceği anlamına geliyor. Sen çocuğunun hangi siteye gireceğine karar veremeyecek kadar cahilsin çünkü, çünkü bu adamlar senden daha iyi biliyorlar bu interneti kullanmayı. Senin çocuğun üzerinde senden daha fazla söz hakkına sahipler, seni bile senden iyi biliyorlar.



Gazetelerde neyin yayınlanacağına onlar karar veriyorlar, haber kanallarının neleri göstereceğini onlar seçiyorlar. Okuyabileceğin kitaplara bile artık onlar karar veriyorlar. Okumaman gerekenleri toplatıyorlar, istemediklerini yazanları tutukluyorlar. Senin tek hakikatin bu internet. Bir bunun sınırı yok. Bir buna müdahale edemiyorlar. Ama bundan sonra buna da karışacaklar. O yere batası faşist inançlarını sana zorla benimsetecekler. Baldız kelimesinin bile cinselliğe çağrışım yaptığı boktan bir ahlak anlayışı bu. Artık sadece onların değil ama, senin de anlayışın olacak bu. Küçücük kızı taciz eden herifleri serbest bırakırlarken sırf ****o izliyorsun diye sana potansiyel tecavüzcü damgası yapıştıracaklar. Eğer eşcinselsen sokakta tüküren bakışlarla bakmaları yetmezmiş gibi burdan seni anlayan insanlarla iletişim kurmanı da engelleyecekler. Çünkü onların inançlarında bunlar hastalıklı davranışlar. Çünkü çoğunluk onlar ve bu sistemin çoğunluğun azınlığı yok etme hakkı/zevki üzerine kurulu. O zaman çok rahat edecekler, profesyonelleştikleri şifre/kopya olaylarından artık haberimiz olmayacak, Wikileaks gibi bir olay daha çıkınca açıp yandaş gazetelerden okuya(maya)caksın. Sonra onlar gibi olmaya alışacaksın. Kısa etek giyen gördüğünde dilinin ucuna gelecek '******' lafı, el ele tutuşan sevgililer görünce ilk sen bağırıp çağıracaksın. Ramazanda oruç tutmayan adamı öldüren sen olacaksın belki de. Böyle hastalıklı bir anlayış bu seni esir almak üzere olan. Sen hala 'burcucum çok güzel çıkmışsın ' yorumları yaparken 'çok ösledim yeaa görüselim bi ara?' diye saçmalarken bir de bakacaksın ki hiçbir şey eskisi gibi değil artık.



Yazının içeriği siyasi olabilir,ancak bu tutuma karşı böyle bir yazı yazmamak elde değil.



Düşünebiliyormusunuz,bu yasak sadece çocuk ****ografisini engellemenin ötesine çıkıyor.Mesela şurada bir üyenin yazacağı "b.k" lafı,eğer filtrelere takılırsa bu sitenin engellenme ihtimali var.Bu ve bunun gibi 100binlerce blog'un filtreler karşısında engellenme ihtimali var.Yeter ki bilerek ya da bilmeyerek BTK'nın yayınladığı yasaklı keywordlerden birini kullanın.Baldız yahu,Türkiye'de bir dizi baldız kelimesini ****ografik özellik bulunduruyor yaptı.



İnternette,her siteye dokunabilecek bu olaya bence tepkisiz kalmamamız gerekiyor.
 
Cevap: 22 Ağustos



Özellikle forum,blog gibi sistemler bu filtreleme ile en çok sorun yaşayacak siteler olacaklar.Yüzlerce,binlerce kişinin üye olduğu forumlarda 1 kişinin iyi niyetli ya da kötü niyetli yaptığı yorum yüzünden siteye erişimin tamamen kesilmesi söz konusu.



Yazık günah.
 
Cevap: İnternetin ölümüne 111 gün kaldı!



İleri demokrasi için atılması gereken adımlardan biridir buda...Sokarlar yakında demokrasi kılıfının içine ama nasıl onu bilemem..
 
Cevap: İnternetin ölümüne 111 gün kaldı!



Diktatorluk resmen tabi uygulanirsa. Devletin istedigi siteye gireceksin, istemedigine giremeyeceksin. Sonrada adi demokrasi olur.
 
Cevap: İnternetin ölümüne 111 gün kaldı!



Korkmayın. Her ne kadar böyle haberler çıksada bu uygulanamaz. Türkiye Avrupa Birliğine girmek istiyorsa onlarında şartlarına uyması gerekir. Eğer böyle birşey çıkarsa internet sektörü zaten iflas eder. Ayrıca yasa çıktıktan sonra bir vatandaş bu konuyu AİHM 'e taşısa yasak anında kalkar. Böyle bir yasak sonrasında insan google a bile giremez.
 
Cevap: İnternetin ölümüne 111 gün kaldı!



Korkmayın. Her ne kadar böyle haberler çıksada bu uygulanamaz. Türkiye Avrupa Birliğine girmek istiyorsa onlarında şartlarına uyması gerekir. Eğer böyle birşey çıkarsa internet sektörü zaten iflas eder. Ayrıca yasa çıktıktan sonra bir vatandaş bu konuyu AİHM 'e taşısa yasak anında kalkar. Böyle bir yasak sonrasında insan google a bile giremez.



Hocam düşünce önemli,hatta bunun uygulanacak olması önemli.Neden bunlar dayatma ve dava aşamaları ile çözüme ulaşıyorlar ki.



Bir bilgi kötü ya da iyi olsu,ona erişim hakkım hiçbir şekilde engellenememeli.Böyle birşey yapılırsa,parayla satılır,çocuğunu korumak isteyen bu filtreyi uygular.Ancak benim erişim hakkım hiçbir şekilde kısıtlanamamalı.
 
Cevap: İnternetin ölümüne 111 gün kaldı!



Zaten zorunlu filtre olayı çıkarsa herşey düşünülür. Şuanda kullandığın internet gibi olsun istiyorsan en fazla çocuklarla ilgili olan o enteresan içerikleri engelleyen bir pakete alırlar. Daha fazla ileriye gidemezler zaten. Ayrıca üstüne basa basa söylüyorum ki böyle birşey yapmazlar! Bunlar seçim öncesi iktidarın oyunu düşürmek için yapılan oyunlardır. Siz kafanızı takmayın. Seçim olsun bakın ondan sonra bu konu konuşuluyor mu? Her seçimden önce böyle halkı ayaklandıracak haberler çıkar ortaya.
 
Cevap: İnternetin ölümüne 111 gün kaldı!



'Temiz' internet nedir yahu? Internet internettir iste. ****oya bakmak isteyen adam yine bakar, istedigin kadar 'temiz' yap sen onu.



EDIT: po rno'yu sansürlemisler :asd:



İşte sıkıntı orada,önceden yok dns'di yok bilmemneydi giriyordun.Şimdi bu dns ve bilmemneleri kullanman suç teşkil edecek.Yani insanın haklarından biri olan bilgiye erişim hakkı kullanıldı diye insan suç işlemiş olacak.Yazık.
 
Cevap: İnternetin ölümüne 111 gün kaldı!



İşte sıkıntı orada,önceden yok dns'di yok bilmemneydi giriyordun.Şimdi bu dns ve bilmemneleri kullanman suç teşkil edecek.Yani insanın haklarından biri olan bilgiye erişim hakkı kullanıldı diye insan suç işlemiş olacak.Yazık.



DNS değiştirsem nasıl anlayacak ki? 10 adet birbiriyle bağlantılı dns kullanırım. Telekom merkezinde görünen kendi dns'leri olur. Oradan yine yakalayamazlar ;)
 
Üst Alt