iPhone 8 ve iPhone 8 Plus Tanıtıldı! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus Tanıtıldı!


Screenshot-77.jpg

Merakla beklenen iPhone 8 ve iPhone 8 Plus tanıtıldı. Apple’ın yıllardır izlediği isimlendirmenin iPhone 8 modellerle son bulduğunu söyleyebiliriz. Sürece göre bu yıl iPhone 7S serisi modellerin tanıtılması gerekiyordu. Neyse lafı fazla uzatmayalım ve yeni iPhone’lara göz atalım.

Apple, iPhone 8 modellerde ekran boyutu ve çözünürlük değerlerini bir kez daha değiştirmedi. İPhone 8 4.7 inç, iPhone 8 Plus ise 5.5 inç büyüklüğünde. Ancak serinin önceki modellerinden farklı olarak daha önce iPad tabletlerde kullanılan True Tone ekran teknolojisi yeni iPhone’larda yer alıyor.

c6c692ea-5e69-4231-b174-79d820827407-2.jpg

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus

iPhone 8 modeller önden bakıldığında serinin önceki modellerine benziyor, ancak asıl değişimin arka bölümde yaşandığını görüyoruz. iPhone 4S’ten sonra tamamen metal kasaya geçiş yapan Apple, iPhone 8 ile birlikte bir kez daha arka bölümde cam yüzey kullanıyor. Bu sayede telefonun görünümünü olumsuz etkileyen anten çizgileri ortadan kalkmış oldu. Ayrıca yeni iPhone’lar kablosuz şarj teknolojisini destekliyor.

iPhone-8-ve-iPhone-8-Plus-3.jpg

Suya ve toza karşı dayanıklı bir kasaya sahip olan iPhone 8 modellerine altı çekirdekli A11 Bionic işlemcisi güç veriyor. iPhone 8’in 2GB, iPhone 8 Plus'un 3GB RAM’e sahip olacak telefonlarda stereo hoparlörler kullanılıyor. Ayrıca Apple, yeni telefonların iPhone 7’den %25 daha fazla ses çıkışı sağladığını belirtti.

Depolama tarafında ise bir sürprizle karşılaştık diyebiliriz. Artık giriş modelde 64 GB dahili depolama yer alıyor. iPhone 8 ile birlikte artık 32 GB versiyon görmeyeceğiz. İşin ilginç tarafı ise 128 GB’lık model de artık olmayacak. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus kullanıcıları tercihlerini 64 GB ya da 256 GB’tan yana kullanacak.

3dc96308-61ec-4287-858d-6ab6eeee6f53.jpg

Kamera

iPhone 8’te 12 megapiksel tek, iPhone 8 Plus’ta ise 12 megapiksel çift arka kamera yer alıyor. Dört tonlu LED flaş tarafından desteklenen kameralar f/1.8 lense sahip ve OIS özelliğini barındırıyor. İPhone 8 Plus’taki ikinci kamera ise f/2.78 diyafram açıklığına sahip. Ayrıca her iki telefon 4k 60 fps video kaydı gerçekleştirebiliyor. Ayrıca 1080p'de bu hız 240fps'ye çıkacak.

iPhone 8 Plus “Portrait Lightning” adlı yeni bir kamera moduyla geliyor

iPhone-8-ve-iPhone-8-Plus-2.jpg

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus fiyatı

iPhone 8 699$, iPhone 8 Plus 799$ fiyatlardan 22 Eylül’de satışa sunulacak. Açıklanan fiyatlar telefonların 64 GB versiyonları için.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus tanıtıldı! - TeknoBurada
 
Bir önceki telefonum iPhone 4'dü. Şuan iPhone 6 kullanıyorum. 1-2 seneye de iPhone 8'e geçiş yaparım.

Şuan alayım desem ödeme yöntemim belli

YO3GNk.jpg



Sent from my iPhone 6 using Tapatalk
 
bu kadar para vermem buna ama 5s kullanıyorum. günde 4-5 kere şarj ediyorum, yarım saat kullansan hemen %80lere falan düşüyor. daha önce her türlü telefonu kullandım. iphonenin pazarlama stratejisi çok iyi. aslında fiyat/verim olarak ele aldığınızda verdiğiniz para kadar bir verim alamıyorsunuz doğal olarak. Aynı şeyleri aynı parayı verdiğiniz samsung telefonlarından da alabilirsiniz.

ben iphone kullanmama rağmen, iphone abi yaa kafasını kabul etmiyorum. kabul etmekte mümkün değil. öyle bir algı varki sanki diğerlerinden çok çok farklıymış gibi, ama öyle değil. evet iyi bir ürün reddedilemez bu. şunu demek istiyorum tamamen markanın olduğundan büyük (bu dünyadan değilmişçesine) gösterilmesi sebebiyle iphone çılgınlığı var. Ben buna katılmıyorum da desteklemiyorumda. samsung ne ise apple'de benim için hemen hemen aynıdır.
 
Iphone X'in gölgesinde kalan, son yıllarin en düşük satışını yapan cihaz oldu. Yazık.

Ayrıca;

iPhone 8 ve X modelleri tanıtımının yapıldığından bu yana Apple 52 milyar dolar değer kaybetti. iPhone 8 satışları hüsran yaşatırken geçmişte mağaza önlerinde oluşan kuyruklardan artık eser yok.
 
Üst Alt