iPhone X Tanıtıldı! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

iPhone X Tanıtıldı!


iphone-x.jpg

iPhone X özellikleri, iPhone’un 10. yılında tanıtılan modeller arasında en çok merak edileni olarak dikkat çekiyor. Yepyeni bir tasarımla gelen 10. yıla özel iPhone X, bakalım bize hangi özellikleri sunuyor?

iPhone X özellikleri ve fiyatı!

12 Eylül akşamı Türkiye saatiyle 20:00’da ShiftDelete.Net ekibinin de katılım gerçekleştireceği bir etkinlikle tanıtılan olan iPhone X, aynı zamanda Teknosa’nın katkılarıyla gerçekleştirilen YouTube canlı yayınımız editörlerimizin yorumlarıyla sizlere aktardık.

10. yıla özel olarak üretilen iPhone en büyük değişikliği ise tasarımda yapıldı. Yıllardır birbirine oldukça benzer tasarım çizgisiyle karşımıza çıkan iPhone modelleri, iPhone X ile tamamen farklılaştı.

Apple iPhone X Teknik Özellikler

-5,8 inç boyutunda 2436×1125 piksel OLED 463ppi, %80,94 ekran kasa oranı HDR10 destekli ekran
-A11 yonga seti
-64GB ve 256GB hafıza
-3GB RAM
-Arkada 2 adet 12 megapiksel kamera. Standart olan f/1,8, tele lens olan f/2,4 ekran. İki kamera da OIS desteği
-Önde 7 megapiksle f/2,4 kamera

8NmW77.jpg


Ekran özellikleri

Günümüzün akıllı telefonlar üzerindeki en popüler özelliklerinden olan çerçevesiz ekran trendine iPhone X ile katılan Apple, yüzde 80.94 ile önceki modellerine kıyasla oldukça yüksek bir ekran kasa oranı sunuyor. Modelin ön yüzünün neredeyse tamamı ekranken sadece orta tarafta kamera, ahize ve sensörler için bir yer bırakılmış.

10-4.jpg


5,8 inç
boyutunda ve 1125 x 2436 piksel çözünürlüğündeki ekrana yazılım tarafında ise iPad Pro modellerinde gördüğümüz beyaz dengeleme için sunulan True Tone Display özelliği ekleniyor. OLED ekran kullanılan model Elbette 3D Touch özelliği de unutulmamış.

iphone-x-apple-a11.jpg


Donanım özellikleri


iPhone X altı çekirdekli Apple A11 Bionic işlemcisinden gücünü alıyor. Oldukça güçlü bir işlemci olan Apple A11 Bionic, en ağır işlerin altından bile kolaylıkla kalkabilecek.

Biraz daha detaya inmek gerekirse 4 çekirdekli "Mistral" adı verilen düşük güç tüketen çekirdeklere ek olarak 2 çekirdekli "Monsoon" adı verilen yüksek güç tüketen kısım 2.5 GHz saat hızında çalışan Apple A11'de yer alıyor. RAM tarafında ise iPhone X modelinde 3 GB RAM yer alacak.

Qp18jy.png


iPhone 7 modellerine kıyasla 2 sat daha uzun bir kullanım ömrü sunan iPhone X ayrıca kablosuz şarj özelliğini bünyesinde barındırıyor.

Depolama konusunda ise günümüzde iyice artan dosya ve uygulama boyutları neticesinde ihtiyaç duyulan depolama kapasitesi de gittikçe artıyor. Bu doğrultuda Apple iPhone X modelinde 64 GB ve 256 GB dahili depolama kapasitesi sunuyor.

14.jpg


Kamera özellikleri


İlk defa iPhone 7 Plus modelinde çift kamera kurulumuna yer veren Apple, iPhone X modelinde de çift kamera kullanmayı tercih ediyor. iPhone 7 Plus modelinde yatay olarak konumlandırılan bu çift kamera yeni model de ise dikey olarak konumlandırılmış.

iphone-x-kamera.jpg


12 Megapiksel çözünürlüğündeki bu kamera, tıpkı Galaxy Note 8 modelinde olduğu gibi çift OIS desteği ile geliyor. Bu kameralardan ilki f/1.8 diyafram açıklığına sahipken diğeri ise telefoto lens ise f/2.4 diyafram açıklığına sahip.

iphone-x-on-kamera.jpg


Ön kamera ise 7 Megapiksel çözünürlük sunuyor ve artık ön kamera ile portre modunu kullanmanız mümkün.

iphone-x-4.jpg


Yazılım özellikleri

iOS 11 ile piyasaya çıkacak olan 10. yıla özel iPhone modelinde parmak izi okuyucusu yani Touch ID artık yer almayacak. Face ID yani yüz tanıma özelliğine sahip olacak olan iPhone X, kilit açma, iTunes, App Store ve Safari otomatik doldurma gibi durumlarda Face ID kullanacak.

Touch ID ile kıyasla çok daha hızlı güvenli ve doğru şekilde çalışacağı söylenen Face ID özelliğinin karanlık ve az ışıklı ortamlardan ise hiç bir şekilde etkilenmiyor.

Bunun yanı sıra ekranda yer alan çıkıntı nedeniyle kullanıcı arayüzünde de değişiklikler meydana gelmiş durumda.

İlk iOS sürümünden bu yana ortada konumlandırılan saat sol tarafta yer alacakken operatör sinyali ve Wi-Fi sinyali belirteci de küçülerek sağ tarafa geçmiş bulunmakta. Ayrıca uçak modunda ekranda beliren uçak simgesi ise küçük bir nokta ile değiştirilmiş.

iphone-x-sdn-1.jpg

Fiyatı ve çıkış tarihi

iPhone X 64 GB: $999
iPhone X 256 GB: $1,149

27 Ekim tarihinde ön siparişe açılacak olan model, 3 Kasım günü raflardaki yerini alacak. iPhone X modelinin ülkemize ne zaman geleceği ise maalesef henüz bilinmiyor.

ShiftDelete.Net
 
Home tuşunu kaldırdılar ama bayağı kenarı var lan telefonun☺☺☺
Şimdi bunun 8 plustan ne artısı var anlayan beri gelsin?

#dursunözbekistifa
#yönetimistifa
 
256gb versiyonu almanyada 1300 küsür eurodan giris yapacakmis
futbolcu piyasasi gibi bunlar da iyice uctu artik
1000 dolar baraji bir kere gecildi alt üst oldu ortalik

Gesendet von meinem SM-G955F mit Tapatalk
Avrupa standartı için bile yüksek bir para bence. Hadi TR'de telefona değil vergiye veriyoruz öyle 6000 TL oluyor. Soyuluyoruz artık onu geçtim zaten. Ama Avrupa için bile 1300 dolar çok pahalı bir telefon için. Bir Iphone'nin üretim maliyeti ortalama 250 Dolar Apple'ye. Ne kadar para kırıyorlar sen hesap et. Orta seviye Android donanımını adamlar amiral gemisi fiyata satıyor. İşte Iphone dediğin bu. Logoya para ödemek.
 
799 eurodan giris yapacakmis iphone 8, bir eski modeli 759du. her sene fiyat yükseltirler artik kerizler nasil olsa aliyor diye :asd22:
 
Agalar Amerika'dan alamıyor muyuz bu mereti ya niye bu kadar pahalı ben araştırdım yani yarı yarıya fiyatı orada.
 
Üst Alt