İsrail, Türk gemisine saldırdı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

İsrail, Türk gemisine saldırdı


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: İsrail, Turk gemisine saldırdı.



Dünyanın en azılı kafirleridir israilliler, kendilerinden bekleneni yapıyorlar. Dünyanın gözü önünde katliam yaptılar, hala da yapmaya devam ediyorlar. Eğer biz müslümanlar müslümanlığı böyle yaşamaya devam edersek daha çok canlar yanacaktır.Nerede bir gözyaşı var, nerede bir zulüm var, nerede bir işkence varsa mutlaka inleyen ağlayan ezilen taraf hep müslümanlar oluyor. Bütün bu olanlara karşı biz müslümanlar kılımızı bile kıpırdatmazsak kimin yardım etmesini bekleyeceğiz. Filistin yaşanan drama İngiltere mi yardım yapacak, Fransa mı yardım yapacak? Bir an evvel uyanmalıyız. Yoksa daha çook canlar yanacak. "Biz burdan ne yapabiliriz ki?" demeyelim. Mutlaka yapacak birşeyler vardır.



Ne yapabilirz peki? Bakın sivil toplum kuruluşlarının düzenlemiş oldukları protesto organizasyonları var, katılabiliriz. Bunu da yapamıyorsak en içten yakarışla dua edebiliriz. Emin olun bunu ordaki kardeşlerimiz hissedeceklerdir.



Bırakalım siyasi ve ideolojik farklılıklarımızı bir kenara. İnsanlık için din için yapalım mücadelemizi. Artık uyanalım. Birileri bizi uyandırmadan.
 
Cevap: İsrail, Turk gemisine saldırdı.



Çok sert karşılık vermemiz lazım, çok sert!!!!!!!!!!!!!!



(Resmi olarak 2 ölü deniyor ama israil kanalları 16 ölü var demiş)
 
Cevap: İsrail, Türk gemisine saldırdı.



umuyorum ki İsrail'İn dileyeceği 1 özür bütün olayları kapatmaz , bu olaylar kapanmamalı , bu sefer sertliğimizi göstermeliyiz artık..
 
Cevap: İsrail, Türk gemisine saldırdı.



İsrail yardım gemilerini vurdu



Gazze'ye giden yardım gemilerine İsrail askerleri helikopterlerden indi ve ateş açtı, saldırıdan sonra gemilerle irtibat koptu. Operasyonda 2 kişi öldü, 30 yaralı var ancak İsrail televizyonları en az 16 kişinin öldüğünü duyurdu.



İsrail askerleri yardım gemilerine girdi, 2 kişi öldü, 30'dan fazla yaralı var.



İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabi Levy Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. Bakanlık'ta kriz masası oluşturuldu.



Yardım gemileri dün Kıbrıs açıklarından yola çıktıklarında Gazze'de heyecanlı bekleyiş vardı. Gazze limanı Türk bayraklarıyla süslenmişti, teknelere İsrail tarafından öldürülen Filistinlilerin resminin bulunduğu balonlar da asılmıştı. Filistinliler yardım taşıyan filoyu dört gözle bekliyordu, bando bile son hazırlıklarını yapmıştı.



Ancak beklenen olmadı. İsrail gemileri yol boyunca sürekli taciz etti, daha önce gemilere el koyarak içindekileri gözaltına alacağını açıklamıştı fakat İsrail kimsenin beklemediğini yaptı. Gece saat 04.30'da İsrail ordusu yardım filosuna operasyon düzenledi.



İsrail sularına 70 mil açıkta gerçekleşen saldırıda askerler helikopterlerden gemilere indirme yaptı ve silah kullandı.



Televizyonlara yansıyan görüntülerde bir helikopterden bazı askerlerin ellerinde silahla iple sallanarak gemiye indiği ve geminin iç taraflarına geçtiği görüldü.



Askerler gerçek mermilerle ateş açtı, 2 kişi yaşamını, 30 kişi yaralandı. İsrail televizyonları ise operasyonda en az 10 kişinin öldüğünü duyurdu. Ardından gelen haberlerde ise ölü sayısının 16'ya çıktığı açıklandı.



İSRAİL TV'LERİ: GÖZALTINA ALINANLAR HAPSE ATILACAK



İsrail televizyon ve radyo yayınlarında ölü ve yaralı sayısına ilişkin, İsrail kaynaklarına dayalı bir bilgi verilmezken, hep yabancı kaynaklara atıfta bulunulması dikkati çekti, ayrıca gemiye İsrail helikopterlerinden komandoların indiğine ilişkin, Türk televizyonlarından aktarılan görüntüler ekranlara getirildi.



İsrail televizyon kanalları, yaralananların Aşkelon'daki hastaneye sevkedildiklerini belirtirken, operasyonda yaralı askerler de bulunduğunu, bunlardan ağır yaralı birinin de Hayfa'ya nakledildiğini duyurdular.



Bu arada Kanal 10 televizyonu, gözaltına alınanların bir kısmının cezaevlerine konulması için hazırlıklar yapıldığına bültenlerinde yer verdi.



Televizyon ayrıca, Gazze Şeridi'nden botların denize açılmasını önlemek için, Gazze kıyılarının da tümüyle abluka altına alındığını kaydetti.



Kanal 2 televizyonu, gemidekilerin daha önce söyledikleri gibi pasif bir direniş içinde olmadıklarını, askerlere bıçak ve çubuklarla saldırdıklarını da ifade etti.



İSRAİL HABERLERE YASAK KOYDU



İsrail televizyonları ve radyoları, Ankara ve İstanbul'da protesto için toplanan kalabalıkları ve Ankara'daki İsrail büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını da haberlerinde duyurdular. Bu arada, İsrail'den şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadığı dikkati çekti.



İsrail radyosu, askeri sansürün, İsrail'deki hastanelere nakledilen ölü ve yaralılarla ilgili her türlü bilginin yayınına yasak koyduğunu bildirdi.



Radyo, en az bir İsrail hastanesine yaralıların nakledildiğine ilişkin bilgi edindiklerini belirtti ve başka bilgi vermedi. Birçok hastaneye yaralı kabulüne hazırlanmaları talimatı verildi.



GEMİLERLE İRTİBAT KESİLDİ



Daha önce insani yardım filosundaki gemilerden sadece ''Mavi Marmara'' gemisiyle bağlantı kurulabilirken, şu an bu gemi ile de bir bağlantı kurulamıyor.



GEMİLERDE TÜRK MİLLETVEKİLİ DE VAR



Gemilerden birinde İsveç Meclisi'nde bulunan Türk Milletvekili Mehmet Kaplan da bulunuyor. Mehmet Kaplan'ın İsveç'te yaşayan ailesi ve yakınları, İsrail'in gemilere müdahale etmesinden sonra Kaplan ile telefon görüşmesi yapamadıklarını bildirdi.



Kaplan'ın, İsveç Çevre Partisi ile telefon görüşmesi yaparak İsrail askerlerinin gemilere müdahale etmeye başladığını ve gemilere girdiklerini haber verdiği öğrenildi.



Gazze'ye giden yardım filosundaki 6 gemiden 3'ünde insani yardım malzemesi, 3'ünde ise çeşitli ülkelerden yaklaşık 700 insani yardım gönüllüsü bulunuyor. Yardım gönüllüleri arasında 1976 Nobel Barış Ödülü sahibi Kuzey İrlandalı Mairead Corrigan Maguire, yaşlı bir soykırım tanığı, Avrupa ülkelerinden milletvekilleri ve gazeteciler de yer alıyor.
 
Cevap: İsrail, Türk gemisine saldırdı



Aslında müdahale edeceklerini gemiler yola çıkmadan söylemişlerdi ama bu kadar manyaklaşacaklarını tahmin edememiştim. İsrail kadar batı da suçlu. İsrail bu cesareti AB ve ABD'den buluyor.
 
Cevap: İsrail, Türk gemisine saldırdı



Tek suçlu biziz!

İsrail sivil gemilerimize saldırır 16 kişi ölür, Şerefsizler İskenderun deniz komutanlığına saldırır 6 şehit verilir, kimseden tık çıkmaz!

Çok fazla açıldık çok!
 
Cevap: İsrail, Türk gemisine saldırdı



ntv'yi açabilen varsa açsın , gemide olanları kayda alıyorlar arkadan ateşler açılıyor.. görüntüleri veriyorlar şuan..
 
Cevap: İsrail, Türk gemisine saldırdı



Büyükelçimizi geriçağırsınlar, onlarınkinide postalasınlar gitsin!

Sinirimden ne yapacağımı şaşırmış durumdayım!



Böyle bir olay uluslararası hukuka göre meşru savaş ilanı sebebidir!
 
Cevap: İsrail, Türk gemisine saldırdı



Eskiden bir sınır ihlali bile tüm ilişkileri kestirirken, adamlar gemimizi basıyor 15+ kişiyi öldürüyor, bir açıklama bile yapmıyor. Hükümetse daha yeni uyanıyordur sıcak yataklarından, bu durumu nasıl büyütmeden geçiştireceklerini düşünüyorlardır.
 
Cevap: İsrail, Türk gemisine saldırdı



İki olayın zamanları ve hedefleri çok manidar.. Pkk ve İsrail işbirliği bir kez daha günyüzüne çıkmıştır. İskenderundaki ve Gemimizde yaşanan olaylar mesaj içermektedir.. Eğer bu mesajı savaşla yanıtlamazsak ne pkk biter; ne de amerika dolayısıyla israil sırtımızdan iner...
 
Cevap: İsrail, Türk gemisine saldırdı



Siz kimsiniz lan? Adam olun. Elin yahudisinden koskoca Türkiye Cumhuriyeti 3.5 atacak değil. Gereken cevabı veririz. Zaten İsrail büyük elçimize yapılan terbiyesizlikten sonra suyu ısınmıştı İsrail'in.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt