İşte Kar Elde Etmeniz İçin Bitcoin’i Elinizde Tutacağınız Süre | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

İşte Kar Elde Etmeniz İçin Bitcoin’i Elinizde Tutacağınız Süre


1568198477863.png

Kriptokoin – İşte kar elde ettim diyebilmeniz için acaba Bitcoin’i kaç gün elinizde tutmanız gerekiyor. Bununla ilgili kesin ve net bir şeyler söylenebilir mi acaba?

Yeni yapılan bir analize göre, Bitcoin (BTC) sahipleri ortalama 1,335 günden sonra (veya yaklaşık üç yıl sekiz ay sonra) kar ediyor.

8 Eylül’de BitcoinEconomics.io tarafından yayımlanan verilere bakıldığında kar elde etme sürelerinin yaklaşık olarak her dört yılda bir yapılan halving etkinliği süresine neredeyse denk geldiği görülüyor.

1568198317901.png

Kar elde etme Bitcoin için bir oyun

% 100 kesin bir kar en fazla 1,335 günlük bir süreye mal oluyor. Bu durum Bitcoin fiyatının 1,150 $ ‘a yükseldiği 2013 yılının sonlarında meydana gelen boğa koşusu ile ilgili.

Eğer sürecin başından bir satın alma yapsaydınız bu durum BTC’nin bu seviyeyi tekrar kırmasından önce 2017 yılının başlarına kadar bir süre beklemeniz anlamına geliyordu.

Rallinin zirvesini kaçırmak, kar için önemli ölçüde azalmış bir bekleyişe yol açacaktı. Bitcoin’i 317 gün boyunca tutmak % 75 kar şansı verecekti. Bitcoin 35 günlüğüne tutulursa % 60’lık bir kazanç şansı elde ediliyor ve herhangi bir günde fazla para kazanma ihtimaliniz ise % 50 seviyelerinde yer alıyor.

Zaman size çok uzun geldiyse S&P 500’ü bir kontrol edin

Karşılaştırma için, S&P 500’de kesin bir kar elde etmek için, bir yatırımcının 23 yıl boyunca konumunu sürdürmesi gerekeceği gerçeğini hatırlatalım size.

Bu analiz, tamamen kar şansına bakıyor. Yani elde edilen karın ölçeğine bakmıyor. Bitcoin bir boğa koşusu sırasında, borsa endekslerinden elde edeceğiniz karları dahi cüce bırakıyor.

Örneğin, Grayscale Bitcoin Investment Trust , 2019 yılında, Temmuz ayında yıllık % 300’lük getirisiyle bugüne kadarki bütün getiri rekorlarını elde etmiş durumda.
 
Üst Alt