GSC Haber - İşte Riva Arazisi İçin Teklif Veren Firmalar! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

GSC Haber İşte Riva Arazisi İçin Teklif Veren Firmalar!


Galatasaray’ın İstanbul Riva’daki 1 milyon metrekarelik arsası bugünki Emlak Konut GYO öncülüğünde ihaleye çıktı. İhalede 9 firma teklif verdi. En yüksek teklif Eltes İnşaat tarafından verildi. İlk tekliflerde rakamların beklenenden düşük olduğu gözlendi. Ancak bir sonraki oturumda açık artırmaya geçilince verilen tekliflerin yükselmesi bekleniyor.


Kulübün maddi sorunlarına çare olması beklenen arsa için büyük inşaat firmaları kıran kırana yarışması bekleniyordu. İşte ilk tekliflerin alındığı ihalede, firmaların zarflarında çıkan rakamlar:[FONT=pt_sansregular] [/FONT]
İhalede ortaya çıkacak arsa bedelinin, yüzde 80'ini Galatasaray'ın yüzde 20'si Emlak GYO'nun olacak.
 
Kazigin buyugunu yedik hemde. Iptal edin lan satmayin 500milyon lira kalacak bunuda 350 milyon liraya kirdirdik zaten. Futbolculara 2 yillik alacaklarina karsilik arsayi pay etseydik daha iyiydi. 130 milyon euro ederdi daha fazla para kazanirdik.
 
Son düzenleme:
Sponsorumuz NEF(Yani Timur Gayrimenkul İş Ortaklığı) 100 milyon gibi komik birşey teklif etmiş. Acaba ihale fenerlilerin arsası olsaydı fenerli inşaat firmaları böyle komik teklif verirlermiydi?
 
Sponsorumuz NEF(Yani Timur Gayrimenkul İş Ortaklığı) 100 milyon gibi komik birşey teklif etmiş. Acaba ihale fenerlilerin arsası olsaydı fenerli inşaat firmaları böyle komik teklif verirlermiydi?

Bilerek fiyatı yerlerde tutmaya çalısıyorlar. Yine Eltes 1 milyar vererek rezilliği az bıraz olsa engellemiş.

Takip etmediğim için soruyorum, beklenti neydi?
 
Son düzenleme:
Ama şu da var. 2 turdan oluşan ihalelerde firmalar 2. turda teklif verebilmek için 1. turda sembolik teklifler verirler. Birde stratejisini ortaya çıkarmamak adına düşük teklif verilir. 2. ihale açık arttırma usulü ile olacağından rakamlar çok yükselecek. Mesela bu turda Eltes ben burdayım dedi ama belki 100 lük teklif yapanlar 2. turda görüşürüz mesajı vermiştir. İkinci turda %10 kar payı alan çıkmaz zaten. minimum %20 olacak o rakamlar.
 
Bilerek fiyatı yerlerde tutmaya çalısıyorlar. Yine Eltes 1 milyar vererek rezilliği az bıraz olsa engellemiş. Anlık teklifte borçlarımızı kapatıyoruz uzun vadede.

Takip etmediğim için soruyorum, beklenti neydi?

Dursunun beklentisi 995 milyon TL, yani Rİvadan elde edilecek rakam. 1 milyar TL diyebilirsin. 1 milyarın bize kalması için 1,25 milyar TL kar kalması lazım.
 
Bir firma 1 milyar TL'ye çıkarken, diğerleri neden max 400 milyonda kalıyor? Arada uçurum var.
Taktik icabı, strateji gizliliği sebebiyledir diye umuyorum.
 
Son düzenleme:
Abartmayın yahu buradaki teklifler yansıma, 1 milyar TL psikolojik eşiği aşılmış oldu demek bu.

2.Tur ne zaman yapılacak 1 milyar tl ilk tur için fena para değil ama 2.turda bunun daha da artması lazım.Şöyle 1.6 hatta 1.6'nın üstüne çıkmış olsa fena olmaz.Eltes iyi fiyat vermiş.100 milyon teklif verenler ben kozumu 2.tura saklıyorum diyebilirler ama eltes dahil tüm firmalar pintilik edip çok fazla da artmayabilir.Umarım kazık yemeyiz.Bu işin sonunda zararlı çıkan biz olacağız gibi geliyor.Söz konusu dursun özbek ne de olsa.
 
taraftar muhasebe uzmanlığından finans,gayrimenkul uzmanlığına geçiyor anlamadan yorum yapmasak keşke :)
Cok biliyorsan milleti elestirmek yerine aciklama yaparak olayi aydinlatabilirsin.
Boş yapmaya bayiliyorsunuz elestirelimde ne olursa olsun. Su muhasebe uzmanligi lafina da ayri bir gicigim insanlar kulupleri zarar etmesin diye burada bir tarafini yirtip kafa patlatiyor kustahca davranmak yerine elini taain altina koyup dusunuyor.
 
Üst Alt