İşte Terim'in Transfer Listesi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

İşte Terim'in Transfer Listesi


İşte Fatih Terim'in transfer listesi



Hakan Unsal



Türkiye’den 3 yerli ve 1 sürpriz yabancı, yurt dışından 1 yerli, Almanya dan 2 yabancı, İtalya’dan 2 yabancı ve İngiltere’den 1 yabancı... Bu oyuncuların transferi gerçekleşirse, Galatasaray için gelecek sezon çok iyi geçecek.



22 Mayıs 2011 Pazar... Yeni bir başlangıç yapacak olan Galatasaray için bu tarihin önemi çok büyük. Ben, Bülent Korkmaz, Tugay Kerimoğlu, Suat Kaya ve Hasan Şaş’ın; Fatih Terim Hoca’nın davetiyle, Kireçburnu’ndaki evinde yaptığımız toplantı, sıradan bir buluşmadan çok öte, bir değişimin startının verildiği bir gün oldu.

Üç saatlik toplantı boyunca konuşulan tek konu ‘Galatasaray nasıl iyi olur’ idi. Herkesin kendisini veya menfaatini düşünmeden fikirlerini açıkça söylediği ve gelecek adına inşasına başlanan yeni Galatasaray’a bir tuğla da biz koyalım anlayışıyla geçen üç saat... Peki orada ne gördüm..?



ESKİSİNDEN FARKLIYDI



DEĞİŞİM: Bu değişimin en çarpıcı örneği Fatih Terim Hoca idi. Terim’in samimi, istekli, dinleyen, değer veren ve en önemlisi öğrenmeye açık tavrı beni şaşırtan ve umutlandıran durumdu. Kolay değil bu değişimi, dönüşümü yapabilmek. Sadece bu da değil... Terim’in yanına hatta kulübün birçok yerine UEFA Kupası şampiyonu kadrosunda yer alan oyuncuları düşünmesi ve onlardan yararlanmak istemesi de benim açıkcası beklemediğim bir durumdu.

Yıllarca gitmeye çekindiğimiz ve nadiren gittiğimizde de sanki başka bir takımın tesisine gitmiş gibi garipsendiğimiz Florya’ya birçok arkadaşımın çeşitli görevler alarak geri dönecek olması, aslında çok geç kalınmış ama doğru bir hamle.

Nereden nereye... Kulüpten uzak tutmak için çaba sarf edenlerden sonra şimdi kulübe davet edilen konuma gelmek zaten başlı başına değişimin ta kendisi değil mi?



GEÇMİŞİ UNUTTURACAK



VİZYON: Toplantı boyunca sadece sorunları ve Florya’yı konuşmadık. Tabii ki takımı ve Fatih Hoca’nın kafasında yapmayı düşündüğü transferleri de konuştuk. Kısa yoldan şunu ifade edeyim; anlaşılan isimler, anlaşmak üzere olunan isimler ve düşünülüp girişimde bulunulan isimleri bir araya getirince ben çok heyecanlandım.

Fatih Hoca, “Aramızda kalmak şartıyla isim veriyorum” dediği için bu isimleri açıklayamıyorum, ama Galatasaray taraftarı kendisini tekrar büyük hissettirecek oyunculara hazır olsun. Transfer listesinde; Türkiye’den 3 yerli ve 1 sürpriz yabancı, yurt dışından 1 yerli, Almanya’dan 2 yabancı, İtalya’dan 2 yabancı ve İngiltere’den 1 yabancı oyuncu bulunuyor
.

Ünal Aysal ve Fatih Hoca’nın da vizyonunu ortaya koyan bu isimlerin transferi gerçekleşirse gelecek sezonun Galatasaray’ı geçmişi çok çabuk unutturup başarıyı hemen yakalar. Yani gelecek sezon Galatasaray yarışın içinde çok daha güçlü olacak ve sezon çok iyi geçecek.



EFSANE GERİ DÖNÜYOR



BİRLİKTELİK: Camianın ihtiyacı olan beraberliği sağlayacak olan başta başkan Ünal Aysal ve Fatih Terim’dir. Kaldı ki, bu ikili yukarıda yazdığım iki önemli etkeni devreye sokarak bunun ciddi anlamda adımını atmıştır. Fatih Hoca’nın yönetim ve takımı toparlama etkisine sahip tecrübesine, Galatasaray’ın alacağı başarılı sonuçlar eklenirse tekrar birlikte hareket edebilen bir dev ortaya çıkacaktır.

Zaten geriye dönüp bakarsanız Galatasaray’ın tarih yazdığı dönemin önemli ayakları da bunlardı. Yani işini erbabı bir yönetim, işini iyi bilen bir teknik adam ve işini iyi yapan kaliteli futbolcuların oluşturduğu bu üçlü organizasyon şimdi yeniden oluşuyor. Şu anda geriye kalan kaliteli oyuncuların transfer edilmesi.

Galatasaray önümüzdeki sezon başarıyı yakaladığında ‘Ben oradaydım’ diye bir yazı yazacağım ve 22 Mayıs 2011’i hatırlatacağım. İyi futbolcular ve iyi Galatasaray seyretmek isteyenler şimdiden hazırlığını yapsın. Efsane gerİ dönüyor.



Karar verirken iyi düşün Arda



TÜRKİYE’nin en yetenekli, en etkili ve en ilgi çekici oyuncusu olduğu aşikar. Geride bıraktığımız sezon yaşadıkları, futbol hayatını Avrupa’da sürdürme isteğini netleştirdi. Ben geçen sezon da Arda’nın gitmesi gerektiğini düşündüm ve yazdım.

Gitmeliydi, çünkü koca Galatasaray’ın bütün sorunlarını tek başına karşılayabilecek veya sırtlayabilecek kadar tecrübe ve güce sahip değildi. Eski yönetimin bu kötü dönemde Arda’yı en ön safta kullanması ve yalnız bırakması, sadece Arda’yı değil kim olursa olsun herkesi bitirirdi. Fakat şimdi Arda konusunda farklı düşünüyorum.

Çünkü Arda yeni kurulacak Galatasaray’da tek başına oyunu çevirmesi beklenen oyuncu olmayacak. Gelecek isimlerle beraber, yükünün azaldığı, daha rahat, daha etkili ve daha mutlu olacağı bir takımda oynayacak. Sadece oyun içindeki yükü omuzlarından alınmakla kalmayacak, bu saha dışına da yansıyacak.



Sığınacak bir liman



Bu bence daha önemli. Çünkü Arda geçen yıl saha içinden daha çok ilişkisi, giydikleri ve kullandıkları ile konuşuldu. Kariyer planlaması yanlış yapıldığı için en çok darbeyi buradan yedi. İşte Arda’nın en rahat edeceği taraf burası olacak. Çünkü Arda bütün o kötü dönem boyunca her şeyi tek başına *****lemek zorunda iken artık Fatih Terim Hoca var. Takımın ve Arda’nın önünde onları koruyacak bir dalgakıran görevi görecek önemli bir figür olan Terim en önemli katkıyı burada yapacak. Arda’nın artık sığınacak limanı var.



Türkiye’de her şey hızlıdır



Bir diğer konu ise başarının unutturucu etkisi. Türkiye’de her şey hızlı yaşanır, çabuk unutulur. Dolayısıyla transferler yaparak güçlenmiş ve tekrar başarı kazanacak Galatasaray’da iyi oynayan bir Arda ile birçok şeyi hemen unutturacaktır.

Tabii bunların hepsi, gerçekleşmesi yüksek öngörülerim. Karar verecek olan Arda. Aslında burada da problem var çünkü karar verecek aslında Galatasaray. Mukaveleli oyuncu olduğu için Arda’nın ki sadece istek olarak karşımızda duruyor.

Arda yurtdışına giderse sosyal hayat olarak rahat edeceği, sadece futbolu düşüneceği bir dönem yaşayacak. Bunlar önemli kriterler, fakat Arda’nın şunu düşünmesi lazım; Bu kadar ilgiye alışmış, devamlı gündemde olan bir oyuncu olduktan sonra, sıradan ve sade bir Avrupa hayatı kendisini ne kadar mutlu edecek?

Seçim Arda’nın. Kendisinin bir zamanlar söylediği gibi efsane olma şansını değerlendirmek mi, rahat bir yaşam mı?



İşte Fatih Terim'in transfer listesi - Hakan ÜNSAL - Hürriyet
 
Cevap: İşte Fatih Terim'in transfer listesi



Yigit Gökoglan

Selcuk İnan

Murat ceylan

Ivan





Taner yalcın/Gökhan töre



Diego Naldo



Frey Buffon



Drogba





109.jpg
 
Fatih Terimin Transfer Listesi



hakan ünsal'ın yazdığına göre türkiye’den 3 yerli ve 1 sürpriz yabancı, yurt dışından 1 yerli, almanya'dan 2 yabancı, italya’dan 2 yabancı ve ingiltere’den 1 yabancı futbolcu varmış .



hakan ünsal'ın yazısı;



İşte Fatih Terim'in transfer listesi - Hakan ÜNSAL - Hürriyet



asla zürriyet okumam ama bu seferlik istisna bir durum oldu.



hepimizin bildiği üzere K.Hakan oradaydı . göz göre göre yalan söylüyor olamaz .



bu futbolcuların kimler olacağı konusunda fikir yürütelim biraz.



NOT: Kallström ve Elmander harici sanırım bu liste , çünkü Fransadan futbolcu adı geçmiyor , başkan kendisi söylemişti çok istiyoruz diye , demek ki Kallström bitti . Elmo zaten bitmişti o yüzden İngiltere'den alınacak aday oyuncu olarak tek bir isim kalıyor geriye DD :D



diğer oyuncular için fikir yürütelim hep beraber?
 
Cevap: İşte Fatih Terim'in transfer listesi



Selçuk - S.Kesimal - M.Pektemek

Popov

G.İnler - Mevlüt Erdinç

Diego - ??

Buffon - Gattuso

Drogba
 
Cevap: İşte Fatih Terim'in transfer listesi



Kimi istiyorsa istesin alsınlar ama Baros'u göndermek gibi bir hata yapmasın.
 
Cevap: İşte Fatih Terim'in transfer listesi



pardon bu konuyu görmemiştim , transfer forumuna açtım ,modlar silebilir .



öncelikle kallström ve elmander dışında sanırım bu liste ve alternatifli bir liste ,yani hepsi alınmayacak.



tr den 3 yerli --- selçuk/mustafa p./serdar kesimal/ersan g./necati (benim direkt aklıma gelen ve medyada çıkan söylentilerde ligimizdeki ön plandaki yerliler bunlar,sanırım bunlardan 3ü)



trdan 1 sürpriz yabancı---g.antepten stoper dany



yurt dışından 1 yerli --- g.inler/halil altıntop



2 italya ---- buffon-zapata



1 ingiltere---didier drogba



2 almanya--- işte bu çok ucu açık , hem sosyal hem de spor medyasında sadece diego çıktı bi ara , 2. oyuncu yu tahmin edemiyorum .



şu almanyadan 2 yabancı muhabbeti biraz heyecanlandırdı beni , belki de üstünel dönemindeki gibi , hedef şaşırtıp ,şok transferler yaparlar basında hiç yer almayan .
 
Cevap: İşte Fatih Terim'in transfer listesi



Ee bunun dediğine göre Kallström gelmiyor ozaman.Fransadan saymamış yabancı.En garibide Almanyadan 2 yabancı.Kimse o ligden oyuncu beklemiyordu.
 
Cevap: İşte Fatih Terim'in transfer listesi



Ee bunun dediğine göre Kallström gelmiyor ozaman.Fransadan saymamış yabancı.En garibide Almanyadan 2 yabancı.Kimse o ligden oyuncu beklemiyordu.



ne olursa olsun , h.ünsal bile diyorsa , "hazırlanın efsane geri dönüyor" diye, sağlam adamlar gelecek belli.



ünsal arda için bile yırtınıyordu gitsin diye , nasıl çark etmiş "öyle oyuncular olacak ki etrafında artık takımın kurtarıcısı o olmayacak,bence kalmalı" diyor .



hatta " kal ve efsane ol " klişesine bile girmiş .



ya hakikaten bu fatih terim çok büyük adam , bir toplantıyla nasıl da dizginledi futbolcu eskisini :)



beyler :) sağlam kadro geliyor hadi bakalım :)
 
Cevap: İşte Fatih Terim'in transfer listesi



3 yerli:selcuk inan-necati ateş-serdar kesimal. süpriz yabancı-jebrin. yurt dışından biyerli- taner yalcın. almanyadan 2 yabncı dedigi diego- digerini tahmin edemedim. ingiltereden-drogba italyadan 2 oyuncu ise frey ve zapata
 
Cevap: İşte Fatih Terim'in transfer listesi



Sanırım Küçük görev almayacak. Ama yazısı insanı heyecanlandırıyor. Fatih Terim'in tekrar Adanalı Terim olarak geri döndüğünün kanıtı bence.
 
Cevap: İşte Fatih Terim'in transfer listesi



ne olursa olsun , h.ünsal bile diyorsa , "hazırlanın efsane geri dönüyor" diye, sağlam adamlar gelecek belli.



ünsal arda için bile yırtınıyordu gitsin diye , nasıl çark etmiş "öyle oyuncular olacak ki etrafında artık takımın kurtarıcısı o olmayacak,bence kalmalı" diyor .



hatta " kal ve efsane ol " klişesine bile girmiş .



ya hakikaten bu fatih terim çok büyük adam , bir toplantıyla nasıl da dizginledi futbolcu eskisini :)



beyler :) sağlam kadro geliyor hadi bakalım :)



Yav herkes biliyor sağlam kadro geliceğini zatende ben kallströme takıldım burada.Başkan bile çok yakınız dedi.Yada hakan yazmayı unuttu heralde.Boşuna imparator demiyoruz hocamıza, herkesin ayakları titrer onla konusurken, o doğal zatende.Bakalım hayırlısı bundan sonrası, herkes flas isimleri beklemede.
 
Cevap: İşte Fatih Terim'in transfer listesi



Türkiye'den transfer edilmesi istenilen sürpriz yabancı oyuncu Daniel Guiza olmalı. Şaka bir yana umarım isabetli transferler olur. :)
 
Cevap: İşte Fatih Terim'in transfer listesi



Türkiye`den stopere Danny cuk oturur. Ama 5 mio € dan acarlar kapiyi.
 
Üst Alt