İyi ki Doğdun Tugay Kerimoğlu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

İyi ki Doğdun Tugay Kerimoğlu






'İyiki doğdun' cümlesi senin için denmez de kim için denir be Tugay Kerimoğlu. 80'li yılların sonunda başlayan ve 90'lı yılların sonuna kadar devam eden büyük başarılarımızda hep sen vardın. Gerek saha içindeki futbolun ve davranışların gerek saha dışındaki hal ve hareketlerinle herkese bir Galatasaray futbolcusu nasıl olur onu gösterdin. Tam 6 lig şampiyonluğu, 4 Türkiye Kupası,5 Cumhurbaşkanlığı Kupası,2 Başbakanlık Kupası sevincini yaşadın ve yaşattın.



Avrupa'daki en büyük başarılarımızdan biri olan 88-89 sezonundaki UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası yarı final maçında daha onsekiz yaşında iken ilk onbirdeydin. 99-00 sezonuna gelindiğinde ayrılık vakti gelmişti. O sezonun ikinci yarısında yuvadan uçup gidecektin. Herkes UEFA Kupasını kaldıran kadroyu sayarken senin ismini hatırlamayacaktı. Oysa sen UEFA yolunu bize açan isimlerin başında geliyordun. İlk 4 maçımızda sadece 1 puan toplamışken Avrupa'da yolumuza devam edebilmek için kalan iki maçıda kazanmamız şart ve tarih 27 Ekip 1999'da yer Berlin Olimpiyat Stadı rakip Herta Berlin ilk yarı 1-0 yenik kapatmışız. Ama ikinci yarı senin önderliğinde takım bambaşka bir futbol oynuyor ve senin attığın 3. golle birlikte tüm herkes bu maç artık bizim diyor maçı 4-1 kazanıp ümitlerimizi son maça taşıyorduk. Attığın o golde topun dibine klas dokunuşun golden sonraki o ilginç koşunla sevincin Galatasaraylılığı sen ve senin gibi Galatasaraylılardan öğrenenlerin emin ol aklındadır. Hatta o zaman bir an önce okulda maç yapsak da gol atıp senin gibi sevinsem diye çabaladığımı hiç unutmuyorum. Zaten bu zaferden sonra gelen Milan zaferi ve arkasından gelen UEFA Kupası. Sen o zaferi yaşayamamıştın ama o zaferde senin emeğin çoktu Tugay Kerimoğlu ve ayrılık vakti gelip çatmış 20 sene sonra yuvandan uçup Ada'nın yolunu tutuyordun.







Önce Glasgow Rangers'da forma giyen Tugay burda 1.5 sezon oynadı. Toplam 42 maça çıkıp ilk sezonunda hem İskoçya Ligi'ni hem İskoçya Kupası'nı kaldırıyordu yeni takımıyla. İkinci sezonunda kupa kazanamayan Tugay bu kez Ada'da futbolun beşi olan İngiltere'ye Blackburn Rovers'a transfer oluyordu. 2009'a kadar formasını giydiği İngiliz temsilicisiyle tam 233 müsabakaya çıkıp 11 gole de imzasını atıyordu. Blackburn forması ile 2003'de lig kupasını kazanıp,03-04 sezonunda Blackburn'un en iyi oyuncusu seçiliyordu.2007 sezonunda da takımının 1. kaptanı oluyordu. Artık Tugay Ada'da büyük bir saygınlık kazanmıştı. Menajerleri, takım arkadaşları, rakip menajerler ve oyuncular kendisinden övgüyle söz ediyordu. Nitekim Sir Alex Ferguson o zamanki Tugay'ın menajeri olan Mark Hughes'a eğer Tugay 10 yaş genç olsaydı onu yetenekleriye Old Trafod'un yıldızı yapardım demiş Hughes'ın Fergusan'a cevabı eğer 10 yaş genç olsaydı şu an Barcelona'nın oyuncusu olurdu olmuştur. ( Bu konuşmalar Tugay 36 yaşında iken geçmiştir). Ve 08-09 sezonunun sonuna gelindiğinde yeşil sahalardan ayrılma vakti geliyordu Tugay Kerimoğlu için. 24 Mayıs 2009 da Blackburn forması ile West Bromwich'e karşı sezonun son maçında forma giyerek profosyenel futbol hayatına son noktayı koyuyordu. Blackburn'un kulüp kuralları gereği 10 yıldan az kulüp forması giyenlere jübile yapılmadığı için jübile yapamayan Tugay kulüp yönetiminin tüm stada Tugay Kerimoğlu maskesi dağıtıp, 32.000 Blackburn taraftarını maç boyu Tugay'ı maskelerle Türk Bayraklarıyla sevgi ve göz yaşlarıyla uğurlayarak maçı tam bir jübileye dönüştürmüştür.



Son olarak da Tugay'ın Milli Takım kariyerine kısaca değinmek istiyorum. A Milli Takım formasını 94 kez sırtına geçiren Tugay 2 kez fileleri havalandırdı.Milli Takım formasını en çok giyen 4. futbolcudur. Euro 96,Euro 2000 ve Fifa 2002 Dünya kupası kadrolarında yer almış olup Euro 2000'deki çeyrek finalin ve fifa 2002'deki dünya üçüncülüğünün mimarlarındandır.



İşte böyle bir kariyere sahip olan Tugay Kerimoğlu Türk futbolunun yetiştirdiği kendini hem Türkiye'ye hem de Avrupa'ya ispatlamayı başarmış en önemli futbolcudur. Şahsiyetli karakteri ve örnek yaşam tarzı ile günümüzdeki futbolcuların örnek alması gereken bir insan olduğu kanaatindeyim.



Nice yıllara Tugay Kerimoğlu.... Bizim kalbimizdeki yerin hep ayrı olacak...



Kule Forvet: İyiki Doğdun Tugay Kerimoğlu
 
Cevap: İyi ki Doğdun Tugay Kerimoğlu



geceye-damga-vuran-fotograf--1087710.Jpeg


Mutlu Yıllar Büyük İnsan
 
Üst Alt