İzlediğiniz En Güzel Şampiyona Hangisiydi ? - Sayfa 3 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

İzlediğiniz En Güzel Şampiyona Hangisiydi ?


Cevap: İzlediğiniz En Güzel Şampiyona Hangisiydi ?



Turnuvalarla ilgili aklımda kalan hatıralar ve oyuncular



İtalya 90 : Aliağa'da yaz tatili - Squilacci (İtalya), Lacatus (Romanya)



Euro 92 : Dedemle maç izlerken yediğim yaz helvası - Jan Pierre Papen (Fransa), David Platt (İngiltere), Brolin'in gol sevinci (İsveç)



ABD 94 : İtalya forması giyerek çılgınca İtalya'yı desteklemek - Roberto Baggio (İtalya), Romario (Brezilya), Omam Bıyık (Kamerun), Stoichkov (Bulgaristan)



Euro 96 : Panini futbolcu çıkartma albümüyle maçları takip edip futbolcuları yakından tanımak - Klinsmann (Almanya), Shearer (İngiltere), Hagi (Romanya), Vedat (Türkiye), Djorkaeff (Fransa)



Fransa 98 : Ricky Martin'in şarkısıyla deli gibi Süper Futbol dergisi okuyup maçları not etmek - Batistuta (Arjantin), Owen (İngiltere), Ortega (Arjantin), Zidane (Fransa)



Euro 2000 : Hollanda'nın harika futboluna rağmen İtalya'ya elenişine üzülmek - Kluivert (Hollanda), Del Piero (İtalya), Henry (Fransa)



Japonya-Kore 2002 : ÖSS sınavına 15 gün kala öğlene kadar maç izleyip öğleden sonra deneme çözmek - Hasan Şaş (Türkiye), Ronaldo (Brezilya), Oliver Kahn (Almanya)



Euro 2004 : CM 2001-2002 hastalığına kapılmak nedeniyle turnuvayı pek takip etmedim - Van Nistelrooy (Hollanda)



Almanya 2006 : Bahis yapılarak takip ettiğim ilk kupa olmasının etkisiyle maçları daha heyecanlı takip etme - Zidane (Fransa), Cannavaro (İtalya), Robben (Hollanda)



Euro 2008 : Çılgın son dakika sevinçlerinde Hırvatistan maçının sonunda Eminönü'ndeki balık lokantasının masasını devirme - Tüm Türk Milli takımı, Iniesta (İspanya)



Güney Afrika 2010 : Vuvuzela saçmalığı altında maç izlemek - Mesut Özil (Almanya), Messi (Arjantin), Xavi (İspanya)
 
Cevap: İzlediğiniz En Güzel Şampiyona Hangisiydi ?



2008i tek gecerim oda ulkemin muthis COMEBACKKlerinden dolayi!!
 
Cevap: İzlediğiniz En Güzel Şampiyona Hangisiydi ?



Eskiler en iyisi Meksika 86 derler ama yok galiba o kupayı gören. Abdullah Taşan hatırlıyor olabilir. Bir de Edip Bey'e sormak lazım :)
 
Cevap: İzlediğiniz En Güzel Şampiyona Hangisiydi ?



Meksika 86 kesinlikle. Hugo Sanchez'i bekleyip durmuştuk. Birbirinden güzel hareketler gösterdi ama tek gol dışında taçlandıramadı. Batı Almanlara penaltılarda elenmeselerdi kupayı alabilirlerdi. Fransa da eze eze gelen Brezilya'yı o kadro ile anca penaltılarla durdurabilirdi ve öyle de yaptılar.Platinili Fransızlar Almanlara yarı finalde dayanamadı; Almanlar da üst üste üst kalite maç oynamaktan finalde Arjantin'e karşı nefesleri yetmedi,Arjantin de el kol bacak her türlü varsaysonla finale gelip,sadece finalde harika oynayıp kupayı aldı :D



Bu arada Hugo Sanchez gibi bir santrafor bulsak hiç fena olmaz,ama nerede saklanıyordur öyle bir oyuncu. :lol:
 
Cevap: İzlediğiniz En Güzel Şampiyona Hangisiydi ?



euro 96 nın yeri ayrıdır , finalde ben çekleri babam da almanları tutuyordu hatta parasına iddaaya bile girmiştik (tabi ki girdiğimiz ve kaybettiğim yüzlerce iddadan birisiydi ve tabi ki parayı gene ben almıştım :D ) her neyse çekler gol attı ben sevinçten çıldırıyorum bi babama bi mutfağa bi odaya koşup duruyorum , her neyse yanlış hatırlamıyorsam oyuna sonradan giren Bierhoff bir tane yazdı benim surat düştü tabi ve daha sonra hayranı olacağım bierhoff uzatmalarda golü atıp kupayı almanlara getirirken beni de göz yaşlarına boğuyordu ve babam Almanlar hep kazanır deyip benim ağlama katsayımı arttırıyordu öyle ki iddaaya girdiğimiz paranın 2 mislini vererek beni susturmuştu .. Turnuvalarda Almanya'yı tutmamda bu yıla tekabül eder her neyse , euro 96 bu bakımdan 98de oynanan güzel maçlar dolayısı ile bana kalırsa en iyi 2 turnuvadır .
 
Cevap: İzlediğiniz En Güzel Şampiyona Hangisiydi ?



Amerika 94 dunya kupasi cok guzeldi. Baggio'nun Italya'yi finale tasimasi, finalde ise penaltiyi kacirmasi cok trajikti. Hagi, Romario, Stoichkov, Maradona, Baggio, Bebeto, Bergkamp, Brolin, Matthaus, Klinsmann, Batistuta gibi oyuncular zaten bir daha gelmez. Son olarak Del Piero da futbolu birakinca o karizma jenerasyondan da kimse kalmadi.
 
Cevap: İzlediğiniz En Güzel Şampiyona Hangisiydi ?



Ah nerde o eski bayramlar? :)



Her şampiyonanın ayrı hatırası ve zevki vardı. Ama son şampiyonalar pek zevk vermemeye başladı.



Meksika 86 - hayal meyal hatırlarım, ama her zaman büyüklerimiz tarafından övülür. Maradona ve nokta.

Euro 88 - Van Basten, Gullit, Rijkaard üçlüsü, dünyanın en iyi kalecilerinden biri Dasaev ve ona yüzyılın golunu atan Van Basten.

Italya 90 - Adamakıllı izlediğim, neredeyse tüm maçları izlediğim şampiyona. Ayrı yeri vardır ne kadar da savunma konusunda su kaçırmış olsalar da. Kimsenin tanımadığı Schillaci Italya'nın kahramanı, sakatlanan Pumpido yerine giren Goycochea'nın penaltılardaki mahareti, Maradona'nın göz yaşları, Roger Milla'nın dansları. :)

Euro 92 - Danimarka'nın ilginç hikayesi. Dahlin ve Tomas Brolin'i tanıdığım turnuva.

ABD 94 - Hagi'yi tanıdım, Romario, Dunga, Rai'yi tanıdım, Bebeto'nun gol kutlamasını gördüm, Italya'nın grubunda tüm takımlar 4 puan topladı. Italya-İspanya maçında Luis Enrique kavgasını net hatırlarım. Maradona'nın doping skandalı yüzünden takımdan çıkarılması. En önemlisi Baggio'nun penaltısı.

Euro 96 - Uzun zaman sonra katıldığımız ilk turnuva, Alpay'ın fair playi. Almanya Hırvatistan maçında almanların attığı tartışmalı gol.

Fransa 98 - Ronaldo ve Zidane. Gerisi teferruat.



2002 ve 2008 milli takım yüzünden ayrı yeri var ama 96 dan sonra şampiyonalar biraz makineleşti, biraz monotonlaştı. İsim olarak ön plana çıkan isimler azaldı. Her birinin kendi hikayesi, kendine göre zevkli yönleri var, her kesin kendi fikri var ama yine diyorum nerde o eski bayramlar. :)
 
Cevap: İzlediğiniz En Güzel Şampiyona Hangisiydi ?



Amerika 94 ve Fransa 98 Dünya Kupaları en güzellerdi benim için. Geri zekalı Yunanistan'ın futbolu ağlatarak inanılmaz şansla şampiyon olduğu Avrupa şampiyonası ise uzak ara en berbatıydı.
 
Cevap: İzlediğiniz En Güzel Şampiyona Hangisiydi ?



İtalya 90...

Almanya 88...

İsveç 92...



En beğendiğim turnuvalardı...



En kötü ise ABD94 ve Portekiz04...

Rezil turnuvalardı maçlar açısından...
 
Cevap: İzlediğiniz En Güzel Şampiyona Hangisiydi ?



2002, Terim'in yarattigi altin jenarasyonun sonunda birde Dünya Kupasi 3.lügü vardi

2008, Terim'in oyuncu seçiminde ve taktiksel anlaminda çok elestiriler aldigi ve ayni zamanda olagan üstü karizmasiyla ve motivasyonuyla bize son dakikalarin takimi yapmisti, nitekim final'e Kazim'in ayaga kalkmamasindan kaçirdik



En kötüsü de 2010 dünya kupasi diyebilirim, Almanya disinda izlenecek takim yoktu, her takim defansif oynadi.
 
Üst Alt