İzmir'de Muhteşem Atatürk Rölyefi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

İzmir'de Muhteşem Atatürk Rölyefi


edibd7.jpg




edibd24.jpg




edibd16.jpg




edibd32.jpg




edibd8.jpg






İzmir - Çaldıran Mahallesi Atatürk Rölyefi



İzmir Şehirlerarası otobüs terminalinden Hatay semtine Belediye Otobüsü ile giderken Buca belediyesi tarafından yaptırılan ve Dünya'nın sayılı anıtları arasında yer alacağı bildiren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün muhteşem rölyefini bozuk bir çekimle de olsa başardım :) Görmeyen, bilmeyen, duymayan kalmasın istedim..

Çekimde ki hatalardan dolayı şimdi den özür dilerim..



İzmir'de Buca Belediyesi tarafından yaptırılan ''Atatürk rölyefi Çaldıran Mahallesi taş ocakları mevkisinde kaya zemini üzerine işlenerek yapılıyor. Tepenin Yeşildere Çevre Yolu'na bakan ön yüzüne püskürtme beton tekniği ile yapılan rölyef 40 metre yüksekliğinde ve 3 boyutlu olacakmış ve tahmini olarak 50 ton çelik hasır, 500 metre küp püskürtme beton ve 300 tondan fazla çelik konstrüksiyon kullanılacağı beyan edilmektedir''

Gerçekten de muhteşem bir görüntüsü var..



''Atatürk Heykeli Projesi''nin teknik danışmanlığını Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Jeoloji, Jeofizik ve İnşaat Bölümü öğretim üyeleri yapıyor.

Anıtın inşa edildiği alan üzerinde detaylı jeolojik ve jeofizik etütleri yapıldı. Rölyefin konumlandırılacağı tepenin topografik fotogrametrik yöntemlerle kotları alındı. Heykeltıraş Harun Atalayman tarafından hazırlanan 1 metrelik maket, aynı fotogrametrik yöntemle tarandı. Üç boyutlu fotogrametrik tarama sonucu elde edilen verilerden, rölyef iç konstrüksiyonu ile tepe ile bağlantılarını sağlayacak yatay çelik konstrüksiyon kiriş bağlantıları tamamlandı. Hesap ve tasarımlarda Prof. Dr. Hikmet Aydın ve Prof. Dr. Yalçın Koca görev aldı bilgilerine ulaşabildim...

Sevgiyle kalın...
 
Cevap: İzmir'de Muhteşem Atatürk Rölyefi



insaatasamas.jpg



Rölyefin inşaa aşamasındaki görünümü, bayağı bir emek varmış anlaşılan.. Bu aşamasını görmemiştim.. İnternet ortamından alarak paylaşmak istedim.

Sevgiyle kalın...
 
Cevap: İzmir'de Muhteşem Atatürk Rölyefi



Paylaşım için teşekkürler Edip Abi.



Hoş ve anlamlı bir çalışma olmuş.



Kadirşinas Türk ve İzmir halkına hayırlı olması dileğiyle.
 
Cevap: İzmir'de Muhteşem Atatürk Rölyefi



Bir an önce gidip, görmek lazım bu anıtı..



Kelimelerle anlatılamayacak kadar güzel..



Ulu Önder, Korkusuz Kahraman, Büyük Komutan ve Başkumandan Mustafa Kemal'i saygıyla ve rahmetle anıyoruz..

Çok özledik..
 
Cevap: İzmir'de Muhteşem Atatürk Rölyefi



Daha iyilerinin yapılması dileğiyle en büyük hayalimdir amerikadaki özgürlük anıtı ölçüsünde bir ATATÜRK heykeli yapılması.
 
Üst Alt