Jaka Lakovič Galatasaray’da | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Jaka Lakovič Galatasaray’da


Ozellikle basketbol camiasinin icinde olanlar son 2 gündür agiz birligi etmiscesine Lakovič'in Galatasaray'a gelmek üzere oldugunu söylüyorlar. Bildiginiz gibi kendisi bu sezon Regal Barcelona'dan ayrildi. Oktay Mahmuti'nin de oldukca sicak baktigi ve skorer Guard transferi acisindan onay verdigi konusuluyor. En gec 5 gün icerisinde de Jaka Lakovič ile 2 yillik kontrat imzalayacagimiz söylentileri ayyuka cikmis vaziyette, kisacasi bu transfer'in eli kulagindadir.



Kaynak: G.Saray'da Lakovic sesleri



Degerlendirmem: Lakovič Avrupa basketbolunun gelmis gecmis en iyi 5 oyun kurucusundan ve sutör'ünden biridir bana göre. Savunma yönü pek kuvvetli olmasa da hücum da gerek muazzam asist yetenegi gerekse keskin sutlari ile net bir skorer oyuncudur. Oyun zekasi yüksektir bu sayede Pick & Roll oyununu cok kaliteli bir sekilde oynar. Galatasaray'a gelirse bu takimimiz icin cok iyi olacak özellikle Jamon Lucas Gordon gibi dehset bir savunmaci'yi da renklerimize katarak savunma yönümüzü maximum'a cektigimiz su dönemde, hücum'daki sayi opsiyonlarimizi artirmak icin Lakovič birebir cözümdür.





edit: Jaka Lakovič Galatasaray'da



https://www.galatasaray.org/basketbol/erkek/haber/10478.php



not: Kendisini tanimayanlar bunu mutlaka izleyin :D [video=youtube;1qmHRphaacQ]https://www.youtube.com/watch?v=1qmHRphaacQ&feature=related[/video]
 
Cevap: # Jaka Lakovič



hücum acisindan daha iyisine belki bulamayiz ama savunmasi baya sorunlu, bu ister istemez takim savunmasinada baya yansir cünkü savunma 1 numarada baslar...eger savunmada biraz olsun ayakta kalabilirse katkisini düsünemiyorum bile



hücum ve marka acisindan zaten muazzam
 
Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 2010-11 sezonunda Regal FC Barcelona forması giyen Sloven guard Jaka Lakovič ile 2 senelik kesin anlaşmaya varmıştır.



Kariyerinin son 10 sezonunda Turkish Airlines Euroleague’de mücadele eden takımlarda yer alan 1.86 metre boyundaki sporcu, daha önce Slovenya’da Geoplin Slovan ile KRKA Novo Mesto, Yunanistan’da ise Panathinaikos için oynamıştı. Basketbol hayatı kupalarla dolu olan 32 yaşındaki Lakovič, bir numaralı pozisyonda görev yapıyor.



Yeni sporcumuza Galatasaray kariyeri boyunca üstün başarılar dileriz.



Jaka Lakovič hakkındaki bilgi yazısı için tıklayınız...



Jaka Lakovič Galatasaray’da - 02.07.2011 10:14 (ERKEK BASKETBOL) / Galatasaray.org
 
Cevap: Jaka Lakovič Galatasaray’da



Bilgi: Jaka Lakovič



Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da 9 Temmuz 1978 günü dünyaya gelen Jaka Lakovič, ilk olarak ülkesinin takımlarından Geoplin Slovan’da forma giydi. Ljubljana temsilcisinde 1996 ila 2001 yılları arasında çok sayıda maça çıkan Sloven oyuncu, takımdaki son iki sezonunda Koraç Kupası tecrübesi yaşadı. 2000 yılında Pınar Karşıyaka ile aynı grupta yer alan Geoplin Slovan adına İzmir’deki mücadelede 20 sayı üreten Jaka Lakovič, takımına galibiyeti getiremeyerek üst tur vizesi alamamıştı. Geoplin Slovan, bir sezon sonra ise eleme turunda başarısız olarak grup aşamasına çıkamadı. Slovenya temsilcisi, Trieste’ye karşı 86-69 kazandığı maçın rövanşını 94-76 kaybederek turnuva dışında kalıyordu.



Jaka Lakovič, Geoplin Slovan’daki kariyeri süresince altyapı kategorilerinde de başarılı bir performans sergiledi. Slovenya’nın final oynadığı 1998 Ümitler Avrupa Şampiyonası’nda kadrodaki isimlerden biri olan genç oyuncu, Türkiye’nin 1978-79 jenerasyonundaki oyuncularıyla üçüncü olduğu turnuvada gümüş madalyayı boynuna takmıştı. Ancak Jaka Lakovič’in kariyeri, devam eden yıllarda daha üst seviyelerde başarıyı işaret ediyordu. 2000-2001 sezonu, kendisinin Euroleague’den uzak kaldığı son sezon olarak kayıtlara geçecekti. O sezon, ülkesinin Euroleague takımlarından KRKA Novo Mesto ile anlaşma yaparak yeteneklerinin Avrupa standartlarında görülmesini sağlıyordu. Sezonun henüz ilk maçında KK Zadar potasına 31 sayı gönderen yıldız oyuncu, ikinci maçta Real Madrid’e karşı olağanüstü bir oyun çıkararak turnuva tarihine adını yazdırmayı başaracaktı.



Euroleague Tarihi’nin En Verimli Performansı

Ales Pipan’ın çalıştırdığı KRKA Novo Mesto, Real Madrid deplasmanında kazanırken Jaka Lakovič, oyundan hiç çıkmayarak 38 sayı, dört ribaund, yedi asist ve dört top çalmayla oynuyordu. Rakiplerine maç boyunca 15 defa faul yaptıran Sloven yıldız, toplamda 55 verimlilik puanına ulaşmıştı. Bu, o güne kadar Euroleague’deki en iyi bireysel performans olarak kayıtlardaki yerini aldı. Ve o günü takip eden 10 yıl boyunca sadece Tanoka Beard (11/14 saha içi isabeti, 13/13 serbest atış isabeti, 35 sayı, 19 ribaund ve 63 puan) tarafından kırılabilecekti. KRKA Novo Mesto, başarılı bir sezon geçiriyordu. Ancak son 16 için bir galibiyet eksik almıştı. Jaka Lakovič adına ise yurtdışı kariyeri başlıyordu artık.



Slovenya Milli Takımı’nda da sürekli yer almaya başlayan yıldız oyuncu, 2002-03 sezonu itibariyle Yunanistan’ın en iyi takımlarından Panathinaikos forması giymeye başladı. Ve burada Avrupa’daki elit oyun kuruculardan biri oldu.



Kariyeri boyunca birçok defa Türk takımlarına karşı mücadele eden Jaka Lakovič, Panathinaikos’taki dört sezonunda dört lig şampiyonluğu yaşadı. Euroleague’de ise ilk iki senesindeki Final-Four hasretini 2004-05 sezonunda dindirdi. Panathinaikos, çeyrek final serisinde Oktay Mahmuti’nin çalıştırdığı Efes Pilsen’i üç maç sonunda geçerken, üçüncü maçın yıldızı Jaka Lakovič oldu. Sloven guard, psikolojik eşiği çok yüksek duran karşılaşmada 22 sayıyla takımını yarı finale taşıdı. Jaka Lakovič, seri boyunca üç maçta sırasıyla 26, 20 ve 22 sayı üreterek Mahmuti’nin takımına büyük engel teşkil etmişti.



Şampiyon: Panathinaikos & Barcelona

Panathinaikos’taki dört sezonluk kariyeri boyunca yedi kupa zaferi yaşayan Sloven yıldız, kariyerinde ileri doğru bir adım daha atarak İspanya Ligi’ne geçiş yaptı. Ve 2006-07 sezonundan itibaren Barcelona forması giymeye başladı. Katalunya’daki ilk senesinde İspanya Kral Kupası Finali oynayan Lakovič, Real Madrid’e karşı kazanılan karşılaşmada sahanın en skorer ismi oluyordu. Hiç fena bir başlangıç değildi. Ancak Euroleague’deki ilk iki sezonda iki kez çeyrek final eşleşmeleri üçüncü maçlar sonunda kaybediliyordu.



2008-09 sezonu ise Barcelona adına harika bir koşu olacaktı. İspanya Ligi’nde normal sezonu ikinci sırada bitirmesine karşın finalde TAU Ceramica’yı geçen Barcelona, Euroleague’de son dörde kalan Barça, bir sezon sonra kazanılacak şampiyonluğun sinyalini veriyordu. Euroleague’de 2009-10 sezonu domine eden ve turnuva boyunca sadece tek bir yenilgi alarak şampiyon olan Barcelona’da kenardan gelerek takımına ciddi katkı veren Lakovič, kariyerine yeni bir başarı daha eklemişti. Slovenya Milli Takımı’nı 2006 senesinde tarihte ilk kez Dünya Şampiyonası’na taşıyan yıldız oyuncu, üst üste beş Avrupa Şampiyonası gördükten sonra önce 2010 Dünya Şampiyonası’nda, ardından EuroBasket 2011’de ülkesi adına öne çıkıyordu.



Üç sayı çizgisinin gerisinden gösterdiği başarı, saha görüşü ve lider karakteri, Lakovič’i tüm zamanların en değerli kısa oyuncularından biri hâline dönüştürdü.



Başarıları

Yunanistan Ligi Şampiyonluğu - (2003, 2004, 2005, 2006)

Yunanistan Kupası – (2003, 2005, 2006)

İspanya Ligi Şampiyonluğu – (2009)

İspanya Kral Kupası – (2007, 2010, 2011)

İspanya Süper Kupası – (2009, 2010)

Euroleague Şampiyonluğu – (2010)
 
Cevap: Jaka Lakovič Galatasaray’da



Geldiiii, hayirli olsun !!!!!



Marka ve hücum muazzam, defans vasatin biraz alti...tek güvence: OKTAY MAHMUTI
 
Cevap: Jaka Lakovič Galatasaray’da



"Üç sayı çizgisinin gerisinden gösterdiği başarı, saha görüşü ve lider karakteri, Lakovič’i tüm zamanların en değerli kısa oyuncularından biri hâline dönüştürdü.":tiphat:
 
Cevap: Jaka Lakovič Galatasaray’da



Bu arada Kaan Kural ''yanlış transfer'' demiş. Demekki Lakoviç seneye kariyer yılını yaşayacak :)
 
Cevap: Jaka Lakovič Galatasaray’da



Hayırlı olsun demeye bile gerek yok...



Hayırlı olacagı başından belli...
 
Cevap: Jaka Lakovič Galatasaray’da



[video=youtube;IcY1MqwfFUA]https://www.youtube.com/watch?v=IcY1MqwfFUA[/video]



allahhhhhhhhh allahhhhhhhhhh



:weqweq:
 
Üst Alt