Jan Olde Riekerink: "Orta sahamız çok iyiydi" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Jan Olde Riekerink: "Orta sahamız çok iyiydi"


riekerink_5.jpg


Akhisar Belediyespor'u deplasmanda 3-1 mağlup eden Galatasaray'ın teknik direktörü Jan Olde Riekerink, "İlk yarıda mükemmel bir performans gösterdik. Dinamik bir Galatasaray vardı. İlk yarıdaki performanstan çok çok memnunum." dedi.

Riekerink, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, galibiyetten dolayı mutlu olduğunu, geçen hafta Kardemir Karabükspor karşılaşmasındaki oyunu bir kaza olarak nitelendirdiğini söyledi.

Geçen hafta taraftarlarından uzak olmalarının da performanslarını etkilediğini kaydeden Riekerink, "Bugün taraftarımız bizim yanımızdaydı, bu da bizi olumlu şekilde etkiledi. Futbolcular tabiri caizse sanatçıdır ve onlar da kendilerinin izlenmesini isterler. Akhisar Belediyespor'u en iyi şekilde analiz ettik. Bloklar arasında boşluklar bulacağımızı biliyorduk. Antrenmanda da buna çalıştık, Alacağımız toplarla fırsat yaratacağımızı biliyorduk. Tempolu, dikine hızlı paslarla oynadık. Bu tip alanlarda topla buluşacağımızı söylemiştik, bu da gerçekleşti. İlk yarıda mükemmel bir performans gösterdik." diye konuştu.


Riekerink, rakiplerinin ikinci yarıya özellikle sol kanattan baskılı başladığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk yarıda gösterdiğimiz oyunu ikinci yarıya taşıyamadık. Böyle olduğu zaman defansif durmamız gerektiğinde de başka bir özelliğimiz ortaya çıkıyor. Dinamik oyuncuların kalitesi ortaya çıkıyor. Kalitelerimizden bir tanesi de kontra ataklarda etkili olmak. Son 10 dakika için tekrar mutlu olduğumuzu söylemek istiyorum. Bugün genel olarak takımdan gösterdiği performanstan çok mutluyum."

Eren Derdiyok gibi bir forveti olan takımın çok orta yapması gerektiğini kaydeden Riekerink, "Bugün bunu yaptık ama daha fazlasını da yapmamız gerekir. Bugün orta sahadaki dengemiz de farklıydı." şeklinde konuştu.

Riekerink, bir soru üzerine ön libero için transfer düşündüklerini belirterek, "Bugün Podolski'nin yokluğunda Eren'in de sakatlanmasının ardından orayı Josue ile doldurmaya çalıştık ama istediğim sonucu alamadım. Bu transfer dönemi bitene kadar forvet anlamında bir fırsat çıkarsa değerlendirebiliriz." ifadelerini kullandı


"Fatih Terim'in kararlarına saygı duymamız gerekiyor"

A Milli Futbol Takımı'na Galatasaray'dan sadece bir futbolcunun çağrıldığının hatırlatılması üzerine Riekerink, "Galatasaray'ın hocası olarak beni sadece Galatasaray'ın oyuncuları ilgilendiriyor. Ben daha önce A Milli Takım'da mücadele etmiş oyuncuların performansından mutluyum. Milli takımın teknik direktörü Fatih Terim'dir, onun kararlarına saygı duymamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Riekerink, Galatasaray gibi uluslararası bir takımın mutlaka Avrupa kupalarında yer alması gerektiğini belirterek, "Şu anki durumda Avrupa'da değiliz ancak kesinlikle olmak isterdik. Bir seçim yapsam Avrupa'da olmayı tercih ederim." yorumunu yaptı.

Galatasaray'ın Avrupa kupalarında yer almamasının şampiyonluk yarışına olumlu katkı yapıp yapmayacağının sorulması üzerine Riekerink, Türkçe olarak, "İnşallah." dedi.


Lig TV
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
senın oynattığın oyunda çok iyiydi reis.. ama oyuncu değişikliklerinde çok geç kalıyorsun ve 2 değişiklik yapıyorsun..
 
hocam sen mac icinde takima kondisyon yüklemesini mi yaptin ??? Niye sona kadar degistirmedin.

Taktik muazzam kondisyon cok iyi. Taslar oturuyor
 
Değişiklik eleştirinize pek katılmıyorum neden derseniz ilk sebep sonradan oyuna dahil olabilecek kapasiteye sahip Cavanda, Podolski kadroda yoktu. E yeni forvet ve ön libero da yoktu ki Eren yerine girsin veya diğer orta saha sonradan oyuna dahil olsun.

İkinci sebebe gelirsek, hoca muhtemelen maçtan önce kafasında 60-70 civarı Sinan ve Josue'yi, gerekirse belki bir de Linnes'i oyuna almayı kurgulamıştır. Nitekim Josue'yi de aldı zaten ama Yasin'i çok yüksek ihtimalle gol attığı için, küstürmemek için çıkarmaktan vazgeçip, 90'da vakit geçirme değişikliği yapmıştır.

Tiote+Denayer+Forvet'in gelmesi ve Cavanda, Serdar ve Podolski'nin de sakatlıktan dönmesiyle değişiklik hamleleri de yerinde ve zamanında olacaktır.
 
Son yıllarda izlediğimiz en iyi futboldu da beklenmedik anda gelince keyfini çıkartamadım iyice :(

İstikrarlı bekliyoruz artık bu oyunu ve üstüne katarak tabiki.
 
Hocam ileriyi düşünerek söylüyor. Bunlara iyi gibi gosterip, gelecek orta sahalarda taraftarı delirtmeyi planliyor.
Akıllı adam

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Üst Alt