# John Heitinga | # Klaas Jan Huntelaar | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

# John Heitinga | # Klaas Jan Huntelaar


G.SARAY’A İspanya’dan 2 dünya yıldızı birden geliyor. Teknik direktörlüğe Frank Rijkaard gibi ’marka’ bir ismi getiren sarı-kırmızılılar, Hollanda Milli Takımı’nda da forma giyen Real Madrid’li ‘gol makinesi’ Huntelaar ve Atletico Madrid’li savunma oyuncusu Heitinga’yı transfer etmek için kolları sıvadı.. Hollandalı hocanın “Bir stoper ve bir de forvet isterim” sözleri üzerine harekete geçen yönetim, ünlü iki yıldızla hemen temaslara başladı.



İLK olarak Rijkaard, Huntelaar ve Heitinga ile telefonla görüşerek fikirlerini sordu. İki yıldızdan da “Senin olduğun takıma geliriz” cevabını alan tecrübeli teknik adam, yönetime hemen müjdeli haberi iletti. Bu heyecan verici gelişme üzerine başkan Adnan Polat, iki yıldızın transferi için transferden sorumlu ve Rijkaard’ı ikna etmesiyle yıldızı parlayan Haldun Üstünel’i görevlendirdi. Üstünel, hemen Real ve Atletico ile temasa geçti.



TRANSFERDE sorun yaşamamak için ince eleyip sıkı dokuyan G.Saray yönetimi, Real Madrid’in golcüsünü kiralama yoluna gidecek. Madrid temsilcisinin yaptığı Ronaldo ve Kaka transferleri üzerine takımda şans bulamayacağını düşünen Hollandalı, Real’den ayrılmak istiyor.



GEÇEN sezon devre arasında geldiği Real’de Devler Ligi kadrosuna alınmadığı için yöneticilere küskün olan Huntelaar’ı 1 milyon Euro’ya kiralamak isteyen G.Saray, işini sağlama alacak. Madrid’le yapılacak olan kira kontratına ’Önümüzdeki sezon 9 milyon Euro’ya satın alma hakkı G.Saray’ın olur’ opsiyonunu koyduracak olan Cimbom, böylece Hollandalı’nın seneye bonservisini alma şansı bulacak.



REAL İLE PAZARLIK VAR



BU transferdeki tek sıkıntılı durum ise Real Madrid yönetiminin değişmesi... Daha önce Real’in sportif direktörlüğünü yapan ve G.Saray’la ilişkileri çok sağlam olan Mijatoviç’in, yeni başkan Perez’in gelmesiyle görevden alınması, yeni direktör Valdano ile de iletişimin soğuk olması.



FİYATLAR İYİ



RIJKAARD’IN ikna ettiği bir diğer isim olan Heitinga, çok yönlü bir yıldız. Hem stoper, hem ön libero, hem de sağ bekte oynayabilen başarılı futbolcu için Zenit, şubat ayında A.Madrid’in kapısını çalmış, 6 milyon Euro’ya anlaşan taraflar Heitinga’dan onay çıkmayınca transferi rafa kaldırmıştı. Ancak G.Saray’ın hocasının ikna ettiği yıldızı, 6 veya 7 milyon Euro arasında bitirmesi beklenen Cimbom, bir hafta içinde iki yıldızın transferini mutlu sonla bitirmeyi hedefliyor.



MERT AYDIN: Avcı ile Sakar



BUNDAN 6 yıl önce PSV Eindhoven’ın teknik direktörü Guus Hiddink, bir maçta takımın santrforu Mateja Kezman’ı çıkarıp oyuna Klaas Jan Huntelaar’ı alıyordu. Bu belki Huntelaar’ın kırmızı-beyazlı takımda ilk ve son maçı oldu ama onun kalitesi hâlâ dillerden düşmüyor.



HOLLANDA 21 yaş altı milli takım tarihinin en çok gol atan oyuncusu Huntelaar için Louis Van Gaal, “Hiçbir oyuncuyu kenara koymadan söylüyorum. Ceza alanı içinde dünyanın en iyi futbolcusu” diyor ve bunu boşuna söylemiyor. Gol ortalaması oynadığı tüm takımlarda maç başına 0.75 dolaylarında. Sağ ayakla, sol ayakla, kafayla gol atabilen bir adam sonuçta.



KÜÇÜMSEDİLER!



REAL Madrid’e yaklaşık 24 milyon Euro’ya gittiğinde dudak büken çoktu. Aslında 8 gol attıktan sonra bile onu, “Real Madrid’in adamı değil” diyerek küçümseyenler var. 1983 doğumlu olduğunu unutup ona çocuk muamelesi yapanlar da var. Sessiz sessiz durduğuna da bakmayın. Real’de pek bir sevdiği (!) Ariel Robben’le saha ortasında bir güzel küfürleşti. Sonradan yalandan barıştı ama soğukluk oluşmuştu bir kere.



HUNTELAAR’IN lakabı Avcı. Adının İngilizce oyunuyla (Huntelaar-Avcı) bu hale gelmesi normal. Onu Van Basten’le karşılaştıranlar vardı. Bu açıdan işler iyi gitmiyor. Ama yavaş yavaş milli takımın ilk 11’inde kendisine yer bulmaya başladı. Formül çok kısa başarı için. Hollandalı Huntelaar’ı besle oysun rakibin kalesini.



JOHN Heitinga da ilginç bir savunmacı. Özellikleri sayesinde savunmanın ortasında, savunmanın sağında ve defansın önünde oynayabiliyor. İyi bir kesici ve topla arası sıcak. Ne var ki pek de hoşgörülmeyecek bir yönü var. Hayır kavgacı falan değil. Fazla penaltı yaptırıyor.



HOLLANDA’DA da İspanya’da da bu huyu başına çok iş açtı. Biraz sakar anlayacağınız. Bu sakarlık belki de kariyerinin daha iyi yerlere gitmesine engel oluyor.



TOPLAYACAK olursak; ikisinin de ortak yönü 26 yaşına gelmiş olmalarına rağmen yeni yeni uluslararası piyasaya çıkabilmiş olmaları. Huntelaar, golcülüğü sayesinde biraz daha çabuk merdivenleri çıkabilir. Ama Heitinga’nın penaltılar konusunda dikkatini en düzeye çıkarması gerekiyor.



Kaynak: GÖKMEN ÖZDEMİR / VATAN
 
Cevap: Aslan’a 2 dünya yıldızı....



mantıksız geliyor.1 hafta içinde 2 futbolcu böle aniden bitirmek saçma ve zor. bir dünya işlem var ayarlamalar var. huntelaar bence kalıcak r.madrid de. heitinga da bizim aradığımız oyuncu değil. neill ve senderos daha mantıklı ve birde cacares
 
Cevap: Aslan’a 2 dünya yıldızı....



valla geçen sene de boyle olmustu hep son dakika transferler... bi kerede transferlerimizi yapıp sezona hazır başlayalım...
 
Cevap: Aslan’a 2 dünya yıldızı....



Oh oh bir bunlar eksikti...

Heitinga belki gelebilir ama Huntelaar imkansız bence...
 
Cevap: Aslan’a 2 dünya yıldızı....



heitinga aradığımız kan değil kesinlikle olmucak bir transfer. huntelaar da r.madrid de kalır. göndericekleri en son adamlardan biri olur bu oyuncu
 
Cevap: Aslan’a 2 dünya yıldızı....



huntelaarı biz sadece kiralayabiliriz.ama kimse huntelaarı bize bırakmaz.ayrıca haberin yalan olduğu herhalinden belli.
 
Cevap: Aslan’a 2 dünya yıldızı....



Hadi tamam Rıjkaard'ın Huntelaar'ı aradığını biliyorsun diyelim.Peki 'senin olduğun yere geliriz' dediğini nerden biliyorsun?Yalan haber.
 
Cevap: Aslan’a 2 dünya yıldızı....



Haberin asılsız olduğu aşikar.Ama Gökmen Özdemir tarafından hazırlanan bir haber olması ilginç.Her ne kadar sevmesemde Tv'de Galatasaray yorumu yapan; gazetelerde yazı yazan bir adam.Neden bu kadar sallama ihtiyacı duydu anlamadım.Sallamasını geçtim bayağı senaryo yazmış replikler falan da var :)
 
Cevap: Aslan’a 2 dünya yıldızı....



Hadi huntelaar dünya yıldızı tamam da Heitinga bence değil iyi kaliteli topçu sadece ama bu haberde kesin traş.
 
Üst Alt