Kadın Basketbol Takımı Transfer Haberleri - Sayfa 9 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Kadın Basketbol Takımı Transfer Haberleri


Loyd'un alınması bana göre saçmalık. Çünkü Loyd PG orjinli birisi. Takımda PG orjinli Işıl, Nuria, Ayşegül ve Loyd var. 4'nün de şutu istikrarlı değil. Şutör guarda koyacak bir oyuncumuz yok. Oraya mutlaka şutu düzgün Avrupalı bir isim almalıydık Ana Daboviç gibi.

Geçen sezon kısa rotasyonu dardı, bu sezon uzun rotasyonu dar olacak. Kizer'in Bosman oyuncusu olmasından başka artısı yok. Oraya daha iyi bir isim gelebilirdi. Videolarından izlediğim kadarıyla Kelsey Bone'den artısı yok hatta eksiği var diyebilirim. Kelsey Bone gibi fiziğini kullanamıyor, bitiriciliği çok iyi değil, post oyunu vasat, şutu yok. Ama dediğim gibi Bosman oyuncusu kurtarıyor o eksikliklerini yoksa kıta dışı hakkı kullanılacak bir oyuncu değil kendisi.

PF'de Sancho gittikten sonra orayı nasıl dolduracağız bilmiyorum. Çünkü Sancho mevkisinde Avrupa'nın en iyisiydi. O yüzden oraya kimi getirsek getirelim bir Sancho katkısı alamayacağız. Umarım Chiney'i aramayız Ocak'a kadar. Euroleague grup aşaması çok önemli. Geçen sezon zor bela çıktık sonra play-off'da elendik, o yüzden grup aşaması da en az diğer turlar kadar önemli. Chiney geçen sene WNBA'da 1 numaradan draft edildi ve yılın çaylağı seçildi. Büyük potansiyel var ama ablası Nneka kadar iyi oyuncu değil. Chiney mi Nneka mı deseler Nneka'yı seçerdim ama şuan kendisi Kursk'ta.

Bana kalırsa rotasyonda sorun yaşamamak için bir de Avrupalı uzun almalıyız. Nevriye işi kesin değil, bizde kalsa bile 35 yaşına girdi eski katkıyı vermekte zorlanabilir bu sezon. PF-C oynayabilen bir Avrupalı uzunla transferi kapatmalıyız.

Kadroda böyle olacak gibi ;

PG : Işıl - Ayşegül
SG : Loyd (?) - Nuria
SF : Jelena - Cansu - ?
PF : * - Bahar - Ogwumike (Ocak'tan sonra)
C : Nevriye - Kizer

* = Mutlaka PF-C oynayabilecek birisini almalıyız yoksa Ocak'a kadar sadece orada Bahar - Jelena rotasyonu olur. Olası bir faul probleminde orada oynayacak birisi kalmaz.
? = 2-3 numaraya da Casas gibi ucuz Avrupalı birisini alabiliriz. Çünkü bu sezon Şebo takımımızda olmayacak. Hem de PG'den bozma SG'lerimiz var ve orda istenilen katkıyı veremeyebilirler, ayrıca Ekrem Hocamdan Jelena'yı SF'ye koymasını bekliyorum çünkü yine hücumdan çok savunmayı düşüneceğiz 3 sezonda da olduğu gibi. Orda size'da üstünlük kurması için Jelena hamlesi bekliyorum. Tabii Jelena'nın da PF orjinli olduğunu unutmamak lazım.

Takımın şuanki genel özetini yaptım, geçen sezondan daha başarılı bir sezon geçiririz umarım.
 
Fenerbahçe'nin yabancıları:

Quigley (1)
Coleman (2-3)
Verameyenka (4-5)
Kobryn (4-5)
Lavender (5)

Bizim yabancılar:

Nuria (1)
Loyd (1-2)
Dubljevic (3-4)
Ogwumike (4-5)
Kizer (5)
 
Çok sağlam yerli rotasyonumuz var ama Sancho'da kalsaydı gelecek sene ligi yine kesin alırdık ama yapacak bir şey yok,adı geçen diğer 2 yabancıyla birlikte yine sağlam bir kadromuz oldu.
 
Sanchonun Gidişine cok ama Cok üzüldüm.. Böyle Bir Savunmacıyı hiçbir Yerde Bulamazsın... Sancho yönetımden haber beklemiş.. Teklif gelmeyınce Gitti.. Allah belanızı versın sizin yönetım gibi !
 
Işıl Alben - Nuria Martinez - Ayşegül Günay
Jewell Loyd - Seda Deniz - İrem Naz Topuz
Şebnem Kimyacıoğlu - Cansu Köksal
Chiney Ogwumike - Jelena Dubljevic - Bahar Çağlar
Lynetta Kizer - Nevriye Yılmaz - İnci Güçlü
 
Işıl Alben - Nuria Martinez - Ayşegül Günay
Jewell Loyd - Seda Deniz - İrem Naz Topuz
Şebnem Kimyacıoğlu - Cansu Köksal
Chiney Ogwumike - Jelena Dubljevic - Bahar Çağlar
Lynetta Kizer - Nevriye Yılmaz - İnci Güçlü
Evet kadromuz bu,genel olarak baktığımızda yerli kalitesi olarak en iyi durumdayız,1-2 numaralar geçen seneye göre çok daha iyi geçen sene neredeyse bu bölgede oynayabilecek üst düzey olarak sadece Nuria vardı ama her şeye rağmen skorer sıkıntısı olur gibi duruyor inşallah Loyd beklentlerin üstünde çıkar ve önemli katkılar verir takımımıza.
 
SON DAKİKA: Galatasaray Odeabank, 1984 doğumlu ve 1.98 boyundaki Çek pivot Petra Kulichova'yı kadrosuna kattı.
(@JWsBasketball)
 
Oha çok iyi transfer, Beşiktaş'da geçen sene Eldebrink dışında beğendiğim tek oyuncuydu. Sezon geneli istatistikleri double-double. Avrupalı bir uzun istiyordum zaten koca sezon Kizer ve Nevriye ile geçmezdi. Bunu Kulichova gibi Avrupalı birisiyle doldurmamız iyi oldu. Şimdi 3-4 oynayacak bir kıta dışı daha gelirse müthiş bir takım oluruz.

İnşallah doğrudur.
 
Ocak ayına kadar:
Işıl/Ayşegül/Seda
Loyd/Martinez/İrem
Şebnem/Cansu/Meltem
Kizer/Dubljevic/Bahar
Nevriye/Kulichova/İnci

Ocak ayından sonra:
Işıl/Ayşegül/Seda
Loyd/Martinez/İrem
Şebnem/Cansu/Meltem
Ogwumike/Dubljevic/Bahar
Nevriye/Kizer/İnci

şeklinde bir rotasyon olmasını bekliyorum.


 
CO3h2EqWUAAVrAF.png:large


Hazırlık maçı.
 
Üst Alt