Karar Açıklandı: Fenerbahçe Maçı Seyircili Oynanacak | Para Cezası Geldi! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Karar Açıklandı: Fenerbahçe Maçı Seyircili Oynanacak | Para Cezası Geldi!


Galatasaray-Ankaragücü maçında, bir taraftarın, Ali Sami Yen Stadı’nın kapalı tribünü üst bölümünden aşağıya atılması, sarı-kırmızılı takımın kendi evinde oynayacağı ilk maç olan Fenerbahçe derbisini tehlikeye soktu.



Darp edilen Kamil Özen isimli taraftarın yaşam mücedelesi sürerken, Özen’in ağır yaralanmasına neden olan ve daha önce “hürriyeti tahdit” ile “uyuşturucu madde kullanmak ve temin etmek” suçlarından poliste kaydı olduğu belirtilen Murtaza S.’nin Şişli Adliyesine sevk edildiği, “Kamil Özen’i küfrettiği için darp ettiğini” söylediği öğrenildi.



Galatasaray olay nedeniyle Türkiye Futbol Federesyonu Disiplin Kurulu’na sevk edilirken, geçmişte iki önemli tribün olayı akıllara geldi. 22 Kasım 2004 tarihinde oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçı sırasında Beşiktaş taraftarı Cihat Aktaş’ın bıçaklanarak öldürülmesi ve Fenerbahçe’nin 2005-2206 sezonu öncesi Atatürk Olimpiyat Stadı`nda Everton`la oynadığı hazırlık maçında bir Fenerbahçe taraftarının silahla yaralanması olaylarıyla ilgili Beşiktaş üç, Fenerbahçe bir maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılmıştı.



“Derbi Seyircisiz mi Oynanacak?” SORUSUNUN CEVABI Ntv Spor Radyo’da



Ntv Spor Radyo, dönemin karar merciine ulaştı ve “geçmişteki bu iki dosyanın, Galatasaray-Ankaragücü maçındaki yaşananlara emsal gösterilip gösterilmeyeceği” sorusunun cevabını aradı.



Beşiktaş-Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe-Everton maçlarına çıkan cezalarda imzası bulunan, dönemin disiplin kurulundan sorumlu hukuk kurulu üyesi Sami Dinç Bülent Yüksel ile Sportif Görüş programında, Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaraylılar’ı endişeye sürükleyecek nitelikte sözler sarf etti.

İşte Avukat Sami Dinç’in açıklamalarının tam metni:



Olay aynı olaydır “saha olayı” diye ele alınmalıdır Temeline baktığımızda, bu olayların hepsi taraftar olayı. O zamanki disiplin talimatının ilgili maddeleriyle, şimdikiler, çok az bir farkla, yorum olarak aynı. Temelde “saha olayı” dediğimiz şey, stat ve stat çevresinde yaşanan olayların tamamını oluşturduğu için aslında bu olayın da aynı şekilde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü henüz bir değişiklik yok, mevzuat aynı. Taraftarın Beşiktaşlı ya da Galatasaraylı olması bir şeyi değiştirmez.



Dinç, darp edilen taraftar Kamil Özen’in üzerindeki siyah-beyaz monttan yola çıkarak, Beşiktaş taraftarı olduğu ve olayın çıkış noktasının bu yoruma dayandırılmasıyla ilgili de “temelde taraftarın Galatasaralı ya da başka takımlı olmasının önemi yok. Aynı takım taraftarları arasında yaşanan olaylarda da ‘saha olayı’ maddesine başvurulmuş, müsabaka güvenliğinin kaybolması dolayısıyla, kulüplerin cezalandırılması yoluna gidilmiştir. Geçmişte buna benzer olaylardaki federasyonun duruşunun, hala devam edip etmeyeceğini, hep beraber göreceğiz.



SAMİ DİNÇ’İN DÖNEMİNDE YAŞANAN İKİ OLAY VE CEZALAR



BJK İnönü Stadı'nda 22 Kasım 2004 tarihinde oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçı sırasında Cihat Aktaş bıçaklanarak öldürülmüştü. Bu olay için Beşiktaş'a 3 maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. Aktaş'ın ailesi, Beşiktaş Spor Kulübü ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun “stadın güvenliğinden” sorumlu olduklarını öne sürerek, iki kuruluş aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açmıştı. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, 5149 sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa'ya işaret ederek, yasanın “Spor Alanlarının Düzenlenmesi” başlıklı bölümünde, “spor alanlarında, sağlık ve güvenlikle ilgili her türlü düzenlemeyi yapma görevinin ev sahibi kulübe ait” olduğunun belirtildiğini kaydemişti.



FENERBAHÇE CEZALANDIRILMIŞTI



Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu, Akaş’ın öldürülmesinden bir sene lig öncesi statta yaralanan bir taraftar için Fenerbahçe kulubünü cezalandırmıştı. 2005-2206 sezonu öncesi son provasını İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı`nda Everton`la oynayan Sarı-Lacivertliler, bu karşılaşma sırasında bir taraftarın silahla yaralanması sonucu PFDK tarafından 1 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılmıştı.



"DERBİ SEYİRCİSİZ OYNANMALI" | Maraton.com.tr
 
Cevap: Derbi Seyircisiz Oynanmalı



Çok farklı olaylar...

bjk maçında stada bıçak sokmuşsun adam bıçaklamışsın.

fb maçında silah sokmuşlar stada adam vurmuşlar.

Bizim maçta her maçta çıkabilecek bir tartışma sonucunda adamın biri kendini aşağıya atıyor. Benim 3 olaydan çıkardığım sonuç budur.
 
Cevap: Derbi Seyircisiz Oynanmalı



Medya korktu tabi.Ama biz sizi seyircisiz bile yeneriz hem de daha rahat yeneriz belki.O zaman ilk devre de oynanan Fenerbahçe maçını niye tatil etmediniz.Bu ligde takımımız Bursaspor kadar bile değer görmüyor da ondan değil mi.
 
Cevap: Derbi Seyircisiz Oynanmalı



Sac-ma-lik.



Darp sadece ust kattan dusunce mi oluyor? Bu geri zekalidan daha fazla darp alan kisi yokmudur? Tribun kavgasi ilk kez olmuyor degil mi? Medya onlari gormedi bile.



Hem hala atildi diye lanse ediliyor, adam goz gore gore atladi yahu



Eger derbi seyircisiz oynanirsa bundan sonra bu tip olaylari her statta gorebilecegimizden korkarim.
 
Cevap: Derbi Seyircisiz Oynanmalı



Seyirciden bugüne kadarki Fener derbilerinde bir hayır görmedik. Bence de seyircisiz oynanmalı. Lehimize olur.
 
Cevap: Derbi Seyircisiz Oynanmalı



A.Gücü maçında tribündeki kavgada bir kişinin aşağıya düşmesine sebep olan taraftarı, kombinesi ele verince G.Saray, PFDK'ya sevkedildi. Derbi seyircisiz oynanabilir.



Galatasaray-A.Gücü maçı sonunda kapalı tribünden düşen taraftarı darp eden kişi, gözaltına alındı. Murteza San, kasten adam yaralamak suçlamasıyla adliyeye çıkarıldı. Kamil Özen'in ağır yaralandığı olay üzerine inceleme başlatan Asayiş Büro, kamera kayıtları ile kombine sahibi kişinin kimlik bilgilerine ulaştı.



San, "Özen 'Şampiyon Beşiktaş' diye tezahürat yaptı, alkollüydü. Küfür ettiği için tartıştık. Kazayla aşağıya düştü" dedi. G.Saray, çıkan olaylardan ötürü dün PFDK'ya sevkedildi. G.Saray-A.Gücü maçının temsilcileri Erdoğan Yeşilcan ve Şükrü Kaplan raporlar ile G.Saray'ın PFDK'ya sevkinde önemli rol oynadı. Cimbom'un ilk iç saha maçı, haftaya F.Bahçe ile.



2. SEYİRCİSİZ DERBİ Mİ?



G.Saray 'a seyircisiz oynama cezası verilirse ligde ikinci kez bir derbi seyircisiz oynanacak. 2006-07 sezonunun 33. haftasındaki G.Saray-F.Bahçe derbisinde çıkan olaylar üzerine 5 maç seyircisiz oynama cezası alan G.Saray sonraki sezon Beşiktaş derbisini seyircisinden yoksun oynamıştı.



Kaynak: Sabah
 
Cevap: Derbi Seyircisiz Oynanmalı



Basın şişiriyo olayı.Seyircisiz oynatmazlar maçı diye düşünüyorum.Görüntüler ortada önce kendisi oturmuş çatıya ayaklarını sarkıtıyor Allahın şuursuzu.Sonra biri atlayıp dalıyor buna.Kavga sırasında bu salak da kafası iyimiş galiba zaten çatının ucuna kaçıp atıyor kendini aşağı.
 
Cevap: Derbi Seyircisiz Oynanmalı



Böyle bir karar alacaklarını sanmıyorum. Yaparlarsa belki de hayırımıza olur. Zira son yıllarda FB maçlarında çıkan olaylar yüzünden çok canımız yandı. Hem maddi anlamda zarar gördük hemde kırmızı kart gören oyuncularımızdan uzun süre faydalanamadık.
 
Cevap: Derbi Seyircisiz Oynanmalı



O zaman sorarlar adama.Bursaspor - Diyarbakırspor maçında,taşlar havada uçuştu.Bursapor seyircisiz cezası aldı mı..tabiki almadı.Kalkıp da bu şartlar altında kimse bize ceza veremez.



Fenerbahçe - İstanbul.B.B maçı bitiminde adam yerlerde süründü,gözüne isabet eden maddeden dolayı.Kim ceza aldı hiç kimse,onun için geçin bu işleri.Bizde her mevzuda,bilmem ne eskisi çıkıp ahkam kesmeye bayılıyor,işinize bakın..
 
Cevap: Derbi Seyircisiz Oynanmalı



A.Gücü maçında tribündeki kavgada bir kişinin aşağıya düşmesine sebep olan taraftarı, kombinesi ele verince G.Saray, PFDK'ya sevkedildi. Derbi seyircisiz oynanabilir.





Ne yani kombineden bulunmasaydı o kişi , biz sevkedilmiyormuyduk. Bundan sonra kimse peşine düşmez o zaman böyle olayları çıkaranların.
 
Cevap: Derbi Seyircisiz Oynanmalı



Saha kapatma ya da seyircisiz oynama cezası verilmez bence.İzmirde Altay tribünlerinde taraftarlar arasında 1-2 istisna maç dışında geri kalan her maçta kavga çıkar.Ama bugüne kadar hiç ceza verildiğini görmedim.
 
Cevap: Derbi Seyircisiz Oynanmalı



bu olay bir bakıma iyi oldu aslında. medyada kimlerin aziz yalakası olup olmadığını anlamış oluyoruz teker teker..
 
Cevap: Derbi Seyircisiz Oynanmalı



ne kadar korkuyorsunuz yaa keita fazla incitmiyecek gel fenevim gel=)bunları öyle bir yencezki ertesi gün ağlıyacaklar federasyona niye kapatmadın bu cehennemi diye=)
 
Üst Alt