Karpuz Alırken Yere Düştü, Rekor Tazminat Kazandı! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Karpuz Alırken Yere Düştü, Rekor Tazminat Kazandı!


7-5-milyon-lik-karpuz-tazminati-10227283.Jpeg

ABD'de, alışveriş için gittiği markette karpuz alırken düşen bir adam açtığı dava sonucu 7.5 milyon dolar tazminat kazandı.

Alabama eyaletindeki, perakende devi Walmart'ta 2015'te yaşanan olayda 59 yaşındaki Henry Walkwer, karpuz almak isterken ayağı reyon önündeki tahte paletlere sıkışınca yere düştü. Kalçası ve bir bacağı kırılan Walkwer, markete dava açtı. Mahkeme Walkwer'i haklı bularak marketin 7.5 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Walmart bu durumun müşterinin dikkatsizliği nedeniyle yaşandığını savunurken, temyize gideceklerini açıkladı. Yürüteçle yürüyebilen Walker’ın avukatı ise kararın adil olduğunu savundu.

Walmart, karpuz reyonunun ülke genelinde kullanıldığını ve yaralanmanın müşterinin kendi dikkatsizliği nedeniyle yaşandığını savunuyor. Jürinin cezasını 'aşırı' bulduklarını belirten Walmart sözcüsü, kararı temyize götüreceklerini açıkladı.

Walker'ın avukatı Charlie Gower ise 'Walmart'ın kazayı umursamadığını' söyleyerek kararın adil olduğunu savundu. Gower "Birinin ayağının sıkışmaması için tahta paletin üstünü kapatmaları gerekiyordu ve yapmadılar" dedi.

BBC





 
Üst Alt