Kasap | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
04 Şubat 2010 Perşembe



Kasap







Kasap oyuncular hep var olmuşlardır,bundan sonra da olacaklardır,bu adamların sayısı az olduğundan hepsi tanınır,misal Materazzi,misal Boulahrouz.Aklıma çok gelmiyor Avrupa Liglerinden,belki Pepe.İngiltere'de de vardır bu tarzda 1-2 adam.Ama o kadar.Bütün Avrupa Liglerini tarasam,toplasam 10 tane belki çıkar.



Gel gelelim Turkcell Süper Lig'e.Bizim süper ligimizde şu Avrupa Ligleri'nde ki kasapların 2 katı belki de 3 katı mevcut.Avrupa'yı geride bıraktığımız tek nokta bu zaten - futbol anlamında - Belki de teknik direktörlerin taktiği gereği bu adamlar sert oynuyor,belki kendi pislikleri,orasını bilemem ama bir gerçek var ki bu adamlar ligin kalitesini,izlenebilirliğini düşürüyor.Ya teknik direktörler bu oyundan vazgeçecek ya da pislik diye tabir ettiğimiz oyuncular ligde barındırılmayacak,derin devleti katmıyorum işin içine (!) Hakemlerin dikkatiyle bunların hepsi çözülebilir.Çok basit bir örnek vereyim,geçen hafta oynanan Denizlispor - Galatasaray maçı.Emre Çolak topu eliyle önüne alıyor ki eliyle değmek istemiyor,tekrarında görüyoruz adam elini çekmeye çalışıyor toptan,neyse,daha maçın başları ve Emre Çolak sarı kart görüyor.



Aynı maçtan iki pozisyonla devam edeyim.











Şu iki pozisyonda da hakem kart çıkartmıyor yanlış hatırlamıyorsam.Kart verdiyse de rengi sarıydı,bundan eminim en azından.Caner'in Antep maçında yediği tekme ve dün akşam karşılaştığı " dayak " muamelesi karşısında hakemler niye bu kadar sessiz kalıyor ? Kendini yere attına sarı kart göstermek bu kadar kolayken bu hareketler niye es geçiliyor ? Öbürün uygulamak daha mı kolay ? Tepki çekmekten mi korkuyorlar ? Anlayamıyorum.



Jo'nun sakatlığı boşuna olmadı,darbeyle gelişti adamın ayağında ki sorun,Yalçın adlı kasap kaç defa arkadan girdi,kartı geçtim bir kez uyarılmadı.Giovani oyundayken onun adına ben üzüldüm,içim acıdı resmen,keşke gelmeseydi dedim,dediğimin de arkasındayım.Bu adama bu ligde futbol oynatmazlar,oynamaya çalışırsa bacağını da eline verirler arkasından da zaten iyi adam değildi diye söylenirler,biliyorum,olmayan birşey değil.



Çok uzattım.Demek istediğim şu ki,madem ligimizin marka değeri var - ya da biz öyle olduğunu iddia ediyoruz - madem ki bu ligin naklen yayın geliri 321 milyon € madem ki bu ligin adı Süper Lig,bu isimlerin,paraların içi boş kalmasın,kaliteli maçlar en önce futbol izleyelim futbol.Hep dün geceden örnek veriyorum da oyuncular için sağlık görevlilerinin kaç defa sahaya girdiğini hatırlayan var mı ?



İşte bunu azaltmak,ligin futbol kalitesini arttırmak için herkese büyük görevler düşüyor.Taraftarlara,yöneticilere,hakemlere,teknik direktörlere,futbolculara.Umarım herkes görevinin bilincinde olur da buna göre hareket eder artık.Ha bu bir çağrı değil,ben bunu dedim diye haftaya maçlar Premier Lig kalitesinde geçecek diye bir kaide yok bu sadece benim dileğim,büyük ihtimalle sizin de dileğiniz ...



not 1 : Yukarıda ki resimde Neill'e yapılan müdahelenin mantığı nedir,anlayan beri gelsin.



not 2 : Bir çift lafım da Mehmet Özdilek'e.Beşiktaş maçlarında pısırık pısırık oturup,Galatasaray & Fenerbahçe karşılaşmalarında kenarda Sadri Yıldız hal ve hareketlerine bürünmesi nedendir ? Ki bu adamın takımı Beşiktaş karşısında henüz 1 gol dahi atamamış,yazık.
 
Cevap: Kasap



enginmemislerlucasneill.jpg




Yuh ya oha ya
 
Cevap: Kasap



dünkü maçta staddaydım.. Jo sakatlandı sağlık görevlileri onu dışarı aldı, müdahale ediyorlardı.. daha müdahale bitmeden başka bir oyuncumuz daha sakatlandı, görevliler Jo'yu bırakıp diğerinin yanına koşturdu.. buna benzer birçok pozisyon oldu..Ayrıca caner'e ve neil'e yapılan müdahaleleri de çok iyi koymuşsun.. böyle futbolculuk, daha da önemlisi böyle insanlık olmaz...
 
Cevap: Kasap



Buna izin veren hakemlerin Allah belasını versin. Ayağı gözlerinin önünde kırılacak ki atacaklar. Başka türlü önlemezler.
 
Cevap: Kasap



Sedat Ağçay hanzosu da tam kasap,akşam Caner ayağa kalkıp bağrınmasa hakem yine kart göstermeyecekti orda.Çok yazık çok ...



evet ya oyuncular tepki vermese hakemlerin umurunda da değil.. sonra oyuncu tepki verince de suçlu o oluyor.. oyuncunun ordaki hakkını korumakla görevli olan hakem triosu(!) birşey yapmayınca oyuncu napsın..
 
Cevap: Kasap



Geçen sene de aynıydı durum.Değişen birşey yok.Bu oyuncular el üstünde tutulmaya devam edilir uzun bir süre daha."Mücadele" ediyorlar ya!..
 
Cevap: Kasap



Bu takımlar Avrupa'ya gitseler ilk 10 dakikada 3 sarı kartı yer üstüne de 5 gol yiyip dönerler.Bizde kendimizi kandırmaya devam ederiz ne kadar sert ligimiz var bizim futbolumuzda çok kaliteli diye.Bu ülkede futbolsever geçinen bir kısım da İtalya da,İspanya da kapı kapı dolaşıp kendine klüp bulamayan futbolcuları dünyanın en iyi futbolcuları sanmaya devam eder.
 
Cevap: Kasap



Sedat Ağçay, Yalçın Ayhan en sevmediğim oyuncular. Sebebi de futbolu oyun değil, namus meselesi yaptıkları, agresif değil pis oynadıkları için.



Olma ihtimali çok az ama Antalya'nın düştüğü gün çok mutlu olacağım.
 
Cevap: Kasap



Kasap terimini bireysel algılamayan,takım olarak kasap stilini benimsemiş ve böyle oynayan takımlar var,5-6 takmı direkt böyle oynuyor zaten.
 
Üst Alt