Kasımpaşa Maçı Öncesi Bilinmesi Gerekenler | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Kasımpaşa Maçı Öncesi Bilinmesi Gerekenler


8ba49e14f0514c2790c2c03e5e66b78b.jpeg

2017-2018 Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nda sezonun iki yenilgisiz takımından biri olan Galatasaray, Kasımpaşa ile 16 Eylül Cumartesi günü Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Geride kalan 26 lig mücadelesinde maç başına ortalama 3 gol atılırken karşılaşma öncesi Opta tarafından derlenen maç önü notları (Opta Facts) şöyle:


- İki takımın Süper Lig'de oynadığı son 11 maçın sadece birinde karşılıklı gol atılmadı: 19 Nisan 2014'te Kasımpaşa'nın deplasmanda 4-0 kazandığı maç...

- Galatasaray, evinde Kasımpaşa ile oynadığı 13 lig maçının 7'sini kazandı (3B 3M).

- Kasımpaşa ve Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynadığı son dört lig maçında karşılıklı ikişer galibiyet elde etti.

- Galatasaray evinde oynadığı son 4 lig maçını kazandı. Bundan önceki son 5 maçlık serisi, şampiyon olduğumuz 2014-2015 sezonunun son 5 haftasında gelmişti.

- Galatasaray Süper Lig'de 8 maçtır yenilmiyor (7G 1B) ve bu, Igor Tudor döneminin en uzun yenilmezlik serisi. Galatasaray'ın devam eden bu serisi geçen sezonun ikinci yarısında 6 Mayıs 2017'de oynanan Kasımpaşa yenilgisi sonrasında başlamıştı.

- Galatasaray bu sezon Süper Lig'in en fazla gol atan takımı olurken Kasımpaşa, Trabzonspor ile birlikte Galatasaray'ın ardından bu alanda ikinci sırada.

- Galatasaray-Kasımpaşa maçıyla birlikte bu sezon Süper Lig'in gole çevirme oranı en yüksek iki takımı karşı karşıya gelecek (Galatasaray : %29.7 - Kasımpaşa : %26.5).

- Kasımpaşa, ligdeki son yedi deplasman maçında sadece iki galibiyet alabildi (1B 4M); bu galibiyetlerden biri Galatasaray karşısındaydı.

- Kasımpaşa'nın Süper Lig'de deplasmanda en fazla gol attığı rakibi Galatasaray (16).

- Galatasaray'ın bu sezon Süper Lig'de kalesinde gördüğü üç gol de duran toplardan geldi. Geçen sezon da eklendiğinde, Galatasaray'ın son iki sezonda kalesinde gördüğü 43 golün 19'u duran toplardan geldi. Kasımpaşa ise ligdeki son dört golünün üçünü duran toplardan buldu. Son iki sezonda ligde 55 gol atan Kasımpaşa, bunların 20'sini duran toplardan attı.

- Bafetimbi Gomis, bu sezon Süper Lig'de forma giydiği her maçta en az bir gol katkısı yaptı. Ligde en fazla gole katkıda bulunan futbolcu da 5 gol 2 asistle Gomis.

galatasaray.org
 
Üst Alt