Katarlı Yatırımcıların Gözü Galatasaray ve Diğerlerinin Üzerinde! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Katarlı Yatırımcıların Gözü Galatasaray ve Diğerlerinin Üzerinde!


Dünya futbolunda birçok dev kulüp ve lige yatırım yapan Katarlılar, Türkiye’yi gözüne kestirdi.

PSG ve Manchester City gibi dünya devlerini satın alan, birçok takımın ana sponsoru olan, son olarak da Süper Lig’in yayın haklarını satın alan Katarlılar, Türkiye pazarında kalıcı olmakta kararlı.

Akdeniz’i futbol cenneti yapmayı planlayan ve bu işi bir ülke politikası haline de getiren Katar’ın önde gelen şirketleri, ligimizin marka değerini artıracak yatırımlara hız verdi. Kısa süre önce, Başakşehir’in yayıncı kuruluşun da sahibi olan kurumla temasta olduğu ortaya çıkmıştı. Ancak Fanatik'in haberine göre Katarlılar’ın aklı sadece İstanbul’un devlerine taş çıkaran ekipte değil.


Antalyaspor ve Aytemiz Alanyaspor da artık Katarlılar’ın gündeminde başrolde. İki ülkenin gelişen ticari ve stratejik ortaklıklarının da bu projelerde büyük rol oynadığı biliniyor. En kısa zamanda Akdeniz’in Süper Lig’deki 2 önemli temsilcisini satın almak isteyen şirketler, yapacakları sportif hamlelerle Süper Lig yarışına yeni bir boyut getirmek, destekledikleri hem Müslüman hem de bir ayağı Avrupa’da olan takımlarla başarıya koşmak arzusunda. Hedefin bir sonraki boyutu ise Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor.

Görüşmelerde şirket yöneticilerinin öne çıkardığı en önemli unsur ise harcanacak olan rakamlarda sınır olmaması. Böylece hem devler dışındaki takımların üzerindeki borç yükleri eriyecek hem de yeni sezonlarda her ekiple mücadele edebilecek seviyede transfer bütçeleri oluşacak. Böylece ligimizin dünya üzerindeki izlenme oranını da artırmak isteyen Katarlılar, yeni sezon öncesinde adı geçen kulüplerle final görüşmelerini yapacak.
 
ayrıcalıklı hisseleri satın almaları mümkün mü mayısta zarar açıklarsak?

Zarar açıklarsak eğer kayyum atanmayacak veya kulüp ihaleye çıkarılmayacak. Sadece yasa gereği devlet yetkilisi biri yönetimin yapacağı her toplantıya giriş hakkı olacak. Kısacası yönetimden birisi gibi olacak. Ne oluyor ne bitiyor gözlem yapacak.

Keşke kayyum atansa demiyor değilim. Liselilerin elinden kurtuluşumuzun tek yolu. Ayrıca beIN medyanın sahibi kaçırmazdı bu fırsatı.
 
Zarar açıklarsak eğer kayyum atanmayacak veya kulüp ihaleye çıkarılmayacak. Sadece yasa gereği devlet yetkilisi biri yönetimin yapacağı her toplantıya giriş hakkı olacak. Kısacası yönetimden birisi gibi olacak. Ne oluyor ne bitiyor gözlem yapacak.

Keşke kayyum atansa demiyor değilim. Liselilerin elinden kurtuluşumuzun tek yolu. Ayrıca beIN medyanın sahibi kaçırmazdı bu fırsatı.
akpnin badem bıyıklı bir elemanının yönetimde olmasını kaldıramam açıkçası.
 
Bir yandan isterim, diğer yandan istemem. İsterim çünkü; Bambaşka bir vizyon kazanabilir kulüp. Kısır döngüden çıkılır,global olunur. Borç konusu da bitecek.

İstemem çünkü; Artık taraftarın söz hakkı olmaz. Adam bir nevi kulübün sahibiyim diyecek. Kongre yapısı da kalkacak.

PSG,City gibi güzel örnekler olduğu gibi, Anzhi,Malaga,QPR gibi kötü örnekleri de var.
 
Kulübün maalesef satılması gerektiğini ve bundan başka çıkış yolu olmadığını düşünüyorum lakin satın alacak olanların Katarlı matarlı olmasını istemiyorum. Öyle olacaksa hiç satılmasın. Avrupa, Kuzey Amerika, Rusya, Çin menşeili bir sermaye olabilir lakin Orta Doğu asla...
 
Az kaldı biraz daha sabrederlerse dursun görevini yerine getirip terimle birlikte kulübü batirinca satın alırlar.

Gün yüzü görme DURSUN!
 
Şimdi yine kıytırıkta olsa, tam işlemese de Galatasaraylılar tarafından işletilen bir denetim mekanizması var, zaten izin vermezler ama olur da kulübü satarlarsa sonunun hayırlı yerlere çıkacağını zannetmiyorum, Avrupa'daki başarılı örnekler gibi olmaz.
 
Yanlız benim bildiğim kadarıyla GS hisselerinin büyük bir kısmı zaten halka arz edilmiş bir durumda. Şuan mesela satın almak istese bu adamlar kulübü çoğunluk hisselerimi alacaklar yoksa küçük hissedarlarda hisselerini satmak durumundamı kalacak kulübün vereceği karar ile bu kısmı biraz kafamı karıştırıyor. Mesela FB'nin hisseleri yanlış bilmiyorsam %15 halka arz edilmişti onlar satmaya kalksa anlarım ama bizim zaten %55 üstünde halka verildi diye biliyorum nasıl satabileceğiz bilgisi olan varsa söylesin.
 
Üst Alt