☞ Kaybolmasın Dediğimiz Postlar ✓ | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

☞ Kaybolmasın Dediğimiz Postlar ✓


Merhaba arkadaşlar,

Forumda karşılaştığımız ve kaybolmasını istemediğimiz postları buraya alıntılıyoruz.

Her konuda yorum olabilir sadece posta ulaşacağımız linki de paylaşırsanız, çok faydalı iş yapmış oluruz.

Tespit ve görüşlerinizi keyifle bekliyor ve araştırıp burada paylaşıyor olacağım:hat::hat:
 
Tekrar soyluyorum , her sene ve hatta her ayki divanlarda izleyici olarak 1996 senesinden beri hayrettin kozak i , yine 2004 ten beri katilimci olarak uye olarak benzer kisileri dinliyorum

vardigim sonuc su . Hem ucuz kadro kurup hem de surekli basarili olacaksin

aooow maow etmeyin , ben bu olabilir olamazi konusmuyorum , nasil yapilir dendigi icin bu cevabi verdim

nasil cok para harcayinca 1 takim sampiyon oluyorsa herkes pasa pasa az harcamaya mecbur kalinca da 1 sampiyon cikacak

ancak bu yol + mevcutlarin satisi ile bu yuk hafifler , zaten kayyum , klup satilmasi ile de cozulemez

siz zannediyor musunuz ki ucuk paralar harcayan klupler sahiplerinin sahsi parasi ile yuruyor ?

United 670 milyon euro gelir elde etmesin de 670 milyon sahipleri hibe etsin bakalim yarisabiliyor mu avrupada , bakalim transfer yaptirtiyor mu uefa

para kazanacaksin , baska yolu yok bunun

Hiç boşuna mırın kırın etmeyeceksin kardeşim eğer arkanda Arap veya Rus sermayesi yoksa ithal ettiğin oyuncudan daha fazlasını ihraç edeceksin. Badou'yu 7'ye aldın 17 ye sattın. Yeni Badou alacaksın 7'ye bunun her zaman tutmayacağı için alt yapıdan adam çıkaracaksın. Bu takımın alt yapısından çıkan en son doğru dürüst oyuncu Arda 31 yaşına geldi ayıptır yahu.

Dünya devleri bile sürekli alttan oyuncu çıkarırken haddine bakmadan sürekli tüketirsen senden bir bok olmaz, sadece bizden değil diğerlerinden de bir bok olmaz. BJK bir dönem yaptığı yatırımların karşılığını aldı ama bu değirmen ne kadar daha döner belli değil Cenk gitti, benzer şekilde her yıl 1-2 oyuncu satılamazsa fark eden birşey olmayacak.

:hat: https://www.gscimbom.com/forum/f72-...i-forumu/borc-nasil-biter-169383/#post9775129
 
Borçların bitmesi için uzun vadeli ve doğru planlama şart bunu sağlamak da çok zor olmasa gerek özellikle dünya transfer piyasasında artık öyle rakamlar dönüyor ki borçları eritmek için Scout ekibinin geliştirilmesi şart burada Fransa 2, Belçika, Hollanda gibi oyuncu üretiminin çok iyi olduğu liglere sürekli scout ekipleri göndermek gerekiyor. Bir de bu oyuncuyu alıp pişmesini mi bekleyeceğiz gibi ön yargılardan uzaklaşmamız gerekiyor. Bizim için bunun en büyük başlangıcı Terim zamanı Bruma transferiyle oldu o jenerasyon da Pogba, Markovic gibi oyuncuların ardından Bruma geliyordu fakat Terim ayrıldıktan sonra Bruma'ya yeterli özen gösterilemedi ve uzun süreli sakatlıktan sonra Antep gibi takıma kiralandı. Bunca olaya rağmen Brumadan zarar etmedik üstüne kar elde ettik ama insan şu soruyu düşünmeden edemiyor eğer Bruma Terim'le 3-4 yıl çalışsaydı ne gibi bir miktara avrupaya transfer olurdu. Belki de 40-50 hatta 60'lık bir oyuncu yaratabilirdik ama üzerine düşülmemesi sebebiyle aldığımız fiyatın 2-3 üstüne çıktı. Mesela Brumayı 60 m euro gibi bir rakama satabilseydik yaklaşık 250-300 m TL borçları azaltma fırsatımız olacaktı veya o gelen parayla Bruma gibi 5-6 oyuncu alıp o parayı daha da katlama ihtimalimiz olacaktı.

Bu yıl Lyon Tanguy NDombèlé'yi Amiens'ten kiraladı sene sonu opsiyonu 8 m euro ki belki de parayı şimdiden yatırdılar bu oyuncuyu 2-3 sene pişirip rahatlıkla 100-150 m euro gibi rakamlara satabilirler bu da Türk lirasına vurursak 450-550 m TL gibi bir rakam olacak.

Mesela Telles bu sezon sonu 40-50 m euro'ya transfer olacakken bizde gereken özen gösterilmedi. Buna benzer daha çok örnek var ama borçların erimesinin yolu:
1) Oyuncu satışı
2) Yayın gelirleri
3) Yüksek sponsorluk antlaşmaları
4) Taraftarın desteği

:hat:
 
https://www.youtube.com/watch?v=CnNP0HKQ9ZU

2017'deki maçlarından bazı görüntüler. Tabi ki Asamoah olsaydı daha iyi olurdu ama bu transfere de iyi yanlarından bakmak gerek;

- Sözleşmesi Haziran'da bitecek Asamoah'ı almak için minimum 3-4 milyon euro bonservis verilecekti. Buna gerek kalmadı. Sezon sonu bedavaya alınabilir. Bonservise şu an harcanmayan para oyuncuyu sezon sonu ikna etme aşamasında kullanılırken işe yarayabilir.

- Nagatomo daha defansif özellikli bir oyuncu olduğu için esas problemi savunma olan bir takımın daha çok işine yarayabilir. Sonuçta Tudor'a rağmen ligin en çok gol atan takımıyız ve Fatih Terim'le birlikte daha çok skor üreten bir takıma dönüştük. Defansif bir sol bek savunmadaki zaafiyeti daha fazla giderebilir. Özellikle derbilerde su yüzüne çıkan savunma sorunları bu transferle giderilebilir. Asamoah savunmasından ziyade hücum gücüyle dikkat çeken bir oyuncuydu. Nagatomo ise tam tersi.

- Zaten maaş konusunda sıkıntı yaşanan bir ortamda bir de Asamoah'ın yüksek maaşı ortaya çıkacaktı. Parasını alamayan bazı futbolcular bu durumdan hoşnutsuzluk duyabilirdi. Nagatomo, uçuk bir maaş almayacaktır muhtemelen.

- Asamoah Juventus'la birlikte tam 5 İtalya ligi şampiyonluğu, 2 Şampiyonlar Ligi finali görmüş tabiri caizse doymuş bir oyuncu. Bunları yaşamış bir adamı kısa bir süre içinde Türkiye Ligi şampiyonluğu için motive etmek zor olabilirdi. Oysaki Nagatomo Inter'e gittiğinden beri hiç şampiyonluk yaşayamadı. Hatta tam olarak zirve yarışında bile olamadı. 6 senedir Şampiyonlar Ligi maçına çıkamadı. Kariyerinde ilk lig şampiyonluğunu yaşamak ve gelecek sezon yeniden devler liginde yer alabilmek için ekstra bir motivasyona sahip olabilir. Kiralık olduğu için bu takımda kalıcı olmaya çalışacak olması da artı bir detay.

- Biri Juventus'un yedek sol bekiydi. Diğeri de onun ezeli rakibi olan Inter'in sol beki. Sonuçta Macaristan'ın, Slovakya'nın bilmem ne takımından birini değil 7,5 sene Inter ve Serie A tecrübesi edinmiş biri geliyor. Az buz bir şey değil bana kalırsa.

- Her ne kadar istisnaları olsa da her zaman bir Japon, bir Afrikalı'dan daha çok çalışır, daha fazla emek sarf eder. Ayrıca ülkedeki Japon sayısının fazlalığını da göz önünde bulundurursak ara transferde gelen bir Nagatomo, Asamoah'a nazaran daha çabuk adapte olup, takımı daha çok sahiplenebilir.

- Yazın oynanacak Dünya Kupası'na Japonya katılıyor, Gana ise katılamıyor. Bu bile sezonun geri kalanı için bir motivasyon sebebi.

Kısacası ben umutluyum bu transferden..

# Yuto Nagatomo
 
bak şimdi yavrucum ,sen biraz safa benziyorsun ,akıllandıralım senin hafiften

oğlum doğduğunda ilk çocuğum olduğundan mütevellit ne yapacağımı bilemediğimden önce ki ağır abiliklerimden hiç biri kalmadı

eşim, anneleri istemedi yanın da ,kendisinin de kalkacak hali yok, rahatsızlıkları vardı,sabaha kadar oğluma bakıyorum ,sabah 5-6 gibi uyuyorum sonra saat 7 de kalkıp eşime kahvaltı hazırlıyorum,beraber karnımızı doyuruyoruz sonra anneler geliyor ben işe gidiyorum

40 gün devam etti,ta ki ben araba kullanırken uyuya kalıncaya kadar (kısa keseceğim işim var)

Allah vesile etti tam viraja yaklaşırken ist den bir arkadaşım aradı uyandım ve öyle böyle çevirdim arabayı kurtardım.hız da vardı

hanım da toparlamıştı artık maşallah pır pır dolanıyor ama bizim vazifeler hala devam ediyor

akşam eve geldim,müsaade edersen artık ben uyumak istiyorum yoksa kaza yapabilirim dedim

ayrı bir odaya gittim yattım,sabaha kadar uyutmamak için tepemde dikildi

o sabah ve sonra ki sabahlarda kahvaltı hazırlamadım,sen ne yaptığını zannediyorsun bu kahvaltı hazırlanacak dedi :D

len annesi geliyor zaten sabah 8 de sonra benim annem geliyor.hazırladığım akşam yemeklerini saymıyorum

sonra anladım ki kadınlarda isteğin sınırı yok,burada söz konusu senin canın bile olsa ,öncelikler onların istekleri

beklentileri düşük tutacaksın

yuvayı dişi kuş yapmaz,bu konuyu biz öyle biliyoruz ama bunları bir de babalarımızla konuşmamız lazım

genelde babalar bu konuları çocuklarıyla konuşmaz ,annelerinin dedikodusunu evlatlarıyla yapmaz

neyse çıktım.

:asd22:
 
Üst Alt