Kayserispor - Galatasaray Maçının Analizi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Kayserispor - Galatasaray Maçının Analizi


Farklılık adına bir analiz yapmak ve daha çok futbol konuşmak adına bir fikir için ilk adımı atmak adına bu konuyu açıyorum. Süper bir analiz yeteneğim yok ama bir deneme olacak. Benim gözümden Kayserispor-Galatasaray maçı öncesi, içi ve sonrası;

Benim için maç Cumartesi 3 itibari ile başladı. Önce seçim vardı. Hatalı bulduğum ve gerçekten beceriksiz olan bir yönetim değişecek mi diye bekledim. Sanki canlı canlı maç izler gibiydim.
Sonuç umduğum gibi olunca pazartesi gününü iple çekmeye başladım. Çünkü bu maç ilgin kaderinden öte... Takımımızın reaksiyonunu merak etmeme neden olmuştu.

Maç günü son saatte kadrolar açıklandı. Ve kafamda çeşitli sorular oluştu. Takip edenler bilir. Belhanda haz duyduğum bir oyuncu değildir. Ama merak katsayım iyice artmıştı. Sonuçta 3 tane omurgadan oyuncumuz yokken birde öyle yada böyle ( ben beklemesem bile ) çok şey beklenen bir oyuncumuz da yedek kulübesindeydi.

Maç başladığında ilk 10 dakika anlamaya çalıştım. Kör dövüşüne benziyordu. Bir çaba vardı. Ama birşeye benzemiyor diyordum. Biz mi kötü başladık?
Yoksa Kayseri mi oyunu kilitledi?
Yasin nerde feg nerede falan diye sorgulamakla geçti. İlk gol geldiğinde izlerken ofsayt olduğunu gördüm. Ama bir yandan da oh be ne olursa olsun dedim.
Selçuk beklentilerimin üzerinde güzel bir pas istasyonu gibi oynuyor ve takımı az biraz yönetiyor gibiydi. Maçta en çok sağ tarafımızdan korkuyordum. Mendes ters oyuncu diye ve gözüm hep o tarafa kayıyordu. Ki Mariano kötü oynuyor gibi görünüyordu. Çünkü ileride Yok diyordum. Alışmışım onun bindirmelerine... 2. Gol geldiğinde baya şaşkındım. Hem 2-0 öndeyiz hemde Eren gol atmış. Takımın atağa çıkışları değişti. Fatih Terim sonrası bu maç bir daha gördüm oyuncular daha motive olmuştu. 3 e 4 e gider diyordum hatta fırsatlarda oldu. 40. Dakikada dikkatimi Selçuk’ta olan düşüş çekmişti. Alır diyordum. Devre geldi. Denayer sağolsun az daha Sektirdiği toplar ile başımıza bela oluyordu. Ama yinede ilk yarı takımı beğendim. Lato hariç...

Devrede değişiklikleri Kayseri yaptı. Sol tarafımız felç oldu. Gol ha geldim ha gelicem derken. Isınan oyuncuları gördüm. Donk Tolga ve Linnes idi galiba... içime bir rahatlık geldi hoca aksayan yerlere el atacak dedim. Mariano o süreçte baya zorlandı. 2 kişi ile üzerine geldiler her atak. Lato yüzünden tümden kitlendik. Saçma bir gol yedik. Serdar yine uyudu. Hatta sonrasında saçma sapan ataklar yedik. Takım Tudor ile başlayan bir geri çekilme korkma durumuna dönmüştü. Terim hoca olduğunu gösterdi. 2 orta alan aldı. Oyunu soğuttu. Sonra Yasin iyice düşmüştü sakatlık bahane oldu. Ki Hakan’ı alıp sol tarafı kapamayı düşünürken bu sakatlık iyi oldu aslında. Çünkü Hakan da bence en az lato kadar ağır kalacaktı. Takım güzel ataklar yakaladı. Ki Sinan hepsine tüy dikti. Ama oyunda bir eşitlik gelmişti. Son dakikalarda baskı yemiş gibi göründük ama etkili değillerdi aslında. Ndiaye hızlı atakta güzel bir zamanlama ile güzel bir pas verdi. Rodrigues güzel vurdu. Ama daha güzeli kulübede olan sevinçti... Maç belki 5-2 6-2 gibi bitecekken belkide bizim için bu sene en zor deplasmanlardan birini daha kayıpsız atlatmış olduk. Ve bence bu maç şampiyonluk yolunda kapıları bize açan maçlardan biri oldu.
Bu nedenle gerçekten mutluydum.

Belhanda meselesine gelince... Şahsi fikrim Fatih hoca ona aklını ya oyuna ver yada forma bulamazsın demiş oldu. Vazgeçilmez değilsin çalışman lazım dedi. İlerleyen haftalarda göreceğiz.

Klasiktir puanlama yapmak bende kendi gördüğüm kadarıyla puanlamak istersem.

Muslera - 8 ( eski günlerden esintiler vardı)
Mariano - 8 ( daha tam hazır değil ama kötü değildi)
Denayer -7,5 ( ilk yarı çok hata yaptı. Bir gün başımızı ağrıtır diyorum 1 puan kesiyorum )

Serdar 8 (golde uyudu ama yinede iyiydi )
Lato 4 ( ne isabetli orta yapabildi. Ne savunma topu taça atmaktan aciz )
Selçuk 7 ( ilk 30 dk 8,5 sonraki 30 dk 5,5 o nedenle 7 verdim. Ama bir kıpırdanma var)
Ndiaye 8 ( her alanda vardı. Sağ ve solda beklerin kademesine girdi. Son golde pası ve zamanlaması iyiydi)
Feghouli 8 ( Çıkana kadar etkiliydi. Bazen fazla yavaş davrandı ama gollerde payı vardı. Etkili olmamızda çabası vardı.)
Yasin 7 ( Her zaman ki Yasin bir gün süper bir gün vasat altında... saman alevi gibiydi kötü değildi ama geçen haftaları arattı)
Rodrigues 9 ( iyi bastı, 1 gol 1 asist yaptı son anlarda rahatlattı. En önemlisi rakiple sürekli uğraştı. Zorladı çabaladı. Daha iyi son vuruş bekliyorum)

Eren 9,5 ( Sebebi goller kadar preste etkili olması hava toplarında hem defans hem ofansta etkili olması. Ondan beklemediğim için 1 puan fazla verdim. Dediğim gibi şaşırttı)

Tolga 8 ( kısa süre kaldı ama top tutmamıza etkisi oldu. İyi bastı )
Donk 9 ( yine 1 puan fazla verdim beklentimi aştığı için. İlk 1 2 yalpaladı ama sonrasında savunmaya yardımı muntazamdı. Sinan süper asistini iç etti. Beklemediğim için beğendim)
Sinan 6,5 ( Kesik başlı gibi dolaştı. Gol fırsatlarını heba etti. Gol pozisyonuna girmeside iyidir diyorsunuz. Ama bizim takımda olacaksa aklı maçta olacak ve kopmayacak. Bence Fatih hoca hem övdü hemde kulağını çekmiştir.)

Fatih Terim 9,5 oyunu okudu değişiklikler vakitliydi. Ufak tefek hataları olmuştur. Ama genel anlamda saha kenarında görmek artı Güç ve oyunculara gereken uyarıyı yapmıştır.
Antrenörler 8 hocaya etkilerini bilmem ama giren ve çıkan oyuncuları karşılamaları ve gözlerindeki galibiyet isteğini beğendim. Özellikle son golde ki Sevinç’leri beni mutlu etti.

Mustafa Cengiz 10 Kimse aday olmazken aday oldu. Geriden geldi. Seçildi. Fatih hocamıza tam destek veriyoruz dedi 2 transfer yapacağız. Bir solbek bir forvet diyerek içimizi rahatlattı. Ve takımı en zor deplasmanımızda yalnız bırakmadı.

Ben bunları gördüm. Belki iyi bir analizci değilim yada hatalarım var ama bana maç bunları yaşattı. Tek bildiğim şey... Kaldı 16... Şampiyonluk yolunda en önemli sınavdı...
Ve şimdi sıra seri yapmakta...


iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Maçı doğru şekilde izlemeni tavsiye ederim. Eren bir tane bile top indiremedi. 2 tane beleş gol attı. Ayrıca 5-2 6-2 nedir? Analizden ziyade başka birşey olmuş.
 
Maçı doğru şekilde izlemeni tavsiye ederim. Eren bir tane bile top indiremedi. 2 tane beleş gol attı. Ayrıca 5-2 6-2 nedir? Analizden ziyade başka birşey olmuş.

Arkadaşım ben 90 dakika pür dikkat izledim. Kusura bakma ama Eren nerdeyse atılan her kale vuruşunda topu ya indirdi ya geriye açtı. Koşan olmadı. Ama o topların çoğunda rakibi bozdu. Öncelikle benim neyi önemli gördüğümü anlamamışsın. Şimdi maç 5-2 vs konusuna gelelim. 2-0 Rodrigues kötü vurdu. 3 olması içten bile değildi. Doğru mu?
Sinan karşı karşıya kaçırdı. Sinan tekrar kaçırdı. Ndiaye topu yana atamadı. Vs vs ki hepsi güzel ataklardı. Ya son topta beceriksiz olduk. Yada son pasta... sen maçı 5 dk özet yerine her dakikasını izlersen ve Benim futbolda baktığım şey ile seninki aynı olursa anlaşırız. Onun dışında ben kendi gözümle ve futbol izleyiciliğim ile yazıyorum. Beğenmemek ayrı şey doğru şekilde izlemek diye altı boş laf etmek ayrı şey.

Ve yine belirtiyorum. Bu benim gözlerimden maç. Senin için futbol yada indirmek demek yada iyi veya kötü demek farklı olabilir. Ne bir futbolcuyum nede bu konuda bir uzman.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Son düzenleme:
eren top indirdi mi indirmedi mi arkadaşlar bu konuda artık bir uzlaşıya varalım.

Ozan benim şahsi görüşüm gelen uzun toplarda etkiliydi. Ya vurdu ya indirdi. Yada rakibi bozarak rahat karşılamalarını engelledi. Bence Eren’in sezon geneline hazırlık maçlarında bakınca ekstra bir etki gösterdiğini düşünüyorum goller ile alakalı değil.


iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Maçı doğru şekilde izlemeni tavsiye ederim. Eren bir tane bile top indiremedi. 2 tane beleş gol attı. Ayrıca 5-2 6-2 nedir? Analizden ziyade başka birşey olmuş.

Eren bu sezon bir maçta en çok hava topu kazanan topçu oldu kayseri maçında. Hava toplarını alamadıysak bu Eren'in değil onun pas alanına gelmeyen diğer topçularımızın sorunu

Tamam bizde çok yeterli bulmuyoruz Eren 'i ama Eren 'i eleştireceğimiz en son konu bu adamın en iyi yaptığı şey hava topu kazanmak ...
 
Biraz aceleye gelmis gibi yazi. Baslangic adina guzel bir yazi. Daha da irdelenmeli mac icindeki kirilma anlari vs.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Biraz aceleye gelmis gibi yazi. Baslangic adina guzel bir yazi. Daha da irdelenmeli mac icindeki kirilma anlari vs.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Otelde telefon ile Ancak bu kadar yazabildim dediğim gibi bu bir deneme oldu. Birazda genel bir analiz. Daha sonra daha detaylı yazılar yazmaya çalışırım. Teşekkür ederim görüşleriniz için.


iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Deneme ne oluyor?
Sanki diger analizleri okuyunca "haaa bak bu gercek analiz" mi diyoruz?

Başka bir konuda konuşulan bir konuya istinaden yazılan ve başlatılmak istenen bir durum için Deneme olarak belirttim özellikle. Forumda etkisini faydasını vs görmek açısından. Analizin bir deneme olmasından benim ilk defa kendi gözlemlerimi yazmamdan öte.


iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Keşke 'Deneme' yazmasaydın.

Dediğim gibi farklı bir konu yada forumda herkesin bir hafta bunu yapması anlamında bir yenilik getirmek amacı ile açtım konuyu duruma göre faydalı bir paylaşım ve sohbet oturursa konularda ben her hafta bu tarz bir konu yazmak yerine forumdan başka bir arkadaşın böyle şeyler yazması için teşvik etmek amaçlı böyle bir olaya giriştim. Yenilik olsun. Farklı gözlerden maç nasıl görünüyor insanların futbol izlerken neler dikkatini çekiyor. Diğer üyeler izlediğinde nelere daha çok dikkat etmiş. Vs vs. Bunları gördüğümüz insanların her hafta bizim yada ligden bir başka maçın analizini yapması ile Ligin haftalık bir panoramasını yaparız. Yeni bir sohbet ortamı ve farklılık olur diye düşündüm. Bunun denemesini yaptığım için özellikle deneme olarak belirttim. Yazdıklarım benim içinde bir deneme oluyor. Fakat asıl denemiş olduğum şey tepkiler ve foruma bir yenilik getirip getirmeyeceğini görmek istiyor olmam.


iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Analiz tam iyi gidiyor derken, Serdar uyudu gol yedik kısmını gördüm. O gol de bütün hata Denayer'in. Gerisini okumadım.
 
Üst Alt