Keita'nın gönderilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Keita'nın gönderilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?


Keita'yı bu sabah alınan şok bir haberle 8,150€ Milyon'a Al Saad kulübüne verdik. Bu transfer hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?
 
Cevap: Keita'nın gönderilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?



Sanki geçen sene şampiyon mu olduk ki eldeki oyuncuları satmayalım. Hem de iyi paraya. Arda satılsaydı tepkileri anlardım, Arda Türk statüsünde oynayan en önemli oyuncumuz kaptanımız. Bence Keitanın satılması normal. Eğer takımı tamamen Rijkaarda emanet ediyorsak bu tip olaylarda da onun kararına güvenmeliyiz. Ben Rijkaardın Keitanın gidişine çok takıldığını sanmıyorum. Ama Keita şov oyuncusuydu, performansı zaman zaman çok iyiydi. Hem güçlü hem hızlı hem teknikti. Taraftarın üzüntüsü buna.
 
Cevap: Keita'nın gönderilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?



Bende ilk duyduğumda üzüldüm.

Ama düşününce hiçte mantıksız gelmedi. ;)

Hücumda oynayacak çok iyi oyuncularımız var.

Biliyorsunuzki Rijkaard geldiğinden beri bir sistem oturmaya çalışıyoruz. Keita'da çok yetenekli bir oyuncu ama sistem oyuncusu değil. ;)

Ronaldinho'nun Barcelona'dan gönderilişinin sebebine benzetebiliriz bu durumu.



Birazda şöyle düşünün.

Keita gittiğine göre öyle M'Bamiler, Aureliolar falan gelmeyecek, dünya yıldızları gelecek.(Artı olarak diğer sattığımız oyuncuların parasıda var.;) )

Bunu size garanti ediyorum.

Orta sahaya iki tane kaliteli takviye, hücum hattınada Arda'nın sol kanatta oynayacağını düşünüp Arda solda, tek forvet baros, zaten böyle kaliteli bir hücum hattı varken sağ kanadı da yetenekli bir gençle doldurabiliriz.

Kim garanti edebilirki bir dahaki önemli bir Fenerbahçe maçında Keita'nın birisine yumruk atmayacağını ?

Kadromuz anti-sistem futbolcular ve disiplinsiz futbolculardan arındığı için sevinmeliyiz.

Yerine gelecek kaliteli oyuncular olacak. ;)
 
Cevap: Keita'nın gönderilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?



Kesinlikle doğru hamle.



Güle güle Keita. Artistik hareketlerini özleyeceğim ama disiplinsizliklerini özlemeyeceğim.
 
Cevap: Keita'nın gönderilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?



Önümüzdeki günler bu transferin iyi yada kötü olduğunu belirleyecek bir yıldız transferi lazım artık.
 
Cevap: Keita'nın gönderilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?



Bir renkdaşımız Moutinho'nun 11m. euro değeri olduğu bir dönemde keita gibi yetenekli fakat sistemden kopuk bir oyuncunun 8m. euro etmesi çok normal. Eğer fenerbahçe böyle bir durumla karşılaşsaydı, taraftarları kulüp binasını basardı ama Rijkaard varken böyle oyuncuların satılmasına alışmamız lazım. Önemli olan sistemdir; bireysel yeteneğini ön plana çıkaran ve maçtan kopan sinirli oyunculara takımda yer verilmemeli.
 
Cevap: Keita'nın gönderilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?



bu yönetim kimi getirse getirsin. Keita bir agır yara olacaktır..

bknz. Ribery Lincoln örnekleri halen devam ediyor...



yıldız futbolcuda beklemeyin... bakın görüceksiniz.... kim gelirse gelsin Keita kadar sevilmicek.
 
Cevap: Keita'nın gönderilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?



Ben satıldıgını ogrenince sok gecirdim acikcasi. Medyaya artık biraz daha inanmamız lazım sanırım, hep dalga gectik Keita hayatta satılmaz diye. Takımın en cok calisan ve mactan maca cok etkili olan oyuncusunu satmis bulunuyoruz. Uzuldum gercekten. Yolun acık olsun Keita... Rijkaard ve Neskeens sen Fenerbahce macinda kırmızı gordugun anda sogumuslardı senden. Eminim. Neredeyse her roportajlarında bundan bahsediyorlardı.



Ama gemileri yakmak icin o kadar da neden goremiyorum. Cok bariz sekilde 4-2-3-1'e donuyoruz. Elano da Brezilya'da ki gibi o 3'lunun sagında olur tahminim.
 
Cevap: Keita'nın gönderilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?



Yazık.. Tam bir skandallar zinciri yaşanıyor. Adnan Öztürk olmalı mıydı diye düşünüyorum şimdi..
 
Cevap: Keita'nın gönderilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?



Çok kâr(!) ederek sattılar böyle tüccar zihniyetli yönetim istemiyorum şahsen. Kadroyu takviyelerle güçlendirmesi gerekirken eksiltiyorlar tam Adnan Sezgin ve Polat'a yakışır tavırlar bunlar. Yazıklar olsun...
 
Cevap: Keita'nın gönderilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?



Çok üzgünüm. Disiplinsiz davranışlarına çok fazla kızıyordum ve ağır cezalandırılmasından yanaydım. Ama takımı ileriye taşıyan tek adam konumundaydı. Maçlara asılması skor ne olursa olsun mücadeleyi bırakmaması iki yıldır bizim takımın doğasına aykırı hareketlerdi.



Gerçek şu ki ederinin üstüne teklif gelen her futbolcu satılmalıdır. Bizim gibi mali yapısı olan takımlarda bu kaçınılmaz olandır. Euro 2008 de bu seneki hamleleri yapabilseydik şu anda daha başka konumlarda olabilirdik. Ama ben işin başka boyutundayım. Geçen sene takımda kötü oynayanlar ve kötü sonuca sebep olan futbolcular belli. Ve o futbolcular hala takımda. Az buçukta olsa birşey oynayanlar görev verildiğinde Emre'nin tek hatası hariç sırıtmayan adamların da hepsi satıldı. Bizim takımımızın ödül anlayışı bu mu olacak?



Keita gider başkası gelir. İki sene önce de başka isimler için konuşuyorduk şimdi de Keita için. Önemli olan bundan sonra ne olacağı. 2 tane orta saha adamı alınacak kesin olarak. Bu kadar maddi kaynak yaratıldığına göre bayağı da konuşulacak isimler olacağını öngörüyorum. Ama bir gerçek varki Keita konusuna yazdığım gibi yamalı veya çeyrek total futbol olmaz. Bir sene kanatlarınız Keita Arda Dos Santos olacak ama orta sahanız kötü olacak bir sene de orta sahanız çok iyi olacak ama kanatlarınız Arda Serdar Özkan olacak. Bu iş böyle olmaz. Keita kadar oyunu domine etmesine gerek yok devamlılığı olan bir sağ kanat alınmazsa işimiz gene zor. Kewell geri gelse bile Arda mı sağ kanat oyanacak? 21 yaşındaki Arda sağ kanada gitmekte nazlanırken şimdiki kaptan Arda'yı kimsenin sağ kanatta oynatabileceğini sanmıyorum.



Neyse umarım Galatasarayımız için güzel bir hamle olmuştur...
 
Cevap: Keita'nın gönderilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?



Haberi daha yeni görme imkanım oldu, çok şaşırtıcı bir durum oldu benim için.Kısa bir zaman önce gazeteler de bahsedilen durumlar gerçek oldu diyebiliriz, sanırım.Tek fark takımın alakasız olması.Tabi, bu sene takımın en çalışkan isimlerinden biri olan Keita'nın ayrılması üzüntü'mü daha da arttırdı.Kendi adıma, yaptığı mücadeleler'den, bize verdiği emekler'den dolayı kendisine teşekkürü her zaman borç bilirim.Yolu'nun açık olmasını diliyorum.Bazı maçlar da yaptığı hareketler ile, teknik heyetin gözünden düşmesine sebep oldu diye düşünüyorum.Zaman zaman da dile getirilmişti bu durum.Eğer sadece bu olanlara karşılık Keita'nın gönderildiyse, bu büyük yanlıştır.Artık iyi polis rolünü oynamaktan vazgeçmeliyiz bu gibi durumlar da.



2010-2011 sezonunda takımın nasıl bir tertip ile devam edeceği de büyük bir soru işaretidir.Özellikle, şimdiye kadar transfer yapılmaması da, kendi adıma bu işareti çoğaltan başka bir unsurdur.Herşeyden önce, Galatasaray tribünleri kendilerini heyecanlandıran bir ismi kaybetmiştir.Yeri nasıl dolar bilemiyorum ama, yönetim elini çabuk tutmazsa tribünler de ki homurtular hiç de azımsanmayacak bir hal alacaktır.Gelecek yeni isimler'den sonra, nasıl bir Galatasaray izleyeceğimiz iyi kötü belli olacaktır, onuda onlar geldikten sonra irdeleriz.
 
Cevap: Keita'nın gönderilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?



Bu gönderilişin iki sebebi olabilir ;

Birincisi kulbün mali yapısının dengesi özellikle 2000 den sonra çok bozulmuştu. Son 2 sezon yüksek maliyetli futbolcular aldık. Bu futbolcuların bonservis bedelleri, yıllık alacakları kulübün başarısına dayalıydı. Ama 2 sezondur hiçbir başarı ve gelir elde edemedik ve yönetim ve Rijkaard Elanonun sağ açıkta daha verimli olacağını gördü ve Keita ile yolları ayırdı. Şöyle kadroya bakarsanız zaten hücum anlamında çok şişkin bir kadroya sahibiz. Keita nın gitmesi Arda ve Elanoyu daha verimli kullanmamızı sağlayacaktır. Rijkaard bu yıl kuracağı sistemi şimdiden uygulamaya koydu. Takım oyunu istediği belli. Orta sahamıza oyunu iki yöne oynayabilen bir veya iki ön-libero ile bunu sağlayacatır diye düşünüyorum.
 
Cevap: Keita'nın gönderilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?



Eğer bu genel bir tavır olacaksa hayırlı bir hareket. Ancak sadece Keita bazında bazı spesifik olaylara bakarak alınan bir kararsa çok yanlış. Şöyle diyeyim eğer bundan sonra politikamız bir süre gençlere yönelmek, alt yapıya bakmaksa bu hareket doğrudur. Sonuçta çok sert standartlar getirilecek ve bizim mali durumumuz da malum. Ha, bunlar geçen sene bilinmiyor muydu? denilebilir. Lakin geçen seneki hesapta şampiyonluk, en azından şampiyonlar ligi vardı. Evdeki hesap çarşıya uymadı, büyük bir zarar kar kaldı yanımıza.

Bir de iyi bir orta saha transferine kaynak yaratmak için yapılmış olabilir ki bu da çok mantıklı. İki sezondur kaliteli forvet hattı zayıf orta sahayla düştüğümüz durum ortada. Para da yoksa böyle bir yol seçilmiş olabilir. Ben Serdar'ın kötü bir performans sergileyeceğini düşünmüyorum. Bir risk alındı. Ben buna deyeceğini düşünüyor, umuyorum.



İki taraf için de hayırlı olsun.
 
Cevap: Keita'nın gönderilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?



Uefa kulüp kriterleri önümüzdeki 2 3 yıl içerisinde Turkcell Süper ligde de çok kararlı bir şekilde uygulamaya sokulacakmış. Yani Kulübün mali yapısını düzeltemezsek çok ağır cezalar yiyebilir Galatasaray kulübü. Örnekleri var diğer liglerden. Küme düşmeye kadar gidiyor.
 
Cevap: Keita'nın gönderilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?



Olan bitenleri bilmiyoruz,Keita kendisine gitmek istemiş olabilir.

Dışarıdan sadece takıma katkısı ve kalitesine bakarak yorum yaparsak,takımın en önemli 3-4 isminden biriydi.



Yerini doldurmak çok çok zor -yerini doldurmak isteyecekler mi orasıda mechul- henüz yönetimden bir transfer hamlesi göremediğimiz için geçen senelere göre gine kaliteli isimlere mi yönelicez yoksa bu sene ki politikamız küçülmek mi bilemiyoruz.



Eğer politikamız küçülmekse bu durumda Elano'nunda satılması gündemde olması gerekiyor ve %90 satılmasına karar verilmiştir,keza Keita takımda kalmayı Elano'dan daha çok hak ediyordu.

Ama gitmeyi Keita'da istemiş olabilir.



Önümüzdeki günler bize bu transferin doğrumu yanlış mı olduğunu gösterecektir.
 
Cevap: Keita'nın gönderilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?



Bu gönderilişin iki sebebi olabilir ;

Birincisi kulbün mali yapısının dengesi özellikle 2000 den sonra çok bozulmuştu. Son 2 sezon yüksek maliyetli futbolcular aldık. Bu futbolcuların bonservis bedelleri, yıllık alacakları kulübün başarısına dayalıydı. Ama 2 sezondur hiçbir başarı ve gelir elde edemedik ve yönetim ve Rijkaard Elanonun sağ açıkta daha verimli olacağını gördü ve Keita ile yolları ayırdı. Şöyle kadroya bakarsanız zaten hücum anlamında çok şişkin bir kadroya sahibiz. Keita nın gitmesi Arda ve Elanoyu daha verimli kullanmamızı sağlayacaktır. Rijkaard bu yıl kuracağı sistemi şimdiden uygulamaya koydu. Takım oyunu istediği belli. Orta sahamıza oyunu iki yöne oynayabilen bir veya iki ön-libero ile bunu sağlayacatır diye düşünüyorum.



Elano sağ açıkta bizim sistemde oynayamaz. Brezilya'da orta alana yakın oynuyordu hem tam sağ açık değildi, bizde ise sağda oynayacak adam mutlaka hızlı ve golcü özellikli bir oyuncu olması gerekir. Hiç olmadı Keita gibi bir adamın olması gerek.



Ayrıca habere de gelirsek Keita gibi bir yıldızın o takıma gitmesini çok garipsedim, şok geçirdim bir de satıldığını duyunca. İnşallah yönetim orayı düzgün ve sisteme uygun bir kanat/forvet oyuncusuyla doldurur da en azından Keita aranmaz. Zaten yönetim ve teknik ekip başka bir oyuncuyla anlaşmadan Keita'yı yollamaz. Planlar vardır elbet. Frank Rijkaard'a ve yönetime güveniyorum ;)
 
Cevap: Keita'nın gönderilmesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?



8 'e satmışız. Şimdi daha iyisini alamaya çalışacağız. En kötü 5-6 milyon gidecek. Kalacak bize 2 milyon. 2 milyon € için Keita 'dan iyisini bulma riskine neden girildi?



Bu bir.



Dolduracak olduğunu düşünelim -ki bencede dolduramaz- nerden baksan 5-6 milyon € vereceğiz. Kalacak bize 2 milyon €. 2 milyon € için Galatasaray yönetimi en iyi, en sevilen oyuncularından birini satmıştır. Hayırlı olsun.



Bu iki.



O zaman Arda 'yı, Neill 'i 3 'e 5 'e satalım bu yönetim hep vardı alkış mı diyelim?



Bu yönetim eskiden beri vardı destek olmamız lazım diyen taraftar için bu üç.



Keita 'dan daha yetenekli, daha disiplinli, daha hırslı, daha genç ve daha ucuza bir sağ kanat bekliyorum yönetimden madem doğruyu yaptı.



Bu dört.



Nakit sıkıntısı vardı iyi oldu diyenler sahaya o nakit para çıkmayacak. Daha hırslı, daha disiplinli daha yetenekli bir oyuncu bekliyorum ben şimdi. Gelirse helal yönetime derim özür dilerim.



Bu da beş.



Keita Carlos 'a yumruk atmış da gönderelim diyenleri hiç anlamıyorum orası da ayrı konu. Arda 'da Bordo maçında kafa attı gitsin mi? Resmen fener medyasının Keita 'yı kötülemesi bunlar. Herkes alet oluyor. Umarım daha iyisini bulup alır yönetim de şu yazdıklarımı bana yedirirler.
 
Üst Alt