Kemalpaşa - İzmir | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Kemalpaşa - İzmir


Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürkümüz'ün isimlerinden olan "Kemal" sonuna aldığı ünvan takısı ile malumunuz olmak üzere "Kemal Paşa" olarak 'ta literatürümüz 'de yerini almıştır.



Değerli Meriç Kardeşim'in Avatarımda ki Heykel'i sorması üzerine yaptığımız bir diyalog sonucu sizlere İzmirimiz'in güzel ilçelerinden olan Kemalpaşa'yı enine boyuna tanıtmak üzere bu topiği açmış bulunuyorum...



Saygılarımla, Sevgiyle kalın.





Efendimmmmmmm... :)

Merhabalar.

İlk hareketi, İzmir Şehirlerarası Otobüs terminalin'den olan Kemalpaşa Minibüsleri ile birazcık Bornova-Metro'ya az bir mesafeye kadar gelip İzmir'den ve Bornova'dan gelen yolcularını da topladıktan sonra tekrar Belkahve istikametine hareketle aynı zamanda İzmir-Turgutlu-Kula-Uşak-Afyon ve Ankara yoluna çıkılır..

Minibüslerimiz biraz ehli keyftir :) Ama yolcusuna son derecede saygılı ve sahiptir. Kısacası yolcu olmadığı zaman ağır ağır gider.. Aslında, Bornova minibüsle 20-25 dk. mesafededir Kemalpaşa'ya... Ama bu süre bazen 30-35 dk. yı bulur :)



belkahve41.jpg



Şu anda Kemalpaşa minibüsündesiniz ve Belkahve'ye yaklaşıyorsunuz.. Minibüscü "Tan" kardeşimiz... :)
 
Cevap: Kemalpaşa - İzmir



belkahve52.jpg




belkahve23.jpg



Şu anda Belkahve 'de yiz.

Sol tarafta büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün düşmanı denize dökün emrini verdiği İzmir'e hakim Belkahve mevkii..



atamacarhasan1.jpg




Belkahve 'deki Atatürk Anıtı​



Belkahve Atatürk Anıtı Hakkında Kısaca bir bilgi vereyim ;





Türk ordusunun Kurtuluş Savaşı’nı noktaladığı 9 Eylül 1922 tarihinde büyük önder

Atatürk’ün harekatı izlediği bu alan İzmir Valiliğince düzenlenmiştir. Türkiye'nin en büyük

Atatürk Anıtı olan bu anıt 16 metredir. Anıt'ın heykel traşı Profesör Doktor Tankut

Ökten’dir.



tankutoktembelkahve.jpg




Heykeltraş Prof.Dr.Tankut Öktem Kimdir ?



İSTANBUL - Prof. Dr. Tankut Öktem, 1940 yılında Konya’da doğdu. 1965 yılında bitirdiği İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu (İDTGSYO) Seramik Bölümüne 1966 yılında asistan seçilen Prof. Öktem, 1970 yılında aynı okulun öğretim üyeliğine geçti.



1974-1975 yılları arasında Seramik Bölüm Başkanlığı, 1980-1982 yılları arasında İDTGSYO Müdürlüğü yapan Prof. Öktem, 1983-1985 yılları arasında Tatbiki Güzel Sanatlar’ın Marmara Üniversitesi oluşundan sonra Heykel Bölümünü kurdu ve ilk başkanı oldu.



1986’dan bu yana profesör olarak öğretim üyeliğini sürdüren Tankut Öktem, 1993-1996 yılları arasında Marmara Üniversitesi Seramik-Cam Bölümü Başkanlığını, 1999’a kadar Fakülte Senatörlüğünü ve YÖK Sanat Milli Komitesi Marmara Üniversitesi Temsilciliğini yaptı. Çok sayıda eseri ve ödülü bulunan Prof. Öktem, 1999 yılında “Devlet Sanatçısı” seçildi.



1973 yılına kadar modern heykeller yapan, 1970’li yıllarda figüratif çalışmalara başlayan ünlü heykeltıraş Öktem, daha sonra çok figürlü anıtlar yapmaya yöneldi.



Anıtlarında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve Milli Mücadele yıllarını konu edinen Prof. Öktem’in eserleri arasında, dünyanın en yüksek üçüncü anıtı olan Kuvayi Milliye ve Atatürk Anıtı, Atatürk ve Harbiyeli Anıtı, Çanakkale Şehitliği’nde yer alan Yaralı Asker Anıtı, Amasya Tamimi Anıtı, Zonguldak Maden İşçileri Anıtı, Kastamonu Türk Kadınları Anıtı, Balkan Savaşı Anıtı, Magosa Büyük Özgürlük Anıtı, Atatürk-İnönü-Fevzi Çakmak Anıtı, Nazım Hikmet Heykeli, Uğur Mumcu Anıtı, Deniz Kızı Heykeli, Piyade Atatürk Anıtı ve Seul’de bulunan Sevgi Anıtı da bulunuyor.





Heykeltraş Prof.Dr.Tankut Öktem'i elim bir trafik kazasında kaybettik.



Üsküdar’da meydana gelen trafik kazasında ünlü heykeltıraş Prof Dr. Tankut Öktem öldü, kızı ve eşi yaralandı. Öktem, Atlasjet uçağının Isparta’da düştüğü yer olan Türbetepe’ye, kazada ölen 57 kişinin anısı için anıt mezar yapmak istediğini açıklamıştı.



İSTANBUL - D-100 karayolu Harem yol ayrımında meydana gelen kazaya bir kamyon neden oldu. Haydarpaşa sapağını kaçıran kamyon, otoyolda durarak geri geri gitmeye kalkışınca, Prof Dr. Tankut Öktem’i taşıyan otomobil, kamyona arkadan çarptı.



Kazada, otomobilde bulunan Prof. Dr. Öktem ile aynı araçtaki eşi Semra Öktem ve kızı Pınar Doğan araçta sıkıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkartılan Prof. Dr. Öktem’in hayatını kaybettiği anlaşıldı.





Değerli Heykeltraşımızı saygı ve rahmetle anıyoruz..
 
Cevap: Kemalpaşa - İzmir



belkahve40.jpg




belkahve55.jpg




belkahve10.jpg



Belkahve'yi geçtikten bir kaç dakika sonra Ankara yolu üzerinde seyir halindesiniz ve yukarıdaki trafik işaretleri sizi Kemalpaşa'ya yönlendirmek üzere emrinize amade hiç uyumadan gece gündüz göreve devam ediyor. :):2_thumbs_up_-_anima
 
Cevap: Kemalpaşa - İzmir



belkahve26.jpg



İzmir-Ankara şehirlerarası yolun üstteki bölümünden sağa döner dönmez sağdaki tabela 'da "Kemalpaşa 8 Km" yazısıyla birlikte, Kemalpaşa sınırları içerisine girdiğinizi hissetmeye başlarsınız... :)
 
Cevap: Kemalpaşa - İzmir



pic0016o.jpg




pic0017htz.jpg




belkahve42.jpg



Kemalpaşa Sanayi civarında yol fotoğrafta görüldüğü üzere ikiye ayrılır. Soldakine çevre yolu derler ama yinde de Kemalpaşa merkezi dir.

Sağ taraf ise Kemalpaşa merkezinin tam ortasına götürür sizleri. :) Nitekim minibüs'te sizleri bu yoldan getirir. :)
 
Cevap: Kemalpaşa - İzmir



Veeeeeeeeeeee... İşte Şirin mi şirin, yeşil mi yeşil, güzel mi güzel Kemalpaşa.. İsmiyle Ebediyete kadar yaşasın...



belkahve12.jpg




belkahve28.jpg




belkahve13.jpg




belkahve29.jpg




belkahve44.jpg




belkahve14.jpg




belkahve30.jpg




 
Cevap: Kemalpaşa - İzmir



park117.jpg



Tek katlı Beyaz bina

Kemalpaşa Dere mesire ve Belediye Atatürk Kültür merkezine giderken hemen yolunuzun üzerinde ; sadece binasını ve üzerinde "Atamız'ın 8 Eylül 1922 tarihinde burada 1 gece konakladı" yazısını görebiliyorsunuz.



kempaa2.jpg




atamantkempasa.jpg




pic0010z.jpg




pic0009f.jpg




pic0003oyg.jpg












Kemalpaşa Atatürk Anıtı ve Kitabesi​
 
Cevap: Kemalpaşa - İzmir



Edip abi kıskandım, benim de aklımda olan birşeyi yapmışsın. :)



Benim İzmir şansım pek yok gibi, ama yolunun ara sıra da olsa düştüğünü belirttiğin Bursa 'da bir fırsat ayarlayıp görüşemezsek çok üzüleceğim.
 
Cevap: Kemalpaşa - İzmir



edamezuniyet7.jpg




edamezuniyet23.jpg




edamezuniyet.jpg




edamezuniyet8.jpg




rdo.jpg



İzmir-Kemalpaşa 'nın Treni :2_thumbs_up_-_anima



Kemalpaş'ya yolunuz düşerse şayet, sokaklarında böyle bir araca rastlarsanız bu ne ya ! filan dememeniz için konuyu paylaşmak istedim. Ne olduğunu bende çok merak etmiştim. Küçücük bir araştırma sonucunda aşağıdaki bilgiyi bulunca çok hoşuma gitti ve çektiğim fotoğraflarla paylaşayım dedim. Umarım konu ve fotoğrafları beğenirsiniz.



"İlçemizde Cuma günleri kurulan pazardan alış veriş yapan vatandaşlarımızın çanta taşıma sıkıntısı artık son buluyor. Kemalpaşa Belediyesi tarafından hizmete sunulan taşıma treni ile vatandaşlar alış veriş yaptıktan sonra çanta taşıma derdinden kurtulacaklar.



Cuma günleri ilçemizde kurulan Pazaryerinden ilçe merkezinde bulunan mahallelerle sefer yapan araç vatandaşlar tarafından oldukça rağbet görüyor. Özellikle Pazar yerine uzak mahallelerde ikamet eden vatandaşları ilgi gösterdiği araç her Cuma hizmet verecek. Ücretsiz olarak hizmet veren aracın güzergahı ise şöyle;



2 Nolu Sağlık Ocağı Kalkış

Körfez Dershanesi Kavşağından Çevre Yolu

Sanayi Kavşağı

Çınar Köyü

Şehir Merkezi

Soğuk Pınar Mahallesi "
 
Cevap: Kemalpaşa - İzmir



Kemalpaşa Karabel Anıtı :)



Değerli Renkdaşlarım,

4 yılı geçkin süredir Kemalpaşa 'da ikamet etmekteyim.

Ya arkadaşlar şu Hitit kabartmasına bir kez olsun gidelim dediysem de kime söylediysem burun kıvırdılar.

Karar verdim afedersiniz cehennemin dibi de olsa tek başıma bineceğim uyduruk Bisikletime gideceğim "Hitit kabartmasına" dedim.

Ve nihayet 08 Ekim 2009 Perşembe günü saat 12.30 'da Kemalpaşa-Torbalı karayolunu kullanarak başladım pedal çevirmeye.

Yol genişletme çalışmaları nedeniyle zaman zaman zorlanarakta olsa güneşin sonbahar mevsimindeki fazla bunaltmayan etkisiyle inişli-çıkışlı asvalt yolda ilerlemeye başladım.



karabel08ekim2009edipgu.jpg




Kemalpaşa Pakmaya Ülkü Hızal Anadolu Lisesi




Yol'daki arada sırada geçen araçlar haricindeki ıssız ve sessizliği bozan bir zil sesi ile neşelendim. Öğleden sonra derse girmek için okul önünde toplanan Pakmaya Ülkü Hızal anadolu Lisesi öğrencilerinin cıvıl cıvıl sesleri arasında Torbalı istikametine doğru gözden kayboluyorum.
 
Cevap: Kemalpaşa - İzmir



karabel08ekim2009edipgu.jpg




karabel08ekim2009edipgu.jpg




karabel08ekim2009edipgu.jpg




karabel08ekim2009edipgu.jpg




karabel08ekim2009edipguw.jpg




karabel08ekim2009edipgu.jpg



Nazarköy, dere, tepe aştıktan sonra yolun kenarında daha sonra Kemalpaşa Dereköy 'den olduklarını söyleyen bu arkadaş ve Amca ile karşılaştım.. Selam verdim ve Karabel Anıtı nerde ? diye sordum..



Aman Allahım Lütfü dede başladı anlatmaya ; :)

Askerliğini Ankara mamakta yapmış. Malum erkek milleti ilk tanışma faslı askerlikle başlar derken ; Balı'nın çam balı olduğunu anlamışsınızdır artık. Ne yapsın garibim bir şeyler satacak ya.. Olsun beeeee... dostlar.. Hiç olmasza insanları kandırmadan doğruluk ve dürüstlükle ürettiğini pazarlamaya çalışıyor.. üzerlerini boyamadan, süslü püslü ambalajlar yapmadan, doğal üretimiyle ve sıcaklıklarıyla üç-beş kuruş evine nafaka götürmenin telaşı içinde tabii ki olacaktır böyle güzellikler... Ve eyvallah diyorum bu güzel insanlara amacımı söylüyoru.. Güzel güzel yerini de tarif ediyorlar... Bisikletini buraya bırak yürüyerek git fazla yolun kalmadı diyorlar.. Ve dediklerini yaparak 10 dakikalık bir yürüyüşe geçiyorum.
 
Cevap: Kemalpaşa - İzmir



Lütfü Dede ile Halil Abi'nin yanına Bisikleti bıraktıktan sonra yürüdüm ve Karabel Hitit Kabartmasına döneceğim yerden geldiğim güzergaha böyle bakınca yeni dostlarım görünmüyordu.



karabel08ekim2009edipgur.jpg


Karabel Anıtına gidiş merdivenleri



karabel08ekim2009edipgu.jpg


Karabel Hitit Kabartmasına anayolun hemen yanındaki bu merdivenlerden çıkarak başlıyorsunuz zevkli kısa bir tırmanışa



karabel08ekim2009edipgu.jpg




karabel08ekim2009edipgur.jpg


İlk defa uzun süredir görmeyi çok arzu ettiğim Hitit Kabartmalarına bir an önce ulaşamak için 15-20 adetten oluşan bu eğreti merdivenleri bir solukta çıkıp geriye baktığımda anayolun görünümü ve de merdivenlerin bitim noktası. buradan öteye çalılar arasında taş parçacıkları ve patikaya zamanla uyum sağlamış kayalar üzerinden tırmanarak devam ediyoruz.



karabel08ekim2009edipgup.jpg


Bu kısacık tırmanışta doğa'nın Sonbahar otantikliliğine de bazen Gazel olmuş çınar yapraklarının hüznüyle,

bazen de ;



karabel08ekim2009edipguq.jpg


Sonbahar'ın son gülen yüzleri olan ismini bile bilmediğim muhteşem çiçekleriyle heyecan içinde devam ediyor patika da ki tırmanışım..





 
Cevap: Kemalpaşa - İzmir



karabel08ekim2009edipguw.jpg


Patika yol ; çalılar ile örtülü olduğundan sanki zaman tünelinde ilerliyomuşsunuz gibi sadece taş, çalı ve toprak zeminleri izledikten sonra tünelin ucunda ilk karşılaştığım görüntüyü sizlerle paylaşıyorum. İşte uzun zamandır arzu ettiğim o tarih kokan yapıt.. Belki bu günün şartlarına göre çok basit gibi görünen bu şaheser karşısında yoğun bir duygu karmaşıklığı yaşadıktan sonra ; bu muhteşem anı çekebildiğim kadar değişik açılardan çekmeye çalıştım.

Buyurun izleyelim ;

(Çekimlerim amatörce olduğu için lütfen mazur görün)





karabel08ekim2009edipgum.jpg




karabel08ekim2009edipgut.jpg




karabel08ekim2009edipgu.jpg




karabel08ekim2009edipguk.jpg




Kemalpaşa Karabel Anıtı (Hitit Savaşcı Rölyefi)



 
Üst Alt