Kendi Etrafında Sema Dönen Mevlevi Robot İçin 1 Milyon Bütçe! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Kendi Etrafında Sema Dönen Mevlevi Robot İçin 1 Milyon Bütçe!


Kendi etrafında sema donen mevlevi robot icin 1 milyon butce

[h=3]Konya’da yapılacak “Mevlana” temalı yarışmada, öğrencilerin geliştirdiği robotlar kendi etraflarında dönüp sema gösterisi yapacak. Mevlevi Robot yarışmasının bütçesi ise tam 1 milyon lira![/h]
mevlevi-robot-meb-1-milyon.jpg

[h=3]Mevlevi Robot için 1 milyon TL[/h]Konya’da yapılacak “Mevlana” temalı yarışmada öğrencilerin geliştirdiği robotlar, kendi etraflarında dönüp sema gösterisi yapacak. Mevlevi Robot yarışması için bütçe tam 1 milyon lira. Milli Eğitim Bakanlığı’nın TÜBİTAK işbirliği ile düzenlediği 11’inci Uluslararası Robot Yarışması 10-12 Mayıs’ta Konya Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. Yarışmanın teması “Mevlana”, sloganı da “Ahican Hoşgörü Kenti Konya” olarak belirlendi.
Yarışmada lise ve üniversite öğrencileri tarafından geliştirilen robotlar, kendi etraflarında dönerek sema gösterisi yapacak. 12 farklı kategoride düzenlenecek yarışmaya 3 binin üzerinde yarışmacının katılması bekleniyor. Yarışma için katılımcıların dışında 10 binin üzerinde seyircinin Konya’ya gitmesi bekleniyor. Bu organizasyon için Milli Eğitim Bakanlığı’nın ayırdığı bütçe ise tam 1 milyon lira! (Sözcü/Deniz Ayhan)


[h=3]Daha önce destek verilen projelerden birkaçı[/h]
Bilimsel olmayan ilginç projelere verdiği destekle gündemden düşmeyen TÜBİTAK, “Papaz eriğini imam eriğine çevirme” isimli projeyi de desteklemişti.
tubitak-projesi-papaz-erigi-ni-imam-erigi-ne-cevirme.jpg

[h=3]Tesbih çeken robot[/h]Urfalı bir lise öğrencisinin tasarladığı “tespih çeken robot” TÜBİTAK tarafından bilim fuarına kabul edilmişti.
tesbih-ceken-robot-tubitak.jpg

[h=3]Tillo Evliyalarının Kerametleri[/h]TÜBİTAK’ın 2016 Yılı Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Türk Dili ve Edebiyatı alanında hazırlanan Tillo Evliyalarının Kerametleri Projesi, TÜBİTAK’ın Van’daki bölge sergisine davet edilmişti.
tubitak-tillo-evliyalari-mahremiyet-onlugu.jpg



[h=3]Bir selam da bizden size selamünaleyküm?[/h]TÜBİTAK, 2016 yılı bölge sergisine davet edilen projeleri açıkladı. Davet listesinin 26’ıncı sırasında ise “Bir selam da bizden size selamünaleyküm?” isimli bir projenin yer alması dikkat çekti.
tubitak-bir-selam-da-bizden-size-selamunaleykum.jpg

47’nci Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında, TÜBİTAK, bölge sergisine davet edilen projeleri açıkladı. TÜBİTAK tarafından Ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen “Araştırma Projeleri Yarışması”nda kendi bölgelerinde yarışacak projeler belirlendi. Bölge elemeleri anlamına da gelen bölge sergisine davet edilen projeler arasında yer alan “Kanser Hastalığını Yenmede Dini İnancın, Duanın ve Olumlu Düşünmenin Etkisi Üzerine Bir Araştırma” başlıklı çalışma dikkat çekti.
Projeler arasında en dikkat çeken ise Giresun Şebinkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 56. sırada yer alan “Kanser Hastalığını Yenmede Dini İnancın, Duanın ve Olumlu Düşünmenin Etkisi Üzerine Bir Araştırma” başlıklı çalışma. Psikoloji dalında yarışmaya dahil olan proje, Karadeniz Bölgesi illerinden gelen 100 çalışmayla birlikte bölge sergisinde yarıştı.
[h=3]Bir Salavat da Sen Çek kampanyası: Zikirmatik[/h]Batman Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Hz. Muhammed’i anmak amacıyla “Bir Salavat da Sen Çek” kampanyası düzenledi. Öğrenciler tarafından ‘Zikirmatik’ adı verilen makinenin düğmesine basılması suretiyle 2 milyona yakın salavat çekilmiş.
batman-imam-hatip-kiz-lisesi-bir-salavat-da-sen-cek-kampanyasi-zikirmatik.jpg

“Bir Salavat da sen çek” kampanyasını düzenleyen Batman Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi, “Okulumuzda ‘Bir salavat da sen çek’ kampanyasını düzenledik. Kampanya çerçevesinde okulun birçok yerine yazdığımız sloganlarla zikirmatikler astık. Efendimizi anlama, tanıma ve hayatımıza geçirmek adına yaptığımız bir kampanyadır. Bu kampanyamıza okulumuza gelen misafirler olsun, okulumuzdaki öğrenci ve öğretmenler olsun, çok yoğun bir talep var.” dedi.
[h=3]Tübitak’tan “helal et” testi[/h]TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Gıda Enstitüsü tarafından yürütülen proje kapsamında geliştirilen testle ilgili olarak, çiğ et ürünlerinde “helal et testi” ile domuz eti kullanılıp kullanılmadığı 5 dakikada belirlenebiliyor açıklaması yapıldı.
helal-et-domuz-eti-620x412.jpg

Proje yürütücüsü Dr. Mediha Esra Yayla, 350 bin lira bütçe sağlanan projenin 25 yıl önce başladığını anlattı. Projenin 2 kısımdan oluştuğunu ifade eden Yayla, ilk kısımda et ürünlerinde sakatat ve yabancı doku testiyle, doğrudan tüketicilerin kullanabilecekleri kitlerin geliştirilmesini amaçladıklarını söyledi. Yayla, bu çerçevede TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’nün, Genetik Enstitüsü’nün desteğiyle “helal et testi” geliştirdiğini bildirdi.
[h=3]‘Hacı Robot’ haccın farzlarını yerine getiriyor[/h]Hacı Robot, Bingöl’de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları projesi kapsamında geliştirildi. Haccın farzlarını yerine getiriyor; maket Kabe’yi tavaf ediyor, vakfe yapıyor.
haci-robot-tubitak-haccin-farzlarini-yerine-getiriyor-1.jpg

Bingöl’de Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni öncülüğünde üç ortaokul öğrencisi tarafından tasarlanan Hacı Robot ismi verilen robot, haccın farzlarını yerine getiriyor.
Bingöl 100. Yıl Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Muhammed Ömür Taşar, Muhammed Avcı ve Metehan Satık, Teknoloji Tasarım Öğretmeni Mahmut Baloğlu ile birlikte robot tasarladı. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Projesi kapsamında geliştirilen ve 300 TL’ye mal edilip ‘Hacı Robot’ ismi verilen robot, haccın farzlarını yerini getiriyor. Öğrencilerin bilgisayar üzerinden geliştirdikleri programla komut alan robot, İhram elbisesi giyip, Kabe’yi tavaf ettikten sonra vakfe yapıyor.
 
Türk mühendisten Einstein'in teorisini çürüten formül



Elektrik ve Elektronik Mühendisi Aydın Özoğlu, Albert Einstein'ın nükleer enerji formülünün yanlış olduğuna dikkat çekerek, "Einstein'ın e=mc2 formülü yani nükleer enerji formülü yanlış, Einstein'in formülüne göre 1 kilo elmadaki enerji miktarıyla 1 kilo uranyumdaki enerji miktarı ve kütle ne olursa olsun aynı" dedi.

[FONT=roboto_slabbold][FONT=open_sansregular]Özoğlu, evrenin kapalı ve katkat olduğunu kaydederek, evrenin içerisinde maddeyi oluşturan hızlı giden ışınların olduğunu belirtti. Bütün evrenin çok hızlı giden ışın basıncıyla dolu olduğunu anlatan Özoğlu, "Evrensel kuvvet (ek) maddeyi oluşturuyor. Maddenin özü bu. Newton'un ileri sürmüş olduğu kütleler arası çekim ise doğru değil. Hiçbir iki cisim birbirini çekmiyor. Cisimler evrensel kuvvet (kozmotik enerji) tarafından itilmekte" dedi.

Bütün haberleşme sisteminin evrensel kuvvet üzerinden yapıldığını belirten Özoğlu, bütün uydu, telefon ve telsiz olan bütün haberleşme sisteminin 'ek' enerjisi üzerinden yapıldığına dikkat çekti. Özoğlu, " Eğer evrensel kuvvet olmamış olsaydı, kesinlikle haberleşme olmazdı. Elektro manyetik alan diye birşey söz konusu değil. Elektro manyetik alanda bu ek enerjisi üzerindeki modülasyon diye tanımladığımız bir tür modülasyon oluşmakta" diye konuştu.

Elektronun herkesin bildiği gibi bir elektron akışı olmadığını söyleyen Özoğlu, elektriğin elektron akışı olmadığını ve kozmatik enerjinin kendisi olduğunu dile getirdi. Özoğlu, " Kozmotik enerjinin hızı elektriğin voltajının gerilimini, yoğunluğu ise akımı vermektedir. İkisinin çarpımı gücü vermektedir. Dolayısıyla şuana kadar bilinen bütün elektrik formüllerinin değişmesi gerekiyor" diye konuştu. Jeneratör denen aygıtın havada bulunan kozmotik enerjiyi telin içerisine verdiğini belirten Özoğlu, jeneratörün senelerce kullanılmasına rağmen, içerisinde bulunan tellerde, sargı ve bobininde hiçbir eksilme yaşanmadığına dikkat çekti. Özoğlu, jeneratörün içindeki bu tellerin görevinin mevcut olan evrensel kuvveti ve enerjisiyi telin içerisine koymak olduğunu anlattı.
[FONT=open_sansbold]
EİNSTEİN'IN NÜKLEER ENERJİ FORMÜLÜ YANLIŞ

[/FONT]Özoğlu, "Einstein'ın e=mc2 formülü yani nükleer enerji formülü yanlış, Einstein'in formülüne göre 1 kilo elmadaki enerji miktarıyla 1 kilo uranyumdaki enerji miktarı ve kütle ne olursa olsun aynı. Bu mümkün değil. Zaten mümkün olmuş olsaydı şuanda nükleer yakıtlarda veya atom bombasında niçin pamuk kullanılmıyor? Maddeler yoğunlaştırılıyor, adına zenginleştirilme deniliyor. Pamuk ve elma patlamaz, elmadan nükleer enerji alamazsınız, dolayısıyla Einstein'in e=mc2 formülü yanlış. Zaten Cern Deneyi'nde de bu ispatlandı. Işık hızı sabit değil, ışığın hızı evrensel kuvvetin yoğunluğuna göre değişir" şeklinde konuştu. Bu formülün doğrusunun maddenin içindeki asıl enerjinin maddenin yoğunluğunda yattığını kaydeden Özoğlu, maddenin hacminin sadece enerjiyi doğrusal olarak artırdığını ve maddenin yoğunluğunun doğal logaritmik olarak arttırığına dikkat çekti.

[FONT=open_sansbold]EVREN KESİNLİKLE GENİŞLEMİYOR

[/FONT]Özoğlu, "Formülün doğrusu enerji=hacim x (e)üzeri maddenin yoğunluğu, e sayısı ile adını ek koymuş olduğum evrensel kuvvet sayısı aynı sayıdır. Doğal logaritmanın tabanı e sayısı, niçin doğal çünkü bu kainatta var şimdiye kadar hiçkimse bunun farkına varmadığından dolayı e sayısı gizemini korumuştu, e sayısı p gibi özel bir sayı" diye konuştu. Bu özel sayının evrensel kuvvet, kozmotik enerjinin kendisinin tabanı ve özü olduğunu vurgulayan Özoğlu, herşeyin özünün kozmotik enerjinin kendisi olduğunu ve
kozmotik enerjide enerji basıncının olmazsa herşeyin darmadağın olacağını anlattı. Özoğlu, basıncın insanları okyanusun içinde gibi bir basınç altında tuttuğunu, her maddenin zerre parçasının evrensel kuvvet tarafından sürekli her an yoğunlaştığını ve kütle hacminin büyüdüğünü ifade etti. Özoğlu, "Evrensel kuvvet hacmi büyeterek hem de bu hızıyla çarpıp maddeyi yoğunlaştırıyor. Bunun adı da maddenin doğal zenginleşmesi, maddenin doğal olarak yaşlanması, bunu şuan da suni olarak nükleer santrallerde madde yoğunlaştırılarak kullanılıyor. Doğada bu kendinden oluyor fark ne, zaman. Doğada, bu çok uzun zamanlarda oluyor, yapay olarak bu zamanı kısaltmak mümkün. Sonuçta Einstein'in e=mc2 formülü yanlış" şeklinde konuştu.

Özoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Şimdi de kimi bilimadamlarınca evrenin genişlediği iddia ediliyor. Yani büyük patlama olmuş evrende ve de evren genişliyormuş, son haberlere göre daha da hızlı ilerliyormuş. Peki bu gidiş nereye kadar gidecek, bu nereye varacak? Üstelik daha hızlı gidiyormuş, bunların hepsi yanlış. Hiçbir mantık ve doğruluk payı yok. Evrende patlama çatlama yok, big bang denilen birşey olmadı. Evren kapalı, kapalı evren ilahi bir ahenk içerisinde madde enerjiye, enerji maddeye dönüşüp bu sonsuz denge ezeli ve edebi devam edecek. Evren kesinlikle genişlemiyor" şeklinde konuştu.[/FONT]

[/FONT]
 
Kafayı yememek elde değil

Ulan uzaktan kumandalı arabayı bile 360 derece döndürebiliyorsun

Bu ne laaaaağn bu nasıl proje


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Temasi Mevlana ise bence sikinti yok... O robottan illeride belki baska seyler cikar... Yani hani mesela once kablolu telefon, sonra kablosuz telefon, sonra nebileyim telefon saat... Oyle goruyorum yani, ileride baska biseyler olabilir. Ilk adim olarak goruyorum fakat 1.000.000 TL biraz cok gibi sanki...
 
Kendileri gibi Lağım bir gençlik yetiştiriyorlar. Yazık.

Ayrıca Mevlana sapığın tekidir. Mevleviler de birer sapık mürididir.
 
Üst Alt