Kirli Oyun | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Kirli Oyun


En başından başlayalım, 28 Şubat 2019 saat 14:14'te TFF Şenol Güneşin milli takıma getirildiğini açıklıyor. Saat 15:54'te ise Yıldırım Demirören istifa ettiğini açıklıyor. İstifa edecek bir başkanın teknik direktör getirmesi ne kadar doğru ?

D5awrICWwAAbyU1.jpg



D5awsqAWwAA5XTi.jpg


Yıldırım Demirören istifa ettikten sonra yerine Hüsnü Güreli geçiyor. Hüsnü Güreli önceden Beşiktaş'ta görev almış bir yönetici.

D5axDHXWkAERFI3.jpg



D5axEptXoBIVc5Z.jpg



D5axGBFXsAAHVT_.jpg



D5axH1TWAAEiIG5.jpg


Hüsnü Güreli,Mehmet Ali Aydınlar ve Göksel Gümüşdağ Swissotel koridorlarındayen Güreli'nin ağzından bu cümle çıkıyor. Hüsnü Güreli ne demek istedi ? '' Beşiktaş'ı kurtardık sayemde, teşekkür etmeleri lazım ''

beşiktaşı kurtardık sayemde ile ilgili görsel sonucu

Hüsnü Güreli göreve geldikten sonra Beşiktaş adına neler değişti ? Lige havlu atıp başkanı ve teknik direktörü için istifa tezahüratları yapan Beşiktaş nasıl yarışa sokuldu bunu inceleyelim.

D5ay0jeXkAATs3T.jpg


D5ay10UWsAAM9g0.jpg


Asıl ilginç olan şimdi başlıyor Hüsnü Güreli göreve başladıktan sonra Beşiktaş bu şekilde yarışa sokuluyor Beşiktaş 7 maçta 6 galibiyet 1 beraberlik. Bu maçtaki kararları inceleyelim.

D5azB41W0AEvpXa.jpg


Kayserispor - Beşiktaş mücadelesi

1) Adriano'nun Mensah'a yaptığı bu harekette Mensah sakatlanarak sezonu kapatıyor. Hakem Suat Arslanboğa faul bile vermiyor.
2) Vida yerde yatan Kayserisporlu futbolcuya kendini takıyor ve hakem faul veriyor Kayseri'nin golü iptal ediliyor.

D5azRSlW4AA3KuN.jpg


D5azSd0WkAE9KaU.jpg


Beşiktaş - Konyaspor - Ali Palabıyık 54 hafta sonra Beşiktaş maçına atanıp kendini affettiriyor. Necip'i rakibini indirmesine penaltı kararı vermiyor.

D5azbEVW0AALLaP.jpg


Beşiktaş - Göztepe maçında ise Vodofane Park'ın çınarı diye haberleri yapılan Serkan Çınar bu pozisyonda penaltı veremiyor.

D5azmH0XoAAunw2.jpg


D5aznAaW4AA5mmT.jpg
 
Rizespor Beşiktaş maçında ise Türk futbolu adına utanç dolu bir gece daha yaşanıyor. Beşiktaş'ın ofsayt golü VAR bozuk gerekçesi ile verilirken Güven'in golü Arda Kardeşler tarafından VAR'a bakılarak veriliyor.

D5azwMWWsAYt8Dm.jpg


D5azwZGX4AISeYc.jpg


Sivasspor - Beşiktaş maçında Mete Kalkavan tarafından
1) Medel'in kırmızı kartı verilmiyor.
2) Vida'nın müdahalesine penaltı verilmiyor.
3) Burak Yılmaz ofsayt olan pozisyonds kendini yere atarak frikik kazanıyor.

D5az9x1WAAEiup-.jpg


D5az-XrWAAI9Kz-.jpg

D5az_E9XoAAkigT.jpg


Beşiktaş - Ankaragücü maçında ise Burak Yılmaz'ın dirseği sonucu burnu çatlayan Burak Yılmaz'a sarı kart bile çıkmıyor ve Vida faulle aldığı topta gol atıyor. En ilginç olanı da bu maçta hatalı goller yiyen Altay Bayındır'ın Beşiktaş ile maçtan önce görüşmüş olması.

D5a0O-XWkAAu7XY.jpg


D5a0QIJX4AAqNsD.jpg

D5a0RQpW4AAZKpN.jpg


Gördüğümüz gibi Beşiktaş Hüsnü Güreli göreve geldikten sonra 13 haksız puan de etmiş. Beşiktaş'ın hakemleri floodumdan federasyonunun hakem sisteminin nasıl çalıştığını inceleyebilirsiniz.

Devamı ;

Beşiktaş'ın 30 maçta aldığı 17 galibiyetinden sadece 3'unde Mete Kalkavan Bülent Yıldırım ve Cüneyt Çakır yok. 29 aktif hakemin görev aldığı bir ligde bu üç hakemin bu kadar çok Beşiktaş maçında görev alması tesadüf müdür hesaplayalım.

Son 2 haftayı da eklersek bu üç hakemin 30 maçta görev aldığı Beşiktaş maçı sayısı 26. Peki normal şartlarda bunun olma ihtimali yüzde kaç 7/60=0.11 yani %10 ihtimalle olacak bir şey 26 kere olmuş.

Cüneyt Çakır bu sezon orta hakem ve VAR hakemi olarak görev aldığı Beşiktaş maçı sayısı ; 9

D4bsCSrWkAAIS7e.jpg


Bülent Yıldırım bu sezon orta hakem ve VAR hakemi olarak görev aldığı Beşiktaş maçı sayısı 7

D4bsv5rWsAAi0DQ.jpg



Mete Kalkavan bu sezon orta hakem ve VAR hakemi olarak görev aldığı Beşiktaş maçı sayısı 5

D4btlwFX4AMZDF7.jpg
 
Bir diğer ilginç nokta ise en çok kollanan ikinci takım olan Basakşehir'in Hüsnü Güreli yönetiminde kollanmaması. Başakşehir Hüsnü Güreli geldikten sonra tam 10 puan kaybetmiş.

D5a0xAPXkAAOYJv.jpg


Gelelim Hüsnü Güreli yönetimindeki hakemlerin ödül ceza sistemine basit bir örnekle Galatasaray aleyhine 1 penaltı vermedi diye 80 gündür Ümit Öztürk maç alamıyor. Ümit Öztürk'e verilen cezadan sonra hakemler nasıl Galatasaray lehine karar versin ?

D5a07LqXsAAOhbF.jpg


Peki Ümit Öztürk bu cezaları alırken Beşiktaş'ın gözbebekleri Mete Kalkavan, Cüneyt Çakır ve Bülent Yıldırım'a ne olmuş bakalım. Bu üç hakem Beşiktaş lehine kararlar verdikce ödüllendirilmiş ve ligin en çok maç yöneten 3 hakemi olmuşlar.

D5a1FtrWkAERmib.jpg


Tanıdık olduğumuz bir senaryo ile floodumuzu bitirelim. Ligin ilk yarısında Beşiktaş - Galatasaray maçı öncesi Demirören ve Cüneyt Çakır görüşmüştü ve derbide Cüneyt Çakır Galatasaray aleyhine verdiği kararlarla maçı Beşiktaş'a kazandırmıştı.

D5a1fxiXoAYn5N_.jpg


D5a1gCIWwAILuZ0.jpg

D5a1gQsXsAA8E0c.jpg

D5a1gatXoAE2xNh.jpg


Bugün ise Hüsnü Güreli ve Şenol Güneş görüşme gerçekleştirdi. Ortada milli maç vb yokken bu görüşme neden gerçekleşti ? Ben söyleyeyim derbiye Cüneyt Çakır veya Bülent Yıldırım'ın atanması için.
D5a12_-XoAAu3zE.jpg



Gördüğümüz gibi sadece Hüsnü Güreli geldikten sonra oynanan masa başı oyunlarını yazdım ve bu kadar uzun sürdü. Ligin başından beri oynanan oyunlardan 10 sezonluk dizi çıkar. Şunu unutmayın Allah'ın Adaleti Şaşmaz.

MHK, TFF ve basın Beşiktaş'ın geçmiş yıllarda aldığı şaibeli şampiyonluklarına bir yenisini eklemek istiyor biz ise tertemiz ayaktayız ve biliyoruz ki o bizimle
☝️
 
Üst Alt